Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Αγαπητα Αρτοποιηματα.
Ο χρήστης Αγαπητα Αρτοποιηματα είναι με την Alejandrou Maria.
TΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
ΥΛΙΚΑ
για την ζυμη
Γαλα 500 ml
Ζαχαρη 8 κουταλιες σουπας φουσκωτες η 250γρμ.
Μαγια ξερη 3 φακελακια
Αλατι 1 κουταλακι κοφτο
Ελαιολαδο 1/2 φλυτζανι
Αλευρι 700 γρμ. περιπου για ολες τις χρησεις η για τσουρεκια κοσκινισμενο
Αυγο 1 τμχ. για το αλειμμα
Μερεντα
Μυρωδικα της αρεσκειας μας ,βανιλια,μαχλεπι κ.λ.π.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπωλ βαζουμε το χλιαρο γαλα, την μαγια,την ζαχαρη, το αλατι,και 200 γρμ. αλευρι.Ανακατευουμε καλα,και αφηνουμε σκεπασμενο για μια ωρα.
Στη συνεχεια προσθετουμε το λαδι,και τοσο αλευρι οσο να εχουμε μια ζυμη μαλακη που δεν θα κολαει στα χερια.
Σκεπαζουμε παλι και αφηνουμε σε ζεστο χωρο να διπλασιαστει.
Σε αυτο το σημειο θα ζυμωσουμε λιγο την ζυμη μας(αν κολλαει λιγο θα ριξουμε λιγες σταγονες λαδι στα χερια μας ,οχι αλευρι) , και θα την αφησουμε να φουσκωσει παλι . Επαναλαμβανουμε αλλη μια φορα το ιδιο.
Τωρα η ζυμη ειναι ετοιμη να την πλασουμε σε οτι σχημα θελουμε.
Αν θελουμε να κανουμε πλεξιδες ,θα παρουμε μικρα κομματια ζυμης ,θα τα ανοιξουμε σε μακροστενο σχημα,θα τα γεμισουμε με μερεντα,θα τα κλεισουμε και θα πλεξουμε το καθε ενα, με τρια κομματια απο αυτα.
Τοποθετω με προσοχη σε ενα ταψι στο οποιο εχω στρωσει λαδοκολα.
Σκεπαζω με μια πετσετα και αφηνω παλι σε ζεστο χωρο να φουσκωσουν λιγο.
Αλειφω με αυγο ελαφρα.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 β. για 10 λεπτα περιπου, να παρουν ωραιο χρωμα .
Ο χρονος ψησιματος εξαρταται απο το μεγεθος που θα εχουνε.Αφηνω να κρυωσουν και αχνιζω προαιρετικα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
ΥΛΙΚΑ
για την ζυμη
Γαλα 500 ml
Ζαχαρη 8 κουταλιες σουπας φουσκωτες η 250γρμ.
Μαγια ξερη 3 φακελακια
Αλατι 1 κουταλακι κοφτο
Ελαιολαδο 1/2 φλυτζανι
Αλευρι 700 γρμ. περιπου για ολες τις χρησεις η για τσουρεκια κοσκινισμενο
Αυγο 1 τμχ. για το αλειμμα
Μερεντα
Μυρωδικα της αρεσκειας μας ,βανιλια,μαχλεπι κ.λ.π.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπωλ βαζουμε το χλιαρο γαλα, την μαγια,την ζαχαρη, το αλατι,και 200 γρμ. αλευρι.Ανακατευουμε καλα,και αφηνουμε σκεπασμενο για μια ωρα.
Στη συνεχεια προσθετουμε το λαδι,και τοσο αλευρι οσο να εχουμε μια ζυμη μαλακη που δεν θα κολαει στα χερια.
Σκεπαζουμε παλι και αφηνουμε σε ζεστο χωρο να διπλασιαστει.
Σε αυτο το σημειο θα ζυμωσουμε λιγο την ζυμη μας(αν κολλαει λιγο θα ριξουμε λιγες σταγονες λαδι στα χερια μας ,οχι αλευρι) , και θα την αφησουμε να φουσκωσει παλι . Επαναλαμβανουμε αλλη μια φορα το ιδιο.
Τωρα η ζυμη ειναι ετοιμη να την πλασουμε σε οτι σχημα θελουμε.
Αν θελουμε να κανουμε πλεξιδες ,θα παρουμε μικρα κομματια ζυμης ,θα τα ανοιξουμε σε μακροστενο σχημα,θα τα γεμισουμε με μερεντα,θα τα κλεισουμε και θα πλεξουμε το καθε ενα, με τρια κομματια απο αυτα.
Τοποθετω με προσοχη σε ενα ταψι στο οποιο εχω στρωσει λαδοκολα.
Σκεπαζω με μια πετσετα και αφηνω παλι σε ζεστο χωρο να φουσκωσουν λιγο.
Αλειφω με αυγο ελαφρα.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 β. για 10 λεπτα περιπου, να παρουν ωραιο χρωμα .
Ο χρονος ψησιματος εξαρταται απο το μεγεθος που θα εχουνε.Αφηνω να κρυωσουν και αχνιζω προαιρετικα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια