Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι μικροί ...βιβλιοναύτες !!!


Tα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά κάνουν γιορτή!! Σάββατο 1-12-2012 στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης.
Οι μικροί ...βιβλιοναύτες !!!
Το βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης » 
σας προσκαλεί στο χώρο του 
(Καντανολέων 4, Ηράκλειο) 
κάθε Σάββατο στις 11.00 π.μ. 
όπου η εκπαιδευτικός 
Μαρία Καριωτάκη θα πραγματοποιεί δραστηριότητες φιλαναγνωσίας.
Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά έκαναν γιορτή στο βιβλιοπωλείο μας και το έχουν κάνει άνω κάτω, είναι και πολλά τα άτιμα και άντε να τα συμμαζέψεις. Αν σας αρέσει το ξεσκόνισμα ιστοριών, το γυάλισμα σκληρών εξωφύλλων και το ξέπλυμα μυστήριων υποθέσεων ελάτε σας παρακαλούμε να βάλετε ένα χεράκι! (Ηλικίες: 6 έως 9 ετών)

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2810 288544, στο βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ ( Καντανολέων 4 , Ηράκλειο) ή στο mail : sales@bigbook.gr
(Μην ξεχάστε να γράψετε: Το ονοματεπώνυμο, την ηλικία, το σχολείο, την τάξη, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας ).

Στο δρόμο, κάτω απ’ τη βροχή



Στο δρόμο, κάτω απ’ τη βροχή, εκείνος ο άγνωστος στεκόταν χρόνια τώρα

ακουμπισμένος στο φανοστάτη. Ποιος άγνωστος! Κι οι φλόγες των κεριών τα βράδια

που τις σαλεύει μια πνοή από κάποια πανάρχαιη συγνώμη — ποιόν συγχωρεί;

Εγώ, όσο μπορώ να θυμηθώ, στεκόμουν στη μικρή γέφυρα του πατρικού κήπου

σε κάποια γέφυρα τέλος πάντων — κι ένιωθα σα να μ’ έχουν μυστικά ετοιμάσει


να υποδεχτώ τη μητέρα

τη μέρα που θα με γεννούσε

Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα


Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Μια εύκολη συνταγή μπισκότων, που μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα, ανάλογα με την περίσταση.

• Αλεύρι: 390 γρ.
• Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
• Σόδα φαγητού: 1 κουταλάκι
• Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 230 γρ.
• Ζάχαρη: 200 γρ.
• Αυγά: 2 μεγάλα
• Εκχύλισμα βανίλιας: 2 κουταλάκια
• Άχνη ή χοντρή κρυσταλλική ζάχαρη: 1/2 κούπα

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα.

Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα της βανίλιας. Προσθέτετε το μείγμα του αλεύρου και ζυμώνετε, μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε λαδόχαρτο ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου.

Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε φύλλο, πάχους το πολύ ενός εκατοστού. Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ (ή άλλο σχήμα αν προορίζονται για άλλη γιορτή) κόβετε μπισκότα και τα τοποθετείτε στη λαμαρίνα. Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη (όχι άχνη).

Ψήνετε τα μπισκότα για 10 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μερικά λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη (εφόσον δεν πασπαλίσατε με κρυσταλλική) και φυλάτε σε αεροστεγή δοχεία).

radicio.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις