Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΗΡΩΑΣ! Ο Έλληνας Ράμπο...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Tό blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη) σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.Δημοσιεύονται όλα για την δική σας…
blablaworldnews.blogspot.com

ΗΡΩΑΣ! Ο Έλληνας Ράμπο που το 1974 διέλυσε μόνος του πέντε άρματα κι ένα τουρκικό τάγμα





Στην Κύπρο υπήρξαν ήρωες που πολέμησαν ρισκάροντας τη ζωή τους.  Αγνοώντας τη σημασία της .  Οι περισσότεροι παρέμειναν άγνωστοι με ευθύνη της ελληνικής … Πολιτείας που δεν αναγνώριζε για δεκαετίες ότι στην Κύπρο έγινε πόλεμος.  Οι ιστορίες πολλές. Μια απ΄ αυτή επιλέξαμε με αφορμή και την μαύρη επέτειο του Αττίλα 2. Είναι η ιστορία ενός Έλληνα καταδρομέα από την Κρήτη.  Μανώλης Μπικάκης το ονόμά του.  Πρόκειται για έναν πραγματικό Ράμπο! Ο Αττίλας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Μπικάκης μάχεται μαζί με τον συντοπίτη του Μπιχανάκη.  Καλούνται να υπερασπιστούν ένα λόφο τον οποίο οι Τούρκοι προσπαθούν να πάρουν για να προωθηθούν στα προάστια της Λευκωσίας.
 Ο Μπιιχανάκης μεταφέρει και 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το δικό του ΠΑΟ μετακινείται σε σημείο βολής. 
Ο συμπολεμιστής τους τον χάνει και αναφέρει την απώλειά του. Και ο Μπικάκης νομίζει ότι ο Κρητικός συμμαχητής του σκοτώθηκε.  Πιστεύει ότι έμεινε μόνος απέναντι στους Τούρκους.  Παρόλα αυτά δεν λυγίζει.  Απέναντί του έξι τουρκικά άρματα μάχης κι ένα τάγμα πεζικού.  Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το πρώτο άρμα και στα 270 μέτρα το τινάζει στον αέρα!  Αλλάζει θέση και εξολοθρεύει και δεύτερο. 200 μέτρα πιο πέρα καταστρέφει το τρίτο .  Οι Τούρκοι τρομοκρατημένοι δεν έχουν καταλάβει από που τους χτυπάνε!
 Όσο ψάχνουν…ο Μπικάκης τινάζει στον αέρα και τέταρτο άρμα τους! 
Εύκολα ακολουθεί το πέμπτο.  Ο αρχηγός πληρώματος του έκτου και τελευταίου άρματος μάχης οπισθοχώρησε μη πιστεύοντας αυτό που έχει συμβεί.  Οι Τούρκοι πεζικάριοι κρύφτηκαν στη σχολή Γρηγορίου με τον Μπικάκη να τους ρίχνει τα δύο τελευταία βλήματα.  Σ΄ αυτόν τον άνθρωπο η ελληνική Πολιτεία δεν αναγνώρισε ποτέ τίποτα!
 Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος.
 Έκανε οικογένεια και παιδιά.
 Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών. 



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΛΕΞΗ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

σε αυτο το βιντεο μαθενουμε να πλεκουμε ενα ομορφο και ευκολο ανοιξιατικο σχεδιο με βελονακι
youtube.com

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.



ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!! ΦΥΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 16 ΩΡΕΣ!!



Οι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς και με αρκετούς τρόπους να…. καταφέρουν να θεραπεύσουν την επάρατη νόσο και να οδηγήσουν στο οριστικό τέλος του καρκίνου.
Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο… έντυπο Life Science η αρτεμισινίνη, παράγωγο του «Sweet wormwood» ή του «Artemisia Annua», που χρησιμοποιούταν από την Κινεζική ιατρική μπορεί να «σκοτώσει» το 98% των καρκινικών κυττάρων εντός μόλις 16 ωρών.
Αρτεμισία-αννούα«Οι κύριοι τύποι φαινολικών συστατικών στα περισσότερα από τα βότανα που ελέγχθησαν αναγνωρίστηκαν πρωταρχικά και αναλύθηκαν, περιέχοντας κυρίως φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή, τανίνες, κουμαρίνες, λιγνάνες, κινόνες, στιλβένες και κουρκουμινοειδή. Τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά βότανα έχουν εμφανίσει έως τώρα πολύ ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα φαινολικών συστατικών από τα κοινά φυτά και φρούτα. Τα Παραδοσιακά Κινεζικά φαρμακευτικά φυτά που σχετίζονται με αντικαρκινικές ιδιότητες μπορεί να αποτελούν πιθανές πηγές ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών και ωφέλιμων παραγόντων αναστολής, καθυστέρηση ή αναστροφής της καρκινογένεσης» αναφέρει η επιστημονική ομάδα στην σύνοψη του άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό Life Sciences.
Το εν λόγω βότανο, εάν χρησιμοποιηθεί από μόνο του, μειώνει τα καρκινικά κύτταρα κατά 28%, αλλά σε συνδυασμό με το σίδηρο η “Artemisia Annua” καταφέρνει να «εξολοθρεύσει» επιτυχώς τον καρκίνο. Παράλληλα, στα πειράματα που διενεργήθησαν η αρτεμισινίνη δεν προκαλούσε βλάβες στα υγιή κύτταρα του πνεύμονα.
Η αρτεμισινίνη χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν ως μία ισχυρή θεραπεία κατά της ελονοσίας. Πλέον, όμως, αποδεικνύεται ένας εξαιρετικός σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου.
Όταν οι επιστήμονες προσέθεσαν σίδηρο κατά τη διάρκεια της μελέτης, και στη συνέχεια τον «ενσωμάτωσαν» στους ιστούς του πνεύμονα και ειδικότερα στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα, η αρτεμισινίνη επιτέθηκε επιλεκτικά κατά των καρκινικών κυττάρων δίχως να προξενεί βλάβες στα υγιή κύτταρα..
“Εν γένει, τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η αρτεμισινίνη σταματά επιτυχώς τον παράγοντα μεταγραφής E2F1 και παρεμβαίνει στην διαδικασία καταστροφής των καρκινικών κυττάρων, εννοώντας ότι παρουσιάζει έναν νέο τρόπο μεταγραφής βάσει του οποίου η αρτεμισινίνη ελέγχει την διαδικασία αναπαραγωγής και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων”, ήταν το συμπέρασμα των ερευνών που διεξήχθησαν στο εργαστήριο μελετών κατά του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια
thesecretrealtruth.blogspot.com

Ποιες Τροφές Αδυνατίζουν Μετά τα 40


Ο μεταβολισμός και ο ρυθμός που καίμε θερμίδες με την πάροδο των χρόνων πέφτει, με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά και να τα χάνουμε πιο δύσκολα μετά τα 40. Σ
olasimera.grΟ μεταβολισμός και ο ρυθμός που καίμε θερμίδες με την πάροδο των χρόνων πέφτει, με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά και να τα χάνουμε πιο δύσκολα μετά τα 40.
Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες τροφών τα οποία ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και μας βοηθούν να χάσουμε πιο εύκολα τα λεγόμενα κιλά της “μέσης ηλικίας”.
Μετά από έρευνες σε εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι το γιαούρτι, τα ψάρια, τα πουλερικά και οι ξηροί καρποί βοηθούν στη διατήρηση του σωματικού βάρους μετά τα 40, αλλά και σε σταδιακή απώλεια κιλών, στα πλαίσια πάντας μιας ισορροπημένης διατροφής. Από την άλλη, οι μελετητές συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα κρέατα, τη ζάχαρη, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αλλά και την πέτσα στο κοτόπουλο, αφού ευθύνονται για την αύξηση του σωματικού βάρους και της χοληστερίνης.
Όπως υποστηρίζουν, το γάλα, τα αυγά και τα φυστίκια ανήκουν στην κατηγορία των ουδέτερων τροφών, αφού δεν επηρρεάζουν το βάρος των ενηλίκων μετά από κάποια ηλικία.
Πηγή

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Στα τείχη της Χανιώπορτας


Στα τείχη της Χανιώπορτας 
Maria Dimitriou στην τοποθεσία Ηράκλειο Κρήτης.











Στα τείχη της Χανιώπορτας ο ουρανός θα είναι πάντα γαλανός , τα περιστέρια πάντα θα ζευγαρώνουν , οι πασχαλιές πάντα θα ανθίζουν , οι άνθρωποι πάντα θα υποκλίνονται στην ιστορία της Κρήτης ....

Crochet is my life

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Crochet is my life.
Αν ανοίξετε το νούμερο  +3.907 παρακάτω θα δείτε πολλά πολλά ....














Φωτογραφία του χρήστη Crochet is my life.




Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΑΜΟΡΓΟΣ...ΜΑΓΕΙΑ!!!!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Greeks Worldwide.


   


Greeks Worldwide

ΑΜΟΡΓΟΣ........τα λογια δεν μπορουν να περιγραψουν την ΜΑΓΕΙΑ!!!!!!!.

Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ


Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ
panagiamegalohari.gr 

Νόστιμα νηστίσιμα -χορταστικά φαλάφελ

των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη.
Η δική μου εκδοχή για τους αραβικούς ρεβιθοκεφτέδες. Είναι μεζές εξαιρετικός και χορταστικό υποκατάστατο των κρεατικών!
Υλικά για 35 με 40 φαλάφελ, για 4 με 6 άτομα:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο, 2 ψιλοκομμένες και 2 κομμένες σε λεπτά φετάκια
1-2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. ξερά ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς, κατά προτίμηση ξεφλουδισμένα
1/3 φλιτζ. κόκκινες φακές ή φάβα που έχετε μουσκέψει αποβραδίς
6 κουτ. σούπας πλιγούρι, μουσκεμένο σε νερό 10 λεπτά, και στραγγισμένο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ (νισεστέ)
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
1/3 φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο
1 ½ – 2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο κύμινο
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι ή όσο θέλετε
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι όσο θέλετε
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
4 αραβικές πίτες
1 χούφτα σαλατικά, 4-5 μικρές ντοματούλες, κομμένες στη μέση
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, 2-3 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, ανακατέψτε καλά και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στο μπολ του μίξερ ή στο μπλέντερ βάλτε τα ρεβίθια, τις φακές και το πλιγούρι δουλεύοντάς τα μέχρι να γίνουν σαν χοντρό σιμιγδάλι. Προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα φετάκια σκόρδο, το μπέικιν πάουντερ, το κορνφλάουρ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το κύμινο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και δουλέψτε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Αφήστε το να μείνει σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τηγανίσετε. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Από το μίγμα πάρτε κουταλιές και, με τα χέρια βρεγμένα, σχηματίστε μπαλίτσες και μετά πιέστε τις να γίνουν μικρά πιτάκια.
Σε βαθύ τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και τηγανίστε λίγα φαλάφελ κάθε φορά ώστε να μη πέσει η θεμοκρασία του λαδιού και δεν γίνουν κριτσανιστά. Βγάλτε τα φαλάφελ με τρυπητή κουτάλα μόλις πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας.
Κόψτε στα δύο την κάθε πίτα και ανοίξτε την “τσέπη”. Βάλτε σε καθεμιά λίγα σαλατικά και ντομάτα και προσθέστε 4-5 ζεστά φαλάφελ.
diakonima.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις