Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

για να κοιμάται…σαν πουλάκι!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Πόσα βράδια μείνατε ξάγρυπνη γιατί το μωρό σας έκανε ανήσυχο ύπνο; Πόσα βράδια αναρωτηθήκατε «γιατί το μωρό μου να έχει προβλήματα στον ύπνο»;…
rontamil.gr

7 μυστικά για να κοιμάται…σαν πουλάκι!

Πόσα βράδια μείνατε ξάγρυπνη γιατί το μωρό σας έκανε ανήσυχο ύπνο;
Πόσα βράδια αναρωτηθήκατε «γιατί το μωρό μου να έχει προβλήματα στον ύπνο»;

Μην απελπίζεστε!

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είστε η μόνη! Πολλές μαμάδες αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσάς καθώς τα μωρά ξυπνούν τη νύχτα για πολλούς και διάφορους λόγους. Καθώς το μωρό αρχίζει να αναπτύσσεται σωματικά και διανοητικά, ενδέχεται να ξυπνάει μέσα στη νύχτα για να δοκιμάσει τις συναρπαστικές νέες δεξιότητες που έχει αποκτήσει. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να κοιμάται σαν πουλάκι…
Υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές ύπνου, από το να κοιμηθείτε μαζί με το μωρό μέχρι να το αφήσετε να κλαίει μέχρι να συνηθίσει. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποια θα ακολουθήσετε και ποια ταιριάζει στην οικογένειά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε ρυθμίζοντας τον ύπνο του μωρού σας και μαθαίνοντάς του την καλή συνήθεια του να κοιμάται νωρίς. Οι ακόλουθες τακτικές μπορεί να βοηθήσουν το μωρό σας να κοιμάται καλά ήδη από την ηλικία των 2 μηνών. Να έχετε μόνο κατά νου πως όποια προσέγγιση και αν ακολουθήσετε, θα λειτουργήσει καλύτερα αν την ακολουθήσετε με συνέπεια:
1. M_Id_436106_Sleeping_BabyΑκολουθήστε μια σαφή καθημερινή ρουτίνα ώρας για ύπνο: Αν το μωρό τρώει, παίζει και κατόπιν ετοιμάζεται για ύπνο περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να κοιμηθεί χωρίς να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια.
2. Μετατρέψτε τα γεύματα που τρώει στη διάρκεια της μέρας σε ευκαιρίες για κοινωνική συναναστροφή και διατηρήστε τα νυχτερινά γεύματα ήσυχα και ήρεμα. Αυτό θα βοηθήσει το μωρό σας να ρυθμίσει το βιολογικό του ρολόι και να μάθει τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας.
3. Δώστε στο μωρό σας την ευκαιρία να κοιμηθεί μόνο του ήδη από την ηλικία των 1,5-2 μηνών. Τοποθετήστε το μωρό ανάσκελα όταν είναι νυσταγμένο, αλλά ακόμα ξύπνιο. Αν αρχίσετε να νανουρίζετε το μωρό κρατώντας το αγκαλιά ή να το ταΐζετε για να κοιμηθεί, τότε ο ύπνος του μπορεί να αρχίσει να εξαρτάται από τα γεγονότα αυτά, αντί να σας βοηθήσει να επιλύσετε τα ζητήματα ύπνου. Αλλά είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για το μωρό.
4. Ορίστε μια ρουτίνα/τελετουργία ύπνου. Φροντίστε να είναι σύντομη και απλή, όπως ένα μπάνιο, αλλαγή της πάνας και στη συνέχεια ύπνο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε λίγο μασάζ στο μωρό τραγουδώντας του ένα ήσυχο τραγούδι. Ολοκληρώστε τη τελετουργία στο δωμάτιο που κοιμάται το μωρό και βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι ένα ευχάριστο μέρος για να κοιμηθεί το μωρό. Αυτή η ρουτίνα θα πρέπει να διαρκεί όχι περισσότερο από 45 λεπτά.
5. Δώστε στο μωρό ένα “αντικείμενο ασφαλείας”, όπως μια κουβερτούλα ή ένα λούτρινο ζωάκι. Ένας πολύ καλός τρόπος για να συνηθίσει το μωρό τη κουβέρτα ή το αρκουδάκι και να γίνει ένα από τα αγαπημένα του είναι να το κρατήσετε κοντά σας για λίγο, ώστε να πάρει άρωμα μαμάς. Τα μωρά έχουν ισχυρή αίσθηση της όσφρησης, και αν μέσα στον ύπνο του πεταχτεί, η μυρωδιά σας θα το ηρεμήσει.
6. Συντονιστείτε με τις ανάγκες του μωρού σας. Αν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, προσπαθήστε να επεξεργαστεί γιατί. Μήπως χρειάζεται αλλαγή πάνας; Μήπως έχει τίποτα πονάκια ή κολικούς; Μήπως άρπαξε κάποιο κρυωματάκι; Μήπως το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο;
Baby-Daddy-2a7. Μοιραστείτε το ρόλο του παρηγορητή με το σύζυγό σας, έτσι ώστε και οι δύο να μπορείτε να βάλετε το μωρό για ύπνο. Μόλις το μωρό είναι αρκετά μεγάλο για να κοιμάται χωρίς να απαιτείται σίτιση τις νυκτερινές ώρες, μπορεί και ο σύζυγός σας να το βάζει για ύπνο αρκεί το μωρό να έχει συνηθίσει την παρουσία του την ώρα που πηγαίνει για ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις