Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι»

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του καταπληκτικού βιβλίου «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» από τον παρακάτω σύνδεσμο ---> http://goo.gl/wfaojP
---
Το μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ, «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδοχές. Ο συγγραφέας έστειλε το χειρόγραφο του μυθιστορήματος στο μηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό «Lippincott» το 1890 και ο επιμελητής του περιοδικού, φοβούμενος αντιδράσεις, προέβη σε αλλαγές κυρίως για να απαλύνει τις υπαινισσόμενες αναφορές στην ομοφυλοφιλία. Αυτή η εκδοχή του βιβλίου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ σε μετάφραση της Βασιλικής Κοκκίνου.

Στη συνέχεια, και ενώ η υποδοχή από την κριτική υπήρξε αρνητική, ο συγγραφέας αναγκάστηκε να αυτολογοκριθεί και να αναθεωρήσει το αρχικό χειρόγραφο για να εκδοθεί ως βιβλίο. Αφαίρεσε παραγράφους και οτιδήποτε άλλο είχε θεωρηθεί ανήθικο, μείωσε ακόμα πιο πολύ τις ερωτικές αναφορές και πρόσθεσε νέο υλικό. Αυτή η εκδοχή των 20 κεφαλαίων εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1891 από τον εκδοτικό οίκο Ward, Lock and Company.
Σήμερα, έναν αιώνα μετά την πρώτη της έκδοση, η ιστορία του Ντόριαν Γκρέι εξακολουθεί να συμβολίζει το άπιαστο όνειρο της αιώνιας νεότητας και της άφθαρτης ομορφιάς.
http://minoas.gr/book-3855.minoas ‪#‎διαβάζω‬ ‪#‎diavazo‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις