Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

γιατί Σερβίρουν Ζελέ στα Νοσοκομεία;

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Γνωρίζει κανείς από εσάς, από τι ακριβώς φτιάχνεται η ζελατίνη; Η ζελατίνη είναι κατασκευασμένη από αμινοξέα και ειδικότερα γλυκίνη και προλίνη, τα οποία είναι…
destora.com

Εσείς ξέρετε γιατί Σερβίρουν Ζελέ στα Νοσοκομεία; Θα εκπλαγείτε μόλις Μάθετε το Λόγο!


Γνωρίζει κανείς από εσάς, από τι ακριβώς φτιάχνεται η ζελατίνη; Η ζελατίνη είναι κατασκευασμένη από αμινοξέα και ειδικότερα γλυκίνη και προλίνη, τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία πολλών οργάνων του σώματος. Είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών υγιή και για τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη ρύθμιση του βάρους.
Αλλά το πρόβλημα με αυτά τα αμινοξέα είναι ότι συνήθως βρίσκονται στα οστά, τους ιστούς και τα όργανα ζώων, τα οποία έχουμε σταματήσει να καταναλώνουμε πολύ καιρό πριν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ζελατίνη είναι τόσο ευεργετική για την υγεία: επειδή αντικαθιστά τα τρόφιμα πλούσια σε αυτά τα αμινοξέα, κρατώντας το σώμα μας σε άριστη κατάσταση.
Το 1/3 της ζελατίνης αποτελείται από γλυκίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα και καλύτερα.
Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που το ζελέ κάνει «θραύση» στο νοσοκομειακό μενού; Ο λόγος είναι επειδή αποτελείται ως επί το πλείστον από υγρό, το οποίο είναι εύκολο για το σώμα μας να αφομοιώσει και δεν είναι βαρύ για το στομάχι. Επίσης, έχει άφθονη ποσότητα θερμίδων για να μας κρατήσει «γεμάτους», χωρίς να προκαλεί προβλήματα στο στομάχι.
Το συνηθισμένο ζελέ (π.χ. Γιώτης), το οποίο είναι κυρίως ζελατίνη με χρωστική τροφίμων, μπορεί επίσης να βελτιώσει την ακεραιότητα του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας την έκκριση γαστρικού οξέος και την αποκατάσταση του βλεννογόνου του στομάχου. Η ζελατίνη απορροφά επίσης το νερό και βοηθά στη διατήρηση υγρών στον πεπτικό σωλήνα, την προώθηση της καλής εντερικής διέλευσης και τις υγιείς κινήσεις του εντέρου.
  • Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες: μόνο μία κουταλιά της σούπας περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • Βελτιώνει την πέψη: η ζελατίνη βοηθά στην κίνηση των τροφίμων μέσω της πεπτικής οδού πιο εύκολα
  • Βελτιώνει την υγεία των οστών και των αρθρώσεων: είναι πλούσια σε αμινοξέα τα οποία είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του χόνδρου στις αρθρώσεις
  • Μπορεί να βοηθήσει με τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες: μπορεί να θεραπεύσει την «επένδυση» του στομαχιού σας και του πεπτικού σωλήνα
  • Αποτοξίνωση: χάρη στο υψηλό ποσοστό γλυκίνης που περιέχει, η ζελατίνη βοηθά το συκώτι σας να απομακρύνει τις τοξίνες από το σύστημά σας
  • Βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών, των νυχιών και των δοντιών: περιέχει κερατίνη η οποία είναι μια πολύ σημαντική πρωτεΐνη, όταν πρόκειται για τα μαλλιά, τα νύχια και την υγεία των δοντιών
  • Χαρίζει στο δέρμα ελαστικότητα: σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, η ζελατίνη είναι ουσιαστικά «μαγειρεμένο» κολλαγόνο
  • Βοηθά να επουλώνονται οι πληγές πιο γρήγορα: όπως έχουμε ήδη πει, περιέχει γλυκίνη, η οποία έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες
  • Σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα: σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η ζελατίνη όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας, αλλά η τακτική κατανάλωσή της μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την υπνηλία και να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία σας
  • Προωθεί την απώλεια βάρους: σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η ζελατίνη διεγείpει την παραγωγή αυξητικής ορμόνης και ενισχύει το μεταβολισμό
Υλικά για σπιτική Συνταγή:
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένο)
  • 1 φλιτζάνι χυμό σταφυλιών ή φρέσκες φράουλες
  • 3 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
  • 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι
  • μέλι ή στέβια
Κατ” αρχάς, ετοιμάστε το πράσινο τσάι και προσθέστε λίγο μέλι ή στέβια για γεύση. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Μόλις έχει κρυώσει, προσθέστε το πορτοκαλί και το χυμό σταφυλιών και ανακατέψτε καλά και πάλι. Μεταφέρετε το ζελέ σε ένα δοχείο και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Πηγή

Καλό παράδεισο Στάθη !!!!

Καλό παράδεισο Στάθη !!!!
 
Η δεκαετία του 1980 επιφύλασσε σημαντικές μεταβολές στο χώρο της ψυχαγωγίας. Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπήρχε μια συσκευή βίντεο ενώ σε…
youtube.com

Στο «Αίνιγμα της Κερασόπιτας»...

 
Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications
Ψάχνετε να διαβάσετε ένα καλό μυθιστόρημα; https://www.dioptra.gr/…/699/712/To-ainigma-tis-kerasopitas/
Στο «Αίνιγμα της Κερασόπιτας» θα συναντήσετε δύο γυναίκες που οι μοίρες τους είναι ενωμένες όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.
Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως.
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;

Αποκτήστε ένα βιβλίο που θα σας κρατήσει συντροφιά για καιρό: https://www.dioptra.gr/…/699/712/To-ainigma-tis-kerasopitas/

Δημοφιλείς αναρτήσεις