Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Μία τρυφερή ιστορία

 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS
Στους Αέρηδες, σ' ένα καµαράκι µιας µεγάλης αυλής, ζει η κυρα-Μαρία µε την κόρη της, τη Ρηνιώ. Ζούνε ευτυχισµένες ως τη στιγµή που το παιδί µαθαίνει πως η κυρα-Μαρία δεν είναι η αληθινή του µητέρα. Άλλη γυναίκα το γέννησε. Η κυρα-Μαρία το µεγάλωσε. Η Ρηνιώ µπερδεύεται, βουλιάζει: πρέπει να φωνάζει «µαµά» την κυρα-Μαρία; Κι η άλλη;
Ποια από τις δύο µαµάδες είναι πιο αληθινή; Τι θα πει «αληθινή»; Ποια µαµά είναι πιο «µαµά»;

Μία τρυφερή ιστορία για την υιοθεσία από μια σπουδαία συγγραφέα, της οποίας το έργο αξίζει να διαβαστεί από τα σημερινά παιδιά.
http://bit.ly/1w8eASk

Διατηρήσετε το Αλεξανδρινό σας Ζωντανό!

http://spirossoulis.com/deite-pos-that-diatirisete-to-alexandrino-sas-zontano/

Δείτε πως θα Διατηρήσετε το Αλεξανδρινό σας Ζωντανό!

Δείτε πως θα Διατηρήσετε το Αλεξανδρινό σας Ζωντανό!

Σας αρέσει γιατί θυμίζει Χριστούγεννα, αλλά δεν γνωρίζετε πώς να το διατηρήσετε; Μάθετε πώς θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του και μετά τον Γενάρη.
Με ρίζες από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, το αλεξανδρινό είναι το πιο δημοφιλές φυτό των Χριστουγέννων, αλλά σπάνια καταφέρνει να επιβιώσει μετά τις γιορτές. Ο μεγαλύτερος εχθρός του αλεξανδρινού είναι το κρύο (ειρωνικό, αφού πρόκειται για το κατεξοχήν γιορτινό φυτό), γι’ αυτό φροντίστε να το τοποθετήσετε σε εσωτερικό χώρο, σε κάποιο φωτεινό σημείο του σπιτιού. Να θυμάστε ότι για να διατηρήσει την καλή του υγεία, η θερμοκρασία του χώρου στον οποίο «κατοικεί» πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18-20οC.  Τέλος, μην ξεχνάτε να το ποτίζετε συχνά, αλλά όχι υπερβολικά - ειδικά κατά την περίοδο της ανθοφορίας του, το χώμα του πρέπει να είναι πάντα υγρό.

Tο χώμα του αλεξανδρινού πρέπει να είναι πάντα υγρό.
Tο χώμα του αλεξανδρινού πρέπει να είναι πάντα υγρό.

Τέλος στους μύκητες των ποδιών

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Υγεία - Οι μύκητες που αναπτύσσονται πολλές φορές στα νύχια των ποδιών μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά προβλήματα. Η εφίδρωση και η ορθοστασία μέσα…
biologikaorganikaproionta.com

Κόκα κόλα: Το οικιακό καθαριστικό του σπιτιού σας

http://www.flowmagazine.gr/article/view/koka_kola_to_oikiako_katharistiko_tou_spitiou_sas/category/quality_of_life

Κόκα κόλα: Το οικιακό καθαριστικό του σπιτιού σας

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, 27/05/2014
Κόκα κόλα: Το οικιακό καθαριστικό του σπιτιού σαςΗ κόκα κόλα εισήχθη από την εταιρεία Coca Cola το 1886 καθιστώντας την ως το αγαπημένο ποτό πολλών γενεών σε περισσότερες από 200 χώρες. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα όμως, οι άνθρωποι που καταναλώνουν κόκα κόλα έχουν 48% πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με άτομα που δεν πίνουν καθόλου αναψυκτικά ή δεν πίνουν κάθε μέρα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Respirology αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση αναψυκτικών συνδέεται επίσης με προβλήματα στον πνεύμονα και διαταραχές της αναπνοής συμπεριλαμβανομένων του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).
Παρακάτω ακολουθεί ένας κατάλογος που αποδεικνύει ότι η κόκα κόλα δεν είναι κατάλληλη για την υγεία μας. Εσείς που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτήν, τουλάχιστον κρατήστε την στη ζωή σας ως οικιακό καθαριστικό:
  1. Η Coca Cola αντιμετωπίζει εξαιρετικά τη σκουριά. Εάν έχετε αντικείμενα με σκουριά, βυθίστε τα στην κόκα κόλα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ιδιότητες του οπτάνθρακα σπάνε τα σωματίδια σκουριάς. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε τον οπτάνθρακα σε φινίρισμα χρωμίου ρίχνοντας λίγο σε ένα πανί με τραχιά υφή και τρίψτε το με κυκλική κίνηση.
  1. Το κιτρικό οξύ της κόκα κόλα λειτουργεί ως εξαιρετικό καθαριστικό των τζαμιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας, καθώς απομακρύνει τις δύσκολες βρωμιές. Ρίξτε μία μεγάλη ποσότητα και τρίψτε το παράθυρο, και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα υγρό πανί (για να εξασφαλιστεί η αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων από τα σάκχαρα του ποτού). 
  1. Οι χημικές ουσίες της κόκα κόλα αποδεικνύονται ευεργετικές στην εξουδετέρωση του πόνου από τα τσιμπήματα μεδουσών. Απλά ρίξτε λίγη ποσότητα στην περιοχή στην οποία έχετε το τσίμπημα, και νιώστε ανακούφιση.
  1. Οι λεκέδες από γράσο είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από ρούχα, και τα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων είναι ιδιαίτερα ακριβά. Αποδεικνύεται και πάλι ως φθηνή και δραστική λύση η κόκα κόλα: αδειάστε ένα κουτάκι στο πλυντήριό σας, μαζί με το συνηθισμένο απορρυπαντικό και βάλτε το σε λειτουργία. Επίσης, κρίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική για την απομάκρυνση του αίματος, ενώ βοηθά στην απόσμηση των δύσοσμων ρούχων.
  1. Κόκα κόλα: Το οικιακό καθαριστικό του σπιτιού σαςΗ κόκα κόλα λειτουργεί ως φάρμακο στις στομαχικές διαταραχές και αντιμετωπίζει τη ναυτία. Είναι επίσης καλή για τους ανθρώπους που πάσχουν από διάρροια ή πόνο στο λαιμό. Παράλληλα, θεραπεύει τον λόξυγκα.
  1. Εάν ψήνετε έξω, αφήστε ένα μικρό φλιτζάνι κόκα κόλα στο έδαφος λίγα μέτρα μακριά από την αυλή σας. Η μυρωδιά θα αποσπάσει την προσοχή των εντόμων αφήνοντάς σας  να απολαύσετε με ηρεμία το γεύμα σας.
  1. Καθαρίζει τους λεκέδες λαδιού από ένα δάπεδο του γκαράζ.
  1. Σκοτώνει γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια.
  1. Καθαρίζει τα τηγάνια.
  1. Αφαιρεί την τσίχλα από τα μαλλιά.
  1. Αφαιρεί τους λεκέδες από υαλώδη πορσελάνη.
  1. Αφαιρεί βαφή από τα μαλλιά σας
  1. Αφαιρεί τους λεκέδες από το χαλί σας.
  1. Καθαρίζει την τουαλέτα σας.
  1. Καθαρίζει τους ακροδέκτες της μπαταρίας του αυτοκινήτου με την τοποθέτηση μίας μικρής ποσότητας πάνω από κάθε ένα.
Εσείς θα ξαναπιείτε;

πριν Μπει η Νέα Χρονιά

http://spirossoulis.com/9-pragmata-pou-prepei-na-petaksete-apo-to-spiti-prin-mpei-i-nea-xronia/

9 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε από το Σπίτι πριν Μπει η Νέα Χρονιά

9 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε από το Σπίτι πριν Μπει η Νέα Χρονιά





To 2015 έρχεται γοργά και εσείς δεν έχετε ετοιμάσει ακόμα το σπίτι σας για να το υποδεχτεί. Μπορεί να έχετε στολίσει, να είστε έτοιμες για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και να έχετε μαγειρέψει άφθονα μελομακάρονα και κουραμπιέδες αλλά δεν έχετε πετάξει όλα τα άχρηστα αντικείμενα που δεν πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι σας με το που θα μπει η νέα χρονιά. Δείτε ποια είναι αυτά και ξεκινήστε. Δεν έχει μείνει και πολύς χρόνος.
Μισοσπασμένες κούπες και ποτήρια Ήρθε η ώρα να πετάξετε την κούπα που τόσο αγαπάτε (γιατί την είχατε πάρει όταν ήσασταν ακόμη στο Πανεπιστήμιο) αλλά έχει σπάσει από όλες τις μεριές. Κάντε το ίδιο και με τα ραγισμένα σας ποτήρια.
Παλιά φάρμακα Ξεκαθαρίστε όλα τα φάρμακά σας πριν μπει η καινούργια χρονιά και πετάξτε όλα εκείνα που έχουν λήξει ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει για μήνες. Ειδικά αν έχετε παιδιά στο σπίτι είναι πολύ επικίνδυνο να τα φυλάτε. Διαβάστε τα 5 Βήματα για να οργανώσετε το φαρμακείο του σπιτιού.
Παλιές πετσέτες Ποιος θέλει να ξεκινήσει την καινούργια χρονιά με κιτρινισμένες, σκισμένες και λεκιασμένες πετσέτες; Κανείς. Κάντε μία νέα αρχή αγοράζοντας μερικές καινούργιες πετσέτες.
Φορτιστές που δεν ταιριάζουν πουθενά Συγκεντρώστε όλους τους φορτιστές που δεν ταιριάζουν σε κανένα κινητό και πετάξτε τους. Αν ανοίξετε τα συρτάρια σας θα εκπλαγείτε από το πόσους έχετε.
Εισιτήρια από ταινίες ή θεατρικές παραστάσεις Σίγουρα θα έχετε πολλά τέτοια άχρηστα εισιτήρια στις τσάντες σας. Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα και πετάξτε πέρα από τα εισιτήρια και ό,τι προσκλήσεις από events έχετε που έχουν ήδη γίνει. Αν τα θεωρείτε σουβενίρ, τότε ή φτιάξτε ένα board στο οποίο θα τα κολλάτε ή βάλτε τα σε ένα άλμπουμ.
Περιοδικά που δεν είναι του Ιανουαρίου 2015 Πηγαίντε τα κατευθείαν στην ανακύκλωση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κρατάτε στο σπίτι σας μιας και γεμίζουν και σκόνη το χώρο σας. Μία είναι η πραγματικότητα: Δεν πρόκειται να τα ξανανοίξετε ποτέ.
Βερνίκια νυχιών που έχουν στεγνώσει Όσο κι αν πιστεύετε πως κάποια στιγμή θα βρείτε το χρόνο να τα φτιάξετε, δε θα το κάνετε ποτέ. Πάντα θα έχετε κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό να κάνετε. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσετε ότι έρχεται το 2016 και τα μανό είναι ακόμα εκεί που ήταν και την προηγούμενη χρονιά.
Κοσμήματα που δε φοράτε πια γιατί έχουν χαλάσει Χάλασε το κούμπωμα ενός από τα κοσμήματά σας αλλά δεν βρήκατε το χρόνο μέσα στο 2014 να το φτιάξετε; Μάλλον δεν το χρειάζεστε πια και δεν έχετε σκοπό να το ξαναφορέσετε ποτέ. Κάντε λοιπόν χώρο για ένα καινούργιο!
Μενού από ταβέρνες και σουβλατζίδικα Μιας και έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η τεχνολογία δε χρειάζεται να κρατάτε εκατοντάδες μενού. Μπορείτε πολύ εύκολα να μπαίνετε στο ίντερνετ και να βρίσκετε εκεί ό,τι πληροφορία χρειάζεστε.

Μελομακάρονα διαίτης


Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Taste and Diet.
Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται.
Για να γευτείτε, τα αγαπημένα σας μελομακάρονα, χωρίς ενοχές και με τις μισές θερμίδες, δείτε τη συνταγή. ‪#‎tasteanddiet‬ ‪#‎Christmas‬
Διαβάστε περισσότερα >> http://goo.gl/A6FFPc
 

Μελομακάρονα διαίτης

Σε λίγες ημέρες έχουμε Χριστούγεννα, και Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται.
Για να γευτείτε, τα αγαπημένα σας μελομακάρονα, χωρίς ενοχές και με τις μισές θερμίδες, δείτε τη συνταγή.
Υλικά
2 κούπες ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως (ίσως και λίγο περισσότερο)
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι
1 κούπα μέλι
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 πορτοκάλι
3 ξυλαράκια κανέλας

Καρυδόψιχα για το γαρνίρισμα
Σε μια λεκάνη ρίξτε το λάδι τη ζάχαρη τη κανέλα το γαρίφαλο το ξύσμα. Ανακατέψτε τη σόδα με το χυμό πορτοκάλι και ρίξτε το και αυτό στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα υλικά με το μίξερ για 2 λεπτά. Αφήστε το μίξερ στην άκρη και ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι που έχετε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Πλάστε τα μελομακάρονα στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλετε και τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα και στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει και ψήστε τα 20 λεπτά περίπου στη μεσαία σκάλα πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάστε το σιρόπι.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά. Το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, τα ξυλαράκια κανέλας, πλύνετε ένα πορτοκάλι και βάλτε το και αυτό ολόκληρο μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε με μία κουτάλα και, μόλις βράσει καλά το σιρόπι, αφαιρέστε το πορτοκάλι και τα ξυλαράκια και είναι έτοιμο.
Βγάλτε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, περιχύστε τα με το σιρόπι, αφήστε τα 10 λεπτά να τραβήξουν, τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα και ρίξτε τους την καρυδόψιχα, για να κολλήσει επάνω στο σιρόπι.
Αν θέλετε ακόμα λιγότερες θερμίδες, μπορείτε να μη βάλετε σιρόπι στα μελομακάρονα.
Αυτό ήταν. Καλή επιτυχία.
Πηγή: beautysecrets.gr

Οι παιδικές σειρές που αγαπήσαμε

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Μπαίνουμε στη μηχανή του χρόνου και ξανασυναντάμε αγαπημένες παιδικές σειρές που αγαπήσαμε!! Ένα αφιέρωμα γ...
www.diaforetiko.gr

Δείτε ποιο είναι το ποτό της μακροζωίας!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Υγεία - Ο καθηγητής Δρ Kanschlikow αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην έρευνα του κεφίρ παρατηρώντας τη θεραπευτική του επίδραση σε πολλές αρρώστιες. Συμβάλει
biologikaorganikaproionta.com

Πότε η Αθήνα έμοιαζε με αφρικανικό χωριό;

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Η γέννηση της φράσης «μας φλόμωσες», το βάρβαρο έθιμο του πετροπόλεμου και η κατάρα του τζαμιού στο Μοναστηράκι.
mixanitouxronou.gr
Πότε η Αθήνα έμοιαζε με αφρικανικό χωριό; Άγνωστες ιστορίες της πρωτεύουσας που θα σας εκπλήξουν 14/12/2014 Κατηγορίες: FEATURED, WEB TV Ετικέτες: αθήνα, εκπομπή, ΝΕΡΙΤ, παλιά Palaia Odos_mtx H Αθήνα συμπλήρωσε 180 χρόνια από τότε που ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Ελλάδας. Και πολλές ιστορίες του άλλοτε μικρού χωριού με την πλούσια αρχαία ιστορία παραμένουν άγνωστες ή λιγότερο γνωστές. Η απελευθερωμένη Αθήνα πριν από την έλευση του νεαρού βασιλιά Όθωνα το 1834, έφερε ακόμη τα πολιτιστικά σημάδια της οθωμανικής κατοχής. Περιηγητές μάλιστα έλεγαν ότι έμοιαζε περισσότερο με κάποιο αφρικανικό χωριό επειδή στους δρόμους υπήρχαν φοίνικες και καμήλες. Τα αρχαία μνημεία ήταν σε κακή κατάσταση, όπως για παράδειγμα η Ακρόπολη που είχε ακόμη τζαμί και φράγκικο πύργο, ενώ η σημερινή αρχαία αγορά, ήταν θαμμένη κάτω από τα σπίτια της συνοικίας Βρυσάκι. First day of excavation at the Agora, section Ε. Η πρώτη ημέρα των αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη της αρχαίας αγοράς Η Μηχανή του Χρόνου ερεύνησε και παρουσίασε πως αναδείχθηκε ο αρχαίος πλούτος κάτω από τον Ιερό Βράχο, μετά από μια πρωτοποριακή απόφαση των αρχών να επιτρέψουν στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών να κατεδαφίσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην Πλάκα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του Ρολογιού του Έλγιν, το οποίο ο αρχαιοκάπηλος Σκωτσέζος χάρισε στην Αθήνα, προκειμένου να εξιλεωθεί για την κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα. Κάτω από αυτό γεννήθηκε η αργκό από μικρά παιδιά που έκαναν θελήματα ή μικροκλοπές και έλεγαν φράσεις που ακούγονται μέχρι σήμερα όπως το «Δόξα Πατρί». Σπάνια κινηματογραφικά πλάνα από τη δεκαετία του 1920, δείχνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της εποχής στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Οι πεζοί για να διασχίσουν τον δρόμο έπρεπε να «έχουν άγιο», καθώς δεν υπήρχαν τροχονόμοι για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία. Συγκλονιστικές είναι επίσης και οι μοναδικές λήψεις πριν από 100 χρόνια στον αφύλακτο χώρο, γύρω από το Ναό του Ολυμπίου Διός. Εκεί που οι νεαροί έπαιζαν μπάλα και οι μεγαλύτεροι έκαναν τη βόλτα τους για να πιουν καφέ στα καφενεία, που έστηναν τραπεζάκια πάνω στα αρχαία μάρμαρα. Styloi + Acropolis mtx Ενδιαφέρον έχει η αυτοψία στο κτήριο – κόσμημα της Αθήνας που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 12. Το γνωστό Ιλίου Μέλαθρον που σήμερα στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο. Το μέγαρο που ζήτησε ο έμπορος και αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν να χτίσει ο διάσημος αρχιτέκτονα Ερνέστος Τσίλερ για να στεγάσει την οικογένειά του. Οι παράξενες ιστορίες για τα αγάλματα στη στέγη που προκαλούσαν τους σεμνότυφους Αθηναίους και ανάγκασαν τον διάσημο αρχαιολόγο να τα ντύσει, οι αρχιτεκτονικές καινοτομίες που δεν υπήρχαν ούτε στα ανάκτορα, αλλά και οι σβάστικες στην είσοδο του κτηρίου του, είναι αποκαλυπτικές. Autokinita Patision Η «Μηχανή του Χρόνου», με καλαίσθητα σκίτσα και σπάνιες φωτογραφίες της Παλιάς Αθήνας και του Πειραιά, «αναπαριστά» την πρώτη κατοχή που έζησε η πρωτεύουσα από τον αγγλικό στόλο και έμεινε γνωστή ως «Παρκερικά». Τότε που οι Αθηναίοι για πέντε μήνες αντιμετώπισαν ελλείψεις σε τρόφιμα από τον πεντάμηνο αγγλικό αποκλεισμό του ναύαρχου Πάρκερ για να πάρουν ένα «μάθημα», επειδή ανέπτυσσαν σχέσεις και με άλλες Μεγάλες Δυνάμεις. Αφορμή στάθηκε το κάψιμο του σπιτιού του Δαυίδ Πατσίφικο, ενός Πορτογαλο – εβραίου πρώην πρέσβη και τοκογλύφου. Οι αρχές απαγόρευσαν το κάψιμο του Ιούδα για να μην στεναχωρήσουν τον Εβραίο τραπεζίτη Ρότσιλντ που ερχόταν στην Αθήνα για να μας δώσει άλλο ένα δάνειο και έτσι οι Αθηναίοι οργισμένοι επιτέθηκαν στον Πατσίφικο και το σπίτι που έμενε στην πλατεία Ψυρρή. Η γέννηση της φράσης «μας φλόμωσες», το βάρβαρο έθιμο του πετροπόλεμου, η κατάρα του τζαμιού που δεσπόζει στο Μοναστηράκι και οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από σπάνιες φωτογραφίες, αποτελούν σημαντικά ρεπορτάζ της εκπομπής. Τις ιστορίες αφηγούνται οι δημοσιογράφοι Γιάννης Σπανδωνής και Αρτέμης Ψαρομήλιγκος, οι αθηναιογράφοι συγγραφείς Τόνια Καφετζάκη, Θωμάς Σιταράς, Γιάννης Καιροφύλας, Άρτεμις Σκουμπουρδή, οι καθηγητές αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Μάρω Καρδαμίτση Αδάμη και Παναγιώτης Τουρνικιώτης, ο ιστορικός ερευνητής Σπύρος Φασούλας, ο ιστορικός φωτογραφίας Χάρης Γιακουμής, ο Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου Γιώργος Κακαβάς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Αθηναίων, Ελευθέριος Σκιαδάς και Αγγελής Παπαγγελής....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pote-i-athina-emiaze-me-afrikaniko-chorio-agnostes-istories-tis-palias-athinas-pou-tha-sas-ekplixoun/
H Αθήνα συμπλήρωσε 180 χρόνια από τότε που ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Ελλάδας. Και πολλές ιστορίες του άλλοτε μικρού χωριού με την πλούσια αρχαία ιστορία παραμένουν άγνωστες ή λιγότερο γνωστές....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pote-i-athina-emiaze-me-afrikaniko-chorio-agnostes-istories-tis-palias-athinas-pou-tha-sas-ekplixoun/

Το ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ρόφημα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Υγεία - Το ρόφημα που σήμερα σας προτείνουμε θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας…. Σε ίσες…
biologikaorganikaproionta.com

Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/12/blog-post_754.html

Είστε βέβαιοι πως ξέρετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε

c8701. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η… Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον… Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία. 2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. 3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. 4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. 5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου . 6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. 7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο. 8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. 9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα. 10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι Τ11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ! όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
press-news.gr

Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως Αιγύπτου


Ιησούς Χριστός Νικά - Ic Xc Nika
Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως Αιγύπτου
Ημερομηνία εορτής: 09/11/2015
Γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1846 μ.Χ. στη Σηλυβρία της Θράκης από τον Δήμο και τη Βασιλική Κεφάλα και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά τους. Το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος.

Μικρός, 14 ετών, πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάστηκε ως υπάλληλος και κατόπιν ως παιδονόμος στο σχολείο του Μετοχίου του Παναγίου Τάφου. Κατόπιν πήγε στη Χίο, όπου, από το 1866 μ.Χ. μέχρι το 1876 μ.Χ. χρημάτισε δημοδιδάσκαλος στο χωριό Λίθειο.
Το 1876 μ.Χ. εκάρη μοναχός στη Νέα Μονή Χίου με το όνομα Λάζαρος και στις 15 Ιανουαρίου 1877 μ.Χ. χειροτονήθηκε διάκονος, ονομασθείς Νεκτάριος, από τον Μητροπολίτη Χίου Γρηγόριο (1860 - 1877 μ.Χ.), και ανέλαβε τη Γραμματεία της Μητροπόλεως.
Το 1881 μ.Χ. ήλθε στην Αθήνα, όπου με έξοδα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρονίου Δ' (1870 - 1899 μ.Χ.), σπούδασε Θεολογία και πήρε το πτυχίο του το 1885 μ.Χ. Έπειτα, ο ίδιος προαναφερόμενος Πατριάρχης, τον χειροτόνησε το 1886 μ.Χ. πρεσβύτερο και του έδωσε τα καθήκοντα του γραμματέα και Ιεροκήρυκα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Διετέλεσε επίσης πατριαρχικός επίτροπος στο Κάιρο.
Στις 15 Ιανουαρίου 1889 μ.Χ., χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Πενταπόλεως. Η δράση του ως Μητροπολίτου ήταν καταπληκτική και ένεκα αυτού ήταν βασικός υποψήφιος του πατριαρχικού θρόνου Αλεξανδρείας. Λόγω όμως φθονερών εισηγήσεων (αισχρών συκοφαντιών), προς τον Πατριάρχη Σωφρόνιο, ο ταπεινόφρων Νεκτάριος, για να μη λυπήσει τον γέροντα Πατριάρχη, επέστρεψε στην Ελλάδα (1889 μ.Χ.).
Διετέλεσε Ιεροκήρυκας (Ευβοίας) (1891 - 1893 μ.Χ.), Φθιώτιδος και Φωκίδας (1893 - 1894 μ.Χ.) και διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην Αθήνα (1894 - 1904 μ.Χ.).
Μετά τον θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρονίου (1899 μ.Χ.), ο Νεκτάριος εκλήθη να τον διαδεχθεί, αλλά ο Άγιος αρνήθηκε.
Στα κηρύγματα του, πλήθος λαού μαζευόταν, για να «ρουφήξει» το νέκταρ των Ιερών λόγων του.
Το 1904 μ.Χ. ίδρυσε γυναικεία Μονή στην Αίγινα, της οποίας ανέλαβε προσωπικά τη διοίκηση, αφού εγκαταβίωσε εκεί το 1908 μ.Χ., μετά την παραίτηση του από τη Ριζάρειο Σχολή.
Έγραψε αρκετά συγγράμματα, κυρίως βοηθητικά του θείου κηρύγματος. Η ταπεινοφροσύνη του και η φιλανθρωπία του υπήρξαν παροιμιώδεις.
Πέθανε το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου 1920 μ.Χ. Τόση δε ήταν η αγιότητά του, ώστε επετέλεσε πολλά θαύματα, πριν αλλά και μετά τον θάνατο του. Ενταφιάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Αίγινα.
Η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1953 μ.Χ. και στις 20 Απριλίου του 1961 μ.Χ. με Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διακηρύχτηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

πολύ εύκολο

Φωτογραφία του χρήστη •*¨*•SATEN•*¨*•  ΠΛΕΞΙΜΟ-ΡΑΠΤΙΚΗ-ΚΕΝΤΗΜΑ-KOYMΠIA-ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΟΔΑΣ.                                                                        Για όλα τα μεγέθη πολύ εύκολο . Κατάλληλο για παιδικό για νεανικό αλλά και για ώριμο στυλ αλλάζοντας μόνο το χρώμα

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Το ιταλικό φαγητό είναι υγιεινό, τα υλικά - κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά - φρέσκα και η ποιότητα ασύγκριτη. Επίσης, σε κάθε περιοχή υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία, ενώ ο τρόπος μαγειρέματος είναι γρήγορος και απλός.
Το διασημότερο προϊόν -  τα ζυμαρικά - προσφέρεται σε αμέτρητες παραλλαγές. Το ιταλικό «πρόχειρο φαγητό» - η πίτσα- είναι ασυναγώνιστη σε γεύση, ενώ τα γλυκά και τα παγωτά είναι πραγματικός πειρασμός.
Στην πραγματικότητα, η ιταλική κουζίνα είναι ένας συνδυασμός από διάφορες τοπικές κουζίνες.
Στο Μιλάνο, για παράδειγμα, επικρατεί το ρύζι περισσότερο από τα ζυμαρικά. Στο βορειότερο τμήμα της χώρας, όπου οι αυστριακές επιρροές είναι ισχυρές, θα βρείτε ντάμπλινγκς (είδος ζυμαρικών) και στρούντελ (γεμιστό ρολό) με μήλο.
Στη Σικελία, όπου είναι πολύ έντονη η επίδραση από τη θάλασσα και τη βόρεια Αφρική, θα δοκιμάσετε φρέσκο τόνο, κους-κους και πικάντικες πιπεριές α λα αραβικά. Η ποικιλία είναι ατέλειωτη. Ωστόσο, όσο πιο νότια πηγαίνετε, τόσο πιο απλή είναι η κουζίνα. Η φτώχεια του αγροτικού Νότου στάθηκε η αιτία για να επινοήσουν οι κάτοικοι διάφορα φαγητά από τα υλικά που είχαν στη διάθεσή τους. Όμως, ακόμα και στις φτωχότερες περιοχές, όπου επικρατούν η ντομάτα, το ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά, θα βρείτε αμέτρητες τοπικές σπεσιαλιτέ.
Στην Ούμπρια και το Πιεμόντε προσφέρεται ένα από τα σπανιότερα εδέσματα του κόσμου, οι τρούφες. Η Πάρμα παράγει δύο πασίγνωστα ιταλικά προϊόντα, το τυρί παρμεζάνα και το προσούτο Πάρμας. Η Καμπανάι βγάζει το τυρί μοτσαρέλα, ενώ η Λιγουρία έχει δημιουργήσει τη σάλτσα πέστο αλά Τζενοβέζε (μείγμα από ελαιόλαδο, βασιλικό, σκόρδο, τυρί και κουκουνάρι) - μια από τις πολλές γεύσεις που εξάγει η Ιταλία σε όλο τον κόσμο.
Η χώρα φημίζεται επίσης για το εξαιρετικό λάδι της και τον καφέ. Γενικότερα, το φαγητό είναι ένα πάθος για τους κατοίκους της, οι οποίοι στην κυριολεξία ζουν για να τρώνε - όπως οι Γάλλοι - με τη διαφορά ότι οι Ιταλοί δεν έχουν υιοθετήσει τις επισημότητες και την επίδειξη εκείνων.
Έτσι λοιπόν, αυτός που θα επισκεφθεί την Ιταλία έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις γαστρονομικές απολαύσεις της κάθε ώρα της ημέρας, ξεκινώντας από το φρεσκοψημένο ψωμάκι (μπριός) που θα συνοδεύσει τον καπουτσίνο του το πρωί, μέχρι το χορταστικό παγωτό (τζελάτο) με το οποίο θα ολοκληρώσει το δείπνο του αργά το βράδυ.
Αναζητήστε σε κάθε περιοχή τα πιο διακριτικά και απλά εστιατόρια και αποφύγετε με κάθε τρόπο τα τουριστικά των οποίων η κουζίνα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αυθεντική ιταλική, όπως σημαίνει άλλωστε στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
ΚΡΑΣΙ
Ενώ όλοι θα μπορούσαν να ζήσουν τρώγοντας μόνο ιταλικό φαγητό, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το ιταλικό κρασί είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Πολλές χρονιές, η Ιταλία παράγει περισσότερο κρασί από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.
Το κρασί της χώρας ανέκαθεν ταυτιζόταν με το Chianti στο χαρακτηριστικό ψάθινο φλασκί, που συνήθιζαν να σερβίρουν σχεδόν σε όλα τα ιταλικά εστιατόρια. Ευτυχώς, όμως από τότε τα πράγματα έχουν εξελιχθεί. Νέοι  παραγωγοί εμφανίζονται συνεχώς. Τώρα πλέον έχουν δημιουργηθεί πρωτοποριακές μέθοδοι και νέες ποικιλίες σταφυλιών. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν να ανανεωθούν πολλά οινοποιεία.
Μερικά παλιά κρασιά έχουν βραβευτεί διεθνώς. Το Barolo και το Barbaresco από την περιοχή του Πιεμόντε,  είναι δύο από τα πιο δημοφιλή κόκκινα της Ευρώπης. Το Procecco είναι ένα ελαφρύ, αφρώδες λευκό κρασί άριστης ποιότητας από το Βένετο, ενώ τα κόκκινα Brunello και Vivo Nobile από την Τοσκάνη είναι από τα πλέον διακεκριμένα.
Όπως και το φαγητό, έτσι και το κρασί ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. Μάλιστα, μια από τις απολαύσεις που προσφέρει ένα ταξίδι στη Ιταλία είναι και η ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς τα πολλά τοπικά κρασιά.
Στη Σικελία, για παράδειγμα, βγαίνει το κρασί Marsala, ένα σκουρόχρωμο δυνατό κρασί που πίνεται ως επιδόρπιο, καθώς και τα ελαφρότερα κρασιά Malvasia από την Αίτνα και το νησάκι Λίπαρι.
Στην Ούμπρια δοκιμάστε το Sagrantino, ένα κόκκινο με μεστή γεύση από μια ποικιλία σταφυλιού μοναδικής την Ευρώπη.
Στην Καμπανία ζητήστε το δημοφιλές Lacryma Christie (Δάκρυα του Χριστού), ένα λευκό κρασί από τα αμπέλια που καλλιεργούνται στα πλούσια ηφαιστειογενή εδάφη.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποια από τα περίφημα ιταλικά απεριτίφ ή λικέρ, όπως τα grappa, limoncello, Cinzano, Campari, Sambuca.

Δημοφιλείς αναρτήσεις