Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
8 χαρακτηριστικά που έχουν οι ψεύτικοι άνθρωποι
trelokouneli.gr
Πόσες φορές σας έχει τύχει να γνωρίσετε κάποιον ο οποίος σας
είχε δώσει άλλη εντύπωση στην αρχή; Πόσοι άνθρωποι στη ζωή σας
αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν αντάξιοι των προσδοκιών σας;
Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να καταλάβουμε από την αρχή έναν άνθρωπο. Αλλά ακόμη κι αν καταλάβουμε ότι κάτι πάει στραβά, παραβλέπουμε τα ένστικτά μας και προχωράμε, κάνουμε παρέα μαζί τους, και στο τέλος καταλήγουμε στο αρχικό συμπέρασμα. Ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι.
Και, δυστυχώς, δεν είναι λίγοι. Δείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά τους για να μάθετε να τους ξεχωρίζετε από μακριά.
Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να καταλάβουμε από την αρχή έναν άνθρωπο. Αλλά ακόμη κι αν καταλάβουμε ότι κάτι πάει στραβά, παραβλέπουμε τα ένστικτά μας και προχωράμε, κάνουμε παρέα μαζί τους, και στο τέλος καταλήγουμε στο αρχικό συμπέρασμα. Ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι.
Και, δυστυχώς, δεν είναι λίγοι. Δείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά τους για να μάθετε να τους ξεχωρίζετε από μακριά.
Ο άνθρωπος που έσωσε τους παραδοσιακούς σπόρους
enallaktikos.gr
Πριν από 19 χρόνια ξεκίνησε σαν μια μικρή, απλή γιορτή μέσα στη φύση.…
Πριν
από 19 χρόνια ξεκίνησε σαν μια μικρή, απλή γιορτή μέσα στη φύση. Δίπλα
σ’ ένα μικρό χωριό το Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στην ορεινή Δράμα.
Ο χώρος που φιλοξένησε τη γιορτή μικρός και άδειος από υποδομές, αλλά
πολλά υποσχόμενος. Το περιβάλλον εντυπωσιακό, μαγεύει τον επισκέπτη, τον
κάνει να θέλει να αγαπήσει τη φύση. Πριν από δεκαεννιά χρόνια όλα ήταν
μικρά και άγνωστα, αλλά υπήρχε η όρεξη, η επιθυμία, ή σπίθα να προκύψει
κάτι μεγάλο, κάτι πραγματικά όμορφο. Διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.
Ο
χώρος μεγάλωσε, διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε. Δημιουργήθηκαν
υποδομές και το «Σπιτάκι των Σπόρων». Ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε
θεαματικά. Οι λίγες εκατοντάδες επισκέπτες της πρώτης χρονιάς έγιναν
χιλιάδες μετά από δεκαεννιά χρόνια. Η φήμη της γιορτής βγήκε έξω από τα
ελληνικά σύνορα, ταξίδεψε σε Αμερική και Ευρώπη. Η φιλοσοφία της γιορτής
και της εναλλακτικής κίνησης Πελίτι βρήκε πολλά ευήκοα ώτα και κυρίως
ανθρώπους να τη διαδώσουν και να γίνουν κοινωνοί του.
Σήμερα,
δεκαεννιά χρόνια μετά, η ετήσια Γιορτή Σπόρων του Πελίτι για τις
παραδοσιακές ποικιλίες, τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα και την αχρήματη
οικονομία είναι μια μεγάλη εναλλακτική γιορτή, μια εκδήλωση αφιερωμένη
στη φύση, στη μάνα γη, στη μεγάλη τροφό εκατομμυρίων ανθρώπων.
Πίσω
από αυτή η διοργάνωση και το Κίνημα του Πελίτι βρίσκεται ένας
δραστήριος άνθρωπος ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης που με λόγο απλό, αλλά με
πολύ πάθος και αγάπη κατάφερε να αγγίξει την κορυφή. Χάρη στην
αποφασιστικότητα, την επιμονή και το μεράκι του μετέτρεψε τη Γη του
Πελίτι στο Μεσοχωρι της Δράμας σε σημείο συνάντησης ανθρώπων από
ολόκληρο τον κόσμο που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ιδανικά.
Πιστεύουν στη δύναμη της μάνα γης. Αποτελούν του μικρούς και τους
μεγάλους φύλακες των σπόρων. Είναι αυτοί οι σπόροι που έθρεψαν γενιές
ανθρώπων αιώνες τώρα αλλά που δυστυχώς λόγω της παγκοσμιοποίησης και της
αστικοποίησης της κοινωνίας τείνουν να εξαφανιστούν. Αυτή είναι η
μεγάλη ευθύνη, η προσωπική ευθύνη όλων αυτών των ανθρώπων που κάθε χρόνο
σπεύδουν στον Πελίτι για να διακηρύξουν προς κάθε κατεύθυνση ότι η Γη
είναι η μεγάλη τροφός όλων μας, πέρα από εθνικότητες, πολιτισμούς
κουλτούρες, θρησκείες και ιδεολογίες.
Πολλές συμμετοχές χιλιάδες παραδοσιακοί σπόροι
«Στη
διάρκεια της φετινής γιορτής διανεμήθηκαν περισσότερα από 20.000
φακελάκια με ντόπιους σπόρους», τονίζει ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης
μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και σημειώνοντας ότι «οι ντόπιοι σπόροι είναι ο
πλούτος της κάθε περιοχής πάνω στη γη. Δεν χρειάζονται φυτοφάρμακα ενώ
οι παραγόμενοι καρποί τους είναι βιολογικοί και άριστης ποιότητας. Οι
σπόροι που διανέμει το Πελίτι, σε όσους θέλουν να τους προμηθευτούν,
είναι εντελώς δωρεάν κι έτσι οι αγρότες δε χρειάζονται να καλλιεργήσουν
τα υβρίδια των διαφόρων εταιρειών που πολλές φορές είναι γεμάτα
φυτοφάρμακα και κάποιες άλλες φορές γενετικά μεταλλαγμένα».
Στη
φετινή 19η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι και την 3η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων
συμμετείχαν από δέκα διαφορετικές χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο (πάνω
από τριάντα συμμετοχές), Γαλλία (ξεπερνά τις δέκα συμμετοχές), Αγγλία,
Γερμανία, Βραζιλία, Μπουρκίνα Φάσο, Βέλγιο, Τουρκία.
«Οι
ξένοι συμμετέχοντες στη φετινή Γιορτή του "Πελίτι"», επισημαίνει ο κ.
Σαϊνατούδης, «μοιράστηκαν τις δράσεις τους μαζί μας και παρουσιάσαμε τις
δικές μας δράσεις σε μια προσπάθεια να τις ενδυναμώσουμε. Μάλιστα, τον
επόμενο χρόνο διοργανώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μια πολύ μεγάλη
παγκόσμια συνάντηση για τη βιοκουλτούρα όπου θα συζητηθεί το θέμα της
διαχείρισης και διάσωσης των παραδοσιακών σπόρων εμπνευσμένη από τις
δράσεις του Πελίτι. Έτσι, χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει το κίνημα του
Πελίτι, αφού πλέον ανάλογες γιορτές διοργανώνεται και σε πολλές
βαλκανικές χώρες».
«Κάθε
χρόνο η Γιορτή του 'Πελίτι"», τονίζει ο εμπνευστής της, «παρουσιάζει
ένα καινούργιο στοιχείο που μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην μητέρα
φύση, στη Γη, στη μεγάλη τροφό όλων μας. Φέτος, θα έλεγα το καινούργιο
στοιχείο είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή των νέων ανθρώπων που ήρθαν να
βοηθήσουν εθελοντικά σε αυτή την πολύ μεγάλη γιορτή. Αυτό μας δίνει
ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και το έργο μας.
Το γεγονός ότι φέτος είδαμε πολλούς καινούργιους εθελοντές που
ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας μας χαροποιεί ιδιαίτερα και στέλνει ένα
μήνυμα ότι το κίνημα αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει και να διατηρείται
ζωντανό».
Το
2020 συμπληρώνονται 20 χρόνια Γιορτή του Πελίτι και 25 χρόνια από την
ημέρα που συστάθηκε το κίνημα του Πελίτι και οι άνθρωποι του
προγραμματίζουν σειράς εκδηλώσεων για να γιορτάσουν αυτή τη σημαντική
επέτειο, με καλεσμένους από ολόκληρο τον κόσμο.
Βασίλης Λωλίδης-AΠΕ-ΜΠΕ
Ραβανί με ινδοκάρυδο
Η Spiridoulla Boubouli ενημέρωσε τη φωτογραφία εξωφύλλου στην ομάδα Γλυκες συνταγες.
Καλησπέρα στη γλυκιά ομαδάρα μου!!! ❤❤❤ Τι θα λέγατε να σας προσφέρω Ραβανί με ινδοκάρυδο???? Το πιο εύγευστο ραβανί ever 😉😉😊
Ουδείς πιστεύω ότι θα καταφέρει να αντισταθεί στις θεϊκές γεύσεις και
ευωδιές φυσικά της βανίλιας και της καρύδας και την δυνατή επίγευση του
brandy Δεν θα περιγράψω περισσότερο στη συνταγούλα μου αναφέρονται όλα
ενδελεχώς
Σας εύχομαι ένα γλυκό και χαρούμενο Σαββατοκύριακο Σας φιλώ 😘😘😘
Υλικά (ταψί 40)
7 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
125 γρ. μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
1&1/3 κούπα γάλα
3/4 κούπα brandy
2 φακελάκια βανιλέτα
200 γρ. ινδοκάρυδο
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. φαρίνα
1 1/2 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Ινδοκάρυδο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το σιμιγδάλι με τη φαρίνα και το baking powder και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τ'ασπράδια με το αλάτι σφιχτή μαρέγκα. Εν συνεχεία, χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν αλοιφή. Προσθέτουμε τη μαρέγκα αναμειγνύοντας προσεκτικά. Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε το γάλα, το brandy, την καρύδα, τη βανιλέτα και τέλος σταδιακά το μείγμα σιμιγδάλι-φαρίνα. Ανακατεύουμε προσεκτικά να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με μαρίζ και κουνάμε ελαφρώς να απλωθεί ισόπαχα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς αρχικά και μόλις περάσει μισή ώρα χαμηλώνουμε στους 180. Μόλις ροδίσει το γλυκό βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και διακοσμούμε με ινδοκάρυδο. Καλή επιτυχία!!! ❤❤❤
Σας εύχομαι ένα γλυκό και χαρούμενο Σαββατοκύριακο Σας φιλώ 😘😘😘
Υλικά (ταψί 40)
7 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
125 γρ. μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
1&1/3 κούπα γάλα
3/4 κούπα brandy
2 φακελάκια βανιλέτα
200 γρ. ινδοκάρυδο
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. φαρίνα
1 1/2 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Ινδοκάρυδο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το σιμιγδάλι με τη φαρίνα και το baking powder και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τ'ασπράδια με το αλάτι σφιχτή μαρέγκα. Εν συνεχεία, χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν αλοιφή. Προσθέτουμε τη μαρέγκα αναμειγνύοντας προσεκτικά. Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε το γάλα, το brandy, την καρύδα, τη βανιλέτα και τέλος σταδιακά το μείγμα σιμιγδάλι-φαρίνα. Ανακατεύουμε προσεκτικά να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με μαρίζ και κουνάμε ελαφρώς να απλωθεί ισόπαχα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς αρχικά και μόλις περάσει μισή ώρα χαμηλώνουμε στους 180. Μόλις ροδίσει το γλυκό βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και διακοσμούμε με ινδοκάρυδο. Καλή επιτυχία!!! ❤❤❤
Το ντοκιμαντέρ του History channel για τα πλοία-φαντάσματα
taxidistoanexigito.blogspot.com
Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ του History channel για τα πλοία φαντάσματα…
"Πασχαλιές στο Συρματόπλεγμα"
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Εκδότης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Το μυθιστόρημα "Πασχαλιές στο Συρματόπλεγμα", είναι
βασισμένο στην πραγματική ιστορία των «Κουνελιών», των γυναικών που
κατάφεραν να επιζήσουν από τα βασανιστήρια στο ναζιστικό στρατόπεδο
συγκέντρωσης Ράβενσμπρικ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . 4 σημάδια-καμπανάκια ότι ο μεταβολισμός σας είναι στα κόκκινα και κιν...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . · Πως να απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμ...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Dimitra Nikolaou . Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα ...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Διατροφη Υγεια . Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να...