Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ιδέες ...

Ιδέες που θα κάνουν σίγουρα πιο εύκολη τη γενική καθαριότητα του σπιτιού σας   

https://www.epithimies.gr/%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/swiffer-idees-poy-tha-kanoyn-sigoyra-pio-eykoli-ti-geniki-kathariotita-toy-spitioy-sas

Ιδέες που θα κάνουν σίγουρα πιο εύκολη τη γενική καθαριότητα του σπιτιού σας


Μπορεί να τρομάζετε στη σκέψη ότι πρέπει να κάνετε ξεκαθάρισμα στο σπίτι, όμως υπάρχουν τρόποι να γίνει με λιγότερο άγχος και περισσότερη ευχαρίστηση.




Οι διακοπές πλησιάζουν και μαζί τους όλοι οι καλεσμένοι και τα πάρτι που συνοδεύουν την περίοδο των γιορτών. Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική περίοδος του χρόνου για να βάλετε τάξη σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Ξέρετε όμως ότι η τεράστια στοίβα από αντικείμενα που έχετε καταχωνιάσει στην ντουλάπα σάς ωθεί να το αναβάλλετε συνέχεια. Συγκεντρώσαμε ορισμένους έξυπνους τρόπους για να κάνετε την εκκαθάριση πιο εύκολη και να μην ξοδέψετε μια περιουσία σε είδη οργάνωσης.

Δοκιμάστε την ταξινόμηση σε 3 στοίβες

Λέμε συχνά ότι πρέπει να πετάμε τα παλιά πράγματα πριν φέρουμε τα καινούρια. Προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στα παλιά. Μια πολύ καλή μέθοδος είναι να ταξινομήσετε τα αντικείμενα προς ξεκαθάρισμα σε τρεις στοίβες, μία για αυτά που θα κρατήσετε, μία για αυτά που θα πετάξετε και μία για αυτά που θα χαρίσετε/πουλήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία είναι πιο αποτελεσματική και ξεμπερδεύετε γρήγορα με τα περιττά αντικείμενα. Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε αχρείαστα είδη, είτε βρίσκονται στην είσοδο είτε στην πίσω αυλή.

Οργανώστε την αλληλογραφία σας

Αν αισθάνεστε ότι όπου κι αν στρέψετε το βλέμμα σας θα δείτε φακέλους, μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι. Για να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή την αλληλογραφία σας, ορίστε ένα συγκεκριμένο σημείο στο οποίο θα τοποθετείτε τους λογαριασμούς αμέσως μόλις φτάνουν. Αυτό είναι χρήσιμο καθώς έτσι δεν θα ξεχάσετε να τους πληρώσετε! Όσο για την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, πετάξτε την ή ανακυκλώστε την αμέσως μόλις φτάσει. Όταν λαμβάνετε ένα νέο περιοδικό, πετάξτε κάποιο άλλο από τα ήδη υπάρχοντα ώστε να διατηρείτε τη στοίβα όσο το δυνατόν πιο μικρή. Ακόμη, φτιάξτε μια κατασκευή για να κρεμάτε τις ευχετήριες κάρτες: ένα μακρύ κομμάτι σπάγκου και λίγα μανταλάκια αρκούν.

Τακτοποιήστε την είσοδο

Αχ, αυτή η είσοδος! Όλοι παρατούν τα πράγματά τους εκεί και εξαφανίζονται! Σακίδια πλάτης, δοχεία φαγητού, χαρτοφύλακες, τσάντες γυμναστηρίου, κλειδιά και παπούτσια! Το κλειδί για το συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού είναι η οργάνωση. Τοποθετήστε ένα χαμηλό έπιπλο με ντουλαπάκια όπου θα μπορούν όλοι να αποθηκεύουν τα παπούτσια τους και βάλτε στον τοίχο κρεμάστρες για πανωφόρια και τσάντες ούτως ώστε να μένει το πάτωμα ελεύθερο.

Βάλτε σε τάξη το μπάνιο

Με τόσα άτομα να μπαινοβγαίνουν όλη την ημέρα, το μπάνιο είναι δύσκολο να παραμείνει τακτοποιημένο για πολλή ώρα. Αφήστε τους συναισθηματισμούς και πετάξτε ληγμένα καλλυντικά και άδεια μπουκάλια (από σαμπουάν κλπ.). Στην περίπτωση των ληγμένων φαρμάκων, δώστε τα στον φαρμακοποιό σας ώστε να φροντίσει για τη σωστή διάθεσή τους. Προσθέστε μικρά κουτιά αποθήκευσης κάτω από το νιπτήρα ή στο ντουλάπι για να τοποθετείτε τα λαστιχάκια μαλλιών, τα τσιμπιδάκια, τις βούρτσες και οτιδήποτε άλλο πιάνει χώρο στο νιπτήρα. Τοποθετήστε καλαθάκια για τα σαμπουάν κάθε μέλους της οικογένειας ώστε να είναι το μπάνιο πιο συμμαζεμένο και να μην δημιουργούνται διαφωνίες για τα προϊόντα!

Registration
Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!
Γίνε μέλος τώρα!

Δημιουργήστε χώρο στο καθιστικό

Είναι δύσκολο να χαλαρώσετε στο καθιστικό όταν επικρατεί ένα χάος. Διατηρήστε το τραπεζάκι καθαρό δημιουργώντας ένα σύστημα αρχειοθέτησης ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα περιοδικά, τα βιβλία και τα τετράδια των παιδιών. Είναι απλό: κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει το δικό του φάκελο αποθήκευσης. Μπορείτε να ορίσετε ένα συγκεκριμένο σημείο -ένα καλάθι είναι μια καλή ιδέα- όπου θα τοποθετείτε ηλεκτρονικές συσκευές όπως φορτιστές και το κοντρόλ της τηλεόρασης. Επίσης, ένα βοηθητικό τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ είναι ιδανικό για να ακουμπάτε σουβέρ και γυαλιά ούτως ώστε να μην σας εμποδίζουν αλλά να είναι και εύκολα προσβάσιμα.

Οργανώστε το ψυγείο

Πώς γίνεται να γεμίζει τόσο γρήγορα το ψυγείο; Μια εβδομαδιαία εκκαθάριση θα σας βοηθήσει να πετάξετε περισσεύματα και βαζάκια που έχουν σχεδόν αδειάσει ή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο γενικός κανόνας είναι να πετάμε τα τρόφιμα από το ψυγείο μετά από έξι μήνες, είτε έχουν ανοιχτεί είτε όχι. Μην παραμελείτε τον καταψύκτη. Οτιδήποτε έχει παραμείνει στην κατάψυξη για εννιά μήνες ή περισσότερο πρέπει να καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων.

Για περισσότερες ιδέες οργάνωσης του ψυγείου που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο

Ταξινομήστε τα τρόφιμα στο ντουλάπι

Διατηρήστε τα ντουλάπια της κουζίνας σε τάξη ξεχωρίζοντας τα ξηρά τρόφιμα μακράς διάρκειας (αλεύρι, ρύζι, ζυμαρικά) από τα τρόφιμα μικρότερης διάρκειας όπως δημητριακά, βρώμη, μπισκότα και κράκερ. Τοποθετήστε αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο στο ύψος των ματιών και αποθηκεύστε στο πάνω ράφι τα ντελικατέσεν ή τις συσκευές που χρησιμοποιείτε μία στο τόσο (όπως τη βαφλιέρα).

Και τέλος...

Μόλις τελειώσετε με την εκκαθάριση, δώστε έξτρα λάμψη στο χώρο σας καθαρίζοντας τα πατώματα με τη Σκούπα Swiffer. Το στεγνό πανάκι έχει μια μοναδική τρισδιάστατη δομή που του επιτρέπει να μαγνητίζει και να παγιδεύει τη βρωμιά, τη σκόνη και τις τρίχες. Τόσο απλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις