Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Φανταστικά muffins πορτοκαλιού με σοκολάτα

Φανταστικά muffins πορτοκαλιού με σοκολάτα




Φανταστικά muffins πορτοκαλιού με σοκολάτα

• 1/4 φλιτζ. σπορέλαιο
• 1 πορτοκάλι (βιολογικό – ακέρωτο)
• 1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού

• 1 μεγάλο αυγό
• 1 πρέζα αλάτι
 
• 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
• 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
• 1/2 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC, στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.
 
Κόβουμε το πορτοκάλι (αφού το πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες. Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε, να γίνουν κρέμα.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά.
Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).
Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε, να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄. Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.

argiro.gr

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΜΕ ΕΝΑ...ΜΥΣΤΙΚΟ!!!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΜΕ ΕΝΑ...ΜΥΣΤΙΚΟ!!!
 
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΜΕ ΕΝΑ…ΜΥΣΤΙΚΟ!!!
Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά.Βούτυρο.αλεύρι και λίγη ζάχαρη…Η πολλή ζάχαρη σφιγγει τους κουραμπιέδες.Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά,κονιάκ,μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν »μπισκοτάκια».Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ!

  • ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κούπα άχνη
  • 3 βανίλιες
  • 4 1/2 με 5 κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
  • 1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα
  1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Χτυπάω στο μίξερ τα βουτυρα με την αχνη 10 λεπτα.Ριχνω τις βανιλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθετω το αλευρι λιγο λιγο να εχω μια ζυμη μαλακια που να μην κολλαει.
  2. Πλάθω μπαλακια ή μισοφέγγαρα,τα βαζω σε ταψια με λαδοκολα και τα ψηνω και τα δυο μαζι στους 170 με αερα για 30 λεπτα.Δεν πρεπει να τους ψησουμε παραπανω και να παρουν πολυ χρωμα .
  3. Εδώ εχω ενα μυστικο,απο το εργαστηριο ζαχαροπλαστικης που δουλευα.Οταν βγουν καυτοι απο το φουρνο,τους πασπαλιζω με μια ιδεα γαριφαλο τριμμενο!
  4. Δεν μπορειτε να φανταστειτε το αρωμα τους!Οταν κρυωσουν πολύ καλα,τους τυλιγω στην άχνη!
Οι Λιχουδιές της Σόφης
 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.



-1:57
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤ
"Ό,τι υπήρξε ο Αθηναίος σοφός για την αρχαία φιλοσοφική σκέψη –λέγουν– αυτό είναι και ο Kant για τη νεώτερη: ένα μοναδικό στο ύψος του ορόσημο. Και χωρίζουν την αρχαία φιλοσοφία σε τρία κεφάλαια: προσωκρατική, σωκρατική, μετασωκρατική· τη νέα σε άλλα τρία: προκαντιανή, καντιανή, μετακαντιανή." είπε κάποτε ο σπουδαίος Ε.Π. Πανούτσος για έναν από τους σημαντικότερους στοχαστές και φιλοσόφους όλων των εποχών και τον μεγαλύτερο της νεότερης εποχής. Το Γερμανό φιλόσοφο κι επιστήμονα, Εμμάνουελ Καντ.
Σύμφωνα με τον σπουδαίο φιλόσοφο, η καλή βούληση είναι το μόνο αυτοτελές καλό. Ο χαρακτήρας, το ταλέντο, ο αυτοέλεγχος και η τύχη δεν είναί απαραίτητα καλά. Το ηθικό πράττειν είναι καλό καθ’εαυτό.
"Ακόμη και αν, [από] κάποια ιδιαίτερη δυσμένεια της μοίρας,
ή από τη φειδωλή, σαν μητριάς, προίκα της φύσης,
αυτή η βούληση δεν έχει καμιά απολύτως δύναμη
να εκπληρώσει τις προθέσεις της.
Αν, παρά τη μέγιστη προσπάθειά της,
εξακολουθεί να μην επιτυγχάνει τίποτα,
και μένει μόνον η καλή βούληση...
ακόμη και τότε θα έλαμπε παρ`όλα αυτά
σαν κόσμημα, για το δικό της χατήρι,
σαν κάτι που φέρει όλη του την αξία του μέσα του."
Εμ.Καντ

Σήμερα...


Τουλίπες


Δημοφιλείς αναρτήσεις