Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

► Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Απλές λύσεις.

Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Φωτογραφία: ► Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Ένα φαγητο που μας εφτιαχνε η γιαγια μας και που πολυ αγαπησαμε! Φτιάξτο και μόνος σου με τη βοήθεια του Vita και κατεπληξε τους όλους.

Για 30 κομμάτια

Σκεύη και εργαλεία
• Μέτρια κατσαρόλα 
• Τρυπητό 
• Κοφτερό μαχαίρι 
• Μεγάλη γαβάθα 
• Γυάλινα βάζα με καπάκι

Θα χρειαστείτε
• 30 μελιτζάνες αργίτικες (περίπου 12 εκ.) 
• 1 κόκκινη πιπεριά 
• 3-4 σελινόριζες 
• 2 κεφάλια σκόρδο 
• 1 μεγάλο καρότο 
• 1 ματσάκι μαϊντανό 
• 30 κλωνάρια σέλινο 
• ξίδι 

Για την άλμη 
1/2 λίτρο δυνατό ξίδι 
1 χούφτα αλάτι 

Πώς θα τις παρασκευάσετε
Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε να βράσουν σε νερό στο οποίο έχετε ρίξει το ξίδι, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, χωρίς όμως να τις αφήσετε να μαλακώσουν εντελώς. 

Σουρώνετε τις μελιτζάνες και με το μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος και τις αφήνετε μισή ώρα να στραγγίξουν στο τρυπητό. 

Ζεματάτε τα κλωνάρια του σέλινου και τα σουρώνετε. 

Φτιάχνετε την άλμη. 

Ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αλατίζετε και γεμίζετε τη σχισμή κάθε μελιτζάνας. 

Δένετε καλά μία-μία τις μελιτζάνες στη μέση, τυλίγοντας κάθετα στη σχισμή ένα κλωνάρι σέλινο, και τις βάζετε στη μεγάλη γαβάθα με την άλμη. Βάζετε από πάνω ένα πιάτο ανάποδα, για να μένουν βυθισμένες, και τις αφήνετε για ένα 24ωρο. 

Την επομένη, βγάζετε τις μελιτζάνες από την άλμη, τις τακτοποιείτε σε γυάλινα βάζα με καπάκι και τις καλύπτετε με καλής ποιότητας ελαιόλαδο. 

Μία εβδομάδα αργότερα, μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτό το νόστιμο τουρσί το ούζο και τα καλοκαιρινά γεύματά σας.

Πηγή: vita.gr
Ένα φαγητο που μας εφτιαχνε η γιαγια μας και που πολυ αγαπησαμε! Φτιάξτο και μόνος σου με τη βοήθεια του Vita και κατεπληξε τους όλους.

Για 30 κομμάτια

Σκεύη και εργαλεία
• Μέτρια κατσαρόλα
• Τρυπητό
• Κοφτερό μαχαίρι
• Μεγάλη γαβάθα
• Γυάλινα βάζα με καπάκι

Θα χρειαστείτε
• 30 μελιτζάνες αργίτικες (περίπου 12 εκ.)
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 3-4 σελινόριζες
• 2 κεφάλια σκόρδο
• 1 μεγάλο καρότο
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 30 κλωνάρια σέλινο
• ξίδι

Για την άλμη
1/2 λίτρο δυνατό ξίδι
1 χούφτα αλάτι

Πώς θα τις παρασκευάσετε
Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε να βράσουν σε νερό στο οποίο έχετε ρίξει το ξίδι, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, χωρίς όμως να τις αφήσετε να μαλακώσουν εντελώς.

Σουρώνετε τις μελιτζάνες και με το μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος και τις αφήνετε μισή ώρα να στραγγίξουν στο τρυπητό.

Ζεματάτε τα κλωνάρια του σέλινου και τα σουρώνετε.

Φτιάχνετε την άλμη.

Ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αλατίζετε και γεμίζετε τη σχισμή κάθε μελιτζάνας.

Δένετε καλά μία-μία τις μελιτζάνες στη μέση, τυλίγοντας κάθετα στη σχισμή ένα κλωνάρι σέλινο, και τις βάζετε στη μεγάλη γαβάθα με την άλμη. Βάζετε από πάνω ένα πιάτο ανάποδα, για να μένουν βυθισμένες, και τις αφήνετε για ένα 24ωρο.

Την επομένη, βγάζετε τις μελιτζάνες από την άλμη, τις τακτοποιείτε σε γυάλινα βάζα με καπάκι και τις καλύπτετε με καλής ποιότητας ελαιόλαδο.

Μία εβδομάδα αργότερα, μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτό το νόστιμο τουρσί το ούζο και τα καλοκαιρινά γεύματά σας.

Πηγή: vita.gr

Ιδέα για ανακύκλωση

Απλές λύσεις.

Φωτογραφία: ► Ιδέα για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση δοχείων αλουμινίου

Η ανακύκλωση αντικειμένων που πολλές φορές θεωρούμε ότι είναι για πέταμα βοηθάει το περιβάλλον σε απίστευτο βαθμό. 

Ανακύκλωση όμως δεν κάνουμε μόνο όταν πετάξουμε αυτά τα αντικείμενα στους ειδικούς κάδους. Ανακύκλωση κάνουμε και όταν τα επαναχρησιμοποιούμε για κάποιο σκοπό. 

Σήμερα λοιπόν έχουμε εξαίσια και δημιουργική ιδέα επαναχρησιμοποίησης δοχείων αλουμινίου.

Με την τεχνική του ντεκουπάζ μεταμορφώστε τα και στολίστε το μπάνιο σας, δημιουργώντας ταυτόχρονα και αποθηκευτικό χώρο.

Πηγή: easyhomeandgarden.blogspot.gr
Ιδέα για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση δοχείων αλουμινίου

Η ανακύκλωση αντικειμένων που πολλές φορές θεωρούμε ότι είναι για πέταμα βοηθάει το περιβάλλον σε απίστευτο βαθμό.

Ανακύκλωση όμως δεν κάνουμε μόνο όταν πετάξουμε αυτά τα αντικείμενα στους ειδικούς κάδους. Ανακύκλωση κάνουμε και όταν τα επαναχρησιμοποιούμε για κάποιο σκοπό.

Σήμερα λοιπόν έχουμε εξαίσια και δημιουργική ιδέα επαναχρησιμοποίησης δοχείων αλουμινίου.

Με την τεχνική του ντεκουπάζ μεταμορφώστε τα και στολίστε το μπάνιο σας, δημιουργώντας ταυτόχρονα και αποθηκευτικό χώρο.

Πηγή: easyhomeandgarden.blogspot.gr

Οι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν τους αγαπούν

ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ(Ομάδα καλλιτεχνικών, λογοτεχνικών, αναζητήσεων).

Φωτογραφία: Οι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν τους αγαπούν. Είναι εξάρτηση να περιμένεις από τους άλλους να σου χαρίσουν την αγάπη. Η αγάπη όντως είναι η μεγάλη πλήρωση της ύπαρξης, αλλά μόνο όταν πρόκειται για αγάπη που δίνεις. Όσο κι αν αγαπιέσαι, το ανικανοποίητο θα επιμένει ζοφώδες στην καρδιά, αν αυτή η καρδιά δεν μπορεί να αγαπήσει. Γεμίζουμε μονάχα απ’ την αγάπη που εμείς δίνουμε, από την πίστη που ασκούμε, από όσα δικά μας χαρίζουμε. Ακόμη κι η ψυχή διά της απωλείας της κερδίζεται. Είναι μοίρα ή ελεύθερη επιλογή η ικανότητά μας στο συναίσθημα; Πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή, γι’ αυτό και η καρδιά είναι διαρκώς θυμωμένη με τον μίζερο εαυτό μας που τη στενεύει. Κι αν είναι δύσκολο να βρίσκουμε αγάπες, είναι πολύ πιο δύσκολο να αγαπάμε· 
ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ
Οι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν τους αγαπούν
Είναι εξάρτηση να περιμένεις από τους άλλους να σου χαρίσουν την αγάπη. 
Η αγάπη όντως είναι η μεγάλη πλήρωση της ύπαρξης, αλλά μόνο όταν πρόκειται για αγάπη που δίνεις. Όσο κι αν αγαπιέσαι, το ανικανοποίητο θα επιμένει ζοφώδες στην καρδιά, αν αυτή η καρδιά δεν μπορεί να αγαπήσει. 
Γεμίζουμε μονάχα απ’ την αγάπη που εμείς δίνουμε, από την πίστη που ασκούμε, από όσα δικά μας χαρίζουμε. Ακόμη κι η ψυχή διά της απωλείας της κερδίζεται. Είναι μοίρα ή ελεύθερη επιλογή η ικανότητά μας στο συναίσθημα; 
Πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή, γι’ αυτό και η καρδιά είναι διαρκώς θυμωμένη με τον μίζερο εαυτό μας που τη στενεύει. 
Κι αν είναι δύσκολο να βρίσκουμε αγάπες, είναι πολύ πιο δύσκολο να αγαπάμε·
ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ

Εκμέκ με φρυγανιά και κρέμα μαστίχα

Απλές λύσεις.

Εκμέκ με φρυγανιά και κρέμα μαστίχα
Λατρεία για αρώματα!
Υλικά για την κρέμα
• 4 κούπες γάλα φρέσκο
• 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
• 2 κρόκους
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 2 γρ. μαστίχα κοπανισμένη
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

για το σιρόπι

• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 κούπες νερό
• 1 ξυλαράκι κανέλας
• 1 πρέζα κανέλα σκόνη
• 2 κουταλάκια λικέρ μαστίχα


• 1 διπλό πακέτο φρυγανιές
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. ανάλατο φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ,1/2 κούπα γάλα, τους κρόκους και την ζάχαρη.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την βανίλια και
τη μαστίχα να βράσει, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, που να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας,για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη,το νερό και την κανέλα
για πέντε λεπτά.

Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε το ξυλαράκι και προσθέτουμε το λικέρ και τη σκόνη κανέλα.

Σε ένα κανονικό πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε τις μισές φρυγανιές και
τις σιροπιάζουμε.

Κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές κατά τον ίδιο τρόπο και
σιροπιάζουμε ξανά.

Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό για 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την στρώνουμε πάνω
από το γλυκό. Πασπαλίζουμε με αρκετό φιστίκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 2-3 ώρες.

Συνταγή από την εκπομπή Άριστη κουζίνα.
Πηγή: magyreuontas.blogspot.gr

Ασορτί με το σερβίτσιο

Visnja Karafa Nahirni.
Με το χρήστη Maria Bejar.
 


Τραπεζομάντυλο ασορτί με το σερβίτσιο !

Δημοφιλείς αναρτήσεις