Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Τρίτη 30 Απριλίου 2013
30 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Jazz
30 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Jazz
H UNESCO (ο οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται με εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα) ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.
Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας».
Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/ worldays/218#ixzz2RvBvOyll
H UNESCO (ο οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται με εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα) ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.
Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας».
Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη να μην έχει κόμπους
18 γραμμάρια αμμωνία
1 βανίλια άρωμα
2 αυγά
290 γραμμάρια γάλα εβαπορέ χλιαρό
ξύσμα πορτοκαλιού
1200 γραμμάρια αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο
2 κρόκους και 3 κουταλιές ζάχαρη για άλειμμα
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη να μην έχει κόμπους
18 γραμμάρια αμμωνία
1 βανίλια άρωμα
2 αυγά
290 γραμμάρια γάλα εβαπορέ χλιαρό
ξύσμα πορτοκαλιού
1200 γραμμάρια αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο
2 κρόκους και 3 κουταλιές ζάχαρη για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ και στη μεσαία σκάλα χτυπάμε στο
μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε την
αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε
με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο- λίγο,
αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια.
Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει
στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
για 20-30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό στρώνουμε τις λαμαρίνες με
αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το άλειμμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, να είναι μικρά γιατί
φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, με
κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με πινελάκι, με το μείγμα αυγού ζάχαρης.
Στο κάδο του μίξερ και στη μεσαία σκάλα χτυπάμε στο
μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε την
αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε
με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο- λίγο,
αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια.
Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει
στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
για 20-30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό στρώνουμε τις λαμαρίνες με
αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το άλειμμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, να είναι μικρά γιατί
φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, με
κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με πινελάκι, με το μείγμα αυγού ζάχαρης.
Ψήνουμε στους 180β για 20λ περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κλείνουμε σε
αεροστεγή σκεύος.
Καλη σας επιτυχια!!!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κλείνουμε σε
αεροστεγή σκεύος.
Καλη σας επιτυχια!!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . http://www.ethnikosmaxitis.gr/chamos-stous-epistimones-ellines-echoume-gonidio-...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Dimitra Nikolaou . Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα &...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Διατροφη Υγεια . Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . · Πως να απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμ...