Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακά δρώμενα 2

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-  

Στα τρυπημένα σημεία λέει: για, προετοιμασίας, 
ολυμπιακά, βρίσκονται , υλοποίησης

Το κυδώνι είναι... φάρμακο!


 
 Το κυδώνι είναι... φάρμακο!

Η φύση είναι τόσο κοντά στον άνθρωπο και τα προβλήματα του, κάτι που πολύ συχνά ξεχνάμε όλοι.

Το κυδώνι, εκτός από ένα γευστικό φρούτο είναι και φάρμακο!

Αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων! Κόψε ένα κυδώνι και ρίξ' το σε λευκό κρασί. Άφησε το για 1 βδομάδα. Χρησιμοποίησε το για να κάνεις πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.


ofono.gr

"ΨΑΡΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ" "ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ"

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-  

Στα τρυπημένα σημεία λέει: κόντρες , συνύπαρξη
 

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ




Αυτό το Σάββατο 11.30 π.μ. στο βιβλιοπωλείο διαβάζουμε
παραμύθια που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης. Ζυμωμένα με τη φαντασία ενός σύγχρονου παραμυθά, μιλούν για λύπες και χαρές, για όνειρα και περιπέτειες, για τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και για το μεγαλείο της καλοσύνης και το θάρρος που σε όλα χρειάζεται -στοιχεία αντλημένα από την παράδοση του τόπου μας. Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν...

Περιοδικό Αναζήτηση


Περιοδικό Αναζήτηση

Οι Ινδοί κατάγονται από τους Έλληνες και όχι ότι οι Έλληνες είναι ινδοευρωπαϊκής καταγωγής:

Ιστορικοί Ινδοί της Καλκούτας, λένε: «Πιστεύουμε ότι ήρθαμε από την Κρήτη πολύ πριν από τον Αλέξανδρο .Κρητικές σφραγίδες έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή μας. Το λιμάνι Γιάνγκ ήταν πολύ αρχαίο λιμάνι και η ιστορία των πραγματικών Αργοναυτικών πρέπει να είναι κρυμμένη εκεί» (Οικονομικός Ταχυδρόμος 6-10-94). Μήπως αυτή η λεγόμενη «Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα» θα έπρεπε να λέγεται Ελληνοκρητομινωϊκή; O αρχαιολόγος S.K.CHATTERGI στο κεφάλαιο του περίφημου βιβλίου του Ιστορία και πολιτισμός του Ινδικού λαού όχι μονάχα παραδέχεται τη μεγάλη μετανάστευση από τα νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τη νήσο Κρήτη, αλλά επιμένει στην καταγωγή του ινδικού λαού από τους «προέλληνες» του Αιγαίου.Ένας Ινδός αρχαιολόγος αναζητώντας παλιούς ναούς βουδικούς στο Πακιστάν το 1922, βρήκε τον ένα μετά τον άλλο έξι σφραγιδόλιθους με εικονογραφική ανάγλυφη παράσταση, τέλειας τέχνης. Μην κατορθώνοντας να ερμηνεύσει αυτούς αποτείνεται στον ανατολιστή αρχαιολόγο SIR JOHN MARSHAL, στο οποίο παρέδωσε τα ευρήματα του. Στα 1925 γίνηκε γνωστό, ότι υπάρχει απόλυτη σχέση ανάμεσα σ’ αυτούς τους δακτυλιόλιθους, με την εικονογραφική παράσταση του Δίσκου της Φαιστού. Κάτω νόμισμα Έλληνα βασιλιά στην Ινδία

Ένα τραγούδι απ'τ'Αλγέρι _ Ελένη Τσαλιγοπούλου


Ένα τραγούδι απ' τ' Αλγέρι

Στίχοι: Απόστολος Καλδάρας
Μουσική: Απόστολος Καλδάρας
Πρώτη εκτέλεση: Duo Χάρμα
Άλλες ερμηνείες: Βίκυ Μοσχολιού || Γιώργος Νταλάρας || Ελένη Τσαλιγοπούλου

Σαλπάρει το καράβι απαλά
και με πάει μακριά
μες στην Μπαρμπαριά

Ποθώ γλυκές νεράϊδες να δω
κι από κορμί ξωτικό μαγικό χορό

Να χαϊδέψω μαύρα μαλλιά
να φιλήσω χείλη μελιά
κι από μια μαριόλα γλυκιά
ν' ακούσω μια βραδιά

Ένα τραγούδι απ' τ' Αλγέρι
τραγούδι του καμηλιέρη
σ' ενα γλυκό αφρικάνικο σκοπό

Ραδίκι το θαυματουργό!


Ραδίκι το θαυματουργό!
Ραδίκι το θαυματουργό!

Ο όρος «χόρτα» χρησιμοποιείται για τα πράσινα ποώδη φυτά. Χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική για να περιγράψει τα βρώσιμα χόρτα. Τα χόρτα είτε καλλιεργούνται, είτε μπορεί να τα μαζέψει κανείς από ακαλλιέργητες εκτάσεις, στις οποίες φυτρώνουν. Άλλα από αυτά είναι βρώσιμα για τον άνθρωπο και τα ζώα, όπως ραδίκια (άγρια ραδίκια), τα αντίδια (ήμερα ραδίκια), τα βλίτα, η γλιστρίδα, η καυκαλήθρα, οι βρούβες, η ζοχιά, το μάραθο και λέγονται χορταρικά.

Όπως επισημαίνει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος, Δημήτρης Τζιράρκας, το ραδίκι είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους και αναφέρεται στον πάπυρο του Ebers 4.000 χρόνια π.Χ.. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος αναφέρονται στο είδος αυτό με τις ονομασίες κιχόρη ή κιχόριον, ήμερος Σέρις, πικρίδα κ.ά.. Ο Γαληνός το ονομάζει «φίλο του συκωτιού».

Τα ραδίκια ανήκουν στην κατηγορία cichorium και διακρίνονται σε πάρα πολλά είδη όπως το άγριο, το ήμερο (ή αλλιώς αντίδι), το σταμναγκάθι, το ιταλικό, το ραντίκιο, το Witloof ή Βρυξελλών μέχρι και ραδίκι για την παραγωγή υποκατάστατου του καφέ υπάρχει. Και μιλάμε για αυτά που καλλιεργούνται όχι για τα αυτοφυή. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η πικρή τους γεύση που τους δίνει και ιδιαίτερη νοστιμάδα.

Τα ραδίκια είναι χειμερινά φυτά τα οποία αρχίζουμε να τα βλέπουμε από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη. Υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, βόρεια Αμερική και την βόρεια Ασία, γενικά στο βόρειο ημισφαίριο, αν και πλέον έχουν αποικήσει παντού σχεδόν στο κόσμο.

Τα άγρια ραδίκια έχουν πικρή γεύση και έχουν στενά φύλλα. Από την άλλη, τα ήμερα ραδίκια (αντίδια) καλλιεργούνται κατά την διάρκεια όλου του χρόνου και είναι πλατύφυλλα, με γλυκύτερη γεύση από τα άγρια ραδίκια.

Σύσταση ανά 100 γραμμάρια βρασμένων ραδικιών:
Θερμίδες 33
Λιπαρά 0,6 γρ.
Πρωτεΐνες 2 γρ.
Υδατάνθρακες 3,6 γρ.
Νερό 100 γρ.
Κάλιο 12 mg
Νάτριο 92,4 mg
Σίδηρος 9,9 mg
Ασβέστιο 35 mg
Φώσφορο 26 mg.

Τα ραδίκια είναι πλούσια σε βιταμίνες C, Α, Β1, Β2 και καροτενοειδή καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο και μαγνήσιο.

Το φυτό περιέχει ένα λευκό γαλακτώδη χυμό (Latex).Η ρίζα και ο γαλακτώδης χυμός περιέχουν μια πικρή ουσία: τη λακτουπικρίνη (τερπενική λακτόνη), λακτουκίνη καθώς και τανίνες, ινουλίνη, καουτσούκ, τριτερπένια, κουμαρίνες, καροτενοειδή και άλλα.

Παλιότερα, οι λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τα ραδίκια για την θεραπεία ασθενειών του ήπατος και της χολής. Πλέον έχει φανεί από κλινικές έρευνες πως ένα συστατικό που περιέχεται, το κιχώριο, έχει όντως ηπατοπροστατευτική δράση.

Η αφθονία τους σε β- καροτίνη θωρακίζει τον οργανισμό και προλαμβάνει την ανάπτυξη των «ελεύθερων ριζών», συμβάλλοντας στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το ραδίκι θεωρείται ένα εξαιρετικό διουρητικό. Επίσης είναι πολύ καλό τονωτικό, χωνευτικό και αποτοξινωτικό. Ιδανικό για τον καθαρισμό του αίματος, είναι χολαγωγό, υπακτικό, τονωτικό, αντιρευματικό. Ελαττώνει τη χοληστερίνη και το αφέψημα των φύλλων χρησιμοποιείται κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Δρα ευεργετικά σε ότι αφορά τη λειτουργία των αδένων, βοηθάει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως (δυσμηνόρροια). Ως χολαγωγό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φλεγμονή ή τη συμφόρηση του ήπατος και της χοληδόχου κύστεως. Σε περίπτωση χολολιθίασης, αν οι πέτρες είναι μεγάλες ή αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού το χρησιμοποιήσετε.

Ο κατάλογος των ευεργετικών ιδιοτήτων του είναι ευρύς: χρησιμοποιείται κατά των χρόνιων δερματικών παθήσεων, είναι τονωτικό του στομάχου και το γάλα που βγαίνει όταν το κόβουμε θεραπεύει σπυριά, κρεατοελιές, ακόμη και τους κάλους.

Επίσης χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά στον διαβήτη, για τον έλεγχο των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα. Η υπογλυκαιμική του δράση έχει επιβεβαιωθεί σε πειραματόζωα.

Ο Ησίοδος είχε πει: «να φας τσουκνίδα για να προστατευτείς από όλες τις ασθένειες του έτους». Αιώνες αργότερα, αποδείχτηκε ότι τα λόγια αυτά δεν έκρυβαν καμία υπερβολή.

Τι πρέπει να προσέξω:
Μην ξαφνιαστείτε αν τα άγρια ιταλικά ραδίκια σας δεν κοκκινίσουν πολύ γρήγορα, το χρώμα γίνετε πιο έντονο με το κρύο.

Πότε μαζεύω και πώς:
Μαζεύονται από το φθινόπωρο με τις πρώτες βροχές έως την άνοιξη. Συγκομίζονται όλα μαζί ή τμηματικά όταν έχουν αναπτυχθεί αρκετά σε μέγεθος. Αν δεν θέλετε να τα προμηθευτείτε από τις λαϊκές αγορές ή από τον μανάβη της γειτονιά σας, μπορείτε να κόψετε τα φυτά, όταν ο καιρός είναι καλός, ανάλογα με τις ανάγκες σας, όταν αυτά θα είναι πλέον αρκετά συμπαγείς. Όταν τα συλλέγουμε, το μαχαίρι μπαίνει λίγο πιο βαθιά στο έδαφος, αλλιώς θα μας μείνουν όλα τα φύλλα στο χέρι, εν αντιθέσει με την πρακτική που κάνουμε στα άλλα είδη ραδικιού , όπου για προστασία της χλωρίδας τα κόβουμε ψηλά στη ρίζα, ώστε μετά να τα πετάξουμε ξανά.

Χρήση μαγειρική:
Καταναλώστε τα άμεσα ,αφού η θρεπτική τους αξία χάνεται πολύ γρήγορα. Τρώγονται ωμά σε σαλάτες συχνά ανακατεμένα με άλλα σαλατικά ή βραστά με λάδι και λεμόνι. Μαγειρεύονται όμως και με κρέας, γίνονται σούπες ή αποτελούν τη γέμιση για χορτόπιτες.Επίσης χρησιμοποιούνται οι ρίζες αποξηραμένες, μόνες τους ή μαζί με το φυτό. Εκτός από τη βοτανοθεραπευτική της δράση τις χρησιμοποιούν και σαν υποκατάστατο του καφέ (μετά από ξήρανση).

Βασικοί κανόνες συντήρησης μέχρι την κατανάλωση
Αν δεν βραστούν την ίδια ημέρα, είναι απαραίτητο να φυλαχθούν στο κάτω μέρος του ψυγείου, κλεισμένα σε αεροστεγείς πλαστικές σακούλες, κατάλληλες για τρόφιμα, από τις οποίες θα αφαιρεθεί ο περισσότερος αέρας, συμπιέζοντάς τις. Επίσης, είναι απαραίτητο να γίνεται καθαρισμός, χωρίς να πλυθούν, γιατί η υγρασία ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών που υπάρχουν σ' αυτά, με αποτέλεσμα να χαλάσουν.

Το πλύσιμο των χόρτων γίνεται σε κρύο νερό. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα χόρτα να μουσκεύουν για πολύ ώρα, γιατί πολλά συστατικά τους διαλύονται στο νερό και έτσι μειώνεται η θρεπτική αξία τους. Το πλύσιμο θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά.

Αν τα χόρτα που θα φάμε υποψιαζόμαστε ότι προέρχονται από βοσκότοπους ή τα έχουν επισκεφτεί σκυλιά και είναι πιθανόν να έχουν κολλήσει πάνω τους αβγά παράσιτων (τσιμπούρια, αχινόκοκκος), καλό είναι να τα μουσκεύουμε πρώτα σε ξιδόνερο, για να διευκολύνουμε την αποκόλληση των απορριμμάτων.
Το πλύσιμο που θα ακολουθήσει, θα είναι προσεκτικότερο. Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης μας.

diatrofi.gr

Το Ξύπνημα της Καρδιάς


 
 
Το βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ και οι εκδόσεις Ασημάκης παρουσιάζουν το βιβλίο της Δάφνης Μαρτινέζ με τίτλο : 
Το Ξύπνημα της Καρδιάς
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, στις 19.00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Καντανολέων 4, Ηράκλειο)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρίτα Μυρωνάκη, ραδ/κη παραγωγός και Δέσποινα Τσιλιγκάκη, reiki master
«Το Ξύπνημα της Καρδιάς» είναι ένα παράθυρο στο εσωτερικό μας φως, που με παιχνίδια του μυαλού και της καρδιάς μάς ευθυγραμμίζει με τον αληθινό μας εαυτό και πυροδοτεί με ομαλό τρόπο τη διαδικασία της εν-θύμησης. Αναζωπυρώνοντας μνήμες που συχνά βρίσκονται ξεχασμένες μέσα μας και περιμένουν το έναυσμα για να μας θυμίσουν ποιότητες και καταστάσεις που μας αφορούν και που η καθημερινότητα μας έκανε να παραμερίσουμε.

Αντί να βασανιζόμαστε και να εγκλωβιζόμαστε μέσα στον πόνο, το φόβο και τις αυταπάτες,
ας ανοίξουμε την καρδιά μας στην αγάπη, την ελπίδα, την ευτυχία, την ομορφιά
και όποια ποιότητα διαθέτουμε, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ανακαλύψουμε
το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση του σκοπού μας.

«Το Ξύπνημα της Καρδιάς» είναι η έκφραση μιας καρδιάς που μας παρασύρει
στις ποιότητες της αγάπης και της αποδοχής. Και μας βοηθά να βρούμε το σθένος να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που καταναλώνουν την ενέργεια και την αισιοδοξία μας. Μπορεί από πρώτη άποψη να μην είναι η λύση, αλλά είναι σίγουρα ένας καταλύτης που μπορεί να μας γεμίσει με δύναμη και διαύγεια στην όποια δύσκολη στιγμή.

Ο ανώτερος εαυτός και ο εσωτερικός μας δάσκαλος μας περιμένουν. Ο πρώτος για να του δώσουμε χώρο και χρόνο για να μεγαλουργήσει και ο δεύτερος για να μας συντροφεύσει και να μας καθοδηγήσει.

Ας είναι το πέρασμά μας από αυτή τη ζωή όμορφο, ουσιαστικό, δημιουργικό, για να αφήσουμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα στην πνευματική εξέλιξη του κόσμου.

Διακόσμηση με ρίγες


Αποτέλεσμα εικόνας για Διακόσμηση με ρίγες στους τοίχους Διακόσμηση με ρίγες στους τοίχους

Είτε θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε με τον παραδοσιακό τρόπο, είτε με ένα εντελώς μοντέρνο, η διακόσμηση με ρίγες θα σας δώσει σίγουρα ένα κομψό αποτέλεσμα στο χώρο σας. Οι ρίγες έχουν τη δύναμη να δώσουν νέα πνοή σε ένα χώρο , να τον μεγαλώσουν, να τον ψηλώσουν και ανάλογα τα χρώματα που θα επιλεχθούν, να καθορίσουν το στυλ του. Είναι ευκολοσυνδύαστες, μια που μπορούν να δέσουν με floral, με καρώ και με άλλα σχήματα και σχέδια, ανάλογα το ύφος του σπιτιού σας.

Από το πιο μοντέρνο και μίνιμαλ μέχρι το πιο country ή κλασσικό στυλ διακόσμησης, η ρίγα παίζει κυρίαρχο ρόλο. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στους τοίχους, είτε με βαφή είτε με ταπετσαρία που είναι και η ευκολότερη λύση με τεράστια ποικιλία. Για ένα κλασσικό αποτέλεσμα, επιλέγουμε ρίγες με το ίδιο πλάτος μεταξύ τους, ενώ για ένα μοντέρνο, παίζουμε με ρίγες με διαφορετικά πλάτη μεταξύ τους… χωρίς φυσικά αυτό να ισχύει κάθετα για όλες τις περιπτώσεις. Το χρώμα είναι σημαντικό στοιχείο επίσης. Οι μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα στις ρίγες γίνονται το επίκεντρο του χώρου προσφέροντας το ιδανικό focal point, ενώ χρωματισμοί στους ίδιους τόνους ή με μικρές διαφορές, χαρακτηρίζονται από ρομαντισμό και ηρεμία.

Ιδιαίτερο στυλ δίνουν και οι οριζόντιες ρίγες. Εκτός από τους τοίχους, αυτό το διακοσμητικό στοιχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κουρτίνες, υφάσματα επιπλώσεων και χαλιά, ενώ αν φοβάστε τα έντονα στοιχεία, επιλέξτε ρίγα στα μαξιλαράκια, σε κάποιο ριχτάρι και σε άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, χαρίζοντας μικρές πινελιές στυλ. Αν είστε λάτρης της λεπτομέρειας, μπορείτε να επιλέξετε ρίγες και στο σερβίτσιο σας, προσφέροντας χαρακτήρα στο τραπέζι σας. Ό,τι κι αν αποφασίσετε τελικά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα επιλέξετε.

homeguide.gr

Εικονοθεραπεία 58

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-

Δημοφιλείς αναρτήσεις