Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ναοί Αγίου Ελεύθερίου

Ι.Ν.Αγ.Ελευθερίου Σταυρουπόλεως

http://www.imnst.gr/enories/AgiosEleytheriosStayroupoli.jpg 

Ο σημερινός Ιερός Ναός θεμελιώθηκε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα τον Α' σε οικόπεδο που χορηγήθηκε από το Γ'σώμα Στρατού με ενέργειες του προέδρου της Κοινότητας Σταυρουπόλεως μακαριστού Νικολάου Σκουλικάρη. Ο Ιερός Ναός εγκαινιάσθηκε στις 13 Απριλίου 1975, από τον Α΄ Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο, ο οποίος και ανύψωσε τον Ι.Ναό σε δεύτερη Μητροπολιτική έδρα και όρισε να συνεορτάζεται πανηγυρικά και η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Ο Ιερός Ναός, που είναι όλος πετρόκτιστος και έχει στην πρόσοψή του ένα καμπαναριό, έχει ολοκληρωθεί ως προς την αγιογράφησή του, ενώ το εσωτερικό του κοσμούν, τα θαυμάσια μαρμαρόγλυπτα του αρχιερατικού θρόνου, του τέμπλου και του άμβωνα.
 

Βίος Αγίου Ελευθερίου και μητρός αυτού Ανθίας

Βίος Αγίου Ελευθερίου και μητρός αυτού Ανθίας. :: GREEK ORTHODOX MISSIONARY  ARCHDIOCESE OF AMERICA G.O.C.

Βίος Αγίου Ελευθερίου και μητρός αυτού Ανθίας
Ο Άγιος Ελευθέριος καθώς και η μητέρα αυτού Ανθία εορτάζουν στις 15 Δεκεμβρίου

Στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους
O Άγιος Ελευθέριος έζησε το 150 περίπου μ.Χ. και γεννήθηκε στην Χριστιανομάχο Ρώμη. Οι γονείς τ
ου ήταν πλούσιοι και από τους ευγενείς της Ρώμης. Κατείχαν σπουδαία θέση στην Ρωμαϊκή κοινωνία. Το σπουδαιότερο όμως ήταν, ότι ήταν πιστοί κι’ ευσεβείς Χριστιανοί. Βαδίζανε στη ζωή τους με το δρόμο του Θεού και εφαρμόζανε τις εντολές Του, παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν την εποχή εκείνη, για να ζεί κανείς χριστιανικά.
Η Μητέρα του, Άνθια ονομαζομένη, είχε διδαχθεί την πίστη του Χρίστου, από τους μαθητές του Αποστόλου Παύλου.
Η πιστή αυτή γυναίκα, όταν γέννησε το παιδί της, το ονόμασε Ελευθέριον. Σ’ αυτό έρριξε όλο το βάρος της φροντίδας της. τον ανέθρεψε «ἕν παδεία καί νουθεσία Κυρίου», όπως δίδαξε ο Απόστολος Παύλος. Τον διαπαιδαγώγησε στην ευσέβεια και στην αρετή.


Ιδέες για να τυλίξετε όμορφα δώρα!

Εικόνα

Ιδέες για να τυλίξετε όμορφα δώρα!
 
Στις γιορτές, η ανταλλαγή δώρων με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι από τις πιο όμορφες στιγμές. Σίγουρα το ίδιο το δώρο έχει μεγάλη σημασία, όμως ένα όμορφο περιτύλιγμα πάντα κλέβει την παράσταση, ιδιαίτερα όταν το δώρο θα μείνει για μέρες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Δείτε πώς να τυλίξετε με όμορφο και πρωτότυπο τρόπο τα δώρα σας και να εντυπωσιάσετε
μικρούς και μεγάλους!

Παρακάτω θα βρείτε τις ιδέες μας για το τύλιγμα των δώρων σας, για το χαρτί περιτυλίγματος, για κορδέλες και για τη διακόσμησή τους! Σκεφτείτε ποιός είναι ο αποδέκτης του δώρου, αλλά και ποιός το χαρίζει και φτιάξτε κάτι που ταιριάζει σε εσάς που το προσφέρετε, αλλά και σε εκείνον που θα το δεχτεί, ώστε να αρχίσει να απολαμβάνει το δώρο πριν καν το ανοίξει!!!

• Τι ομορφότερο από μια ζωγραφιά των παιδιών; Χρησιμοποιήστε τη ως χαρτί περιτυλίγματος! Ή τυλίξτε κανονικά το δώρο με λευκό χαρτί και δώστε το πακέτο στα παιδιά να το ζωγραφίσουν!

• Ζωγραφίστε στο κουτί του δώρου ένα πρόσωπο!! Κολλήστε μαλλιά, φτιάξτε μάτια, στόμα, μύτη!

• Στα περισσότερα σπίτια υπάρχει ένας εκτυπωτής! Εκτυπώστε μια όμορφη εικόνα ή σχέδιο που σας αρέσει και κάντε το χαρτί περιτυλίγματος!

• Για μικρά δωράκια, μπορείτε να προμηθευτείτε πολύ οικονομικά πουγκάκια από οργάντζα σε διάφορα χρώματα.
Τολμήστε το! Χρησιμοποιήστε απλό λευκό χαρτί, αλλά εντυπωσιάστε με μια κορδέλα με έντονο χρώμα, όπως κόκκινο, βιολετί, μπλε κ.α.

• Άλλες πρωτότυπες ιδέες για χαρτί περιτυλίγματος: φύλλα από περιοδικά, κόμικς, βιβλία, αλουμινόχαρτο, παλιοί χάρτες, παρτιτούρες μουσικής, ταπετσαρία κ.α.

• Δώστε έναν πιο οικολογικό τόνο με καφέ χαρτί συσκευασίας και σπάγκο αντί για κορδέλα. Για όμορφη διακόσμηση, στις ελεύθερες άκρες του σπάγκου μπορείτε να δέσετε ξυλάκια κανέλας ή να τα κολλήσετε πάνω στο κουτί με κόλλα σιλικόνης. Μπορείτε, επίσης, να κολλήσετε ψημένες φέτες από πορτοκάλι. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και φυσικό.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ - Μέρος 1ο

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – Μέρος 1ο

Αγαπητοί φίλοι, έχουν αναρτηθεί εκατοντάδες άρθρα με τρόπους φυσικής αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων, μικρών και μεγάλων προβλημάτων. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν πολύ συνοπτικό οδηγό για το πως να αντιμετωπίσετε γρήγορα καθημερινά προβλήματα με απλά βότανα που πιθανόν όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Θα σας συνιστούσαμε να το εκτυπώσετε και να το κολλήσετε στο ψυγείο σας ή να εν πάση περιπτώσει να το έχετε σε κάποιο εύκαιρο μέρος για να το βρείτε εύκολα!

Για καρούμπαλο στο κεφάλι:

Βάλτε βούτυρο ή μια βρεγμένη φέτα ψωμί, ή μια φέτα ντομάτα (Το βούτυρο είναι το καλύτερο). Αποφύγετε τον πάγο.

Για τον πονόδοντο:

Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί ή κόψτε ένα κομμάτι της ρίζας τζίντζερ και καθαρίστε το. Βάλτε το κομμάτι στο στόμα σας πάνω από το δόντι που πονάει και δαγκώστε το. Ο πόνος πρέπει να υποχωρήσει πολύ γρήγορα.
Για το απόστημα και τη μόλυνση κάντε μπουκώματα με ζεστό προς χλιαρό αλατόνερο.

Για τον πυρετό:

Βρασμένη ρίγανη με κανέλα ή σε μισό φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ρίξτε μία πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο με μία κουταλιά μέλι και πιείτε το ή ετοιμάστε ένα αφέψημα με τζίντζερ (σε βραστό ­νερό, ρίξτε μία κουταλιά αποξηραμένο τζίντζερ σε σκόνη για 2-4 λεπτά). Ρίξτε μία πρέζα μαύρο πιπέρι και ένα κουταλάκι μέλι. Το ρόφημα αυτό προκαλεί εφίδρωση, γι’ αυτό φροντίστε να αλλάξετε ρούχα όταν ιδρώσετε.

Για γαστρεντερολογικά και πόνους στα έντερα:

Βρασμένη ρίγανη (εξαιρετικά αποτελέσματα) ή σπαθόρακο (είναι ό,τι το σπαθόλαδο, απλά γίνεται με ρακί)


ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

 

 

 

 

 

 


Η σχέση του ανθρώπου με τους κρυστάλλους  χάνεται στα βάθη της προϊστορίας.  Ήδη, από τη Λίθινη Εποχή, βρίσκουμε ενδείξεις στους τάφους των προγόνων μας πως ορισμένα ορυκτά είχαν γι’ αυτούς μεταφυσική ή μαγική σημασία.  

Είναι ολοφάνερο πως η ομορφιά κάποιων φυσικών  κρυστάλλων (αφού ασφαλώς δεν μπορούσε να γίνεται τότε λόγος για κάποια κατεργασία) τους γοήτευε και τους έκανε να θεωρούν αυτά τα πετράδια αληθινό θησαυρό.  

Η πίστη πως αυτά τα αντικείμενα ήταν ιερά και είχαν σχέση με το υπερπέραν έκανε τους αρχαίους Ιρλανδούς να θάβουν τους νεκρούς τους με ένα βότσαλο διάφανου χαλαζία μέσα στο στόμα, ενώ ορισμένες φυλές ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής προτιμούσαν τον κιτρίνη.

Όπως θα διαβάσετε και στην ιστορία του κάθε πετραδιού ξεχωριστά, μερικοί αρχαίοι πολιτισμοί, όπως οι Αιγύπτιοι, είχαν αρχίσει να εκμεταλλεύονται συστηματικά κάποια κοιτάσματα πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια.  Θα αποφύγω να αναφερθώ στις χαμένες ηπείρους της Λεμουρίας και της Ατλαντίδας, όπου σύμφωνα με πολλά μέντιουμ και αποκρυφιστές η χρήση των κρυστάλλων είχε δει τεράστια εξέλιξη και αμέτρητες εφαρμογές τόσο στον πρακτικό όσο και στον μεταφυσικό τομέα.  Δεν υπάρχουν ακόμα ατράνταχτες αποδείξεις για την ύπαρξη τους και, έτσι ή αλλιώς, όπως λένε και όσοι ασχολούνται με το θέμα, μετά την καταστροφή της Ατλαντίδας οι κρύσταλλοι έπαψαν να έχουν τις εκπληκτικές δυνάμεις που είχαν τότε.  Μένω,  λοιπόν, στη γνωστή ιστορία και συνεχίζω:

μπισκότα με μούσλι


μπισκότα με μούσλι

Ένα τέλειο και θρεπτικό σνακ για μικρούς και μεγάλους, όσο γλυκό πρέπει για να καλύψει τις λιγούρες και με όλα τα υγιεινά συστατικά για τον οργανισμό μας. Το μόνο μείον αυτών των αφράτων μπισκότων, είναι πως μόλις φάτε ένα, δε θα μπορέσετε να σταματήσετε.


Μαύρο, πράσινο, κόκκινο, λευκό!

Μαύρο, πράσινο, κόκκινο, λευκό! Ποιο είδος τσαγιού σου ταιριάζει; | tlife.gr

Ποιο είδος τσαγιού σου ταιριάζει;

Xαλαρωτικό ή τονωτικό, αρωματικό και ιδανικό για να "στρώσει" ο λαιμός. Το τσάι είναι πολλά περισσότερα από ένα αχνιστό ρόφημα. Βοηθά τον μεταβολισμό σου να πάρει μπρος, είναι ένα από τα σημεία κλειδί για να αδυνατίσεις, σε ομορφαίνει και αγαπά την υγεία σου.


Φρούτα και λαχανικά προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

 
Φρούτα και λαχανικά προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού
Ερευνητές εξέτασαν αποτελέσματα ερευνών που μετρούσαν επίπεδα καροτενοειδών
Ακόμα ένας λόγος να καταναλώνουν οι γυναίκες φρούτα και λαχανικά. Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό, ιδιαίτερα για καρκίνο που είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και έχει φτωχότερη πρόγνωση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις