Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ποιες Τροφές Αδυνατίζουν Μετά τα 40


Ο μεταβολισμός και ο ρυθμός που καίμε θερμίδες με την πάροδο των χρόνων πέφτει, με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά και να τα χάνουμε πιο δύσκολα μετά τα 40. Σ
olasimera.grΟ μεταβολισμός και ο ρυθμός που καίμε θερμίδες με την πάροδο των χρόνων πέφτει, με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά και να τα χάνουμε πιο δύσκολα μετά τα 40.
Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες τροφών τα οποία ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και μας βοηθούν να χάσουμε πιο εύκολα τα λεγόμενα κιλά της “μέσης ηλικίας”.
Μετά από έρευνες σε εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι το γιαούρτι, τα ψάρια, τα πουλερικά και οι ξηροί καρποί βοηθούν στη διατήρηση του σωματικού βάρους μετά τα 40, αλλά και σε σταδιακή απώλεια κιλών, στα πλαίσια πάντας μιας ισορροπημένης διατροφής. Από την άλλη, οι μελετητές συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα κρέατα, τη ζάχαρη, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αλλά και την πέτσα στο κοτόπουλο, αφού ευθύνονται για την αύξηση του σωματικού βάρους και της χοληστερίνης.
Όπως υποστηρίζουν, το γάλα, τα αυγά και τα φυστίκια ανήκουν στην κατηγορία των ουδέτερων τροφών, αφού δεν επηρρεάζουν το βάρος των ενηλίκων μετά από κάποια ηλικία.
Πηγή

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Στα τείχη της Χανιώπορτας


Στα τείχη της Χανιώπορτας 
Maria Dimitriou στην τοποθεσία Ηράκλειο Κρήτης.











Στα τείχη της Χανιώπορτας ο ουρανός θα είναι πάντα γαλανός , τα περιστέρια πάντα θα ζευγαρώνουν , οι πασχαλιές πάντα θα ανθίζουν , οι άνθρωποι πάντα θα υποκλίνονται στην ιστορία της Κρήτης ....

Crochet is my life

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Crochet is my life.
Αν ανοίξετε το νούμερο  +3.907 παρακάτω θα δείτε πολλά πολλά ....














Φωτογραφία του χρήστη Crochet is my life.




Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΑΜΟΡΓΟΣ...ΜΑΓΕΙΑ!!!!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Greeks Worldwide.


   


Greeks Worldwide

ΑΜΟΡΓΟΣ........τα λογια δεν μπορουν να περιγραψουν την ΜΑΓΕΙΑ!!!!!!!.

Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ


Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ
panagiamegalohari.gr 

Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ

των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη.
Η δική μου εκδοχή για τους αραβικούς ρεβιθοκεφτέδες. Είναι μεζές εξαιρετικός και χορταστικό υποκατάστατο των κρεατικών!
Υλικά για 35 με 40 φαλάφελ, για 4 με 6 άτομα:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο, 2 ψιλοκομμένες και 2 κομμένες σε λεπτά φετάκια
1-2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. ξερά ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς, κατά προτίμηση ξεφλουδισμένα
1/3 φλιτζ. κόκκινες φακές ή φάβα που έχετε μουσκέψει αποβραδίς
6 κουτ. σούπας πλιγούρι, μουσκεμένο σε νερό 10 λεπτά, και στραγγισμένο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ (νισεστέ)
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
1/3 φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο
1 ½ – 2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο κύμινο
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι ή όσο θέλετε
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι όσο θέλετε
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
4 αραβικές πίτες
1 χούφτα σαλατικά, 4-5 μικρές ντοματούλες, κομμένες στη μέση
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, 2-3 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, ανακατέψτε καλά και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στο μπολ του μίξερ ή στο μπλέντερ βάλτε τα ρεβίθια, τις φακές και το πλιγούρι δουλεύοντάς τα μέχρι να γίνουν σαν χοντρό σιμιγδάλι. Προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα φετάκια σκόρδο, το μπέικιν πάουντερ, το κορνφλάουρ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το κύμινο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και δουλέψτε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Αφήστε το να μείνει σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τηγανίσετε. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Από το μίγμα πάρτε κουταλιές και, με τα χέρια βρεγμένα, σχηματίστε μπαλίτσες και μετά πιέστε τις να γίνουν μικρά πιτάκια.
Σε βαθύ τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και τηγανίστε λίγα φαλάφελ κάθε φορά ώστε να μη πέσει η θεμοκρασία του λαδιού και δεν γίνουν κριτσανιστά. Βγάλτε τα φαλάφελ με τρυπητή κουτάλα μόλις πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας.
Κόψτε στα δύο την κάθε πίτα και ανοίξτε την “τσέπη”. Βάλτε σε καθεμιά λίγα σαλατικά και ντομάτα και προσθέστε 4-5 ζεστά φαλάφελ.
diakonima.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις