Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Από το σκόρδο στην μπανάνα για τον πονόλαιμο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη flowmagazine.gr.
Ο χειμώνας μαζί με το κρύο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας χαρίζει και ιώσεις. Ένα από τα κυριότερα συμπτώματα των χειμωνιάτικων ιώσεων είναι και ο…
 
flowmagazine.gr

Από το σκόρδο στην μπανάνα για τον πονόλαιμο

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, 04/02/2016
Από το σκόρδο στην μπανάνα για τον πονόλαιμοΟ χειμώνας μαζί με το κρύο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας χαρίζει και ιώσεις. Ένα από τα κυριότερα συμπτώματα των χειμωνιάτικων ιώσεων είναι και ο πονόλαιμος, που συνήθως δυσκολεύει στην ομιλία και την κατάποση. Αμέσως μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τρέξετε στον γιατρό σας, αλλά μερικές θεραπείες μέσα στο σπίτι ξεπερνούν τη δράση των χαπιών, σημειώνει ο Jeffrey Linder, παθολόγος στο Νοσοκομείο Brigham στη Βοστώνη. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής σπιτικά γιατροσόφια:
1. Σούπα: Τίποτα δεν μπορεί να έχει καλύτερη γεύση από μία ζεστή σούπα όταν έχετε κάποιο κρυολόγημα. Είναι η βασική τροφή για τον πονόλαιμο που ενεργοποιεί όχι μόνο τη γεύση, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά παρήγορη. Επιπλέον, ανακουφίζει τη συμφόρηση διεγείροντας την παραγωγή βλέννας και την εκκαθάριση της ρινικής διόδου. Μπορείτε να προσθέσετε στη σούπα σας ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά, όπως λαχανικά.
2. Σκόρδο: Με ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, το σκόρδο προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πονόλαιμο ή οποιαδήποτε λοίμωξη του λαιμού. Μπορείτε είτε να μασήσετε μερικές σκελίδες ωμού σκόρδου είτε απλά να το προσθέσετε στη σούπα σας ώστε να παραμείνετε υγιείς. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο σε διάφορα πιάτα που μαγειρεύετε.
3. Μπανάνα
Οι μπανάνες έχουν αποκτήσει αρνητική φήμη στην Ινδία, όταν πρόκειται για κρυολόγημα και βήχα. Πολλοί Ινδοί αποφεύγουν την κατανάλωση μπανάνας με βάση την πεποίθηση ότι μπορεί να πυροδοτήσει το κοινό κρυολόγημα ή να επιδεινώσει τον βήχα. Η αλήθεια είναι ότι η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C με αποτέλεσμα να θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 και μέταλλα όπως το κάλιο και το ασβέστιο. Όντας μαλακή από τη φύση της, είναι αρκετά εύκολο να την καταπιείτε.
4. Μέλι: Όταν αναμιγνύεται με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού, το μέλι μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά τον πονόλαιμο και να διευκολύνει την ταχύτερη ανάκαμψη από την ιογενή λοίμωξη. Μάλιστα, έχει καταπληκτικές αντιβακτηριακές ιδιότητες που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Όντας κολλώδες στην υφή, καταπραΰνει τον βήχα και μας απαλλάσσει από πιθανά αλλεργιογόνα που μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις