Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Σαλάτα με φακές

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-

Από ένθετο του ΖΑΠΙΝΓΚ
Πολίτικα νηστίσιμα
από την Μίμα Καρβούνη

Μύδια τηγανητά

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-
Από ένθετο του ΖΑΠΙΝΓΚ
Πολίτικα νηστίσιμα
από την Μίμα Καρβούνη 

"Διαλέξτε Ελεύθερα"

http://epistrofi-sti-fysi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8847.html

"Διαλέξτε Ελεύθερα"...Φέτος διαλέγουμε τα αυγά μας φιλοζωικά!

Με αφορμή το Πάσχα, η Animal Action Hellas ετοίμασε τη νέα εκστρατεία «ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ». Στόχος είναι φέτος το Πάσχα, να διαλέξουμε όλοι τα αυγά μας φιλοζωικά! Πως θα γίνει αυτό; Είναι πολύ απλό!


Κάθε αυγό έχει μια ταυτότητα δηλαδή έναν κωδικό τυπωμένο επάνω στο κέλυφος.
Ο πρώτος αριθμός αυτού του κωδικού υποδηλώνει που έχει ζήσει η κοτούλα που γέννησε αυτό το αυγό!
Συγκεκριμένα:
  • «0» για τα αυγά βιολογικής παραγωγής, δηλαδή κότες που τρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές, έχουν πρόσβαση στην ύπαιθρο και ζούνε ελεύθερα σε αυτήν.
  • «1» για τα αυγά ελευθέρας βοσκής, δηλαδή κότες που ζουν σε περιφραγμένα κτήματα, τρέφονται μόνο με φυσικές τροφές έχοντας την ευκαιρία να ζουν φυσιολογικά, με δυνατότητα φυσικής άσκησης στον καθαρό αέρα.
  • «2» για τα αυγά αχυρώνα δηλαδή κότες που ζουν μόνιμα στεγασμένες με περιορισμένο χώρο κινήσεων.
  • «3» για τα αυγά κλωβοστοιχιών που είναι και δυστυχώς η πλειοψηφία των αυγών που καταναλώνουν οι Έλληνες.
Τι σημαίνει να ζει μια κοτούλα σε παλαιού τύπου κλωβοστοιχία; Σημαίνει ότι:
  • Σε κάθε κότα αντιστοιχεί χώρος στο μέγεθος ενός χαρτιού Α4 δηλαδή μόνο 30εκ.!
  • Δεν διαθέτουν φωλιά για να γεννήσουν τα αυγά, ούτε κούρνια για να κοιμηθούν.
  • Αλληλο-ραμφίζονται λόγω συνωστισμού, ξεπουπουλιάζοντας και τραυματίζοντας η μια την άλλη.
  • Λόγω έλλειψης φυσικής άσκησης και υπερπαραγωγής αυγών τα αποθέματα ασβεστίου τους να είναι πολύ χαμηλά.
Έτσι, τα κόκκαλα τους σπάνε και αργοπεθαίνουν, υποφέροντας ή πάνε κατευθείαν για σφαγή. Λόγω της πυκνότητας της ‘συγκατοίκησης’ είναι πολλές φορές αδύνατον να εντοπιστούν οι τραυματισμένες κότες και έτσι μένουν νεκρές και απαρατήρητες….
  • Ζουν 16 μήνες κατά μέσο όρο (όσο είναι και η αυγοπαραγωγική τους δυνατότητα) και μετά πάνε για σφαγή, έχοντας περάσει όλη τους την ζωή σε ένα κλουβί.
  • Πρόσφατες έρευνες στην Αγγλία έδειξαν ότι η παρουσία σαλμονέλας είναι 3 φορές περισσότερη στις κλωβοποιημένες κότες απ’ ότι στις ελευθέρας βοσκής.
Στην Ελλάδα, περίπου το 87% των αυγοπαραγωγικών ορνιθών συνεχίζουν να ζουν μέσα σε κάποια μορφή κλωβοστοιχίας.
Μια απλή, φιλοζωική πράξη από υπεύθυνους και ενημερωμένους καταναλωτές μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή αυτών των ζώων…
Το μήνυμα μας είναι λοιπόν, “Διαλέξτε Ελεύθερα”…. δηλαδή αυγά βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής με κωδικό «0» ή «1».
Λοιπόν τι αυγά θα τσουγκρίσετε φέτος το Πάσχα;
Ή επικοινωνήστε στα γραφεία στο: 210 38 40 010 ή στείλτε μας email στο info@animalactiongreece.gr

Πάνω από 50 χρόνια φιλοζωικής δράσης στην Ελλάδα

Σαλάτα με μελιτζάνες


Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +- 
Από ένθετο του ΖΑΠΙΝΓΚ
Πολίτικα νηστίσιμα
από την Μίμα Καρβούνη
 

Σήμερα... 1/5

    






















Δημοφιλείς αναρτήσεις