Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Το μυστικό του αιώνα




http://www.apocalypsejohn.com/2013/02/iatriki-ippokrati-mesa-apo-ti-fysi.html

Το μυστικό του αιώνα - Η πραγματική Ιατρική του Μέγα Ιπποκράτη μέσα από την Φύση!





Τι πρέπει να τρώμε για να έχουμε καλή υγεία;


Θρέφονται δι' αλφίτων, αλεύρων, όψου, ελαιών, τυρού, βολβών, λαχάνων και τραγημάτων, σύκων, ερεβύνθων και κυάμων και ούτω διάγοντες βίον εν ειρήνη μετά υγείας, ως εικός, γηραιοί τελευτώντες άλλον τοιούτον βίον τοις εγγονείς παραδόσουσι. Πλάτων




Σημείωση:


Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ | H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυναδιαβάσαμε για τις τροφές οι οποίες μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο με τις μεθόδους του Μέγα Ιπποκράτη. Σε αυτό το άρθρο της εξαιρετικής επιστήμονος κας Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου-Γρίβα, κόρη του Τηλέμαχου Ευθυμιάδη (στον οποίο οφείλεται η εισαγωγή της νεο-Ιπποκρατικής ιατρικής στην Ελλάδα), θα προσπαθήσει να μας εξηγήσει με απλά λόγια τις πραγματικές ιατρικές μεθόδους ή αλλιώς την «πραγματική Ιατρική» του Μέγα Ιπποκράτη, η οποία βασίζεται στην τροφή και ΟΧΙ στις βιομηχανίες χημικών φαρμάκων όπως πολλοί από εμάς πιστεύουμε έως τώρα.


Ό όρος «πραγματική Ιατρική» χρησιμοποιείται από εμάς μεταφορικά για να εκφράσει την διαφορά της σύγχρονης ιατρικής η οποία βασίζεται στην διάγνωση - συνταγογράφηση - εξάλειψη συμπτωμάτων με χημικά προϊόντα και στην Ιατρικη που βασιζεται στην πρόληψη - διαγνωση και θεραπεία η οποία προέρχεται αποκλειστικά από την Φύση, μέσω της διατροφής.


Τέλος σημείωσης


Γράφει η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα


Το ερώτημα από τι προκαλείται η ασθένεια απασχολούσε τον άνθρωπο από τις απαρχές της ιστορίας του και οι απαντήσεις που δινόταν ποίκιλαν ανάλογα με την ιστορική περίοδο. Για αιώνες οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι ασθένειες είχαν θεϊκή προέλευση και η θεραπεία τους βασίζονταν στους μάγους-θεραπευτές που με θυσίες και εξορκισμούς στα πνεύματα προσπαθούσαν να τις αποτρέψουν. Με τη χρήση βοτάνων, νηστείας και άλλων θεραπευτικών μέσων προσπαθούσαν να παρέμβουν για ν΄ ανατρέψουν την αρρώστια και να επιτύχουν την ίαση του πάσχοντος.


Τον 5ο π.χ. αιώνα, με την Αθηναϊκή Δημοκρατία, είχαμε μια ανατροπή στην αντίληψη περί υγείας και αρρώστιας, εξαιτίας της -ιστορικά μοναδικής- ρήξης που σημειώθηκε στο δημόσιο επίπεδο σε σχέση με τα βασικά ερωτήματα πώς οργανώνεται, πώς νομοθετείται, πώς διοικείται η κοινωνία και ποιος θεσπίζει τους νόμους της.


Αυτή την περίοδο εμφανίζεται ο Ιπποκράτης, που έβαλε τον θεμέλιο λίθο για μια άλλη αντίληψη που έχει σχέση με την πρόκληση των νοσημάτων και παθήσεων στον άνθρωπο. Στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι αρρωσταίνουν απαντάει με τρόπο απλό και καταλυτικό: Αρρωσταίνουμε από αυτά που τρώμε. Η τροφή είναι το φάρμακο και το φαρμάκι μας.


Έτσι διαμορφώθηκαν οι κανόνες διατροφής που πρέπει να εφαρμόζονται για να είναι ο άνθρωπος υγιής. Οι παράγοντες που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες και τις συνθήκες ζωής, το κλίμα, την ανάπαυση και τη διατροφή, αποτελούν την βάση για την πρόκληση των παθήσεων και την ανατροπή της υγείας αλλά και είναι οι προϋποθέσεις για την ανασύνταξη της υγείας στον άνθρωπο.


Οι κανόνες αυτοί ακολουθήθηκαν για πολλούς αιώνες μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, όπου άρχισαν να διατυπώνονται καινούργιες θεωρίες για την εμφάνιση των παθήσεων και την παρέμβαση για την θεραπεία τους.


Η ανακάλυψη των μικροβίων αρχικά και των ιών αργότερα είχε ως αποτέλεσμα να θεωρηθούν ως η βασική αιτία της δημιουργίας των νοσημάτων. Τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται έχουν ως στόχο την εξαφάνιση των μικροβίων και ιών από το ζωντανό οργανισμό.




Τον 19ο αιώνα, που είναι και αιώνας μεγάλων εφευρέσεων, κατακτήθηκε από τον άνθρωπο η δυνατότητα της παραγωγής ενέργειας με τις μηχανές εσωτερικής καύσεως. Η μηχανική μιμήθηκε την ανθρώπινη μηχανή, μέσω της οποίας η ύλη μετασχηματίζονταν σε ενέργεια που σήμαινε δυνατότητα κίνησης, θέρμανσης, ψύξης, κλπ. Η ποιότητα, το είδος και η ποσότητα της τροφής, του στοιχείου που όριζε ο Ιπποκράτης ως βασικό για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρήθηκε βασική για τις μηχανές αλλά όχι για τον άνθρωπο.


Ενδιαφερόμαστε για τη βενζίνη που θα βάλουμε στην μηχανή του αυτοκινήτου μας και δεν βάζουμε καμένα λάδια στο αυτοκίνητο μας. Αλλά, αντιθέτως, τηγανίζουμε τα λάδια που χρησιμοποιούμε για τη «μηχανή» του σώματός μας και τρέφουμε τα παιδιά μας με τηγανιτές πατάτες.


Στην εποχή μας, είμαστε φορείς μιας σχιζοφρενικής συμπεριφοράς: Από τη μια γνωρίζουμε πολλά για την λειτουργία του σώματός μας και από την άλλη δεν κάνουμε τίποτα για την υγεία μας.


Ποιες Είναι οι Κατάλληλες Τροφές για τον Άνθρωπο;


Η πρώτη ερώτηση είναι ποια τροφή είναι κατάλληλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο άνθρωπος είναι βασικά καρποφάγος, δεν βόσκει χόρτα ούτε τρώει θηράματα. Ο «Κήπος της Εδέμ» τον θέλει καρποφάγο. Η εκδίωξη του από τον «Παράδεισο» τον εξαναγκάζει να γίνει παμφάγος να μάθει να συντηρεί τις τροφές, όμως και παράλληλα ν΄ αρρωσταίνει σωματικά και ψυχικά.


Η βασική τροφή του ανθρώπου είναι τα φρούτα, οι καρποί και οι βλαστοί. Η τροφή πρέπει επίσης να είναι σχετική με τις κλιματολογικές συνθήκες, γιατί η τροφή θερμαίνει, ψύχει το σώμα μας και γενικά πρέπει να το βοηθάει να αντιμετωπίσει τις καιρικές συνθήκες στις οποίες επιβιώνει.


Το καλοκαίρι, που σημειώνονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, εάν εξακολουθούμε να τρώμε τα βαριά λιπαρά γεύματα του χειμώνα, αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο της θερμοπληξίας, γιατί μπουκώνουν οι αρτηρίες με καμένο λίπος και το σώμα δεν μπορεί ν ΄αποβάλλει την παραγόμενη θερμοκρασία.


Το χειμώνα, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, εάν καταναλώνουμε κατεψυγμένα ζαρζαβατικά του καλοκαιριού, θα έχουμε πρόβλημα με την θέρμανση του σώματος, γιατί τα ζαρζαβατικά του καλοκαιριού περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού που συντελεί στη μείωση της θερμοκρασίας του αίματος τον χειμώνα. Το καταψυγμένο καλαμπόκι είναι επιζήμια τροφή τον χειμώνα, σ' αντίθεση με το αποξηραμένο ή το αλεύρι του που είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.


Την άνοιξη, τα άγρια χόρτα και τα λαχανικά, οι αγκινάρες, οι καρδιές από μαρούλια, τα γαϊδουράγκαθα (βλαστοί) αποτελούν ιδανική τροφή για τον καθαρισμό και την κάθαρση του σώματός μας.


Ο Ρόλος της Διατροφής στο Ανοσοποιητικό Σύστημα


Κάθε έμβιος οργανισμός διαθέτει έναν ελεγκτικό μηχανισμό μέσω του οποίου αναλύει τα διάφορα στοιχεία που εισάγονται σ' αυτόν. Ο μηχανισμός αυτός ονομάζεταιανοσοποιητικό σύστημα και αρχίζει να διαμορφώνεται από την νεογνική ηλικία, μέσω ενός συνεχούς ελέγχου που ασκείται από τον οργανισμό στην πολλαπλή επικοινωνία του με το περιβάλλον.


Η επιφάνεια του βλεννογόνου του γαστρεντερολογικού συστήματος συντίθεται από ένα εξαιρετικά πολυδύναμο πληθυσμό από επιθηλιακά κύτταρα τα οποία έχουν υψηλή εξειδίκευση στην ικανότητα τους για διαμεμβράνια απορρόφηση και έκκριση ουσιών. Αυτές οι απεκκριτικές και απορροφητικές ικανότητες διευκολύνουν την ουσιώδη λειτουργία του πεπτικού συστήματος στην πέψη και στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών και υποστηρίζουν τον φραγμό μεταξύ του ξενιστή και των πιθανών παθογόνων παραγόντων καθώς και των μεταλλαγμένων που βρίσκονται στον εντερικό σωλήνα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη φυσική ακεραιότητα των βλεννογόνων και τον μεγάλο αριθμό των κυττάρων της ανοσοποίησης.


Η δομή της εσωτερικής επιφάνειας του εντέρου περιέχει τα εξειδικευμένα Μ-κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των δειγμάτων του αντιγονικού περιεχομένου του εντερικού σωλήνα. Η κυρίαρχη παρουσία των κατασταλτικών λεμφοκυττάρων στα επιθηλιακά κύτταρα (ενδοεπιθηλιακά λεμφοκύτταρα) υποθέτει ότι καταστέλλεται η ανταπόκριση του σώματος στα άπειρα δυνητικά αντιγόνα και είναι απαραίτητα για τη σταθερή και απρόσκοπτη δραστηριότητα του ανοσοβιολογικού και αμυντικού μηχανισμού.


Κατ΄ επέκταση, η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού helper λεμφοκυττάρων καθώς και άλλων κυτταρικών διεγερτών του αμυντικού συστήματος που αφορούν τον βλεννογόνο και το υποβλεννογόνιο τμήμα, συντείνουν στον σχηματισμό ενός στρατού έτοιμου να ανταποκριθεί, όταν οι επιφανειακές δυνάμεις αδυνατίσουν.


Η μεγάλη ποικιλία των πολλών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, που αντιδρούν όταν διαταραχθεί το σύστημα, αποτελεί το λόγο της εμφάνισης πολλών νοσημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Ο επιθηλιακός βλεννογόνος του γαστρεντερικού συστήματος διακρίνεται για την ταχεία ανανέωση των επιθηλιακών κυττάρων του (θεωρείται ότι το επιθήλιο ανανεώνεται ολόκληρο κάθε 24 έως 72 ώρες).


Αυτό επιτρέπει αφενός την ταχεία αποκατάσταση ενός λειτουργικά ικανού κυτταρικού πληθυσμού όταν έχουμε εισβολή τοξικών παραγόντων και αφετέρου την παρεμπόδιση της ανάπτυξης κακοήθειας λόγω της ταχείας ανανέωσης των κυττάρων. Συνεπώς, το γαστρεντερικό σύστημα έχει τεράστια σπουδαιότητα για την σωστή ανάπτυξη και την καλή υγεία του οργανισμού.


Με βάση τη νεο-ιπποκρατική αντίληψη, όλες οι αρρώστιες (εκτός από τις μολυσματικές) οφείλονται σε χρόνιες δηλητηριάσεις του οργανισμού από διάφορα στοιχεία που προσλαμβάνονται με τις τροφές, τον αέρα, το νερό ή τη λήψη διαφόρων φαρμακευτικών ουσιών.
Σημαντικότερος νοσογόνος παράγοντας είναι ο αφύσικος τρόπος διατροφής (και, κυρίως, η κατανάλωση ζωικών τροφών, όπως, κρέας, ψάρια, κτλ.), που προκαλεί σοβαρές διαταραχές, δυσλειτουργίες και βλάβες στον οργανισμό.


Για να προστατευθεί απέναντι σ' αυτές, ο οργανισμός κινητοποιεί διάφορους έμφυτους αμυντικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να επιτελούνται και να εκδηλώνονται διάφορες αντιδράσεις (συμπτώματα).


Η χρόνια δηλητηρίαση του οργανισμού από τις ζωικές τροφές, σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή, προκαλεί ένα πλήθος διαταραχών, ανάμεσα στις οποίες ο αρθριτισμός, οι ρευματισμοί και ο σακχαρώδης διαβήτης.


Συνεπώς, στόχος του γιατρού πρέπει να είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα που απορρέει από την εξάλειψη αυτών των νοσογόνων παραγόντων με κατάλληλα μέτρα, όπως η αυστηρά υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με υδροθεραπεία, γυμναστική, ηλιόλουτρα και βελτίωση των συνθηκών διαμονής.


Προτιμάτε Φρούτα και Λαχανικά και Όχι Ζωικές Τροφές


Η τροφή αποτελεί βασικό παράγοντα της συντήρησης της ζωής και της διατήρησης της υγείας. Ο άνθρωπος είναι καρποφάγος και όχι σαρκοβόρος ή μηρυκαστικό. Συνεπώς, ιδανική τροφή για αυτόν είναι τα φρούτα (καρποί), οι σπόροι (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, κ.α.), τα λαχανικά, οι βολβοί και οι βλαστοί και όχι οι ζωικές τροφές (όπως το κρέας, πουλερικά, τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά, κ.α.)


Τις τελευταίες δεκαετίες συντελέστηκε μια σημαντική διαφοροποίηση στον τρόπο με τον οποίο νοσεί ο άνθρωπος με τη βιομηχανοποίηση και τις μεταλλάξεις της τροφής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της συχνότητας της εμφάνισης νοσημάτων όπως ο διαβήτης (ακόμα και σε βρέφη), ο καρκίνος, η κατά πλάκας σκλήρυνση, κ.α.


Σε συνδυασμό με αυτό, ο τρόπος διαβίωσης και η μόλυνση του περιβάλλοντος (μόλυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και του νερού και η ανθυγιεινή κατοικία), συμβάλλουν στην εμφάνιση νοσημάτων σε όλο και μικρότερη ηλικία και με δραματικό τρόπο.
Συνεπώς, η αναθεώρηση των σημερινών συνηθειών μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συντήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας σε καλή κατάσταση.


Η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα είναι ειδική παθολόγος, η οποία ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.


«Ενδιαφερόμαστε για τη βενζίνη, που θα βάλουμε στην μηχανή του αυτοκινήτου μας και δεν βάζουμε καμένα λάδια στο αυτοκίνητο μας. Αλλά, αντιθέτως, τηγανίζουμε τα λάδια που χρησιμοποιούμε για την «μηχανή» του σώματός μας και τρέφουμε τα παιδιά μας με τηγανιτές πατάτες.»




ΠΗΓΗ


----------------------------------------------------------------------
ακολουθεί διαφήμιση 






Γεωτρόπιο 24 - Θυμάρι και Θάλασσα

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι 
και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +- 

τεύχος 74
 
 












------------------------------------------------------------------------------



ακολουθεί διαφήμιση











11 Φεβρουαρίου | Ευρωπαϊκή Ημέρα για το 112

http://www.neolaia.gr/2013/02/11/11-fevrouariou-evrwpaiki-mera-gia-to-112/#.URlVGfJIUY4 


11 Φεβρουαρίου | Ευρωπαϊκή Ημέρα για το 112



Έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στην Ευρώπη κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου η ημέρα του 112.
Το «112″ είναι ο ευρωπαϊκός άριθμός έκτακτης ανάγκης και έχει στόχο να βοηθήσει σε κρίσιμες στιγμές τους Ευρωπαίους που κινδυνεύουν, καλώντας τους πυροσβεστική, ασθενοφόρο ή αστυνομία. Στην Ελλάδα δε γνωρίζουν πολλοί το συγκεκριμένο νούμερο, για αυτό και καθιερώθηκε από πέρυσι η συγκεκριμένη γιορτή στις 11 Φεβρουαρίου, ώστε να ενημερωθούμε καλύτερα.
Ενημερώστε κι άλλους λοιπόν για αυτό το νούμερο και ελπίζουμε να μην το χρειαστείτε ποτέ!

Read more: http://www.neolaia.gr/2013/02/11/11-fevrouariou-evrwpaiki-mera-gia-to-112/#ixzz2KcnKDc33


 ------------------------------------------------------


ακολουθεί διαφήμιση








Εικονοθεραπεία 62

Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι 

και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +- 


  


 


-------------------------------------------------------------------




ακολουθεί διαφήμιση















Σήμερα... 11/2

Αποτέλεσμα εικόνας για λουλουδια
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΒΛΑΣΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σιροπιαστό κέικ καρύδας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους.

Δεν το λες και διαίτης, αλλά τουλάχιστον δεν έχει αυγά και βούτυρο!


Γιατί έρχονται Απόκριες… Απανωτές οι γιορτές φέτος… Μέχρι να περάσουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, προ των πυλών οι Απόκριες. Και να σου οι…
cretangastronomy.gr

Σιροπιαστό κέικ καρύδας χωρίς αυγά και βούτυρο


Γιατί έρχονται Απόκριες…




Απανωτές οι γιορτές φέτος… Μέχρι να περάσουν τα Χριστούγεννα
και η Πρωτοχρονιά, προ των πυλών οι Απόκριες. Και να σου οι μυζηθρόπιτες , οι
γαλατόπιτες και οι τζουλαμάδες,  και να
σου τα πνιγμένα στο τυρί μακαρόνια σε πλούσιο ζωμό κρέατος –τα σύζουμα που
λέμε-   και να σου τα διάφορα  φρικασέ με τα αμνοερίφια του γάλακτος! 




Γιατί
υγιεινή –υγιεινή η κρητική διατροφή αλλά στις Απόκριες του δίναμε ανέκαθεν να
καταλαβαίνει. Μερικά από τα πιο ανθυγιεινά μας πιάτα είναι αποκριάτικα.
Φεστιβάλ χοληστερίνης που συνηθίζω να λέω!Στο μεσοδιάστημα των εορτών  κάποια πιο υγιεινά γλυκά δεν είναι κακή ιδέα. 




Ετούτο εδώ το κέικ είναι μια παραλλαγή «επί το υγιεινότερον» του αγαπημένου –και
αξεπέραστου- ρεβανί με ινδοκάρυδο. Ωραία, ελαφριά παραλλαγή όταν δεν θέλουμε να
επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με λίγα ακόμη αυγά και βούτυρα. Δεν ισχυρίζομαι
ότι είναι ισότιμο του αυθεντικού, αλλά τρώγεται ευχάριστα και σίγουρα με
λιγότερες τύψεις από όσους αγαπούν την καρύδα και τα σιροπιαστά κέικ . 




Επίσης
δεν ισχυρίζομαι ότι το γλυκό είναι διαίτης γιατί περιέχει αρκετή ζάχαρη . Ίσως
κάποιος θα μπορούσε να το φτιάξει με γλυκαντικό αλλά εγώ δεν συνηθίζω τα
γλυκαντικά, τουλάχιστον σε ποσότητες που απαιτεί ένα κέικ και σε παρασκευάσματα
που απαιτούν ψήσιμο.





Υλικά:


1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1,5 κούπα τριμμένη καρύδα και λίγη ακόμη για το γαρνίρισμα

½ κούπα ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας

1 κούπα ζάχαρη

3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

½ κούπα γάλα

Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

2 σωληνάκια βανίλιας


Για το σιρόπι:

1,5 κούπα ζάχαρη, 1,5 κούπα νερό , φλούδα λεμονιού ή
πορτοκαλιού


Επί το έργον:


Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι: Βάζουμε τα υλικά του σε κατσαρόλα
και τα βράζουμε για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε να
κρυώσει εντελώς.




Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καρύδα και το μπέικιν.
Σε άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη , μέχρι να έχουμε μια
ομοιογενή κρέμα. 




Προσθέτουμε το γάλα , το ξύσμα και τις βανίλιες και
συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (πάνω από το
μπολ ανάμειξης) και τον αδειάζουμε στο μείγμα. 




Προσθέτουμε και το μείγμα του
αλευριού- καρύδας και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλολαδωμένη
και αλευρωμένη φόρμα κέικ  με διάμετρο 26
cm (κατά προτίμηση με
σούστα)  ή σε φόρμα σιλικόνης αντίστοιχου
μεγέθους. 




Αφήνουμε το κέικ να περιμένει και ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν σβήσει το φωτάκι, το ψήνουμε για μια ώρα περίπου ακολουθώντας τις γενικές οδηγίες.




Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε
10 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε και το ξαναβάζουμε στη φόρμα. 




Το περιχύνουμε εκεί με
το κρύο σιρόπι και περιμένουμε να απορροφηθεί εντελώς.




 Ξεφορμάρουμε οριστικά
και πασπαλίζουμε με καρύδα.




Το διατηρούμε σκεπασμένο εκτός ψυγείου. Δεν έχει αυγά και διατηρείται για μέρες.




Παρατηρήσεις:


1) Μπορούμε να σιροπιάσουμε κρύο το κέικ με ζεστό σιρόπι.


2)Πολλές φορές
διατηρώ σιρόπι από γλυκά του κουταλιού στο ψυγείο και τα χρησιμοποιώ στο
σιρόπιασμα κέικ. Έτσι είχα σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι αυτή τη φορά. Θα
χρειαστούμε περίπου 2 κούπες έτοιμο σιρόπι (το δικό μου ήταν λίγο παραπάνω και
γι αυτό το κέικ βγήκε πιο ζουμερό απ’ ότι θα ήθελα).


3)Το κέικ μπορεί να γίνει και νηστίσιμο αν αντί γάλα
αυξήσουμε το χυμό κατά ¼ της κούπας και προσθέσουμε άλλο ¼ λικέρ ή κονιάκ στο
μείγμα μας.4)Η  καρύδα έχει χοληστερίνη οπότε πρέπει να την προσέχουν όσοι έχουν παθολογικό πρόβλημα. Τουλάχιστον εδώ δεν την αυξάνουμε με αυγά και βούτυρο…

5) Επειδή συχνά δέχομαι σε σχόλια ή e-mails ερώτηση για το μέγεθος της κούπας μου, επισυνάπτω την φωτογραφία της. Θα τη βάλω και στο πλάι για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις! 





Καλή εβδομάδα να έχουμε!


 -------------------------------------------------------------------




ακολουθεί διαφήμιση 













πλέκουμε με βελόνα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Manualidades DIY.










Manualidades DIY
Si te gusta el crochet, mira este enlace: www.manualidadesdiy.com <3

Αν σας αρέσει το βελονάκι, δείτε αυτό το σύνδεσμο: www.manualidadesdiy.com <3


-------------------------------------------------------



ακολουθεί διαφήμιση 






·

SPINACH CHEESE PUFFS

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Katerina Vasileiou.
Δείτε μία ιδέα για σπανάκι και τυρί







SPINACH CHEESE PUFFS - these bite-size goodies are filled with cream cheese, feta, bacon bits and more. They're always a hit at any function!
FULL RECIPE: http://lilluna.com/spinach-cheese-puffs-recipe/

Αυτά τα δαγκώσει είναι γεμάτα με κρέμα τυριού, φέτα, μπέικον και άλλα. Είναι πάντα ένα χτύπημα σε οποιαδήποτε λειτουργία!

Πλήρης συνταγή: http://lilluna.com/spinach-cheese-puffs-recipe/


-------------------------------------------------------------


ακολουθεί διαφήμιση








Σήμερα...10/2

Sonnenhut, Άνθος, Λουλούδι, Φυτό, Φύση
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  





-------------------------------------------------------------------------------




ακολουθεί διαφήμιση










Δημοφιλείς αναρτήσεις