Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

Kipling nd.jpg 


Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ


Ο Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (αγγλικά: Joseph Rudyard Kipling‎, 30 Δεκεμβρίου 1865 - 18 Ιανουαρίου 1936)[4] ήταν Βρετανός διηγηματογράφος, ποιητής και μυθιστοριογράφος, κυρίως γνωστός για τις παιδικές του ιστορίες και τις ιστορίες και τα ποιήματα για τους Βρετανούς στρατιώτες στην Ινδία. Γεννήθηκε στη Βομβάη της βρετανικής Ινδίας και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αγγλία όταν ήταν 6 ετών[5]. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα έργα μυθοπλασίας, όπως Το Βιβλίο της Ζούγκλας

όπως παλιά...

θα αναρωτιέστε τι θέλει να πεί ο ποιητής;....   

τίποτα οι εικόνες μιλούν μόνες τους ... μας θυμίζουν κάτι ή μας δίνουν ιδέες για κάτι...

συν τοις άλλοις κάνουν την κατάλληλη ψυχονοητική θεραπεία...

παλιά φτιάχναμε άλμπουμ εμείς οι ...ρομαντικοί... σήμερα φτιάχνουν όλοι... τα στοιχεία μόνο αλλάζουν...


 
 

Ξεροτήγανα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

Ξεροτήγανα

Παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης... καμμιά σχέση με τις γνωστές δίπλες...
Τα ξεροτήγανα σερβίρονται στους γάμους και στις γιορτές ιδίως την πρωτοχρονιά καθ ότι τα υλικά τους συμβολίζουν αφθονία και ευημερία... !!!!

Σας παραθέτω την συνταγή απο την ανατολική Κρήτη..

Υλικά
300 γρ αλεύρι

1/3 κρασοπότηρου λάδι
1 ρακοπότηρο ρακί
1 πρέζα αλάτι
χλιαρό νερό 


Γεμιστό πατατόψωμο με ψητά λαχανικά και ξινομυζήθρα

 

Γεμιστό πατατόψωμο με ψητά λαχανικά και ξινομυζήθρα


Για το ψωμί

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξηρή
3 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
6 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
120 γρ. γάλα
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 αβγά (τους κρόκους τους) + 1 αβγό χτυπημένο
2 πατάτες μικρές βραστές λιωμένες
 

Το θεμέλιο της ύπαρξης


  

 

πηγή: εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ - ένθετο ΠΡΟΣΩΠΑ 21ος ΑΙΩΝΑΣ έτος 2001 - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 

 

Συνείδηση

Το θεμέλιο της ύπαρξης

Τι είναι η συνείδηση;
Με ποιόν τρόπο αντιλαμβανόματε τους άλλους γύρω μας;
Πώς σκεφτόμαστε;
Πώς αποφασίζουμε;
Πώς δρούμε;
Πώς μεταφράζει ο εγκέφαλός μας -η πιο πολύπλοκη δομή στο σύμπαν- τα εξωτερικά ερεθίσματα;
Σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα δίνει απάντηση το βιβλίο του Γιώργου Ζαρκαδάκη "Το Μυστήριο του Νού : πώς ο εγκέφαλος εγείρει τη συνείδηση" απόσπασμα του οποίου προδημοσιεύουμε σήμερα. Το βιβλίο το οποίο προλογίζει ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα"
Η συνείδηση βρίσκεται στο πιο θεμελιώδες επίπεδο της ύπαρξής μας. Χάρη σε αυτήν αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, επικοινωνούμε, βιώνουμε τον εαυτό μας, αισθανόμαστε και ερμηνεύουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας.  Στη συνείδηση βασίζεται η βούληση, η τέχνη και η επιστήμη, αλλά και η καθημερινή μας συμπεριφορά, οι σχέσεις που δημιουργούμε με τους άλλους, τα όνειρα μας και οι προσδοκίες μας.     
Τι είναι όμως συνείδηση;
 

Χοχλιοί (σαλιγκάρια) με αγκινάρες και κουκιά


Χοχλιοί (σαλιγκάρια) με αγκινάρες και κουκιά

Υλικά για 4 μερίδες:  700 γρ. κουκιά (χλωρά), 4 αγκινάρες, 600 γρ. χοχλιούς, 1 ματσάκι μάραθο 1 φλυτζάνα λάδι , 1 ξερό κρεμμύδι και 1 δροσερό, 2 πατάτες, 2 λεμόνια, αλάτι.      


Καλλιεργήστε τη συναισθηματική νοημοσύνη

Καλλιεργήστε τη συναισθηματική νοημοσύνη (eq)

Καλλιεργήστε τη συναισθηματική νοημοσύνη, αυτογνωσία, ψυχολογία, eq
Σε μια συνάντηση της ομάδας, παρατηρείτε ότι ένα από τα πιο ευφραδή συνήθως μέλη μουτζουρώνει αφηρημένα στο χαρτί και είναι κατηφής. Θα μπορούσατε να τον επαναφέρετε άμεσα, αλλά περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση και ευγενικά τον παίρνετε στην άκρη. Διακριτικά, χωρίς να δίνετε την εντύπωση ότι είσαστε περίεργος, ρωτάτε «Ήσουν ασυνήθιστα ήσυχος στη συνάντηση και αναρωτιόμουν αν συμβαίνει κάτι» Τότε ανακαλύπτετε ότι η σύζυγος του συνεργάτη σας έχει καρκίνο του στήθους. Όχι μόνο στεναχωριέστε και το δείχνετε αλλά τον προτρέπετε να πάρει άδεια για την υπόλοιπη εβδομάδα, να μείνει σπίτι και να συμπαρασταθεί στη γυναίκα του αυτή τη δύσκολη ώρα.

Πασχίζοντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο συνεργάτης σας ευχαριστεί και λέει ότι θα ακολουθήσει τη συμβουλή σας, ενώ υπόσχεται ότι πρώτα θα τελειώσει την τρέχουσα υποχρέωση που έχει αναλάβει για σήμερα. Τέλος, τον ρωτάτε αν θέλει να μάθουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας την κατάσταση και αν επιθυμεί να τους το πει ο ίδιος ή αν θα προτιμούσε να το κάνετε εσείς.

Αυτό το παράδειγμα εφαρμογής της συναισθηματικής νοημοσύνης (ΣΝ) εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι μάνατζερ ακμάζουν, ενώ άλλοι κάνουν βήματα σημειωτόν ή αποτυγχάνουν συνολικά. Για να πετύχετε στον καινούργιο ρόλο που αναλάβατε, πρέπει να κατακτήσετε την ουσία της συναισθηματικής νοημοσύνης και να την καλλιεργήσετε σε όλη σας την επαγγελματική ζωή ως μάνατζερ.
 

“Το πέρασμα του ερωδιού”

 Το πέρασμα του ερωδιού

 “Το πέρασμα του ερωδιού”

Βιβλιο-κρητικά: “Το πέρασμα του ερωδιού”

Ένα νέο βιβλίο της Κύρβα (Φιλολογικό ψευδόνυμο της Μαρίνας Σαμπροβαλάκη, η αρχαϊκή ονομασία της Ιεράπετρας) με τίτλο “Το πέρασμα του ερωδιού”. Βιβλιοκριτική: Xαράλαμπος Δερμιτζάκης
 
“Πολλοί γράφουν στην κρητική ντοπιολαλιά, αλλά συνήθως στιχουργήματα μικρής έκτασης, που φιλοξενούνται σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Αυτά που τυπώνονται σε βιβλία είναι ελάχιστα.
Και σίγουρα όχι σε 227 σελίδες, όσες έχει το προηγούμενο έργο της Κύρβα (φιλολογικό ψευδώνυμο της Μαρίνας Σαμπροβαλάκη, η αρχαϊκή ονομασία της Ιεράπετρας) το «Ξεφύλλισμα ψυχής», και ακόμη πιο σίγουρα όχι σε 525 σελίδες, όσες έχει το επόμενο, «Το πέρασμα του ερωδιού».
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις