Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Pizza carbonara με κρέμα γάλακτος

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
31.991 προβολές
Pizza καρμπονάρα με Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ και χειροποίητη ζύμη. Δες τη συνταγή αναλυτικά εδώ: https://bit.ly/2JwiJzz

μηλόπιτα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1931034923659947?__tn__=-R
Chefclub
2 idées de tartes aux pommes extraordinaires !
- La tarte aux pommes méli-mélo
- La tarte aux pommes fossiles

2 εξαιρετικές ιδέες για μηλόπιτα!
- Γνώσεων μηλόπιτα
- Ορυκτά μηλόπιτα

+Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
 
 
 

 
Ευτυχία Ψαλιδακη
Εορτάζοντες Την 1ην Δεκεμβρίου 2018
+Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Βίος Αγίου
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 1 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.
Ιερά Λείψανα: Η Κάρα του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.

Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Φιλαρετος Ο Ελεημων (; - 792)
Θνῄσκει ὁ πᾶσαν ἀρετὴν φερωνύμως,
Πάτερ φιλήσας, τόν γε μὴν οἶκτον πλέον.

Βιογραφία
Ο Άγιος Φιλάρετος ήταν υπόδειγμα κάθε αρετής και ιδιαίτερα της αγαθοεργίας. Έζησε στους χρόνους του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου και της μητέρας αυτού Ειρήνης της Αττικής (780 - 797 μ.Χ.). Γεννήθηκε στο χωριό Αμνία (ή Αμνεία) της Γάγγρας (Παφλαγονία) από ευσεβείς γονείς, τον Γεώργιο και την Άννα. Παντρεύτηκε την Θεοσεβώ και απόκτησε τρία παιδιά. Ένα γιο, τον Ιωάννη, και δύο κόρες, που την πρώτη έλεγαν Υπατία και τη δεύτερη Ευανθία. Ο Φιλάρετος ήταν γεωργός και από τα εισοδήματα του, πλουσιοπάροχα μοίραζε ελεημοσύνη στους φτωχούς. Πεινασμένο έβρισκε; τον χόρταινε. Γυμνό; τον έντυνε. Χήρα και ορφανό; βοηθούσε και παρηγορούσε.

Αλλά ο Θεός επέτρεψε και ο Φιλάρετος κάποτε κατάντησε πολύ φτωχός. Τα κτήματα του τα άρπαξαν οι γείτονες του και το βίος του διασκορπίστηκε .Όλα αυτά τα υπέμεινε χωρίς ποτέ να λυπηθεί ή να βλαστημήσει ή να αγανακτήσει. Στο τέλος του έμειναν μόνο τα μελίσσια του, 250 κυψέλες, δυνατές και παραγωγικές. Και όταν ερχόταν προς αυτόν κάποιος φτωχός, μη έχοντας τι άλλο να του δώσει, τον έπαιρνε, πήγαινε στα μελίσσια, τρυγούσε μια κυψέλη και έδινε το μέλι στο φτωχό για να χορτάσει. Με τον τρόπο αυτό είτε ήταν καιρός για να τρυγήσει είτε δεν ήταν, εξάλειψε όλα τα μελίσσια του.
Ο Θεός που είδε την ασυναγώνιστη πίστη του οικονόμησε με την πρόνοια Του, ώστε ο Κωνσταντίνος ο γιος της βασίλισσας Ειρήνης, να πάρει για γυναίκα του την εγγονή του Αγίου, Μαρία, επειδή ήταν πολύ ωραία στην ψυχή και στο σώμα. Τους γάμους τέλεσε ο Άγιος Ταράσιος (βλέπε 25 Φεβρουαρίου) τον Νοέμβριο του 788 μ.Χ., ο οποίος ήταν τότε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Τον δε Φιλάρετο, ο Αυτοκράτορας τον τίμησε με το αξίωμα του υπάτου (έπαρχος). Έτσι έγινε κάτοχος πολλού πλούτου, που τον διαμοίραζε ακόμα πιο άφθονα στους φτωχούς.
Λίγο πριν πεθάνει, κάλεσε τους συγγενείς του και είπε τα εξής: «Παιδιά μου, μη ξεχνάτε ποτέ τη φιλοξενία, μη επιθυμείτε τα ξένα πράγματα, μη λείπετε ποτέ από τις ακολουθίες και λειτουργίες της Εκκλησίας, και γενικά όπως έζησα εγώ έτσι να ζείτε και εσείς». Και αυτά αφού είπε, ξεψύχησε με τη φράση: «γενηθήτω τὸ θέλημά σου».
Ο Άγιος Φιλάρετος είναι ο προστάτης της Μελισσοκομίας.
Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείας πίστεως περιουσίᾳ, διεσκόρπισας τοῖς δεομένοις τὸν προσιόντα σοι πλοῦτον, Φιλάρετε· καὶ εὐσπλαχνίᾳ κοσμήσας τὸν βίον σου, τὸν χορηγὸν τοῦ ἐλέους ἐδόξασας· Ὃν ἱκέτευε δοθῆναι τοῖς εὐφημοῦσι σε ῥανίδα οἰκτιρμῶν καὶ θεῖον ἔλεος.

Κοντάκιον
Ἦχος γ’. Ἡ Παρθένος σήμερον.
Τοῦ Ἰὼβ κτησάμενος, ἐν πειρασμοῖς τὴν ἀνδρείαν, τοῖς πτωχοῖς διένειμας, ὡς συμπαθὴς τὸν σὸν πλοῦτον· ὤφθης γὰρ, τῆς εὐσπλαγχνίας ἔμψυχος βρύσις, νάμασι, τῶν θείων τρόπων σου ἱλαρύνων, τοὺς ἐκ πόθου σοι βοῶντας· χαίροις θεράπον Χριστοῦ Φιλάρετε.

Μεγαλυνάριον
Χαίροις τῶν πενήτων ὁ προμηθεύς, καὶ τῶν δυστυχούντων, ἀντιλήπτωρ καὶ βοηθός· χαίροις ὁ ἐν οἴκτῳ, τὸν Λόγον θεραπεύσας, Φιλάρετε τρισμάκαρ, Δικαίων σύσκηνε.
Άγιε Του Θεού Φιλάρετε πρέσβευε τώ έλεήμονη Θεό ίνα πταισματων άφεση παράσχει τας ψυχάς ήμων.

υπέροχο πανεύκολο γλυκό

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1932053120224794?__tn__=-R
Live kitchen
Σε αυτό το βίντεο φτιάξαμε ένα υπέροχο πανεύκολο γλυκό που μπορείτε να το φτιάξετε για κάθε είδους περίσταση!!!Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!!
Μπορείτε να βάλετε ότι χυμό φρούτο θέλετε!!! Αν μας βρήκατε τώρα μπορείτε να κάνετε και εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube Live Kitchen για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεό μας

Σχεδόν τα πάντα για το σπίτι σας : http://mikk.ro/BbDH Panagiotis Papadakis

λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Το πιο γρήγορο φαγητό φούρνου που μπορείς να φτιάξεις
 
womantoc.gr
 

Yλικά (για 12 μερίδες)

400 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα (τουλάχιστον 2 διαφορετικά, π.χ ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι)
4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)  
1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει), για άλειμμα
1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα
250 γρ. ζαμπόν της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένο
4 αυγά
2 φλιτζ. γάλα
1 τσιμπιά αλάτι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)

Διαδικασία
Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη 2 κουταλιές από τα τυριά και 2 κουταλιές από τη γαλέτα. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ περίπου 38x28 εκ. και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γαλέτα.

Απλώνουμε στον πάτο τις φέτες του τοστ, τη μία δίπλα στην άλλη στριμωχτά, ώστε να μην μένει καθόλου κενό στο πυρέξ.

Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα τυριού και όλο το ζαμπόν. Στρώνουμε δεύτερη σειρά με φέτες του τοστ. Και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και, αν θέλουμε, το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.

Πασπαλίζουμε το σουφλέ με το μείγμα τυρί-γαλέτα, που έχουμε κρατήσει από την αρχή στην άκρη. Και το ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Μυστικό
Προσθέτουμε, αν θέλουμε, μανιτάρια σε λεπτές φέτες, πιπεριές, λουκάνικα ή ό,τι αλλαντικό έχουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

https://www.youtube.com/watch?v=HKHC7GEa4i4

ντοκιμαντέρ για το τραμ περάματος

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1932062603557179?__tn__=-R
E-Perama.gr
Καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για το τραμ περάματος του κυρίου Παναγιώτη Χovδρόπoυλoυ (raιltν) http://www.railtv.gr/perama.html

Η θεωρία των 4 γεύσεων - Γλυκό, πικρό, αλμυρό, ξινό

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
awakengr.com
Η θεωρία των 4 γεύσεων - Γλυκό, πικρό, αλμυρό, ξινό Η Θεωρία των 4…
 


Η Θεωρία των 4 γεύσεων ανήκει στον μέγα γιατρό Ιπποκράτη.

ippokratis 

Ο Ιπποκράτης έχει αφήσει ένα τεράστιο έργο πίσω του, την «Ιπποκρατική Συλλογή», μια κληρονομιά 59 τόμων, που ακόμα και σήμερα μελετάται από επιστήμονες και χρησιμοποιείται σαν πολύτιμο βοήθημα στην σύγχρονη ιατρική και διατροφολογία. Αναφέρεται τόσο στην πρόληψη και θεραπεία, όσο και στο περιβάλλον και την διατροφή. Π.χ. στα έργα του «Περί τροφής» και «Περί Διαίτης» θα δούμε ότι προτείνει ό, τι ακριβώς μας προτείνουν και οι σύγχρονοι διατροφολόγοι. Συγκεκριμένα, η Ιπποκράτειος Διατροφή μας λεει ότι η φύση είναι ο καλύτερος γιατρός. Μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει την ισορροπία που πρέπει να έχουμε στις γεύσεις μας. Δεν αποκλείουμε από την διατροφή μας καμία γεύση, όλες τους παίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία του οργανισμού και την σωστή λειτουργία του, αρκεί να καταναλώνονται στις ποσότητες που πρέπει.
Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω και να το αναλύσω, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό.
Αλμυρό = Καρδιακά νοσήματα, πίεση!
geuseis

Το ακούμε πλέον συνεχώς από τους γιατρούς: Μειώστε ή αποκλείστε εντελώς το αλάτι από την διατροφή σας! Δύσκολο ε; Όπως και να το κάνουμε, το αλάτι νοστιμίζει… Όλα όμως είναι μια συνήθεια. Ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος. Αλλωστε, τώρα πια υπάρχουν στην αγορά και πιο υγιεινές επιλογές όσον αφορά το αλμυρόν του πράγματος. Σε καταστήματα υγιεινών τροφών θα βρείτε υποκατάστατα αλατιού, που περιέχουν ένα μικρό ποσοστό χλωριούχου νατρίου ή ακόμα και καθόλου. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν κυρίως χλωριούχο κάλιο, το οποίο το παίρνουμε από λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι και το ορυκτό αλάτι Ιμαλαϊων.
Ξινό = Καθαρισμός του οργανισμού και καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων!
geuseis2

Πόσο «ξινή» είναι η διατροφή μας; Πόσο συχνά χρησιμοποιούμε λεμόνι; Μήπως ρίχνουμε μόνο λίγο χυμό στην σαλάτα μας; Πιστεύετε ότι αυτή η ποσότητα αρκεί; Αν δείτε τα οφέλη από την κατανάλωση του λεμονιού, σίγουρα θα πείτε ότι πρέπει να το τρώτε τουλάχιστον σε 10πλάσια ποσότητα καθημερινά. Δείτε λοιπόν τι μας προσφέρει το ξινό του λεμονιού: Τα λεμόνια μπορεί να είναι όξινα, δημιουργούν όμως αλκαλικές βάσεις, και βοηθούν στην εξισορρόπηση του pH. Η βιταμίνη C που περιέχει βοηθάει στην καταπολέμηση των μολύνσεων. Καθαρίζει το έντερο και συντελεί στην ομαλή λειτουργία του. Για το συκώτι, το κυριότερο εργοστάσιο του οργανισμού μας, είναι το καλύτερο τονωτικό, γιατί διαλύει το ουρικό οξύ και τα διάφορα δηλητήρια και υγροποιεί την χολή. Βοηθάει επίσης στην διάσπαση και αποβολή των λίθων της χολής, των νεφρών και γενικά των εναποθέσεων του ασβεστίου. Τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνες, ο χυμός λεμονιού μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια της μαλάριας, της χολέρας, του τύφου, της διφθερίτιδας και άλλων ασθενειών. Επίσης, περιέχουν 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων και η λεμονίνη. Πρόκειται για έλαιο, που καταπολεμά ή και σταματά τη μεγέθυνση των καρκινικών όγκων και τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων. Αυτά είναι μόνο λίγα από τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού. Αξίζει λοιπόν να το χρησιμοποιήσουμε … με το κιλό! Προσθέστε το σε σαλάτες, φαγητά, ροφήματα. Πιείτε νερό με λεμόνι αντί για αναψυκτικό. Τρίψτε και λίγη φλούδα σε ψιλό τρίφτη, δίνει πολύ ωραίο άρωμα.
Γλυκό = Καρκίνος!
geuseis5

Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη! Ας φάμε λοιπόν λίγο γλυκό, ίσα για να ικανοποιήσουμε την γεύση μας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε το σώμα μας ζαχαροπλαστείο. Άλλωστε, την ανάγκη μας για γλυκό μπορούμε να την καλύψουμε άνετα με καλούς υδατάνθρακες όπως δημητριακά, ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κριθάρι, βρώμη, ρύζι πλήρες, φρούτα, λαχανικά, φασόλια και φακές.
Πικρό = Υγεία!
thai kitchen food spice herb pepper mint lemon grass red onion garlic chilly ginger for cooking original eastern food syle on top wood table

«Ό, τι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό για το στομάχι». Η συστηματική λήψη πικρών ουσιών: 1) Δυναμώνει το συκώτι. Το δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο. 2)Βελτιώνει τον μεταβολισμό και μειώνει την χοληστερίνη. 3) Μειώνει τις τιμές του σακχάρου του αίματος.
Ως πικρές τροφές θεωρούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ (πιπερόριζα), καυτερές πιπεριές, κουκούτσια βερίκοκου. Εκτός από τα κουκούτσια βερίκοκου που θα καταναλώσετε μόνο 4-6 ημερησίως, τρώτε άφοβα μεγάλες ποσότητες από τις άλλες πικρές τροφές. Καθαρίζουν τον οργανισμό από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Μειώνουν σημαντικά την ινσουλίνη και την γλυκόζη, και έχουμε καλύτερη λειτουργία χολής και συκωτιού. Επίσης, σκοτώνουν τα διάφορα μικρόβια και βακτήρια , κι έτσι έχουμε ενίσχυση του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες και μεγαλύτερη ανοσία. Ναι, δεν είναι και ό, τι καλύτερο να μυρίζετε σκορδίλα ή κρεμμυδίλα, λένε όμως ότι αν μασήσετε λίγο μαϊντανό, η άσχημη μυρωδιά φεύγει. Και στο κάτω κάτω, μάθετε όλη την οικογένεια να τρώει απ ’αυτές τις τροφές. Μιλήστε σε συναδέλφους και φίλους, και πείσετε τους να κάνουν το ίδιο. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιείτε μαγειρεμένα στα φαγητά σας, όπου μειώνεται η έντονη οσμή. Το τζίντζερ δε, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τόσο στα φαγητά, στα γλυκά ,στα ροφήματα όσο και στα ιδιοσκευάσματα (τουρσιά, κομπόστες κλπ).
Τι λέτε λοιπόν μετά απ’ όλα αυτά; Αξίζει τον κόπο να αλλάξουμε λίγο την διατροφή μας και να εξισορροπήσουμε κάπως τις τιμές γλυκού-αλμυρού με ξινού-πικρού;
Το παραπάνω κείμενο είναι απόσμασμα απο το βιβλίο «Φαγούδια με Βιο-λογικές Αποπλανήσεις»
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις