Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Διώξτε το άγχος αποτελεσματικά μόνο με αυτό ρόφημα!

http://therapeftis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_40.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

Διώξτε το άγχος αποτελεσματικά μόνο με αυτό ρόφημα!


Το άγχος είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής, ειδικά στη σύγχρονη κοινωνία. Δεν πρόκειται μόνο για ανησυχία και πανικό. Είναι η καθημερινή εμπειρία της υπερέντασης, της πίεσης του χρόνου και της προσπάθειας που καταβάλλουμε για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που μας επιβάλλονται στη δουλειά και στο σπίτι. Το άγχος είναι το συναίσθημα που συνοδεύει την απάντηση του οργανισμού στον κίνδυνο ή την απειλή.

Όταν οι πρόγονοί μας ζούσαν στις σπηλιές και καλούνταν να αντιμετωπίσουν κάποιον υπαρκτό κίνδυνο που απειλούσε τη ζωή τους, έπρεπε να διαθέτουν έναν αυτόματο μηχανισμό, ώστε να μπορούν να αντιδρούν άμεσα. Αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί μέχρι σήμερα για να μας προφυλάξει, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος. Επομένως, η φύση μας έχει εξοπλίσει με το μηχανισμό του άγχους, για να μας βοηθήσει και όχι για να μας βλάψει.

Αν λοιπόν πριν από ένα διαγωνισμό ή κάποιο άλλο αγχογόνο γεγονός δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, η λύση είναι ο βασιλικός..Σύμφωνα με τη λαϊκή μας παράδοση, αν κάποιος ονειρευτεί φρέσκο και ολόδροσο βασιλικό θα έχει ευχάριστα, ρομαντικά νέα, ενώ αν είναι νιόπαντρος θα έχει ευτυχισμένη ζωή. Ο βασιλικός βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά σε προβλήματα μνήμης και στην κατάθλιψη, καταπολεμά το άγχος και τη νευρικότητα, ενώ λόγω της ιδιότητάς του να προκαλεί υπνηλία συμβάλλει σε έναν ήρεμο και καλό ύπνο.Επίσης ο βασιλικός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτική προβιταμίνη Α, που βοηθάει στο άσθμα, στην οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, που προάγει την καρδιαγγειακή υγεία, καλίου και βιταμίνης C και πολύ καλή πηγή σιδήρου και ασβεστίου. Θεωρείται ασφαλές βότανο, αλλά σε περίπτωση υπερβολικής λήψης μπορεί να έχει τις αντίθετες από τις αναμενόμενες δράσεις, δηλαδή να προκαλέσει υπερένταση και νευρικότητα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τον προσθέσουμε στο φαγητό, τις σάλτσες και τις σαλάτες μας. Ο πιο ενδεδειγμένος και αποτελεσματικός τρόπος λήψης του είναι η παρακάτω συνταγή.

Bάλτε 25 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1/2 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα.

Έτσι, όταν έρθει η ώρα του ύπνου, θα μπορέσετε εύκολα να κοιμηθείτε. Αν η νευρικότητα και το άγχος σας είναι πολύ έντονα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία αυτή αρκετές ημέρες πριν. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας Ιατρό. -
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

http://therapeftis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_40.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebookhttp://therapeftis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_40.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

Προσευχή για τους ασθενείς

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Προσευχή για τους ασθενείς, εις τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας τον Ιατρό, τον θαυματουργό…
agioritikovima.gr|Από panagiaalexiotissa.blogspot.gr/
 

Η Μάχη στο Κερατσίνι (1827)

 
Πανορμίτης Σπανός
Η Μάχη στο Κερατσίνι (1827)
03 Μαρτίου 1827: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αποκρούει στο Κερατσίνι του Πειραιά επίθεση του Κιουταχή, αρχικώς 800 και την άλλη ημέρα 6.000 Τούρκων. Η μάχη αυτή υπήρξε μία από τις λαμπρότερες νίκες του.
Η Μάχη στο Κερατσίνι ήταν πολεμική εμπλοκή της επανάστασης του 21 με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες.
Εξέλιξη των γεγονότων
Ο Καραϊσκάκης μετά τις νίκες και τα λαμπρά κατορθώματά του, έλαβε επανειλημμένα διαταγή από την Ελληνική Κυβέρνηση να επιστρέψει για να σώσει την Ακρόπολη που κινδύνευε. Επέστρεψε στις 28 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα έχοντας μαζί του χίλιους περίπου άνδρες. Μετά από λίγες ημέρες διέταξε και συναντήθηκαν όλα τα σώματα στην Ελευσίνα. Το ιππικό συμπληρώθηκε σε εκατό ιππείς.
Στις 2 Μαρτίου το απόγευμα ξεκίνησαν με όλο το στρατό και την επόμενη νύχτα έφτασαν στο Κερατσίνι, παραθαλάσσια θέση στον πορθμό της Σαλαμίνας, μια ώρα έξω από τον Πειραιά. Εκεί οχυρώθηκαν. Μπροστά στο οχυρό ο Καραϊσκάκης τοποθέτησε διακόσιους πενήντα μαχητές με επικεφαλής τον Τούσια Μπότσαρη, Γαρδικιώτη Γρίβα και άλλους.
Οι εχθροί παρουσιάστηκαν πολύ πρωί και ακροβολίστηκαν με τους Έλληνες. Το μεσημέρι οι Τούρκοι ενισχύθηκαν, αλλά αποκρούσθηκαν από τους Έλληνες. Την επόμενη μέρα κατέβηκε ο ίδιος ο Κιουταχής με πολυάριθμο στρατό πεζικό, τριακόσιους ιππείς και κανόνια με την ελπίδα να καταστρέψει τους Έλληνες και να τους πνίξει στην θάλασσα. Έστησε μπροστά στους Έλληνες τα κανόνια, τα οποία εξφενδόνισαν σφοδρό κανονιοβολισμό κατά του τείχους, και τον έριξαν κάτω. Ακολούθως οι Τούρκοι διαιρέθηκαν σε δύο, οι μεν επιτέθηκαν στο οχυρό διαμέσου του πεσμένου τείχους, οι δε στους μαχητές μπροστά στο οχυρό.
Οι Έλληνες την ημέρα εκείνη έδειξαν όλη την ανδρεία και γενναιοψυχία τους. Η αφοβία των Ελλήνων εξέπληξε τους εχθρούς, διότι αν και ολιγάριθμοι αναχαίτισαν πολύ μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό. Ο εχθρός, αρχικά και πρώτος επιτιθέμενος βρέθηκε να πολεμάει αμυνόμενος και στις δύο μετά το μεσημέρι αναγκάστηκε να υποχωρήσει κακώς έχει και με πολλές φθορές. Από τους Έλληνες σκοτώθηκαν μόνο τρεις και είκοσι πληγώθηκαν.

Εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, καθώς για πρώτη φορά στα ιατρικά...
fifo.blogy.gr
 
Εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, καθώς για πρώτη φορά στα ιατρικά δρώμενα της χώρας η ειδική επιτροπή Ιοντιζουσών και Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας η οποία είναι υπεύθυνη για την έγκριση νέων θεραπειών στην Ελλάδα, κλήθηκε να γνωμοδοτήσει στο φάκελο που κατέθεσε ο Αλέξης Κοκολάκης με θέμα ‘Έγκριση πρακτικής για την θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη’.
Στην συνεδρίαση της επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της θεραπευτικής πρακτικής του καρκίνου με πρωτόνια για την Ελληνική επικράτεια σύμφωνα με το τεκμηριωμένο αίτημα και την πρόταση του κ. Κοκολάκη

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία και πρόκληση για το νησί μας αλλάζει τα δεδομένα στην θεραπεία του καρκίνου στην χώρα και ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση κέντρου θεραπείας με πρωτόνια στην Κρήτη, τεχνολογικά της πιό σύγχρονης και ιατρικά πιο αποτελεσματικής μεθόδου ακτινοθεραπείας στον κόσμο.

Το έργο αυτό, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε πολλά ερευνητικά πεδία και στις ιατρικές επιστήμες. Θα προσδώσει κύρος και υπεραξία στον τόπο μας αλλά θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για την ένταξη της Κρήτης στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού και χειμερινού τουρισμού όπου και άλλοι τομείς υγείας μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στο άκουσμα αυτής της είδησης ο επιστημονικός διευθυντής του Ιταλικού ογκολογικού κέντρου για αδρονική θεραπεία (CNAO) στην Παβία, και συντονιστής του Προγράμματος ULICE (Union of Light Ion Centres in Europe- Ένωση Ευρωπαϊκών Κέντρων με ελαφρά ιόντα), καθηγητής Ρομπέρτο Ορέκια δήλωσε χαρακτηριστικά ‘Ένα κέντρο σωματιδιακής θεραπείας στην Κρήτη όχι μόνο θα κάλυπτε μερικώς η πλήρως τις ανάγκες της Ελλάδας, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει κέντρο αναφοράς για τη Νότια Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική’.

Η επιτροπή Ιοντιζουσών και Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας αποτελείται από τους παρακάτω κορυφαίους επιστήμονες:

Νικόλαο Κελέκη, Καθηγητή Ακτινοδιαγνωστικής, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΤΤΙΚΟΝ», ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή του, τον Παναγιώτη Παντελάκο, Δ/ντή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Ανδρέα Φωτόπουλο, Καθηγητή Πυρηνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Βιολογίας, ως εκπρόσωπο της, με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Κούτσικο, Πυρηνικό Ιατρό στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας, ομοίως.

Δημήτριο Καρδαμάκη, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ως εκπρόσωπό της, με αναπληρωτή του τον Γρηγόριο Γεωργακόπουλο, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ και Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας, ομοίως.

Βιργινία Τσαπάκη, Ακτινοφυσικό ΕΣΥ, στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ», ως εκπρόσωπο της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας, με αναπληρώτριά της την Άννα Μακρίδου, Ακτινοφυσικό ΕΣΥ, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», ομοίως.

Βασιλική Καμενοπούλου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αδειών και Ελέγχων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, με αναπληρωτή της τον Σωτήρη Οικονομίδη, Ακτινοφυσικό, του Τμήματος αδειών και ελέγχου της ΕΕΑΕ, ομοίως.

Σταύρο Κυριαζή, Τεχνολόγο Ακτινολόγο, ως εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Χειριστών Εμφανιστών, με αναπληρωτή του τον Ευθύμιο Αγαδάκο, ομοίως.

Κωνσταντίνο Πιπερίδη, υπάλληλο κλάδου ΤΕ Ακτινολόγων Ραδιολόγων, που υπηρετεί στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ως εκπρόσωπο των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Καλογερόπουλο υπάλληλο κλάδου ΠΕ Ιατρών, που υπηρετεί στη Δ/νση Υγειονομικής Μηχανικής & Υγιεινής Περιβάλλοντος, ομοίως.

Νικόλαο Μπατάκη, Ακτινοδιαγνώστη, Διευθυντή ΕΣΥ στο Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ –ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ., ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, Ακτινοδιαγνώστη, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», ομοίως.

Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Καθηγητή Χειρουργικής Ανατομικής-Ανατομίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ., ως εκπρόσωπο του ΚΕ.Σ.Υ., με αναπληρωτή του τον Βλασταράκο Μιχαήλ, Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ομοίως.

ekriti.gr

Το Μυστήριο των Συμπτώσεων


Το Μυστήριο των Συμπτώσεων
Σας έχει συμβεί κάποια φορά να συναντάται συνέχεια μπροστά σας για ένα διάστημα το ίδιο αριθμό; Ή να σιγοτραγουδάτε ένα τραγούδι και ανοίγοντας το ραδιόφωνο να το ακούτε;
Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι κάποια υπερφυσική αιτία, κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις συμπτώσεις. Αλλά η πλειοψηφία των σύγχρονων επιστημόνων μιλάει απλά για άγνοια των φυσικών νόμων που τις προκαλούν, μια δημιουργία γεγονότων απ’ αυτά που είναι δυνατόν να συμβούν. Τίποτα το περίεργο ή μυστικιστικό ! Αντίθετα οι συμπτώσεις θεωρούνται αναπόφευκτες απ’ τους στατιστικολόγους.
Για παράδειγμα, η πιθανότητα από μια τράπουλα 52 χαρτιών, να μοιραστεί μια συγκεκριμένη 13άδα χαρτιών, είναι ίση για κάθε πιθανή 13άδα. Και όλες είναι το ίδιο πιθανές … όσο απίθανες και να μας φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Η πιθανότητα να μοιραστεί η 13άδα των 13 “καρό” είναι ακριβώς ίδια με την πιθανότητα να μοιραστεί μια οποιαδήποτε άλλη 13άδα.
Μια εκπληκτική ιστορία μας φέρνει όμως ξανά το ερώτημα για το αν υπάρχει τύχη ή όχι. Την αναφέρει ο μαθηματικός Warren Weaver, στο βιβλίο του, “Lady Luck: The Theory of Probability” (“Η κυρία Τύχη: η θεωρία των πιθανοτήτων”) απ’ όπου δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό “Life”:
Στις 1-3-1950, και τα 15 μέλη της χορωδίας της εκκλησίας της Beatrice στη Nebraska, καθυστέρησαν στο ραντεβού που είχαν στις 7:20 για πρόβα. Όλοι είχαν κάποιο σοβαρό αλλά και συνηθισμένο λόγο να αργήσουν. Στις 7:25 η εκκλησία καταστράφηκε από έκρηξη !
Τα μέλη της χορωδίας θεώρησαν το γεγονός σαν “θεϊκή παρέμβαση”. Ο Weaver υπολόγισε τις πιθανότητες να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός μαζικής καθυστέρησης, σε μία στο εκατομμύριο. (σ.τ.μ. στην Ελλάδα θα ήταν κάτι παραπάνω από φυσιολογικό να συμβεί !!!)
Πώς λοιπόν να εξηγήσουμε τέτοιες “σκόπιμες” συμπτώσεις;
Όμως αξίζει εδώ να αναφερθεί η θεωρία του ψυχολόγου Carl Jung, ο οποίος διατύπωσε την Αρχή της “Συγχρονικότητας” που συνδέει γεγονότα, τα οποία δεν συνδέονται με κάποια φανερή σχέση αιτίας. Στο έργο του “Δομή και Δυναμική της Ψυχής”, αναφέρει πώς άρχισε να παρατηρεί συμπτώσεις που προκαλούσαν ανοικτά τους υπολογισμούς των πιθανοτήτων, στη διάρκεια των ερευνών του για το Συλλογικό Ασυνείδητο.
Για παράδειγμα, καθώς μια νεαρή ασθενής του περιέγραφε ένα όνειρό της, στο οποίο της δίνονταν ένας χρυσός σκαραβαίος, ένα έντομο μπήκε στο σκοτεινό δωμάτιο. Όταν το έπιασε ο Jung διαπίστωσε ότι ήταν ένα σκαραβοειδές σκαθάρι, ό,τι πιο κοντινό σε χρυσό σκαραβαίο, θα μπορούσε να υπάρξει στην περιοχή, το οποίο μάλιστα δεν συνηθίζει να μπαίνει σε σκοτεινούς χώρους. Αντίθετα κινείται στο φως της ημέρας… Και μπήκε την κατάλληλη στιγμή.
Ποιος άραγε προκάλεσε τη σύμπτωση: ο Jung ή η ασθενής του; Ο ψυχαναλυτής Nandor Fodor παρατήρησε πάντως ότι, η ασθενής είχε μια ήταν υπερβολικά ορθολογική συμπεριφορά που την έκανε ψυχολογικά απρόσιτη. Μετά την εμφάνιση του σκαραβαίου η συμπεριφορά της βελτιώθηκε και οι συνεδρίες έγιναν πιο αποδοτικές.
Ο Jung πίστευε ότι, το φαινόμενο της Συγχρονικότητας συνδέονταν με ψυχικές καταστάσεις που αναπτύσσονται μέσω της επιρροής των Αρχετύπων, τα οποία όριζε σαν πρότυπα (μοντέλα) έμφυτα στην ανθρώπινη ψυχή και κοινά για όλη την ανθρωπότητα.
Ο Jung αναφέρει συχνά τα Αρ
έτυπα, σαν “αρχέγονες εικόνες”, που παρέχουν την αναπαράσταση όλων των ανθρώπινων στάσεων απέναντι στον θάνατο, τη σύγκρουση, το σεξ, τη μετενσάρκωση και τη μυστικιστική εμπειρία. Κάποιες φορές ένα αρχέτυπο ενεργοποιείται από ένα συναισθηματικά φορτισμένο γεγονός και τότε τείνει να έλκει γεγονότα παρόμοιας φύσης, ανοίγοντας δρόμο στα γεγονότα που ονομάζουμε “συμπτώσεις”.
Ο Jung δέχονταν επίσης την ύπαρξη μιας “περίεργης αλληλεξάρτησης των αντικειμενικών στοιχείων μεταξύ τους, καθώς και με τις υποκειμενικές (ψυχικές) καταστάσεις του παρατηρητή”. Μάλιστα εντόπισε δείγματα αυτής της αλληλεξάρτησης – που θεωρούσε άρρηκτα δεμένη με την έννοια της Συγχρονικότητας – τόσο στις ψυχιατρικές του σπουδές, όσο και στην έρευνά του πάνω στις εσωτεριστικές πρακτικές.
Έτσι, θεωρούσε την κινέζικη μαντική μέθοδο του Ι Τσινγκ σαν έκφραση της Αρχής της Συγχρονικότητας. Θεωρούσε ότι αυτό που θεωρούμε εμείς – στη Δύση – σαν είναι το κύριο ενδιαφέρον της κινέζικης σκέψης ενώ αυτό που εμείς λατρεύουμε σαν αιτιότητα περνάει σχεδόν απαρατήρητο. Ενώ η Δυτική σκέψη προσεκτικά ζυγιάζει, επιλέγει, ταξινομεί και απομονώνει, η Κινέζικη μια πιο ολιστική εικόνα του κόσμου, δίνοντας σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια που συνθέτει μια στιγμή. Κάθε στιγμή απαρτίζεται από όλα αυτά τα “ασήμαντα” συστατικά.
Αργότερα, ο Jung προέκτεινε την έννοια της Συγχρονικότητας και στην Αστρολογία. Όταν μάλιστα ανέφερε το ενδιαφέρον του για την Αστρολογία και την πεποίθησή του για τη μελλοντική της χρησιμότητα, με ένα γράμμα του στον Freud, ο τελευταίος αντέδρασε, κατηγορώντας τον Jung ότι είχε πέσει θύμα της “μαύρης παλίρροιας του βούρκου του αποκρυφισμού”.
Μη εγκαταλείποντας τις θέσεις του ο Jung κατέγραψε στα απομνημονεύματά του, άλλο ένα συνταρακτικό συμβάν εμφάνισης Συγχρονικότητας, που μάλιστα συνέβη ενώ ήταν μαζί με το Freud: Στέκονταν μαζί δίπλα σε μια βιβλιοθήκη όταν ο Jung ένιωσε το διάφραγμά του να γίνεται σαν από σίδερο και να καίει, να πυρακτώνεται. Ταυτόχρονα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος σαν να επρόκειτο να πέσει πάνω τους η βιβλιοθήκη.
Ο Jung βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το συμβάν σαν ένα παράδειγμα φαινομένου καταλυτικής εξωτερίκευσης. Ο Freud αντέδρασε αποκαλώντας τα αυτά, “ανοησίες”. Τότε, ο Jung τον προκάλεσε, υποστηρίζοντας ότι μπορούσε να προβλέψει ότι το πολύ σε ένα λεπτό ο κρότος θα ξανακούγονταν. Πριν καν τελειώσει τα λόγια του ο κρότος ξανακούστηκε, αφήνοντας τον Freud εμβρόντητο.
Σύμμαχό του στην προσπάθεια να διατυπώσει τη θεωρία του για τη Συγχρονικότητα, ο Jung βρήκε τη κβαντική Φυσική, στα πλαίσια της οποίας είχε διατυπωθεί η θεωρία ότι έναπεδίο του χώρου μπορεί να γίνει αντικειμενικά γνωστό, μόνο με την ύπαρξη ενός παρατηρητή, ο οποίος όμως επεμβαίνει (αναγκαστικά, με την παρουσία του) στην κατάσταση του χώρου. Οι ανακαλύψεις αυτές βοήθησαν τον Jung να καταλάβει διαισθητικά ότι ύλη και συνείδηση συνδέονται με ουσιώδη τρόπο, σαν δυο συμπληρωματικές όψεις μιας ενοποιημένης πραγματικότητας.
Αλλά και πολύ πριν τον Jung, άλλοι διανοούμενοι και επιστήμονες είχαν διατυπώσει θέσεις που συνέδεαν αλληλεπιδραστικά την ύλη και τη συνείδηση. Ο ιστορικός Arthur Koestler μιλούσε για τη χωρητικότητα της ανθρώπινης ψυχής σαν “ένα κοσμικό αντηχείο”. Παρόμοιες απόψεις είχαν ο Kepler και ο Pico della Mirandola. Ο Koestler γράφει επίσης στο έργο του “The Roots of Coincidence” (“Ρίζες της Σύμπτωσης”) για μία “θεμελιώδη ενότητα των πραγμάτων”, που υπερβαίνει τη μηχανική αιτιότητα.
Η έννοια ενός πνευματικού μικρόκοσμου που αντανακλούσε συμπαντικά πρότυπα και που ο Leibnitz αποκαλούσε “μονάδα”, βασίζονταν στην ιδέα ότι το άτομο και το σύμπαν αλληλεπιδρούν εξαιτίας μιας προ-εγκαθιδρυμένης αρμονίας. Αλλά και για τον Schopenhauer, τα πάντα ήταν “αλληλοεξαρτώμενα και συγχρονισμένα με όμοιο τρόπο.”
Ο Koestler έδωσε παραδείγματα ενοποίησης και αλληλεπίδρασης μέσα απ’ την ίδια την εξέλιξη της επιστήμης, καθώς οι διάφοροι τομείς της φυσικής συνδυάστηκαν ή συγχωνεύτηκαν, στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα: π.χ. ο ηλεκτρισμός και μαγνητισμός συγχωνεύτηκαν στην ηλεκτρομαγνητική θεωρία, ενώ τα Η/Μ κύματα συνδέθηκαν με μια σειρά φαινομένων, όπως το φως, το χρώμα, τη θερμική ακτινοβολία και τα ερτζιανά κύματα.
Η Χημεία αγκαλιάστηκε απ’ την Ατομική Φυσική. Ο έλεγχος του σώματος απ’ τα νεύρα και τους αδένες, συνδέθηκε με ηλεκτροχημικές διεργασίες, ενώ τα άτομα διαιρέθηκαν στα “δομικά στοιχεία” των πρωτονίων, των ηλεκτρονίων και των νετρονίων. Αργότερα, όλα αυτά τα θεμελιώδη σωματίδια, συγκεντρώθηκαν στην έννοια απλών “πακέτων συμπυκνωμένης ενέργειας”.
Σήμερα, όλο και πολλοί οικολόγοι και επιστήμονες κλίνουν προς την άποψη ότι, υπάρχει μια αλληλεξάρτηση, που συνδέει τα πάντα στον κόσμο, με όμοιο τρόπο που οι αρχαίοι μιλούσαν για τη “συμπάθεια” της ζωής.
Παράλληλα στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν στο Τέξας, ο νομπελίστας φυσικός Ilya Prigogine μελετάει τον τρόπο που χημικές και άλλου τύπου δομές αναπτύσσουν πρότυπα βγαλμένα απ’ το χάος. Ο Karl Pribram, νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Stanford, πρότεινε τη θεωρία ότι, ο εγκέφαλος είναι ένα είδος “ολογράμματος”, ένας αναλυτής μοντέλων και συχνοτήτων, που δημιουργεί την “σκληρή” πραγματικότητα, ερμηνεύοντας συχνότητες από μια διάσταση πέρα απ’ το χώρο και το χρόνο. Με άλλα λόγια, ο φυσικός κόσμος που ξέρουμε είναι “ισομορφικός” – δηλαδή όμοιος – με τις διαδικασίες του εγκεφάλου.
Ίσως λοιπόν, μια συμμαχία κβαντικών φυσικών, νευρολόγων, παραψυχολόγων και μυστικιστών να μας δώσει μια νέα και διαφορετική εικόνα του σύμπαντος, μη-αιτιοκρατικού αλλά “συμπαθητικού”, που λειτουργεί πιο πολύ σαν μια μεγάλη σκέψη παρά σαν μια μεγάλη μηχανή, ενοποιώντας ύλη, ενέργεια και συνείδηση.
Μόνο τότε ίσως να ελευθερωθούν τα παραφυσικά φαινόμενα απ’ το στίγμα του “αποκρυφισμού” και να μην αντιμετωπίζονται σαν ενοχλητικά. Στα πλαίσια αυτά, οι αντιλήψεις μας και ο κόσμος μας θα αλλάξουν για πάντα.
esoterica.gr

Έτσι θα ξεφορτωθείτε με φυσικό τρόπο τα λιπώματα!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Το Xωνί.
 
Τα εξογκώματα του δέρματος συνήθως… εμφανίζονται στο κεφάλι, το λαιμό, στις μασχάλες και το χέρι. Αυτοί είναι καλοήθεις όγκοι που μπορούν να εμφανιστο...
redder.gr

Τα εξογκώματα του δέρματος συνήθως… εμφανίζονται στο κεφάλι, το λαιμό, στις μασχάλες και το χέρι. Αυτοί είναι καλοήθεις όγκοι που μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Στην ιατρική αυτές οι διογκώσεις αναφέρονται συχνά ως λιπώματα.
Τα λιπώματα εμφανίζονται συνήθως σε ένα μέρος του σώματος, αλλά σε τακτική βάση μπορεί να εμφανίζονται σε όλο το σώμα, καθώς επίσης μπορούν να προκαλούν ορισμένες ενοχλήσεις.
Οι ερευνητές δεν μπορούν ακόμα να επιβεβαιώσουν ποια είναι η βασική αιτία της εμφάνιση των λιπωμάτων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς συμφωνούν ότι η γενετική είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Πολλοί πιστεύουν ότι η παχυσαρκία και η χοληστερόλη δεν μπορούν να θεωρηθούν ως παράγοντες κινδύνου.
Απαλλαγείτε από τον λιπώδη ιστό Φυσικά
Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω μια λύση στο πρόβλημά σας, ώστε να πάψετε να ανησυχείτε για τα λιπώματα σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν έχετε να ανησυχείτε για τη χρήση φαρμάκων ή οποιαδήποτε νυστεριού να αναλαμβάνει δράση πάνω στο δέρμα σας.

Οι γιατροί προτείνουν συνήθως μια διαδικασία που συνήθως πραγματοποιείται σε ιδιωτικές κλινικές ή άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις. Μερικές από τα προσεγγίσεις περιλαμβάνουν επίσης εξάλειψη με λέιζερ ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Σημειώστε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα λιπώματα που θα απομακρυνθούν δεν θα επανεμφανιστούν μετά την επέμβαση. Η διάγνωση θα πρέπει να δίνεται πάντα από τους εμπειρογνώμονες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χειρουργική επέμβαση και οι άλλες τεχνικές, δεν είναι πάντα απαραίτητες, ειδικά αν τα λιπώματα δεν προκαλούν σωματική αναπηρία ή είναι πολύ μικρά.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δερματολόγοι προτείνουν οργανικές προσεγγίσεις.Η αποτελεσματικότητα αυτής της συνταγής δεν είναι πλέον αμφίβολη, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει βοηθήσει πολλά άτομα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο μέλι και αλεύρι.
Μέλι και αλεύρι
Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι και μέλι, και εφαρμόζουμε το μίγμα άμεσα στην περιοχή του δέρματος που βρίσκεται το λίπωμα που θέλουμε να απομακρύνουμε. Το μίγμα πρέπει να έχει πυκνότητα από 0,5 έως 1 cm3. Καλύψτε με μια χαρτοπετσέτα ή έναν επίδεσμο για να κρατήσει το μίγμα κρέμας σταθερό στη θέση του.

Κρατήστε το μίγμα μιαμιση ημέρες, ή 36 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το και επαναλάβετε τη μέθοδο. Επαναλάβετε τη μέθοδο για πέντε φορές, που σημαίνει ότι το σύνολο της θεραπείας θα πρέπει να διαρκέσει 7-8 ημέρες. Θα πρέπει να δείτε κάποια βελτίωση και ορατά αποτελέσματα. Οι λιπαρές καταθέσεις κάτω από το δέρμα σας τελικά θα εξαφανιστούν.
newsone.gr

Την πάταξη των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Την πάταξη των φαινομένων «ελληνοποιήσεων» αγροτικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά, ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο…
hxonews.gr

Την πάταξη των φαινομένων «ελληνοποιήσεων» αγροτικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά, ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ).
«Ποσοστό άνω του 30% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, έχει άμεση σύνδεση με την αγροτική παραγωγή, ενώ 30 από τα 100 κορυφαία εξαγόμενα προϊόντα της χώρας προέρχονται από τον πρωτογενή τομέα. Στόχος λοιπόν, μίας εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής, θα πρέπει να είναι ο συντονισμός δράσεων ενίσχυσης του κρίσιμου μεγέθους παραγωγής γύρω από παραδοσιακά, αλλά και νέα προϊόντα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».
 
Αυτό επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές, στη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη.
 
Σύμφωνα με το προεδρείο του ΠΣΕ, που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο ΔΣ Χριστίνα Σακελλαρίδη, τις αντιπροέδρους Αλεξάνδρα Χαζάπη – Πίττα και Μαρίνα Γιαβρόγλου, τον οικονομικό επόπτη Γεώργιο Γερεντέ, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Αντώνη Χαχλάκη: «τα αγροτικά προϊόντα πέτυχαν σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις το 2015 και συνέβαλλαν αποφασιστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με έσοδα άνω των 5 δισ. ευρώ. Για το λόγο αυτό, η ταύτιση απόψεων με τον υπουργό για την ανάγκη συντονισμού δράσεων ουσιαστικής υποστήριξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας γύρω από την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, κυρίως στην βάση ενίσχυσης συνεργιών και clusters, με την αξιοποίηση κρίσιμων εργαλείων, όπως το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελούν τη βάση των μεταρρυθμίσεων για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας συνολικά».
 
Από την πλευρά του ο Μάρκος Μπόλαρης, ευχαρίστησε τον ΠΣΕ για το υπόμνημα προτάσεων που υπέβαλλε στο υπουργείο, σημειώνοντας ότι «η στόχευση του ΥΠΑΑΤ προβλέπει την αύξηση της αγροτικής παραγωγής, σε συνδυασμό με την προάσπιση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, την εδραίωση της πιστοποίησης και την ενίσχυση των δράσεων προώθησης – προβολής στο εξωτερικό». Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «διέξοδο στη σημερινή κατάσταση αποτελεί το δίπτυχο Παραγωγή και Εξαγωγές».
 
Απαντώντας στις προτάσεις του ΠΣΕ για πάταξη των φαινομένων «ελληνοποιήσεων» αγροτικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε «ακόμη και η χρήση του όρου «ελληνοποιήσεις» αθωώνει τις προσπάθειες εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού από επιτήδειους εντός κι εκτός του συνόρων. Στόχος μίας ευνομούμενης πολιτείας θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική λειτουργία ενός ισχυρού ελεγκτικού μηχανισμού που θα προστατεύει παραγωγούς, καταναλωτές, εμπόρους και εξαγωγείς από τη νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού».
 
Οι αγροτικές εξαγωγές
 
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η συνολική αξία των αγροτοδιατροφικών προϊόντων που εξήχθησαν από την Ελλάδα, άγγιξε τα 5,2 δισ. ευρώ, έναντι 4,6 δισ. ευρώ το 2014. Η αύξηση προήλθε κατά κύριο λόγο μεν από το ελαιόλαδο (αύξηση 124,4%), ωστόσο, όλοι οι επιμέρους κλάδοι κινήθηκαν ανοδικά.
 
Σε επίπεδο συνολικής αξίας ελληνικών εξαγωγών, τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα αποσπούν μερίδιο 20,4%, έναντι 17,2% το 2014, ενώ αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, το μερίδιό τους αγγίζει πλέον το 30%.

ΜΥΚΗΝΕΣ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Η εκπομπή "ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ..." μας ξεναγεί στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της…
youtube.com

νέο σχολείο-φάρμα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Χωρίς μαθήματα και δασκάλους, μια άλλου τύπου παιδεία που είναι πιο…
hitandrun.gr|Από Hit&Run


Ένα νέο σχολείο-φάρμα, χωρίς μαθήματα, χωρίς διάβασμα, που μαθαίνει στα παιδιά να είναι κοντά στα ζώα, να φροντίζουν φυτά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το χώμα, πήρε το Α’ βραβείο σε έναν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στη Ρώμη, το AWR. 

nurseryfields5

Μια ομάδα σχεδιαστών με βάση τη Ρώμη, οι  Edoardo Capuzzo Dolcetta, Gabriele Capobianco, Davide Troiana, και Jonathan Lazar δημιούργησαν ένα πραγματικά ιδιαίτερο και ενδιαφέρον σχολείο συνδέοντας το παιδί με τη φύση, κάτι που δυστυχώς στις δυτικές κοινωνίες είναι σπάνιο.

Print

Στο Nursery Fields Forever, τα παιδιά είναι σχεδόν όλη μέρα έξω στα χωράφια, και «δουλεύουν» σε μια φάρμα. Φυτεύουν και καλλιεργούν λαχανικά, έχει γαϊδουράκια, κατσικάκια, ζώα της φάρμας, δεν υπάρχουν δάσκαλοι και κάτι να «μάθεις», πέρα από την προσωπική πρακτική που αποκτούν τα ίδια τα παιδάκια μέσα στη φάρμα ή στα θερμοκήπια.

Senza titolo-4

Δεν υπάρχουν θρανία, καρέκλες, το κάθε παιδί μπορεί να μπαίνει μέσα ή να βγαίνει έξω όποτε θέλει. Βιώνουν και εξερευνούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς το σχολείο λειτουργεί με φωτοβολταϊκά και ανεμογενήτριες.
Εκτός από την απαραίτητη και ουσιαστική επαφή που αποκτούν τα παιδιά με τη φύση και τα ζώα, καλλιεργούν και την αυτοπεποίθηση, την υπευθυνότητα, αφού διαχειρίζονται μόνα τους το ζήτημα της τροφής και της ανάπτυξης.

Senza titolo-4

Σε μια εποχή που η ακαδημαϊκή παιδεία έχει χάσει την όποια αίγλη μπορεί να είχε ποτέ, που τα πτυχεία και τα διδακτορικά δεν σημαίνουν τίποτα καθώς δεν μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να βρουν δουλειά, που τα άγχη των εξετάσεων και των διαγωνισμάτων τραυματίζουν τους έφηβους περισσότερο ή λιγότερο, είναι η ώρα να ανοίξει σοβαρά και στη χώρα μας το ζήτημα της εναλλακτικής εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα της δημόσιας εναλλακτικής εκπαίδευσης.
Αν μη τι άλλο, για να μην μισούν τα παιδιά το σχολείο…


AXO-SEZIONE LNS


Για μπάνιο στην Αμμουδάρα


Δυτικά του Ηρακλείου η τουριστική περιοχή της Αμμουδάρας διαθέτει μεγαααλη αμμουδιά με ψιλή άμμο και καθαρά νερά όχι πολύ βαθειά . Ωστόσο δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε από την ακτή διότι κατά τόπους αλλάζει το βάθος συνεχώς κατά τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχει και οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και τα συναφή...καλά μπάνια...!

εάν τρώτε 3 Αυγά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Εάν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής για αρκετό καιρό, στο τέλος θα δείτε πως είτε δεν έχουν αποτέλεσμα ή πως στην ουσία κάνουν περισσότερο κακό, παρά…
linelife.gr|Από linelife
Εάν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής για αρκετό καιρό, στο τέλος θα δείτε πως είτε δεν έχουν αποτέλεσμα ή πως στην ουσία κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Αντιθέτως, πολλές τροφές που είχαν κακή φήμη, αρχίζουν να ονομάζονται σιγά σιγά ‘Super Foods’!...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.linelife.gr/2016/03/03/%ce%9d%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%a3%cf%8e%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b5-3/
Εάν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής για αρκετό καιρό, στο τέλος θα δείτε πως είτε δεν έχουν αποτέλεσμα ή πως στην ουσία κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Αντιθέτως, πολλές τροφές που είχαν κακή φήμη, αρχίζουν να ονομάζονται σιγά σιγά ‘Super Foods’!...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.linelife.gr/2016/03/03/%ce%9d%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%a3%cf%8e%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b5-3/

Δημοφιλείς αναρτήσεις