Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Βραβείο Πούλιτζερ




Το Βραβείο Πούλιτζερ (Pulitzer Prize) είναι ένα βραβείο των Ηνωμένων Πολιτειών, που απονέμεται κατ΄ έτος και που θεωρείται ως η ύψιστη τιμή στην έντυπη δημοσιογραφία. Το βραβείο τιμά επίσης λογοτεχνικά επιτεύγματα και μουσικές συνθέσεις. Τα πρώτα Βραβεία Πούλιτζερ απονεμήθηκαν στις 4 Ιουνίου του 1917, και πλέον ανακοινώνονται κάθε χρόνο, τον μήνα Απρίλιο.
Οι αποδέκτες του βραβείου επιλέγονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή που επίσημα διοικείται από τη Μεταπτυχιακής Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βραβείο θεσπίστηκε σύμφωνα με τη διαθήκη του Τζόζεφ Πούλιτζερ, ενός Ουγγρο-Αμερικανού δημοσιογράφου και εκδότη εφημερίδας των τελών του 19ου αιώνα,που κατέλιπε σπουδαίο κληροδότημα στη παραπάνω σχολή Η προφορά του όρου Πούλιτζερ είναι λανθασμένη, καθώς, σύμφωνα με τους διαχειριστές του βραβείου, θα έπρεπε να προφέρεται όπως η φράση, ‘Pull it, sir’.
Σύμφωνα με το κληροδότημα προβλέπονται οκτώ βραβεία που απονέμονται σε κατηγορίες που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία, (καλύτερου ρεπορτάζ, άρθρου, γελοιογραφίας κ.ά.) καθώς και τέσσερα για τις τέχνες και τα γράμματα. Μόνο ειδήσεις και φωτογραφίες δημοσιευμένες σε εφημερίδες ή οργανώσεις καθημερινών νέων με βάση τις ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα διεκδίκησης του βραβείου δημοσιογραφίας. Από το 1943 βραβείο Πούλιτζερ απονέμεται επίσης και για την καλύτερη μουσική σύνθεση.
Επιπροσθέτως των βραβείων, απονέμονται και ταξιδιωτικές υποτροφίες Πούλιτζερ σε τέσσερις διακεκριμένους φοιτητές της Μεταπτυχιακής Σχολής Δημοσιογραφίας που επιλέγονται από την σχολή.
http://el.wikipedia.org/wiki/Βραβείο_Πούλιτζερ

Σας αρέσει το κέντημα;

 
Έχετε υπομονή;
Σας αρέσει το κέντημα;
Αυτο το σχέδιο είναι ότι σας χρειάζεται.
Ένας συνδυασμός από διάφορες βελονιές όπως πισωβελονιά , τρύπωμα ,
πλακέ , ροκοκό , έχει αυτό το θεσπέσιο αποτέλεσμα που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
Καλή Επιτυχία! 


http://www.craftster.org/forum/index.php?action=search2%3Bparams%3DYWR2YW5jZWR8J3wwfCJ8dG9waWN8J3wzODAwNjZ8InxzaG93X2NvbXBsZXRlfCd8MXwifGJyZHwnfDg0fCJ8c3ViamVjdF9vbmx5fCd8fCJ8c29ydF9kaXJ8J3xkZXNjfCJ8c29ydHwnfElEX01TR3wifHNlYXJjaHwnfGltZw%3D%3D%3Bstart%3D60#axzz2V2u5kTrg

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ της Λωξάντρας!!!


ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ της Λωξάντρας!!!
ΥΛΙΚΑ

160 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. μέλι
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τέντζερε βάζετε την κρέμα γάλακτος,το μέλι κ την ζάχαρη να βράσουν στους 118ο βαθμούς.
Οταν κρυώσει το μείγμα σας κοιτατε εάν μπορείτε να το πλάσετε σαν μπαλίτσα, εάν όχι το ξαναβάζετε στην φωτιά.
Κατεβάζετε τον τέντζερε απο την φωτιά κ ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα κ ανακατεύετε απαλά.
Τα τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα ανάλογα το μέγεθος που επιθυμείτε.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο βαθμούς περίπου για 15΄λεπτά.
Λιώστε την κουβερτούρα σας σε μπέν μαρί.
Μολις κρυώσουν οι φλωρεντίνες σας βάλτε τες μέσα στην κουβερτούρα αφού την έχετε αφήσει να χλιαρεύσει μέχρι την μέση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! ΛΩΞΑΝΤΡΑ
— με Λωξαντρα Λωξαντρα

Τρεις σούπερ τροφές κατά του πονοκεφάλου

http://www.newsitamea.grhttp://www.newsitamea.gr

Τρεις σούπερ τροφές κατά του πονοκεφάλου


Τρεις σούπερ τροφές κατά του πονοκεφάλουΕίναι από τις πιο συχνές παθήσεις και μάλιστα μπορούν να μας χαλάσουν όλη την μέρα αλλά και περισσότερες……
 Ο λόγος φυσικά για τον πονοκέφαλο από τον οποίο δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει υποφέρει έστω και μία φορά. Οι αιτίες του αμέτρητες, από παθολογικές μέχρι ψυχοσωματικές, και οι θεραπείες του ακόμα περισσότερες. Εμείς σας έχουμε τρεις σούπερ τροφές, οι οποίες δρουν κατά του πονοκεφάλου. Βάλτε τις στη διατροφή σας, και βρείτε την υγειά σας!
1. Ω3 λιπαρά: Αν ο πονοκέφαλος που σας ταλαιπωρεί οφείλεται σε φλεγμονή, τότε είναι απαραίτητο να καταναλώσετε Ω3 λιπαρά. Αυτά βρίσκονται άφθονα στο σολομό, στις σαρδέλες αλλά και στο λιναρόσπορο.
2. Καρπούζι: Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι και η εποχή του, είναι ένας άριστος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τους πονοκεφάλους από την αφυδάτωση και τον ήλιο. Εκτός φυσικά από το νερό, το οποίο είναι η κύρια πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού, υπάρχουν και πολλές τροφές που είναι άριστες πηγές, όπως, εκτός από το καρπούζι, οι ντομάτες και τα αγγούρια. Επιπλέον, το νερό σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου το οποίο φροντίζει για την ενυδάτωση του οργανισμού.
3. Σπανάκι: Μπορεί να μην αποτελεί αγαπημένη τροφή μιας και οι περισσότεροι έχουμε παιδικά τραύματα με την μαμά μας να μας κυνηγάει για να φάμε σπανακόρυζο που έκανε καλό, αλλά το συγκεκριμένο λαχανικό έχει πραγματικά ευεργετικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη η οποία δρα κατά της ημικρανίας.                                                    
 
queen.gr
Did you like this? Share it:

Ανθισμένο το θυμάρι

Θυμάρι

Θυμάρι
Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα
αγοράσετε Θυμάρι
Το γνωστό μας θυμάρι είναι ένας μικρόσωμος θάμνος που απαντάται στις νότιες και μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης σε διάφορες περιοχές της Ασίας και καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική.
Φυτρώνει σε άγονους τόπους σε όλη την Ελλάδα και ανθίζει Ιούνιο με Ιούλιο με άνθη σε χρώμα μπλε ανοικτό. Είναι το φυτό από το οποίο οι μέλισσες κάνουν το πιο ονομαστό μέλι.
Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αναδύουν το άρωμα τους όταν τα τρίψωμε στα χέρια μας δίνοντας μιά δυνατή γεύση. Αποξηραμένα φύλλα και άνθη χρησιμοποιούνται σαν μπαχαρικό για να αρωματίσουν ψάρια, κρέατα, σάλτσες και σούπες.
Η χρήση του θυμαριού είναι γνωστή απο την αρχαιότητα με τους Αιγύπτιους να το χρησιμοποιούν σαν άρωμα και σαν βαλσαμωτικό ενώ οι Ελληνες για απολύμανση σε ασθένειες. Οι Ρωμαίοι έκαναν μπάνιο με σε νερό αρωματισμένο με θυμάρι για να αποκτήσουν σφρίγος και ενεργητικότητα.
Στη φαρμακευτική το θυμάρι είναι γνωστό σαν το φυτό με τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ρόφημα σε προβλήματα του στομάχου και των εντέρων αλλά και για ανακούφιση από το βήχα, το συνάχι και τη γρίπη.
Για να φτιάξωμε ένα ρόφημα με θυμάρι αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι σε ένα μπρίκι νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε και το αφήνουμε δέκα λεπτά επιπλέον. Το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό με μέλι.
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στο μπάνιο για ρευματικές παθήσεις και για ξεκούραση. Βράστε 100γρ. θυμάρι σε ένα λίτρο νερό, το σουρώνετε και το ρίχνετε στο νερό της μπανιέρας.
Βοηθά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης αλλά μπορείτε να καθαρίσετε και τα δόντια και τα ούλα οπως το κάνουν στη Κρήτη για την ουλίτιδα. Στοματίτιδες και ερεθισμένες αμυγδαλές αντιμετωπίζονται με γαργάρες με αφέψημα χωρίς μέλι ή ζάχαρη.

ΜΠΑΝΑΝΑ

https://www.newsitamea.gr/2013/04/21/%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b5-%cf%86%ce%b1%ce%bd/

ΜΠΑΝΑΝΑ,ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ. ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

images FROYTOΜΠΑΝΑΝΑ, ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ. ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ. Μπανάνες: Εκπληκτικά φρούτα! Ένας καθηγητής στο CCNY είπε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση “going bananas” είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο. Διαβάστε την: Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!
Αυτό είναι ενδιαφέρον.
Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα – σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.
Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.
Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας. Κατάθλιψη: Σύμφωνα με  έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.
συνέχεια στον σύνδεσμο πηγή

Πώς μας ωφελεί το γέλιο

Χορηγά Σωτηρία.

Πώς μας ωφελεί το γέλιο....Τα οφέλη είναι αρκετά για να σε κάνουν να χαμογελάσεις!
Έχει αποδειχτεί ότι το χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται τόσο ωραία σαν να είχαν φάει 2.000 μπάρες σοκολάτας.

Το γέλιο προσδίδει υγεία, αναδεικνύει το χαμόγελο και συμβάλλει στη φυσιολογική αιμάτωση των περιοδοντικών ιστών. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η άμυνα των ούλων έναντι παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.

Δοκίμασε να κάνεις τις γωνίες του στόματος σου να σηκωθούν όταν νιώθεις πιεσμένος και αμέσως θα αισθανθείς μια ηρεμία. Αποτελεί έναν από τους ευκολότερους και οικονομικότερους τρόπους για την καταπολέμηση του στρες!
Όταν χαμογελάς, οι άνθρωποι σε συμπαθούν και σε εμπιστεύονται πιο εύκολα. Επίσης, είναι ένας φυσικός τρόπος αντιγήρανσης! Γελώντας δείχνεις πιο νέος και κατά επέκταση πιο όμορφος!

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το γέλιο συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση και την ανάρρωση μετεγχειρητικά, καθώς και προκαλεί την απελευθέρωση φυσικών ουσιών κατά του πόνου.

Επίσης, σύγχρονες έρευνες αναφέρουν ότι γελώντας είναι δυνατόν να χάσεις βάρος. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι 15 λεπτά καθημερινού γέλιου σε διάρκεια ενός έτους αντιστοιχεί με απώλεια βάρος περίπου 4,5kg.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γελάμε
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οι ερευνητές έχουν μελετήσει τις επιδράσεις του γέλιου στο σώμα και έχουν καταλήξει σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το πώς μας επηρεάζει:

Ροή του αίματος. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland μελέτησαν τις επιπτώσεις επί των αιμοφόρων αγγείων σε ανθρώπους που είχαν παρακολουθήσει κωμωδίες και δράματα. Μετά την προβολή, τα αγγεία της ομάδας που παρακολούθησαν την κωμωδία συμπεριφέρθηκαν κατά φύση - διαστέλλονταν και συστέλλονταν φυσιολογικά. Όμως, τα αιμοφόρα αγγεία στα άτομα που παρακολούθησαν το δράμα είχαν περιορισμένη ροή αίματος.

Ανοσολογική απόκριση. Αυξημένο στρες σχετίζεται με μειωμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, λέει ο Provine. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το χιούμορ μπορεί να αυξήσει τη δράση των αντισωμάτων στο σώμα και να ενισχύσει τα επίπεδα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σε μια μελέτη 19 ατόμων με διαβήτη, εξετάσθηκαν οι επιδράσεις του γέλιου στα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Μετά το φαγητό, η ομάδα παρακολούθησε μια κουραστική διάλεξη. Την επόμενη μέρα, η ομάδα έφαγε το ίδιο γεύμα και στη συνέχεια παρακολούθησαν μια κωμωδία. Μετά την κωμωδία, η ομάδα είχε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από ό, τι μετά τη διάλεξη.

Χαλάρωση και ύπνος. Στις γενικότερες ιδιότητες του γέλιου περιλαμβάνεται και η χαλάρωση των μυών του σώματος. Ακόμα, περιπτώσεις ασθενών που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις έχει παρατηρηθεί ότι 15 λεπτά γέλιου λόγω παρακολούθησης κωμωδίας στην τηλεόραση ή ακόμα και διαβάζοντας κάποια κωμική ιστορία προσφέρουν μέχρι και 2 ώρες ύπνου χωρίς ενόχληση και πόνο.

H Γιόγκα του Γέλιου, μία μόδα που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει ακόμα και τον οδοντικό πόνο σε ασθενείς που η παυσίπονη αγωγή δεν έχει αποτέλεσμα και ενδείκνυται στα πλαίσια της ολιστικής οδοντιατρικής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις