Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΔΥΟΣΜΟΣ

 
Aroma Tea-Herbs
#ΔΥΟΣΜΟΣ
#Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος
Η πιο κοινή αιτία της δυσάρεστης αναπνοής είναι η ανάπτυξη βακτηρίων στην στοματική κοιλότητα. Ο δυόσμος έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία και ασθένειες των ούλων, συμπεριλαμβανομένης της ουλίτιδας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο δυόσμος αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα στοματικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα και τσίχλες.

#Μειώνει το στρες
Η καρβόνη που βρίσκεται στην χημική δομή του βοτάνου, εκτός του ότι είναι υπεύθυνη για την ξεχωριστή μυρωδιά του, διαθέτει και ιδιότητες που χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα. Έτσι, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού ροφήματος από δυόσμο, συνιστά αποτελεσματική φυσική λύση για την μείωση των επιπέδων του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης.

#Ενισχύει τη μνήμη
Ο δυόσμος φαίνεται να επιδρά ευεργετικά και στις γνωστικές λειτουργίες. Πιο συγκεκριμένα, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στη σύνθεσή του και ονομάζεται λιμονένιο, σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες και το ροσμαρικό οξύ, βοηθούν μόνο στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και διεγείρουν τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών συμπεριλαμβανομένης της μνήμης, της αντίληψης, της σκέψης κ.α.

#Καταπολέμα τις αναπνευστικές διαταραχές
Οι ισχυρές φαινολικές ενώσεις του βοτάνου έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν την φλεγμονή των πνευμόνων και το οξειδωτικό στρες.

Ως εκ τούτου, η τακτική κατανάλωση δυόσμου μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα όπως το βρογχικό άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις