Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

"Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!"





43.072 προβολές
Finos Film Official
«Ο Ανδρέας Μπάρκουλης θα υπάρχει πλέον ως φάσμα χαμένο του πόθου, για να παραφράσω λίγο τον ποιητή. Όσο κι αν δεν του άρεσε του ίδιου, δεν ξέρω καμία άλλη ατάκα που να επιζεί μισό αιώνα και βάλε. "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!". Την εικόνα του Μπάρκουλη δεν θα αμαυρώσει τίποτα. Κανένα ρεπορτάζ gossip εκπομπών και εντύπων. Θα είναι για πάντα ο ψηλός, σένιος γόης με την ωραία εκφορά του λόγου» έγραψε πολύ εύστοχα πριν δύο χρόνια ο Αντώνης Μποσκοϊτης στην LiFO και εμείς συνυπογράφουμε.
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης πέθανε σαν σήμερα, στις 23 Αυγούστου του 2016.
#remembering #andreasbarkoulis

ΓΑΥΔΟΣ. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΤΡΙΑΣ


youtube.com
Θα πρέπει κατ' αρχάς να πω ότι ήταν λάθος μου να επιλέξω τη Γαύδο…

ΜΙΑ ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ!

Κώδικας Μυστηρίων (27 Αυγούστου 2019)

ΨΗΝΕΙ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΑΜΜΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΟΥ ΜΗΛΟΥ!!

ΖΥΜΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ΤΥΠΟΥ «ΚΟΥΡΟΥ»)


Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
igastronomie.blogspot.com
Η ζύμη γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια.
Φτιάχνεται δε πολύ εύκολα και με μόλις τρία υλικά, που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε ψυγείο και ντουλάπι.

Μερίδες: 40 μικρά ή 20 μεγάλα πιτάκια
Έτοιμο σε: 60′

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά
Για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.

Βήμα 2

Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

Βήμα 3

Για να ετοιμάσετε τα πιτάκια, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.

Βήμα 4
Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους. Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση. Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό. Αραδιάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και ακολουθείτε τις οδηγίες ψησίματος κάθε συνταγής.

Tip: Εκτός από πιτάκια, μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη στα 2 και την ανοίξετε δυο φύλλα, για να φτιάξετε μία μέτρια πίτα με την γέμιση της αρεσκείας σας. Επίσης, εάν ανοίξετε όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορείτε να κάνετε τάρτα ή ανοιχτή πίτα.

Πηγή: www.viralgr.com

Αϊνώ: Οι Θρυλικοί Έλληνες της Ιαπωνίας!!!


Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
olympospress.blogspot.com
Όλυμπος Ομάς - Όλυμπος Εφημερίδα - Όλυμπος Τηλεόραση, ΕΛΛΑΣ,…
Αϊνώ: Οι Θρυλικοί Έλληνες της Ιαπωνίας.
Άλλη μία επιβεβαίωση της Εκστρατείας του Διονύσου;

Μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι το DNA των Ελλήνων συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι οι Αϊνού (< Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν.


Ζουν στο Χοκκαΐντο, στην νότια Σαχαλίνι και στην Φορμόζα (γνωστή ως Ταϊβάν). Μάλιστα, στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000!
Πολλοί ξένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Phoenix, Thomas S. Anderson, υποστηρίζουν ότι οι Ίωνες έφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ., στοχεύοντας στο να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για τον αποικισμό τους στην Αμερική.
Άλλες πληροφορίες τους θέλουν να έχουν σταλεί για συγκεκριμένη αποστολή στην «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου» κατά τα Διονυσιακά, την πανάρχαια εκστρατεία των Ελλήνων στην Ασία περί το 3.000 π.Χ. Κατά την άποψή μας, αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο.
Και οι ίδιοι οι Ιάπωνες δέχονται πως οι Αϊνώ υπήρξαν οι πρώτοι κάτοικοι της Ιαπωνίας ακόμα και πριν από την κατάκτηση των ιαπωνικών νησιών από τις κίτρινες πολεμικές φυλές της ηπειρωτικής Ασίας. Η επίσημη ιστορία τους αναφέρει μάλιστα πως όταν οι πρώτοι Ιάπωνες διέσχισαν την Κίνα κι έφτασαν στην Ιαπωνία, συνάντησαν μία λευκή γενειοφόρα φυλή (φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στην γη της Ανατολίας), τους Αϊνώ, που ήταν δεινοί πολεμιστές και κυνηγοί. Οι Ιάπωνες και γενικά οι Ασιάτες δεν διαθέτουν πυκνές γενειάδες, αφού τα γένια τους είναι αραιά.
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι Αϊνώ είναι λευκοί στην όψη, κάποιοι έχουν γαλάζια μάτια και είναι ψηλοί στο ανάστημα.
Δυστυχώς, όπως μας πληροφορεί και ο Ιωάννης Πασάς στο βιβλίο του: «Η Αληθινή Προϊστορία, «οι πληροφορίες περί των Αϊνώ είναι ανεπαρκείς και, συνεπώς, δεν υπάρχουν στοιχεία για την ζωή και την δράση των λευκών αυτών ανθρώπων, που είχαν φθάσει και εγκατασταθεί στην Άπω Ανατολή».
Από τα λίγα όμως που γνωρίζουμε για εκείνους, μπορούμε να διακρίνουμε τις ομοιότητές τους με τους αρχαίους Έλληνες στον τρόπο διοίκησης, στην ενδυμασία, στην γλώσσα, κλπ.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προστάτιδα της φυλής τους θεωρούν την «Ματεράσου» (< μη\α\τέρα σου), όπως και τα ονόματα που έχουν δώσει σε κάποια από τα χωριά τους, όπως Ιτάμι (< όπως το βουνό Ίταμος της Θεσσαλίας), Αρία (< Αρεία< Άρη, θεό του πολέμου), Ογκάκι (< Όγκα: προσωνύμιο των Θηβαίων προς την θεά Αθηνά), κ.α. Θεωρούν μάλιστα την κουκουβάγια ως το πουλί της σοφίας, που ως γνωστόν αποτελούσε σύμβολο της θεάς Αθηνάς για τους αρχαίους Έλληνες.
Οι στολές τους είναι κεντημένες με αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους ενώ συνηθίζουν να φορούν στο κεφάλι ένα είδος στεφανιού ανάλογο με αυτό που φορούσαν οι πιστοί του Διονύσου στις Διονυσιακές γιορτές (πλέγμα κισσού και άμπελου). Οι αρχαίοι Έλληνες άλλωστε συνήθιζαν να φορούν σε αρκετές περιστάσεις στεφάνια, όπως οι Ολυμπιονίκες, οι νικητές σε διαγωνισμούς δράματος (ο Αριστοφάνης είχε φορέσει στεφάνι ελιάς), οι μυημένοι στα Ελευσίνια Μυστήρια, κλπ.
Οι γυναίκες από την άλλη φορούν στο κεφάλι σκυθικό σκούφο, δερμάτινο με σχήμα περικεφαλαίας.
Έτσι λοιπόν, ο Ελληνισμός είναι πανταχού παρών σε μέρη που το μυαλό του με συμβατικό τρόπο ενημερωμένου ανθρώπου αδυνατεί να διανοηθεί.

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
 

Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΙΝΑΡΟΣ


youtube.com
Ένα οδοιπορικό καρδιάς του Ιωσήφ Παπαδόπουλου στην απομονωμένη…

Κριτσίνια με τυρί !!


xrysessyntages.gr
Τεμάχια:30 Υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. βούτυρο…
Τεμάχια:30   Υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη) 3 αυγά (τους κρόκους στη ζύμη […]
Διαφήμιση
Τεμάχια:30

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
3 αυγά (τους κρόκους στη ζύμη και τα ασπράδια για να αλείψουμε τα κριτσίνια)
200 γρ. φρέσκο γάλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 πακετάκια μαγιά νωπή (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συνολικά 50γρ.)
3 φλυτζάνια του καφέ ηλιέλαιο
Σουσάμι ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, έτσι ώστε να γίνει χλιαρό.
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Σε μια κούπα βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια φώλια στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά (το βούτυρο, τους 3 κρόκους, το γάλα με τη μαγιά και το ηλιέλαιο) και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αλείφουμε μ’ ένα πινέλο το καθένα, με το ασπράδι των αυγών, και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κεφαλοτύρι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 περίπου λεπτά στον αέρα πάνω-κάτω.Γίνονται εξαιρετικά!
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις