Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Α. ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ " Θεόφιλος Χατζημιχαήλ"

Α. ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ " Θεόφιλος Χατζημιχαήλ"
Θα πούμε το τραγούδι του που ξεκινά απ’ τον ήλιο
με την απόκρημνη λαλιά του τηλεβόα
Ολκάδος που συνάντησε το νεαρό τιτάνα
με ρίγανη στα χείλη του κι ολόκληρη τη χώρα
Μες στο στήθος του...
στο στήθος του...
Το ρήμα κρουσταλλώθηκε και φέγγει
κι ακόμα τρέχουν τα κορίτσια
Μες στα πλατιά φουστάνια τους
στις δροσερές μαρμαρυγές της άσπιλης ημέρας
Μέσα στο ρίγος που γελά καθώς ξανθή γοργόνα
σ’ ένα καράβι ορθόπλωρο που πλέχει
στον ουρανό της θάλασσας με τα μεγάλα μάτια
Φωνές θερμές, γλυκές παιδίσκες των ερώτων
πάνω στη γη κι επί των χόρτων ή στα φύλλα
βιβλίου γιομάτου δένδρα πράσινα σαν παραθύρια
που βλέπουν προς την Άνοιξη
προς την Άνοιξη...
προς την Άνοιξη...
Χωρίς απροσδιόριστη φενάκη μα με πλήθος
πολύχρωμων παλμών μεταξωτής αιώρας
Σε κάστρο δόξας μυρμηκιάς με πλούσια ζώνη
σφυγμένα δυνατά στη μέση της ημέρας
Πλατιά στα στέρνα μας
και τα πουλιά μας τρέχουν στον αέρα

ΠΙΝΑΚΑΣ - ΘΕΟΦΙΛΟΣ "Η ερωτευμένη απελπισθείσα, 1932"


Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια παλιότερη δημοσίευση.
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση
icookgreek.com|Από Konstantina Athanasiou

Υλικά συνταγής

  • μπακαλιάρος: 2 φιλέτα ολόκληρα
  • αλεύρι: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • μπίρα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • σόδα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα
  • ντοματίνια: για το γαρνίρισμα
  • Για τη σκορδαλιά
  • ψωμί: 4 φέτες μουσκεμένες σε νερό
  • σκόρδο: 3-4 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • ξίδι: 1 κουταλιά της σούπας από λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο: 8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο
  • αλάτι: λίγο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, τον βγάζετε από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζετε το κουρκούτι ως εξής: διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).
  2. Βυθίζετε στο μείγμα αυτό ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα του ψαριού μέχρι να αποκτήσουν και από τις δύο πλευρές χρυσοκίτρινο χρώμα.
  3. Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά ως εξής: στύβετε το ψωμί για να φύγει το νερό. Το βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε το σκόρδο, το ξίδι και το αλάτι και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ.
  4. Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο σε μια πιατέλα, την οποία έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσει το λάδι του. Κατόπιν τον σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς τον με τη σκορδαλιά. Γαρνίρετε με τα ντοματίνια.

Συμβουλή

Αν το κουρκούτι "δεν πιάνει" στον μπακαλιάρο, περάστε τον πριν από λίγο αλεύρι!

Mix & Match

Η τσουχτερή γεύση του σκόρδου και η μοναδική αψάδα του παρακαλούν για μια παραδοσιακή, και ευτυχώς όχι πια φολκλορική, Ρετσίνα. Το άρωμα του ρετσινιού, διακριτικό πλέον στις σημερινές προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών, γνέφει προκλητικά στο λαοφιλές ψάρι. Εναλλακτικά, τα επίσης παραδοσιακά ούζο και τσίπουρο ακολουθούν το αιχμηρό πιάτο.

Este punto a crochet es precioso! -η χρυσή βελονιά


Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Tejiendo.



¡Este punto a crochet es precioso! 💕
Seguimos probando puntos y queríamos mostrarles este: ¡gusano o entorchado (en inglés es el bullion stitch)! ¿Qué les parece?
Estamos muy contentas pues esta semana que viene,si todo va bien, retomamos el ritmo con los nuevos video tutoriales en YouTube 😊
Feliz domingo 😘💕
•••
Tips para el punto: necesitan montar cadenas en un múltiplo de 1 más 2 (para los bordes) y repetir las hileras 2 y 3 💡
#crochet #ganchillo #bullionstitch #crochê #uncinetto #tejer #stitch #puntada #pasion #Peru #TejiendoPeru #YouTube #YouTuber
Αυτό το σημείο βελονάκι είναι όμορφη! 💕
Συνεχίζουμε σημεία ελέγχου και ήθελε να δείξει αυτό: σκουλήκι ή pointes (αγγλικά είναι η χρυσού βελονιά)! Ποια είναι η γνώμη σας;
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, διότι την ερχόμενη εβδομάδα, αν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψει στο ρυθμό με τη νέα εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube 😊
Καλή Κυριακή 😘💕
•••
Tips σημείο: αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσετε ένα πολλαπλάσιο του 1 συν 2 (για τις άκρες) και επαναλαμβάνοντας σειρές 2 και 3

Δημοφιλείς αναρτήσεις