Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ραβανί με ινδοκάρυδο

 
Η Spiridoulla Boubouli ενημέρωσε τη φωτογραφία εξωφύλλου στην ομάδα Γλυκες συνταγες.
Καλησπέρα στη γλυκιά ομαδάρα μου!!! Τι θα λέγατε να σας προσφέρω Ραβανί με ινδοκάρυδο???? Το πιο εύγευστο ραβανί ever 😉😉😊 Ουδείς πιστεύω ότι θα καταφέρει να αντισταθεί στις θεϊκές γεύσεις και ευωδιές φυσικά της βανίλιας και της καρύδας και την δυνατή επίγευση του brandy Δεν θα περιγράψω περισσότερο στη συνταγούλα μου αναφέρονται όλα ενδελεχώς
Σας εύχομαι ένα γλυκό και χαρούμενο Σαββατοκύριακο Σας φιλώ 😘😘😘
Υλικά (ταψί 40)
7 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
125 γρ. μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
1&1/3 κούπα γάλα
3/4 κούπα brandy
2 φακελάκια βανιλέτα
200 γρ. ινδοκάρυδο
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. φαρίνα
1 1/2 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Ινδοκάρυδο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το σιμιγδάλι με τη φαρίνα και το baking powder και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τ'ασπράδια με το αλάτι σφιχτή μαρέγκα. Εν συνεχεία, χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν αλοιφή. Προσθέτουμε τη μαρέγκα αναμειγνύοντας προσεκτικά. Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε το γάλα, το brandy, την καρύδα, τη βανιλέτα και τέλος σταδιακά το μείγμα σιμιγδάλι-φαρίνα. Ανακατεύουμε προσεκτικά να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με μαρίζ και κουνάμε ελαφρώς να απλωθεί ισόπαχα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς αρχικά και μόλις περάσει μισή ώρα χαμηλώνουμε στους 180. Μόλις ροδίσει το γλυκό βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και διακοσμούμε με ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις