Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

καταπληκτικά σπιτικά στολίδια



Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.



-2:01

Make It Easy
Make your season both merry & bright with these 3 amazing homemade decorations 🌸🍷

Κάνε την σεζόν σου τόσο χαρούμενη & Φωτεινή με αυτά τα 3 καταπληκτικά σπιτικά στολίδια 🌸

Φρικασέ με μανιτάρια

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας στο φρικασέ, και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό, αφού από τα…
pontos-news.gr
http://www.pontos-news.gr/article/10758/frikase-me-manitaria

Τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας στο φρικασέ, και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό, αφού από τα μανιτάρια θα έχουμε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη χωρίς χοληστερίνη.
ΥΛΙΚΑ
  • 1½ κιλό μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 3 μαρούλια
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 λεμόνια (το χυμό)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.
  4. Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε περίπου 10΄ να βράσουν όλα μαζί.
  5. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Καλή σας όρεξη!

ways to upcycle plastic bottles

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
-4:01
Make It Easy
7 mind-blowing ways to upcycle plastic bottles at home 💦🌂🎁
7 μυαλό τρόποι να upcycle πλαστικά μπουκάλια στο σπίτι 💦🌂🎁

Cleaning Hacks!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
-1:53
Blossom
6 Odd But Effective Cleaning Hacks!
6 παράξενοι αλλά αποτελεσματικοί καθαρισμού!

8 genius tricks

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
-2:04
Make It Easy
8 genius tricks to make your groceries last as long as possible 🍓🥑🥒
8 ιδιοφυία κόλπα για να κάνετε τα ψώνια σας να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο 🍓🥑

ωραίο και απλό

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.








Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
https://www.facebook.com/hairstyleforwoman/videos/pcb.316469742120578/316469172120635/?type=3&theater

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.


Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.



 https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1591518407611602
Hair Style For Woman
it's very nice and simple ☺️ like comment share tag friends
Είναι πολύ ωραίο και απλό ☺️
like Comment share tag φίλους

μπάρες ενέργειας

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
-2:40
4 τρόπος μπάρες ενέργειας
Πλήρεις συνταγές: https://youtu.be/D1jKXKqUaYs

Τι δεν έτρωγε ο Ιπποκράτης;

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ'.
Τι δεν έτρωγε ο Ιπποκράτης; Γιατί οι αρχαίοι ήταν έξυπνοι; Οι απαντήσεις μιας ενεργειακής διατροφολόγου



ellaniapili.blogspot.com

https://ellaniapili.blogspot.com/2016/12/blog-post_866.html

Τι δεν έτρωγε ο Ιπποκράτης; Γιατί οι αρχαίοι ήταν έξυπνοι; Οι απαντήσεις μιας ενεργειακής διατροφολόγου


Πολλές φορές  η σύγχρονη επιστήμη  έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι; Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».





Η ενεργειακή διατροφολόγος Ιπποκράτειας διατροφής κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη
Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα. Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε  ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος , τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;» Ψάχνοντας τις απαντήσεις άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα η ίδια αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε.




Άδης και Περσεφόνη κρατούν Ζέα
Ένα από αυτά … κατανάλωνε ψωμί και μακαρόνια, κατανάλωνε δηλαδή σιτάρι. Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου. «Πριν ασχοληθώ με τη μελέτη της Ιπποκράτειας διατροφής, νόμιζα ότι έκανα καλή διατροφή, αλλά δεν έκανα. Κατανάλωνα ψωμί και μακαρόνια. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν στάρι. Υπήρχε ένα δημητριακό το «Ζεα» το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, «τροφή» του εγκεφάλου. Για αυτό και οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έτρωγαν στάρι που έχει γλουτένη, ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει. Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη». Η κ. Τυλλιανάκη ζυμώνει το ψωμί της με Ζέα και φτιάχνει και τα μακαρόνια της από το ίδιο δημητριακό. Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. «Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά – άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό Η ίδια συνιστά στους καταναλωτές να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό. «Βγάζουν το φλοιό των τροφίμων και στη συνέχεια οι βιταμίνες γίνονται συμπληρώματα διατροφής». Όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος αυτή ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές. Όταν υπήρχε κάποια ασθένεια δεν καταναλωνόταν κρέας. Και η Πυθαγόρεια διατροφή στηρίζεται στην Ιπποκράτεια, με εξαίρεση στην κατανάλωση κρέατος, που για τον Πυθαγόρα, απαγορευόταν δια ροπάλου.
Ο νόμος στο ΦΕΚ της εποχής για τους "αντίνοους"..!! ΕΔΩ
Ιπποφαές Στην αρχαιότητα μεγάλη κατανάλωση είχε και ένας πορτοκαλί καρπός , το Ιπποφαές. Περιέχει 192 βιταμίνες και είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό.


Στις εκστρατείες του, ο Μέγας Αλέξανδρος παρατήρησε, ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο – φάος = άλογο που γυαλίζει). Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέγκις Χαν. Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας. Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. Πλέον υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί γι αυτό 5 επιστημονικά συνέδρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. *Για χρήσιμες πληροφορίες γύρω από την Ιπποκράτεια Διατροφή δείτε εδώ
Της Κορίνας Καφετζοπούλου 


Πηγή:
madeincreta.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις