Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ρόδι, γούρι υγείας και ομορφιάς!

Ρόδι, γούρι υγείας και ομορφιάς!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά, 18/05/2014
Αν θέλετε η υγεία σας να θωρακίζεται από καλοτυχία τότε προσθέστε στα πιάτα σας ρόδι! Από μικροί ξέρουμε πως αν σπάσουμε ένα ρόδι, την ώρα που αλλάζει ο χρόνος και υποδεχόμαστε την νέα χρονιά, η τύχη θα μας φανερωθεί και δεν θα μας αφήσει ήσυχους σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Αυτό μας έμαθε η γιαγιά μας, αυτό λένε και οι παραδόσεις. Επιστημονικά δεν υπάρχει εγγύηση για κάτι τέτοιο, αυτό που μπορούν να μας εγγυηθούν βάσει ερευνών, είναι ότι το ρόδι έχει πολλές σημαντικές ιδιότητες που μας ωφελούν. Γι’ αυτό καλύτερα αν είναι να το σπάσετε κάπου, σπάστε το στο πιάτο σας!
Το ρόδι, περιέχει πολλές βιταμίνες A, C, E, είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ καλύπτοντας περίπου το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, περιέχει κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολλές ευεργετικές φυτικές ίνες.
Το ρόδι επίσης, είναι πλούσιο σε 3 διαφορετικά αντιοξειδωτικά, το ελλαγικό οξύ, τις ανθοκυανίνες και τις τανίνες, με το χυμό του να είναι ιδιαιτέρως πλούσιος σε αυτά και να ξεπερνά σε αντιοξειδωτική δράση ακόμη και το πράσινο τσάι, σύμφωνα με τις μελέτες του Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών.
Το ρόδι λοιπόν...
Προστατεύει από τον καρκίνο
Το ρόδι, χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που περιέχει, συγκεκριμένα 3 φορές περισσότερα από τα μούρα, το πράσινο τσάι αλλά και το κόκκινο κρασί, βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Αποτέλεσμα; Μας προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου, κυρίως από τον καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο του μαστού. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να προστατεύσει και τον καρκίνο των πνευμόνων.
Βοηθά στη στυτική δυσλειτουργία
Το ρόδι βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, κάτι που σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας.
Μυστικό νεότητας
Το ρόδι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά, επιδιορθώνει ή και προλαβαίνει την καταστροφή των κυττάρων του σώματος μας. Αυτό το καθιστά σύμμαχο νεότητας. Η συχνή κατανάλωση του ροδιού μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της επιδερμίδας μας, των μαλλιών μας κάνοντας μας να δείχνουμε νεότεροι.
Βοηθά στη δυσκοιλιότητα
Το ρόδι, χάρη στις φυτικές του ίνες, βοηθά στην καλύτερη κινητικότητα του εντέρου, αντιμετωπίζοντας σε ένα βαθμό προβλήματα δυσκοιλιότητας.
Βοηθά στην υγεία του στόματος
Ο χυμός του ροδιού, έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με το ίδιο το φρούτο. Κάτι που δεν ισχύει για τους χυμούς άλλων φρούτων. Ο χυμός του λοιπόν, έχει την ικανότητα να μειώσει τη δημιουργία οδοντικής πλάκας αλλά και να σταματήσει διάφορες παθήσεις στα ούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις