Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Νερό! 10 τρόποι εξοικονόμησης του

 
10 έξυπνοι τρόποι και τακτικές για να συμβάλλετε αποτελεσματικά στη μείωση σπατάλης του νερού!
mymarket.gr
Το νερό είναι πηγή ζωής, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα, τα φυτά και όλους τους έμβιους οργανισμούς. Ωστόσο παρά την χρησιμότητά του ο σεβασμός προς το νερό είναι δυσανάλογος της σημασίας του και σύμφωνα με μελέτες η σπατάλη του είναι αλόγιστη και ολοένα αυξανόμενη. Πώς μπορούμε όμως να βάλουμε φρένο σε όλη αυτή τη σπατάλη; Σας παρουσιάζουμε 10 έξυπνους τρόπους και τακτικές για να συμβάλλετε αποτελεσματικά σε αυτόν τον τόσο σημαντικό στόχο:
  1. Βάλτε πλυντήριο πιάτων εφόσον έχει γεμίσει πλήρως, σε περίπτωση που δεν έχετε πολλά πιάτα για πλύσιμο μην χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο αλλά πλύντε τα σύντομα στο χέρι.
  2. Πλύντε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Μην αφήνετε να τρέχει το νερό αλόγιστα, βάλτε τα σε μια λεκάνη και ξεπλύνετε τα εκεί. Το νερό που έμεινε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τις γλάστρες σας.
  3. Ελέγξτε για διαρροές, ώστε να μη χάνεται το νερό άσκοπα συνήθως σημειώνεται διαρροή στο καζανάκι.
  4. Αποφύγετε τα αφρόλουτρα με την μπανιέρα γεμάτη με νερό. Προτιμήστε το ντους
  5. Μη σπαταλάτε άσκοπα το νερό στο ντους. Προτιμήστε το σύντομο ντους με μέτρια πίεση, αντί να γεμίζετε με νερό τη μπανιέρα σας. Η εξοικονόμηση του νερού να είναι μεγάλη και ο λογαριασμός σας χαμηλότερος. Θυμηθείτε, ένα τυπικό ντους διαρκεί γύρω στα 8 λεπτά και καταναλώνει περίπου 80-120 λίτρα νερού, ενώ ένα γρήγορο ντους διαρκεί 3-4 λεπτά και απαιτεί μόνο 40-60 λίτρα.
  6. Κλείστε τη βρύση όσο σαπουνίζετε τα χέρια σας ή πλένετε τα δόντια σας.
  7. Μουλιάστε τα άπλυτα πιάτα αντί να αφήνετε νερό να τρέχει επάνω τους.
  8. Μην αφήνετε τους ψεκαστήρες ή τις μάνικες αφύλακτα. Οι μάνικες κήπων σας μπορούν να σπαταλήσουν πάνω από 2,5 κυβικά μέτρα νερό, μόνο σε μερικές ώρες. Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο κουζινών για να θυμηθείτε να το κλείσετε.
  9. Μην πετάτε διαφόρων ειδών απορρίμματα στη λεκάνη της τουαλέτας, χρησιμοποιώντας το καζανάκι άσκοπα.
  10. Αντικαταστήστε τις στρόφιγγες του πλυντηρίου, όπου παρατηρείται διαρροή. Εάν η στρόφιγγά σας στάζει σε ρυθμό μιας σταγόνας ανά δευτερόλεπτο, ενδέχεται να σπαταλήσετε 10 κυβικά μέτρα ετησίως, που θα επιβαρύνουν το κόστος της ύδρευσης και αποχέτευσης
Απλοί τρόποι που θα βοηθήσουν να εξοικονομήσετε το σημαντικότερο αγαθό μας. Ακολουθήστε τους!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις