Λικέρ ρόδι σπιτικό
1 ½ κιλό σπυριά από ρόδι
1 ½ κιλό κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ κιλό σπυριά από ρόδι
1 ½ κιλό κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
4 κομμάτια ξύλο κανέλας,
1-2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλα (ή και λιγότερα, είναι θέμα γούστου)
Σημείωση: Όσον αφορά το μέτρο μέτρησης {μονάδα } των υλικών, μπορεί να είναι το κιλό, το λίτρο, σε φλιτζάνια, ή ποτήρια του νερού ή του κρασιού, γενικά το ίδιο μέτρο σε μια ολόκληρη συνταγή.
Τα βάζω σ’ ένα μπουκάλι και τα αφήνω στον ήλιο, δηλαδή τα ξεχνάω για 40 περίπου μέρες. Τα ανοίγω τα Χριστούγεννα.
Το περνάω από ψιλό τουλπάνι και τα σουρώνω πολύ καλά και το στύβω. Το λικέρ πού θα προκύψει το φυλάω σε μπουκάλια.
Όσο περνάει ο καιρός, ωριμάζει και γίνεται καλύτερο.
greekmasa
1-2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλα (ή και λιγότερα, είναι θέμα γούστου)
Σημείωση: Όσον αφορά το μέτρο μέτρησης {μονάδα } των υλικών, μπορεί να είναι το κιλό, το λίτρο, σε φλιτζάνια, ή ποτήρια του νερού ή του κρασιού, γενικά το ίδιο μέτρο σε μια ολόκληρη συνταγή.
Τα βάζω σ’ ένα μπουκάλι και τα αφήνω στον ήλιο, δηλαδή τα ξεχνάω για 40 περίπου μέρες. Τα ανοίγω τα Χριστούγεννα.
Το περνάω από ψιλό τουλπάνι και τα σουρώνω πολύ καλά και το στύβω. Το λικέρ πού θα προκύψει το φυλάω σε μπουκάλια.
Όσο περνάει ο καιρός, ωριμάζει και γίνεται καλύτερο.
greekmasa
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου