Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αντίο μαύροι κύκλοι


Αντίο μαύροι κύκλοι: Φτιάξτε μόνες σας μάσκα ματιών από πατάτα και μαïντανό

Η περιοχή των ματιών είναι πάρα πολύ ευαίσθητη. Αν είναι κουρασμένη, με σακούλες και μαύρους κύκλους, αυτομάτως φαινόμαστε πιο γερασμένες και κουρασμένες. Θα πρέπει λοιπόν, να τη φροντίζουμε με ειδικές κρέμες και φυσικά να μειώσουμε το αλάτι, αυξάνοντας την ποσότητα νερού που πίνουμε.


Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στα μάτια σας και θέλετε να βελτιώσετε την όψη τους, δοκιμάστε την εξής φυσική μάσκα:

• 1 πατάτα
• 2 κομματάκια γάζα
• ½ ματσάκι μαϊντανό

Πλένετε την πατάτα και την τρίβετε με τη βοήθεια ενός τρίφτη. Έπειτα,ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Αναμιγνύετε τα δύο υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και τοποθετείτε από 1 κουταλιά της σούπας σε κάθε κομματάκι γάζας. Τέλος, εφαρμόζετε τα κομμάτια γάζας πάνω στα μάτια σας και χαλαρώνετε για περίπου 20λεπτά. Τέλος, Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και απλώνετε την κρέμα ματιών σας.

Θα δείτε ότι με ξεκούραση και περιποίηση το πρόβλημα θα αρχίσει να απαλύνεται.

queen.gr

Ιδέες για την ανακύκλωση


 Ιδέες για την ανακύκλωση τσίγκινων δοχείων ως πρακτικούς διοργανωτές
Πριν από διακόσια χρόνια, ο Peter Durand εφεύρε τις τσίγκινες συσκευασίες. Η εφεύρεση του δημιούργησε ένα τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή. Τα δοχεία αυτά χρησιμεύουν για την αποθήκευση και διατήρηση των τροφίμων.

Παρά το γεγονός ότι μετά από αυτό μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε με πολλούς άλλους τρόπους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να τα κάνετε πρακτικούς διοργανωτές για διαφορετικά πράγματα. Μπορείτε να οργανώσετε τα πράγματα στο γραφείο σας ή στην κουζίνα σας πολύ εύκολα.

Τσίγκινα δοχεία συνδυάζονται εύκολα για να δημιουργήσουν μια σπονδυλωτή κατασκευή αποθήκευσης και μπορείτε να τα διακοσμήσετε και με χρώμα ή ύφασμα.

easyhomeandgarden.blogspot.gr

Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ "ΑΜΟΡΓΟΣ"




Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ "ΑΜΟΡΓΟΣ"

Ξύπνησε γάργαρο νερὸ ἀπὸ τὴ ρίζα τοῦ πεύκου νὰ βρεῖς τὰ μάτια τῶν σπουργιτιῶν καὶ νὰ τὰ ζωντανέψεις ποτίζοντας τὸ χῶμα μὲ μυρωδιὰ βασιλικοῦ καὶ μὲ σφυρίγματα σαύρας. Τὸ ξέρω εἶσαι μία φλέβα γυμνὴ κάτω ἀπὸ τὸ φοβερὸ βλέμμα τοῦ ἀνέμου εἶσαι μία σπίθα βουβὴ μέσα στὸ λαμπερὸ πλῆθος τῶν ἄστρων. Δὲ σὲ προσέχει κανεὶς κανεὶς δὲ σταματᾶ ν᾿ ἀκούσει τὴν ἀνάσα σου μὰ σὺ μὲ τὸ βαρύ σου περπάτημα μὲς στὴν ἀγέρωχη φύση θὰ φτάσεις μία μέρα στὰ φύλλα τῆς βερυκοκιᾶς θ᾿ ἀνέβεις στὰ λυγερὰ κορμιὰ τῶν μικρῶν σπάρτων καὶ θὰ κυλήσεις ἀπὸ τὰ μάτια μιᾶς ἀγαπητικιᾶς σὰν ἐφηβικὸ φεγγάρι

Το ρόδι κόβει την όρεξη


 Το ρόδι κόβει την όρεξη

Καταπολεμά τις λιγούρες και αυξάνει τον κορεσμό

Το ρόδι έχει τη δύναμη να καταπολεμά τις λιγούρες, να αυξάνει τον κορεσμό και να μειώνει την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Queen Margaret του Εδιμβούργου.

Οι πολλαπλά ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού έχουν ήδη συζητηθεί πολλές φορές, ενώ του έχει αποδοθεί ο τίτλος του «superfood». Ωστόσο οι Βρετανοί ερευνητές πειραματίστηκαν με το εκχύλισμα, καθώς και με το χυμό ροδιού σε σχέση με την όρεξη και τον κορεσμό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα αισθήματα πείνας, ενώ αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού.

Οι 29 εθελοντές στην έρευνα χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Τα άτομα της πρώτης ομάδας έπαιρναν καθημερινά επί τρεις εβδομάδες συμπλήρωμα ροδιού, ενώ της δεύτερης έπαιρναν μια εικονική ταμπλέτα.
Μετά από τρεις εβδομάδες ο κάθε εθελοντής έπινε ένα ποτήρι χυμό ρόδι πριν το γεύμα το οποίο περιελάμβανε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Οι ερευνητές κατέγραφαν το αίσθημα πείνας έκαστου συμμετέχοντα, την επιθυμία του να φάει, τον κορεσμό και την ικανοποίηση από το φαγητό. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που λάμβαναν το εκχύλισμα (συμπλήρωμα) ροδιού ένιωθαν λιγότερη πείνα κατά 12%, είχαν μικρότερη όρεξη κατά 21%, ένιωθαν πιο χορτάτοι μετά το γεύμα κατά 16% και ήταν πιο ικανοποιημένοι κατά 15% συγκριτικά με όσους λάμβαναν το εικονικό χάπι. Επίσης, έφαγαν κατά 22% μικρότερη ποσότητα φαγητού, ενώ αξιολόγησαν το φαγητό τους ως πιο νόστιμο συγκριτικά με την ομάδα του εικονικού συμπληρώματος. Μια από τις πιθανές εξηγήσεις των ερευνητών είναι ότι οι πολυφαινόλες του ροδιού έχουν ανορεξιογόνο δράση.

vita.gr

Σήμερα... 31/1

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΚΥΡΟΣ


Ενημέρωση

Γειά σας φίλοι αναγνώστες που επισκέπτεστε το ιστολόγιό μου. Θέλω να σας ενημερώσω ότι από αύριο και στο εξής θα είναι περισσότερα τα σκαναρισμένα θέματά μου και θα υπάρχουν και λίγες αναδημοσιεύσεις κατ' επιλογή.  Θα διατηρήσω τις ετικέτες ως έχουν  .  
Ωστόσο στο  χρονολόγιο FB θα υπάρχουν θέματα 
που μέχρι σήμερα συνήθιζα να τα περνώ και στο blog. 
Σας ευχαριστώ και Καλή συνέχεια!!!

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
"H ιστορία καθιέρωσης της εορτής της εκπαίδευσης "


(Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου Θεότητος, τους την Οικουμένην ακτίσι, δογμάτων Θείων πυρσεύσαντας , τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας, τους την κτίσιν πάσαν, Θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Bασίλειoν τον μέγαν, και τον θεολόγον Γρηγόριον, συν τω κλεινώ Ιωάννη, τω την γλώτταν χρυσόρρημονι. Πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί, συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν, αυτοί γαρ τη Τριάδι υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσιν.) Πριν την ίδρυση του Ελληνικού κράτους Η αυτονόμηση της εορτής από το εκκλησιαστικό πλαίσιο και η θεσμοθέτησή της ως σχολικής εκδήλωσης δεν αναφέρεται πριν από τον 19ο αιώνα. Προηγείται αυτής, σύμφωνα με την ιστορικό Έφη Γαζή, η τέλεση μνημοσύνου την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, για τους χορηγούς σχολείων στη συνοικία Σταυροδρόμι της Κωνσταντινούπολης από τον Πατριάρχη Καλλίνικο Ε΄ το 1805. Άλλη μια αναφορά υπάρχει για την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και τον εορτασμό κατά την 30η Ιανουαρίου της μνήμης των ευεργετών και συνδρομητών του σχολείου από το 1812-1813. Στην Ιόνιο Ακαδημία οι Τρεις Ιεράρχες θεωρούνται και τιμώνται ως οι προστάτες της από τη σύστασή της (1824-1826). Μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους
Οι διαδικασίες καθιέρωσης της εορτής ως εκπαιδευτικής συνδέονται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όταν σε συνεδρίαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, στις 9 Αυγούστου του 1841 η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του Δημήτριου Μαυροκορδάτου, καθηγητή του ιδρύματος, και δωρεάς της οικίας του θανόντος, από τον πατέρα του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέλησαν να τον τιμήσουν. Τελικά προκρίθηκε η καθιέρωση μνημοσύνου υπέρ των ευεργετών του Πανεπιστημίου κατά την εκκλησιαστική εορτή των Τριών Ιεραρχών. Ο πρώτος εορτασμός-μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1842.Η πραγματική θεσμοθέτηση της εορτής όμως θα καθυστερήσει: θα πραγματοποιηθεί το 1911 όταν το ανώτατο αυτό ακαδημαϊκό ίδρυμα θα αποκτήσει τον καινούργιο οργανισμό του και μέσα σ΄ αυτόν θα προσδιορίσει και τις εορτές του.
Εκκλησιαστικοπολιτικές και ιδεολογικές παράμετροι της καθιέρωσης της εκπαιδευτικής εορτής Είναι η εποχή που το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Ελλαδικής Εκκλησίας και των συνακόλουθων αντιδράσεων αποτελεί μέιζον πολιτικό θέμα. Οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου, αλλά και Ελληνικού Βασιλείου και Ρωσίας είναι ψυχρές έως τεταμένες. Παράλληλα είχαν αρθρωθεί επιφυλάξεις για τον ρόλο του νεοπαγούς θεσμού του Πανεπιστημίου και το αν θα εκτόπιζε την Εκκλησία από τα εκπαιδευτικά πράγματα κι αν θα ήταν φιλικά προσκείμενος στη θρησκεία. Όπως επισημαίνει η Έφη Γαζή, η καθιέρωση της πανεπιστημιακής αυτής εορτής στα μέσα του 19ου αιώνα εγκράφεται στα πλαίσια της «απόσεισης των κατηγοριών περί αθεΐας» στην «προβολή και του Πανεπιστημίου ως χώρου διαφύλαξης παραδοσιακών αξιών» και στη «σύνδεσή του με την αυτοκέφαλη Εκκλησία».Από την τρίτη δεκαετία του 19ου αιώνα «αδιάκοπη είναι η διασταύρωση της επίσημης θρησκευτικής ζωής με την κοσμική ελληνική ζωή».Κι αυτό αποτυπώνει μεταξύ άλλων η καθιέρωση της συγκεκριμένης εορτής. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Νέος ρόλος για τη συρταριέρα


 
 
Νέος ρόλος για τη συρταριέρα

Έχεις μια συρταριέρα χωρίς συρτάρια ή ένα κομοδίνο χωρίς πόρτες;

Έχεις ένα έπιπλο με ράφια και δεν ξέρεις τι να το κάνεις;

Άλλαξέ του χρώμα και μπορεί να φιλοξενήσει αντικείμενα καθημερινής χρήσης στο μπαλκόνι σου ή να γίνει παπουτσοθήκη!


tlife.gr

Φρούτα του Δάσους


 
 Φρούτα του Δάσους:Ένας επιπλέον λόγος να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Εκτός από πεντανόστιμα και αντιγηραντικά, τα κάθε είδους μούρα επωφελούν σημαντικά και την υγεία μας.

Μία από τις αποφάσεις που, αργά ή γρήγορα, όλοι παίρνουμε είναι να περιορίσουμε τις επεξεργασμένες τροφές και να εντάξουμε στη διατροφή μας πιο υγιεινές, φυσικές επιλογές. Παρότι αυτό είναι πιο εύκολο να το λέμε, από το να το κάνουμε, μπορούμε να είμαστε πιο αποφασιστικοί σε σχέση με κάποιες από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Μία από τις καλύτερες επιλογές, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, δεν είναι άλλη από τα φρούτα του δάσους. Τα μούρα κάθε είδους είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές και αντιγηρανιτκές τους ιδιότητες αλλά τώρα, σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού εντύπου Circulation, έχουμε έναν επιπλέον λόγο να τα προτιμήσουμε. Σύμφωνα με το άρθρο, «οι γυναίκες που καταναλώνουν τρεις ή περισσότερες μερίδες φρούτων του δάσους κάθε εβδομάδα μειώνουν, κατά ένα τρίτο, τον κίνδυνο εμφράγματος».

Όπως υποστηρίζει η επιστημονική έρευνα, τα κόκκινα φρούτα «περιέχουν υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών, και άλλων φλαβονοειδών, τα οποία καταπολεμούν το στρες αλλά και την φθορά που προκαλείται στα κύτταρα του οργανισμού, από τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμα, διατηρούν σε καλύτερη κατάσταση τις αρτηρίες της καρδιάς, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία θρόμβων και, ως εκ τούτου, να θωρακίσει τον οργανισμό ενάντια στην καρδιακή προσβολή».

queen.gr

θρεπτικά συστατικά περιέχει το μανταρίνι

Πολύτιμα θρεπτικά συστατικά περιέχει το μανταρίνι

Λειτουργεί ως «ασπίδα» απέναντι σε ασθένειες και λοιμώξεις

Το μανταρίνι είναι ο καρπός της μανταρινιάς (επιστ.: Citrus reticulata, Κιτρέα η δικτυωτή), ενός μικρού εσπεριδοειδούς δένδρου. Μοιάζει πολύ με το πορτοκάλι. Το σχήμα του δεν είναι σφαιρικό αλλά ελλειψοειδές. Τα μανταρίνια τρώγονται συνήθως ωμά ή σε φρουτοσαλάτες.

Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μανδαρίνους, τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της κινεζικής αυτοκρατορίας, εξαιτίας του χρώματος που είχαν οι στολές τους αλλά και γιατί αντάλλασσαν τα φρούτα αυτά ως δώρα. Τα μανταρίνια Κλημεντίνες πήραν το όνομα τους από τον μοναχό Clement Rodier (1829 - 1904) που εντόπισε την συγκεκριμένη ποικιλία στην Αλγερία.

Είναι συνήθως άσπορα, μικρού σχετικά μεγέθους. Είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο έως τα τέλη Φεβρουαρίου με τις μεγαλύτερες ποσότητες τον Ιανουάριο. Είναι τα εσπεριδοειδή που προτιμούν τα παιδιά. Ο ρώσος ναύαρχος Λογγίνος Χέιδεν φέρεται να έφερε πρώτος το μανταρίνι στη χώρα μας. Στα αγγλικά το μανταρίνι αναφέρεται πότε ως mandarin και πότε ως tangerine. Η λέξη αυτή αρχικά χρησιμοποιούνταν για μια μικρή ποικιλία πορτοκαλιού που έφερναν από την Ταγγέρη, στο Μαρόκο.
Δύο μέτρια μανταρίνια περίπου 100 γραμμάρια περιέχουν : 53 θερμίδες 0,2 γρ. λιπαρά 12 γρ. υδατάνθρακες 0,6 γρ. πρωτεΐνες 1,7 γρ. φυτικές ίνες Glycemic Intex (Γλυκαιμικό Δείκτη ή GI): χαμηλός (40). Το μανταρίνι και οι παραλλαγές του (κλημεντίνες, satsuma, tangor) είναι όλες πλούσιες σε καροτινοειδή. Είναι πλούσια πηγή καλίου και βοηθά τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η παρουσία αλάτων βρωμίου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση. Η αποξηραμένη φλούδα του φρούτου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Επίσης, ο φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, διευκολύνει την πέψη και κάνει καλό στην κοιλιά. Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες (Α και C), που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις, το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου.
Αλλά τα «μαγικά» συστατικά του, δεν σταματούν εδώ. Νάτριο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και φολικό οξύ είναι μερικά ακόμη από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που απολαμβάνει ο οργανισμός μας σε κάθε μπουκιά μανταρινιού.
Δυστυχώς, παρά τα αναρίθμητα θρεπτικά συστατικά του, το μανταρίνι, δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο το «αντίπαλό» του πορτοκάλι. Ελαφρώς υποτιμημένο σε σχέση με το πορτοκάλι, το ζουμερό μανταρίνι, αποτελεί πραγματική «ασπίδα» απέναντι σε δεκάδες ασθένειες και λοιμώξεις. Η συχνή κατανάλωσή του, προστατεύει τον οργανισμό από τα κοινά κρυολογήματα και τη γρίπη ενώ η ισχυρή δράση του, καταπολεμά και σοβαρότερες ασθένειες. Σύμφωνα με μελέτες, που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, η κατανάλωση μανταρινιού, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, διαβήτη, αρτιοσκλήρυνση ή διάφορα είδη καρκίνου. Ωστόσο, οι προληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, δεν σταματούν εδώ. Έχει αποδειχθεί, πως το μανταρίνι επιταχύνει τις λειτουργίες της πέψης και γι' αυτό αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιδόρπιο ενώ η δράση του είναι και ηρεμιστική-καταπραϋντική και γι' αυτό καταπολεμά τις αϋπνίες και χαρίζει έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.
Επίσης, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το μανταρίνι, είναι ένα φρούτο με ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στην όραση, βελτιώνοντάς την αλλά και καταπολεμώντας σοβαρές ασθένειες, όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας. Τέλος, το μανταρίνι, καταπολεμά την αρθρίτιδα και ενδυναμώνει τα οστά, χαρίζοντας ένα γερό και δυνατό σώμα.
Τρώγεται κυρίως ωμό ενώ αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως γλυκό του κουταλιού (όπως άλλωστε και η φλούδα του). Ενίοτε, αποτελεί ένα ακόμη συστατικό μιας χορταστικής φρουτοσαλάτας ενώ μετά από στύψιμο σε αποχυμωτή και αφαίρεση των κουκουτσιών, που περιέχει, δίνει έναν γευστικότατο χυμό. Το μανταρίνι αποτελεί ιδανικό σνακ για το γραφείο, μοναδικό επιδόρπιο μετά το φαγητό αλλά και εξαιρετική επιλογή βραδινής λιχουδιάς καθώς καταπολεμά με τον καλύτερο και τον πιο φυσικό τρόπο τη βασανιστική αϋπνία. Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας μάλιστα, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, ο χυμός του μανταρινιού μετατρέπεται σε λικέρ, που ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ένα όμορφο γεύμα.

diatrofi.g

Δημοφιλείς αναρτήσεις