Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Το αμυγδαλέλαιο κάνει … θαύματα!

http://allaksogolies.gr/to-amygdalelaio-kanei-thaumata/
oil 2

Το αμυγδαλέλαιο κάνει … θαύματα!



 
Από την αρχαιότητα το αμύγδαλο καλλιεργείται στην Ελλάδα αφού από τότε ήταν γνωστές οι φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης μάλιστα αναφέρει το αμύγδαλο ως χρήσιμο βοηθό της ιατρικής και ο Αριστοτέλης επαινεί τους χυμούς των ανθών ως τροφή των μελισσών.
Στην ελληνική μυθολογία ήταν σύμβολο της άνοιξης, της ελπίδας, της υπομονής, είναι σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Κινέζους και σύμβολο υπόσχεσης για τον εβραϊκό πολιτισμό.
Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Eπίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Είναι φυσικό προϊόν  πολύ οικονομικό ( γύρω στα 3 ευρώ) και μπορείτε να το προμηθευτείτε από φαρμακεία, μαγαζιά με αιθέρια έλαια ή ακόμη και από κάποια αρωματοπωλεία. Έχει θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες όσον αφορά το δέρμα, τα μαλλιά, τις βλεφαρίδες, τα χείλη, αλλά επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και ως λοσιόν ντεμακιγιάζ για να αφαιρεί το μακιγιάζ των ματιών.
Συγκεντρώσαμε και σας δείχνουμε κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους το έχουμε χρησιμοποιήσει προς το παρόν εμείς:
  1. Μαλλιά:
Προς το παρόν το έχουμε χρησιμοποιήσει ως μάσκα θρέψης των μαλλιών. Εφαρμόζουμε μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών, αφήνουμε για μία ώρα και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα λάμπουν από την πρώτη κιόλας χρήση. Το αμυγδαλέλαιο έχει, επίσης,  μαλακτικές ιδιότητες και για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με κάποιο άλλο μαλακτικό προιόν. Χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει, διαβάσαμε ότι βοηθάει κατά της τριχόπτωσης. Απλώστε στα χέρια σας μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου και κάντε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας. Εκτός της τριχόπτωσης, θα βοηθήσει στο να μακρύνουν πολύ γρηγορότερα τα μαλλιά σας!
  1. Πρόσωπο:
-Το αμυγδαλέλαιο είναι από μόνο του μάσκα ενυδάτωσης. Απλώστε κάποια ποσότητα σε όλο το πρόσωπο, αφήστε για 25 – 30 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Το δέρμα σας θα είναι πιο απαλό και λείο.
– Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα χείλη  όπως η βαζελίνη.
– Βοηθά στην μείωση των μαύρων κύκλων. Λίγες σταγόνες στο κόκκαλο κάτω από τα μάτια κάθε βράδυ αρκούν.
– Αποτελεί δυναμωτική λοσιόν για τις βλεφαρίδες και γενικά για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Εφαρμόστε κάθε βράδυ μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και περάστε τις βλεφαρίδες 4 – 5 φορές. Μέσα σε λίγες μέρες, θα είναι πιο πλούσιες και εντυπωσιακές.
– Λειτουργεί και ως ντεμακιγιάζ ματιών, όχι μόνο απλών αλλά και αδιάβροχων προϊόντων!!! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο στις ξηρές / κανονικές επιδερμίδες και ως διφασικό υγρό ντεμακιγιάζ ( μισό νερό – μισό αμυγδαλέλαιο) για τις λιπαρές επιδερμίδες.
  1. Σώμα:
Είναι ιδανικό για τις περιοχές του δέρματος μετά την αποτρίχωση, αλλά και ως ενυδατική λοσιόν σε όλο το σώμα. Ενυδατώνει, καταπραΰνει, αντιμετωπίζει την ξηρότητα και αφήνει το δέρμα λείο και απαλό.
  1. Χέρια:
Χρησιμεύει και ως μάσκα για τα πολύ ξηρά έρια. Με 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και 1 κούπα βούτυρο, η μάσκα είναι έτοιμη. Εφαρμόζετε στα χέρια πριν τον ύπνο, αφήνετε 15 – 20 λεπτά και ξεπλένετε.
ourbeautywonderland.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις