Τα
μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας στο φρικασέ, και το
αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό, αφού από τα
μανιτάρια θα έχουμε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη χωρίς χοληστερίνη.
ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
- 3 μαρούλια
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο
- 2 λεμόνια (το χυμό)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε
κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα
μανιτάρια. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να
βράσουν.
- Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε περίπου 10΄ να βράσουν όλα μαζί.
- Σε
ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Καλή σας όρεξη!