Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα τσουρέκι

Βασιλόπιτα τσουρέκι



ΥΛΙΚΑ:
35 γρμ. βούτυρο γάλακτος πρόβειο
35 γρμ. βούτυρο αγελάδος
100 γρμ. γάλα φρέσκο
160 γρμ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
5 γρμ. μαχλέπι  κοπανισμένο
5 γρμ. μαστίχα κοπανισμένη  ή 5-7 σταγόνες μαστιχέλαιο
100 γρμ. νερό χλιαρό
40 γρμ. μαγιά φρέσκια
650 γρμ. αλεύρι δυνατό ( δεν βάζουμε περισσότερο, θέλει ακριβώς τόσο)
1 κρόκο για  επικάλυψη
αμύγδαλο φιλέ και μαυροκούκκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα βούτυρα, την ζάχαρη, το γάλα, το μαχλέπι και την μαστίχα.
Προσέχουμε να μην καεί και υπερβεί τους 50'. Το κατεβάζουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σ'ενα αλλο σκεύος διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα του βούτυρου. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΘΟΥΝ  Η ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και με τον γάντζο αρχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε το πολύ μια κουταλιά αλεύρι. Το δουλεύουμε πάρα πολύ καλά, μέχρις ότου η ζύμη γίνει μιά μπάλλα γύρω απο τον γάντζο. Την μεταφέρουμε σε μια λεκάνη, κάνουμε ενα σταυρό στην κορυφή, σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ανέβει για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να διπλασιαστεί η ζύμη και να χαθεί ο σταυρός. Ντύνουμε με λαδόκολλα ενα ταψί 28-30 εκ. μεταφέρουμε την ζύμη μας, την στρώνουμε και την αφήνουμε πάλι για μιά ώρα να ανέβει. Αραιώνουμε τον κρόκο με λίγο νεράκι και αλείφουμε με ελαφρές κινήσεις την επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και το μαυροκούκκι (αν θέλουμε το βάζουμε) και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' για μία ώρα περίπου, για να μην καεί η πίτα μας προς το τέλος την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Είναι η κλασσική βασιλόπιτα τσουρέκι σε συνταγή του Παρλιάρου.


Η Λίπανση της Ελιάς

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Η ελιά όπως κάθε φυτό χρειάζεται λίπανση κάθε χρόνο. Η ποσότητα λιπάσματος, ο τύπος λιπάσματος και ο χρόνος εφαρμογής καθορίζονται μετά από μελέτη πάρα πολλών παραγόντων.

Γενικά η ελιά απαιτεί κυρίως τα πιο κάτω λιπαντικά στοιχεία:

ΑΖΩΤΟ (Ν):


Το στοιχείο που χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες και κάθε χρόνο. Η ελιά αντιδρά σχεδόν πάντα θετικά στη σωστή και επαρκή λίπανση με άζωτο. Είναι ίσως το στοιχείο με τη μεγαλύτερη ποσοτικά έλλειψη στην καλλιέργεια της ελιάς.

Επίδραση αζώτου: Ευνοεί τη βλάστηση, την καρπόδεση, την ανάπτυξη του καρπού και γενικά την εν γένει ανάπτυξη του φυτού. Το άζωτο (Ν) ως στοιχείο κυκλοφορεί σε πολλές μορφές.
Παράδειγμα λιπασμάτων: Θειική αμμωνία (21% Ν), νιτρική αμμωνία (34% Ν), ουρία (46% Ν) κ.α.

Ποσότητα αζώτου: Από βιβλιογραφική ανασκόπηση φαίνεται ότι για τις συνθήκες της Κρήτης χορήγηση 800 φρ. – 1000 γρ. καθαρού αζώτου/ δέντρο/έτος (πρδ. 4,5 κιλά θειική αμμωνία ή 3 κιλά νιτρική ή 2 κιλά ουρία) είναι αρκετή αν και στην πράξη χορήγηση μεγαλύτερων από τις παραπάνω ποσότητες είχαν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Σε μακροχρόνια πειράματα που έχουν λάβει χώρα στο Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Χανίων βρέθηκε ότι χορήγηση 800 γρ. Ν/δέντρο/έτος αύξησε την παραγωγή από 51,8%-105,63% σε σχέση με τις ελιές που δε λιπάνθηκαν καθόλου με Ν.

Περίοδος εφαρμογής αζώτου
Πολύ κρίσιμες περίοδοι κατανάλωσης αζώτου από το δέντρο είναι:
1. Από την έναρξη σχηματισμού νέας βλάστησης (Φεβρουάριο – Μάρτιο) έως και την καρπόδεση (Μάιο)
2. Στάδιο ξυλοποίησης ενδοκαρπίου (τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου για τις συνθήκες της Κρήτης).
Τις παραπάνω περιόδους η ελιά πρέπει να είναι επαρκώς εφοδιασμένη με άζωτο.

Πρακτικές συμβουλές.

  • Μην κοιτάτε μόνο το όνομα του λιπάσματος αλλά κυρίως ελέγξτε τι περιέχει % από το κάθε στοιχείο.
  • Το κόστος σακιού δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το κόστος ανά μονάδα.
  • Μην λιπαίνετε χωρίς τη γνώμη τεχνικού γεωπόνου.
  • Να κάνετε όποτε είναι δυνατόν ανάλυση εδάφους – σας γλιτώνει από άσκοπες λιπάνσεις άρα και άσκοπα έξοδα.
Mην ξεχνάτε: Οι τρεις αριθμοί που αναγράφονται πάνω στις συσκευασίες των λιπασμάτων αναγράφουν την επί τοις εκατό (%) περιεκτικότητά τους στα τρία στοιχεία (άζωτο, φώσφορος, κάλιο). Παράδειγμα το λίπασμα «δεκαπεντάρι» δηλαδή λίπασμα με σύνθεση 11-15-15 περιέχει: 11% άζωτο, 15% φώσφορο, 15% κάλιο = 41% σύνολο λιπαντικών μονάδων.

ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ):

Η ελιά γενικά δεν καταναλώνει φώσφορο σε μεγάλες ποσότητες και δεν αντιδρά πάντα στην προσθήκη του στοιχείου αυτού. Στην Κρήτη παρατηρούνται πολύ σπάνια φαινόμενα έλλειψης φωσφόρου. Γενικά προσθήκη Ρ στην ελιά συνίσταται να γίνει μετά από ανάλυση εδάφους ή εναλλακτικά συστήνεται να προστίθεται με φειδώ (πρδ. 10-20 μονάδες Ρ2Ο5 ανά στρέμμα κάθε 3-4 έτη). Μην ξεχνάμε και το υψηλό κόστος αγοράς του.

ΚΑΛΙΟ (Κ):


Παλαιότερα υπήρχε η άποψη ότι η ελιά δεν χρειάζεται να λιπαίνεται με κάλιο διότι ‘το κάλιο το παράγει το έδαφος’ . Σήμερα έχει αποδειχθεί ότι το κάλιο είναι απαραίτητο κυρίως τις χρονιές όπου αναμένουμε παραγωγή (βεντέμα). Το κάλιο είναι σημαντικό στοιχείο για την ελαιογέννεση δηλαδή την επί τοις εκατό (%) περιεκτικότητα σε λάδι του ελαιοκάρπου. Επίσης το κάλιο καθιστά το φυτό πιο ανθεκτικό σε μυκητολογικές παθήσεις, την ξηρασία και τον παγετό. Κάθε 100 κιλά ελαιοκάρπου απομυζούν από το έδαφος περίπου 1000 γρ. καλίου (Κ2Ο). Το κάλιο πρέπει να προστίθεται σε ικανοποιητικές ποσότητες κάθε χρόνο το πολύ κάθε δύο χρόνια.

Ποσότητα καλίου: Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ποσότητα του καλίου που μπορεί να προστεθεί ανά δέντρο τη χρονιά που αναμένουμε παραγωγή είναι από 500 γρ. – 1000 γρ. Κ2Ο/παραγωγικό δέντρο πρδ. 1- 2 κιλά θειικού καλίου (50% Κ2Ο) / δέντρο.

Προσοχή: Στους αρδευόμενους ελαιώνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλιο και υπό μορφή νιτρικού (46% Κ2Ο) ή υδατοδιαλυτού θειικού καλίου (50% Κ2Ο) με υδρολίπανση, την περίοδο σκλήρυνσης του ενδοκαρπίου (κουκούτσι), περί τα τέλη Ιουλίου για τις συνθήκες της Κρήτης με ποσότητα 0,5-1,0 κιλό/δέντρο. Με την παραπάνω τεχνική επιτυγχάνεται τόσο βελτίωση της περιεκτικότητας του καρπού σε λάδι όσο και μείωση του φαινομένου της παρενιαυτοφορίας.

ΒΟΡΙΟ (Β):


Ιχνοστοιχείο ή αλλιώς μικροστοιχείο το οποίο έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα στην άνθηση, καρπόδεση και γενικά στη συνολική παραγωγή της ελιάς. Έλλειψη Βορίου (Β) παρατηρείται τόσο σε νεαρά όσο και σε αιωνόβια δέντρα. Πολλές χλωρώσεις (κιτρινίλες) που παρατηρούνται στα δέντρα σε κορυφαία φύλλα οφείλονται σε έλλειψη Βορίου (Β). Μεγάλη έλλειψη από το στοιχείο αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ξήρανση μικρών ή και μεγαλύτερων κλάδων και να οδηγήσει σε πλήρη ακαρπία. Συνίσταται να προστίθεται είτε στη βασική λίπανση με μορφή βόρακα (250-500γρ. δέντρο), είτε ως συστατικό βασικής λίπανσης με περιεκτικότητα του λιπάσματος σε βόριο έως 0,6% Επίσης μπορεί να προστεθεί και με ψεκασμό την περίοδο της άνθησης – καρπόδεσης. Το στάδιο αυτό (άνθηση-καρπόδεση ) είναι το πιο κρίσιμο στάδιο κατανάλωσης βορίου.

Παρενιαυτοφορία


Είναι το φαινόμενο όπου ενώ το ελαιόδεντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία (βεντέμα) και παράγει ικανοποιητικά, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομα πτώση της παραγωγής που δεν οφείλεται σε παθολογικά ή σε κλιματολογικά αίτια Το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε μη ποτιστικούς ελαιώνες. Μείωση της έντασης του φαινόμενου της παρενιαυτοφορίας μπορεί να γίνει με κατάλληλες τεχνικές κλαδέματος και λίπανσης από τον παραγωγό. Συνοπτικά:

Α. Κλάδεμα: Τα ενήλικα δέντρα πρέπει κάθε χρόνο να κλαδεύονται μέτρια (καθάρισμα) γιατί:

Το κλάδεμα ευνοεί την παραγωγή νέας καρποφόρας βλάστησης.
Αφαιρούνται όλοι οι ξηροί και μη καρποφόροι βλαστοί που είναι αποτέλεσμα σκιάσεως.
Περιορίζονται οι διαστάσεις του δέντρου και αυξάνεται ο φωτισμός.

Πρέπει να γίνεται αφαίρεση λαίμαργων βλαστών κυρίως από εσωτερικό της κόμης του δέντρου και ανανέωση στις παραγωγικές ποδιές περιφερειακά με αφαίρεση όλων των ξερών βλαστών.
Εποχή κλαδέματος: Αμέσως μετά τη συλλογή του ελαιοκάρπου και πριν την έναρξη έκπτυξης της νέας βλάστησης. Μην ξεχνάτε:

Στις πυκνοφυτεμένες ελιές (λιγότερο από 7 x 7 ) δεν είναι λύση το αυστηρότερο κλάδεμα. Το μόνο που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή στην περίπτωση αυτή είναι η εκρίζωση μερικών δέντρων.

Το ξύλο είναι η μεγάλη «αποθήκη» της ελιάς. Πριν κλαδέψετε ξύλο να είστε σίγουροι ότι δεν μπορείτε να το αποφύγετε (πρδ. όπως στο κλάδεμα ανανέωσης).

Μετά το κλάδεμα να γίνεται πάντα ένας ψεκασμός με χαλκούχο σκεύασμα. Έτσι δεν αυξάνεται η προσβολή από τους γνωστούς όγκους – καρκινώματα και προστατεύεται το δέντρο από πολλά άλλα προβλήματα.

Β. Λίπανση: Παρά το γεγονός ότι η καλλιέργεια της ελιάς είναι τόσο ανεπτυγμένη και αποδίδει γενικά καλή πρόσοδο στον παραγωγό είναι ίσως η λιγότερο «λιπασμένη» καλλιέργεια. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Μετά από χρόνιες παρατηρήσεις μπορούμε να κάνουμε τις παρακάτω ενδεικτικές προτάσεις για αρδευόμενους ελαιώνες με μέση παραγωγή 50-80 κιλά καρπού/δέντρο:

  1. Βασική λίπανση με κάλιο, βόριο και φώσφορο (ανά 3-4 έτη ο φώσφορος) την περίοδο Νοεμβρίου-τέλη Δεκεμβρίου,
  2. Επιφανειακή λίπανση με άζωτο την περίοδο από τέλη Ιανουαρίου-αρχές Μαρτίου,
  3. Διαφυλλικός ψεκασμός με βόριο και άζωτο προανθικά,
  4. Διαφυλλικός ψεκασμός με βόριο και κάλιο στο τέλος της καρπόδεσης,
  5. Υδρολίπανση με άζωτο αμέσως μετά την καρπόδεση,
  6. Υδρολίπανση με νιτρικό ή θειικό κάλιο περί τα μέσα- τέλη Ιουλίου,
  7. Υδρολίπανση με άζωτο αρχές Σεπτεμβρίου, Σύνολο μονάδων/δέντρο/έτος: Ν: 1350 γρ., P2O5: 200 γρ., K2O: 960 γρ.

Κόστος: Για όλες τις παραπάνω λιπάνσεις ενδεικτικό κόστος αγοράς λιπασμάτων είναι λιγότερο από 3 ευρώ/δέντρο (1,2Kgr ελαιολάδου). Εάν το κόστος ή τα συνακόλουθα έξοδα (εργατικά-άρδευση κ.λ.π.) των παραπάνω είναι πολλά μπορεί εναλλακτικά να γίνουν μόνο οι εφαρμογές 1,2,3,6 που κρίνονται πιο απαραίτητες με σύνολο κόστους από 2,0-2,2 euro. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα το μέσο σύνηθες κόστος λίπανσης / ενήλικο δέντρο είναι 1,2-2,5 euro / δέντρο.

Με άξονα τις παραπάνω ενδεικτικές τεχνικές και πάντα σε συνεργασία με το γεωπόνο μπορεί ο καλλιεργητής να αναμένει μία σταδιακή αύξηση της απόδοσης των ελαιοδέντρων και ταυτόχρονα σταδιακή μείωση του φαινόμενου της παρενιαυτοφορίας ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο, κατά το δυνατό, οικονομικό αποτέλεσμα.

Πώς Να Καμουφλάρεις Αντικείμενα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


casasideas.gr

Έχει σπάσει η αγαπημένη σου κούπα, έχει λερωθεί ο τοίχος στο παιδικό δωμάτιο ή έχει σκιστεί ο καναπές σου;
Πριν σκεφτείς να τα πετάξεις ή να τα επιδιορθώσεις, πάρε μερικές ιδέες για το πως θα τα καμουφλάρεις, για να μοιάζουν σαν καινούργια.
Συγκεκριμένα, το site Bored Panda συγκέντρωσε φωτογραφίες χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους διόρθωσαν μόνοι τους συσκευές, που είχαν σπάσει, λερωθεί ή σκιστεί.

Αν έχει σπάσει η λαβή της κούπας σου, μην την πετάξεις. Προτίμησε να κολλήσεις μία λαβή από πηλό όπως στην φωτογραφία.
Αν συνηθίζουν να γράφουν τα παιδιά σου στον τοίχο, μην αλλάξεις χρώμα όλο τον τοίχο. Προτίμησε να βάλεις την φαντασία τους, ζωγραφίζοντας κάτι από πάνω.
image3-6 
Σε περίπτωση που έσπασε η οθόνη του κινητού σου, ζωγράφισέ την διάφορα χρώματα, όπως στην εικόνα.
image4-4 
Αν έχει σκιστεί η άκρη του καναπέ σου, ράξε πάνω του ένα διακριτικό σεμεδάκι.
image5-3 
Μην πετάξεις τις σπασμένες γλάστρες σου, αντ’ αυτού βάλε τα σπασμένα κομμάτια, έτσι ώστε να μοιάζουν με σκαλάκια (ή κάνε έναν συνδυασμό από γλάστρες).
image6-3
Αν έχει σπάσει ή φθαρεί το πιάτο σου, τότε κόλλα τα κομμάτια έτσι ώστε να μοιάζει με ψηφιδωτό.
image7-2 
Αν σου έχουν γδάρει το αμάξι, αφού εκνευριστείς… μπορείς να ηρεμήσεις και να ζωγραφίσεις κάτι στο σημείο.
image8-2 
Σε περίπτωση που έχει φύγει μικρό κομμάτι από μέρος του σπιτιού σου, μπορείς να βάλεις χρωματιστά lego, θα κάνουν την διαφορά.
image9-1

χοιρινές μπουκιές κοκκινιστό

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο

Με την κλασσικη συνταγή ευκολα κ γρήγορα με κρέας χοιρινό μπούτι σε μπουκιές ,πατατα, ντομάτα, κρεμμύδι και φυσικά ελαιόλαδο...καλή επιτυχία!

πλεκτές δημιουργίες

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.
Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

 Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.
Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.

 Φωτογραφία του χρήστη ‎أميمة كروشيه‎.




Ο χρήστης ‎أميمة كروشيه‎ πρόσθεσε 321 νέες φωτογραφίες.

απλά οι καλύτεροι! ! !

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη ΕΛΛΑΣ κράτα γερά.






ΕΛΛΑΣ κράτα γερά
Καλημέρα Έλληνες! ! !
Αυτοί είμαστε απλά οι καλύτεροι! ! !

Χούφτωστη....Χούφτωστη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Aξέχαστες Ατάκες Ελληνικού Κινηματογράφου.







Aξέχαστες Ατάκες Ελληνικού Κινηματογράφου
Χούφτωστη....Χούφτωστη :)
Η θρυλική ατάκα του Διονύση Παπαγιαννόπουλου από την ταινία "Κάτι κουρασμένα παλικαριά

Ο Όμηρος μας εξηγεί

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


http://apocalypsejohn.com
http://apocalypsejohn.com/omiros-exigi-den-arrostenoume-pote/#

40[4]= Αλγεα* .-[ αλγεα = τα βάσανα -οι στενοχώριες]
40[4]= α γέλα *.-[ α = επιφώνημα θαυμασμού-λύπης / Ω τα βάσανα τις στενοχώριες να περιγελάς ]

Τι καλύτερο αγχολυτικό από το γέλιο;;; Ειδικά όταν είσαι αγχωμένος;;;
Ο Όμηρος μας εξηγεί πως δεν υπάρχει τίποτα τόσο σοβαρό στην απλή ζωή μας, ώστε να στενοχωριόμαστε. Αυτή είναι η αλήθεια.
Δες την μεγάλη εικόνα της ύπαρξης σου και θα καταλάβεις.
Η άλλη εικόνα των καθημερινών αναγκών σου, που δημιουργούνται από τις αισθήσεις σου και τις απαιτήσεις του ΕΓΩ, μέσα σε μια άκρως καταναλωτική, βάρβαρη και υποκριτική κοινωνία, είναι λανθασμένη.
Ζήσε απλά, τίμια και σοφά και θα έχεις μια ζωή ευτυχισμένη χωρίς αρρώστιες και βάσανα κάθε είδους και μην ξεχνάς να περιγελάς τα Γήινα.
Υπάρχει μηχανισμός αυτό-θεραπείας για τον άνθρωπο;;;
Η απάντηση είναι ναι υπάρχει!!!
Πως λέγεται ;
Τον έχουμε ονομάσει ανοσοποιητικό σύστημα !!!

Ο αριστερός καθημερινός εγκέφαλος σου, αποδεδειγμένα με πειράματα, αγνοεί την ύπαρξη του άλλου του εαυτού [δεξιός εγκεφαλικός λοβός] και των ικανοτήτων του. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν την ύπαρξη του υπέρτερου τους εαυτού.
Παρά τις σαφείς ενδείξεις-αποδείξεις πως κάτι συμβαίνει μέσα στο σώμα τους και το κρανίο τους, που οι ίδιοι δεν έχουν κανένα λόγο, καμία συμμετοχή.
Έτσι, ενώ καταλαβαίνουν πως πολύπλοκες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο σώμα τους , εγκέφαλο τους, 24 ώρες το 24ωρο, αρνούνται να κάνουν την παραμικρή νοητική προσπάθεια να ψάξουν σε βάθος ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά.
Απλά το διογκωμένο ΕΓΩ μας απαγορεύει να δούμε με καθαρό μυαλό την αδιαπραγμάτευτη και θλιβερή αλήθεια πως σε αυτή την κατάσταση δεν είμαστε τίποτα άλλο παρα αναλώσιμο βιολογικό υλικό.
Διαχρονικά έχει αποδειχτεί, στον καθένα από εμάς, η ύπαρξη ενός παράγοντα στον ανθρώπινο οργανισμό ικανού για το χειρότερο και το καλλίτερο.Του δώσαμε διάφορα ονόματα όπως ασυνείδητο-υποσυνείδητο-πίστη-θέληση-θεό κ.α.π.
Οι γιατροί μας το ονόμασαν ανοσοποιητικό σύστημα και αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν την επόμενη πόρτα που οδηγεί στην αλήθεια και την σωτηρία μας.
Ο παράγοντας αυτος, ασχέτου ονόματος, είναι υπεύθυνος και για το φαινόμενο της αυτό-θεραπείας, αυτό-ίασης, αυθυποβολής, όπως και για το φαινόμενο με το όνομα placebo effect.
Ο Όμηρος μας αποκαλύπτει μέσα από την Οδύσσεια πως ο παράγοντας αυτος δεν είναι άλλος από την Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα [ ασυνείδητο] που κάτοικο-εδρεύει στα εγκεφαλικά μας κύτταρα του δεξιού λοβού.
Το ασυνείδητο μας δίνει την όποια εντολή για καλό, η για κακό. Το ανοσοποιητικό σύστημα απλά εκτελεί.
Οι άνθρωποι και πολύ περισσότερο οι γιατροί των ανθρώπων σήμερα αρνούνται να προχωρήσουν την σκέψη τους ένα βήμα μπροστά και να δεχτούν πως το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ανίχνευσαν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, δέχεται εντολές από τον μηχανισμό που έχει την συνολική ευθύνη της ομαλής, η όχι λειτουργίας του κλειστού συστήματος που λέγεται ανθρώπινος οργανισμός.
Όταν αυτό γίνει κατανοητό από τους επιστήμονες μας θα έχουμε κάνει το επόμενο βήμα στην εξελικτική μας πορεία για την αθανασία.
Όταν δηλαδή δώσουμε «σάρκα και οστά» σε αυτό που είναι μέσα μας και καθορίζει την ζωή και τον θάνατο μας. Και από την ονομασία [ασυνείδητο] του δώσουμε αυτή που πραγματικά του αρμόζει π.χ. [Απολλώνιο φως ].
Ρώτησα κάποτε ένα γιατρό.
Ποιος δίνει γιατρέ την μικρό – εντολή σε μοριακό επίπεδο στο [χ] ιό να μου επιτεθεί ;;;
Ποιος δίνει την εντολή στο ανοσοποιητικό μου σύστημα να αντιδράσει εναντίον του εισβολέα, η όχι ;;;
Και ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι για αυτήν την αντίδραση, η την άλλη;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις