Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Διαβάστε τον Λόγο!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Γνωρίζατε ότι δεν πρέπει Ποτέ να τρώμε Αγγούρι και Τομάτα στην ίδια Σαλάτα; Διαβάστε τον Λόγο! - share24.gr
 
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο συνδυασμός διατροφικών ουσιών με αργή ή ταχεία πεπτική διεργασία δεν είναι μία σωστή πρακτική! Η απάντηση είναι ότι το πιο ελαφρύ υλικό θα καταλήξει στο έντερο την ώρα που το πρώτο υφίσταται πλήρη πέψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ζύμωση της τροφής στο στομάχι και ενδεχομένως να δηλητηριάσει ολόκληρο τον οργανισμό. Μπορεί να οδηγήσει σε αργή πέψη και ζύμωση των σακχάρων και του αμύλου, γεγονός που δεν θα επιτρέψει να απολαύσετε το γεύμα σας.
Επίσης κάτι ακόμα – η διαδικασία ζύμωσης μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, πρήξιμο και πόνο στο στομάχι, όπως και εντερικές διαταραχές.
Ας δούμε μερικούς συνδυασμούς τροφών που θα πρέπει να αποφεύγουμε για τους λόγους που εξηγήσαμε πιο πάνω:
  • Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι τομάτες δεν είναι συμβατά μεταξύ τους και δεν πρέπει να καταναλώνονται ταυτόχρονα. Όταν αυτά τα δύο λαχανικά καταλήγουν στον στομάχι κι αρχίζει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην στομαχική κοιλότητα για την πέψη ενδεχομένως να προκαλέσει διάφορες πεπτικές διαταραχές.

  • Η κατανάλωση φρούτων αμέσως μετά το γεύμα σίγουρα δεν είναι ,μια ορθή πρακτική! Γιατί; Διότι τα φρούτα χρειάζονται πολύ χρόνο για να χωνευθούν και δεν πρέπει να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο στομάχι. Η κατανάλωσή τους μετά το γεύμα θα προκαλέσει ζυμώσεις στο στομάχι που ενδεχομένως να οδηγήσουν παλινδρόμηση ή πεπτικές διαταραχές του πεπτικού συστήματος.
  • Όλοι γνωρίζουμε ότι τα χάμπουργκερ με τυρί είναι ένα δημοφιλές πιάτο σε πολλές χώρες. Ωστόσο, πρέπει να το αποφεύγει κανείς. Δείτε πώς λειτουργεί: η συστατικά του είναι πλούσια σε άμυλο, δηλαδή ακολουθεί διαφορετικό στάδιο πέψης από την πρωτεΐνη, οπότε η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη ζύμωση και περαιτέρω πεπτικέ διαταραχές. Το ίδιο ισχύει όταν καταναλώνουμε μακαρόνια με κρέας.
  • Κρέας και τυρί – οπωσδήποτε ΟΧΙ! Γιατί; – διότι πρέπει αν αποφεύγετε τόσες πολλές πρωτεΐνες στο ίδιο πιάτο. Επιλέξτε έναν τύπο πρωτεΐνης
  • Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι δεν πρέπει να αναμιγνύουμε ψωμί με ζυμαρικά, ή με χυμό πορτοκάλι καθώς το οξύ που απαιτείται για την πέψη του χυμού μπορεί να καταστρέψει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την πέψη του αμύλου.
  • Τα λαχανικά και το τυρί είναι άλλος ένας συνδυασμός που πρέπει να αποφεύγουμε. Ο συνδυασμός θα οδηγήσει σε πρήξιμο.
  • Επίσης, δεν πρέπει να καταναλώνετε πεπόνι ταυτόχρονα με καρπούζι. Ο βασικός λόγος είναι ότι αυτά τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται ξεχωριστά, ποτέ σε συνδυασμό με άλλα φρούτα.
  • Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τον συνδυασμό μπανάνας και γάλακτος, ωστόσο αυτός συνδυασμός καθυστερεί τη διαδικασία τη πέψης – σε σημαντικό βαθμό κιόλας!
  • Οι άνθρωποι συνήθως προσθέτουν φρούτα στο μπωλ με το γιαούρτι τους για πρωινό, αλλά αυτός ο συνδυασμός καθυστερεί την πέψη και καταστρέφει την χλωρίδα του εντέρου. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για τον ανανά, ο οποίος ενισχύει τα ενεργά συστατικά που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.
Μετάφραση – Απόδοση, Λ.Τ.



share24.gr / Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.




116.099 προβολές
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ο Ιπποκράτης ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πατέρας της ιατρικής επιστήμης, γεννήθηκε στην Κω, στις 27 του μήνα Αγριανού το 460 π.χ. Ήταν γιός του Ηρακλείδη και της Φανεραίτης και καταγόταν από τη γενιά του πατέρα του από τον Ασκληπιό και από τη γενιά της μητέρας του από τον Ηρακλή. Η καταγωγή του ήταν ιερατική και οι πρόγονοί του ιερείς Aσκληπιάδες, άνθρωποι γνώστες της ιατρικής τέχνης που έδωσαν άριστη μόρφωση στο μικρό Ιπποκράτη. Εκτός από τους γονείς του, δάσκαλοί του υπήρξαν ο σοφιστής Γοργίας, ο Δημόκριτος ο Αβδηρίτης και ο διαιτολόγος Ηρόδικος. Την ιατρική επιστήμη τη διδάχθηκε στις σχολές της Κνίδου και της Κω και παράλληλα ταξίδεψε στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες μακρινές όπως η Σκυθία και η Αίγυπτος.
Μεγάλος επιστήμονας καθώς ήταν, απάλλαξε την ιατρική από τη δεισιδαιμονία, δεν δίστασε να εφαρμόσει νέες θεραπευτικές μεθόδους, μεγαλώνοντας καταρχήν τις αίθουσες νοσηλείας του Ασκληπιού και παράλληλα κάνοντας προσιτές τις θρησκευτικές ιατρικές διδασκαλίες στους νεαρούς ιατρούς.
Και φυσικά αξίζει να αναφερθούμε στην μεγάλη του ανακάλυψη όταν έσωσε την Αθήνα από την φοβερή αρρώστια τον λοιμό. Ήταν μια αρρώστια που θέρισε χιλιάδες πολίτες. Το πόσοι Αθηναίοι πολίτες πέθαναν δεν ξέρουμε ακριβώς. Είναι γνωστό όμως πόσοι πέθαναν στο στρατό από την ασθένεια αυτή: 300 ιππείς και 4.400 οπλίτες. Επτά ολόκληρα χρόνια μάστιζε την Αθήνα ο λοιμός. Και θα προχωρούσε το κακό εάν δεν εμφανιζόταν ο ίδιος ο Ιπποκράτης, που ήταν τότε στην ακμή της ηλικίας του και της επιστημονικής του καριέρας. Κουράστηκε αρκετά μελετώντας ώρες ατελείωτες την καταστρεπτική επιδημία. Παρατήρησε λοιπόν, πως όσοι προσβάλλονταν ελαφριά ή και καθόλου ήταν οι σιδηρουργοί. Η φωτιά λοιπόν συμπέρανε ότι ήτανε το σωτήριο φάρμακο. Και συμβούλεψε τους Αθηναίους να ανάψουν μεγάλες φωτιές σε όλη την πόλη και να καίνε μέρα-νύχτα. Έτσι η καταραμένη αρρώστια εξαφανίστηκε.
Από τότε ο Ιπποκράτης ονομάστηκε ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Pro Evolution Soccer 2016 : Olympiakos Vs Atletico Madrid

Γιατρικό για Πάνω από 50 Ασθένειες!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Γιατρικό για Πάνω από 50 Ασθένειες! Αυτό το Απίστευτο Τσάι Αποτοξινώνει τον Οργανισμό και Σκοτώνει τα Παράσιτα! -…

Πολλά από τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη πολλών ανίατων ασθενειών όπως ο καρκίνος, η άνοια και πολλά άλλα.

Κουρκουμάς

Η κύρια δραστική ουσία στον κουρκουμά ονομάζεται κουρκουμίνη. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες και μελέτες που επαληθεύουν τα ιατρικά οφέλη της. Είναι αντι-φλεγμονώδης, καταπολεμά τον καρκίνο και προάγει την υγεία του εγκεφάλου!

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι άλλο ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδες που είναι γνωστό για τις ιδιότητές του εναντίον του καρκίνου. Επίσης, βοηθά στην πέψη και ημικρανίες.

Κανέλα

Αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην Ασία για να κρατά το σάκχαρο στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα και να θεραπεύει από το κοινό κρυολόγημα

Κάρδαμο

Το κάρδαμο προλαμβάνει επικίνδυνες θρομβώσεις στο αίμα, εμποδίζοντας τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και την προσκόλλησή τους στα τοιχώματα των αρτηριών. Επίσης, βοηθά το σώμα να αποβάλει τα απόβλητα μέσω των νεφρών.

Μέλι

Θεωρείται ένα από τα πιο αβρά και πιο υγιεινά τρόφιμα στον πλανήτη. Το μέλι είναι εκείνο το συστατικό που θα δώσει στην συνταγή μια ευχάριστη γεύση, αλλά και ενέργεια στο σώμα. Απλά φροντίστε να μην το καταχραστείτε.

Συστατικά:

  • μισή κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • μισή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • μια μύτη (1/6) του κουταλιού του γλυκού κουρκουμά
  • μια πρέζα κάρδαμο
  • 500 ml νερό
  • Μικρή ποσότηtα ακατέργαστο μέλι, όση βάζετε και στο τσάι σας

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίξτε τα στα 500 ml του νερό, αφού το βράσετε πρώτα. Ανακατέψτε καλά και προαιρετικά προσθέστε λάδι καρύδας ή βούτυρο.



Μετάφραση και Επιμέλεια Κειμένου: share24.gr via healthylifetricks.com
Κάντε like στην νέα μας σελίδα «Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με την υγεία και τη διατροφή! Πατήστε στο πλαίσιο που ακολουθεί το like (Μου αρέσει):
!!!Σημαντικό!!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο!

ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΛΙΚΕΡ!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Η Eva Frag κοινοποίησε ένα σύνδεσμο στην ομάδα Ποικίλη ύλη.
Αγαπημένο Λεμοντσελο!!]

Δοκιμασμένο τόσο με τσίπουρο, βότκα, όσο και με τζιν. Μπορείς…

ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΛΙΚΕΡ!



Δοκιμασμένο τόσο με τσίπουρο, βότκα, όσο και με τζιν. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις τσικουδιά, αλλά θα έχει την λεγόμενη «αψάδα». Το αυθεντικό λεμοντσέλο ή λιμοντσέλο παράγεται με λεμόνια Femminello St. Teresa. Τα εν λόγω λεμόνια είναι χοντρόφλουδα και είναι αυτά της φωτογραφίας που ακολουθεί. Εσύ που δεν μένεις στη Νότια Ιταλία, προτίμησε λεμόνια από την πιο κοντινή αράντιστη λεμονιά ή βιολογικά λεμόνια.

Θα χρειαστείς
12 λεμόνια
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο αλκοόλ βάσης
1 λίτρο εμφιαλωμένο νερό

Εκτέλεση:
Πλένεις τα λεμόνια πολύ προσεκτικά. Φτιάχνεις σιρόπι ζάχαρης σε ένα κατσαρολάκι με το 1 λίτρο νερού και τα 400 γραμμάρια ζάχαρης.

Ξεφλουδίζεις τα λεμόνια με μαχαίρι ή αποφλοιωτή (πολύ λεπτά χωρίς το άσπρο της φλούδας που είναι πικρό) και βάζεις τις φλούδες στο μπουκάλι με το αλκοόλ.



Μόλις το κατσαρολάκι με το σιρόπι ζάχαρης κρυώσει, μοιράζεις από μισό σιρόπι (ελάχιστα λιγότερο από το αρχικό λίτρο) σε δύο γυάλινα μπουκάλια του ενός λίτρου.

Αφήνεις το αλκοόλ με το λεμόνι για μια μέρα να «δράσει» και ύστερα το μοιράζεις και αυτό στα δύο γυάλινα μπουκάλια. Έτσι έχεις δύο λίτρα λεμοντσέλο με ένα λίτρο αλκοόλ!

decoration.gr

Ασφόδελος

Απρίλιος 2002

Γνωρίζετε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι οι ασφόδελοι αποτελούσαν τροφή των νεκρών, καθώς πίστευαν ότι υπήρχε στον κάτω κόσμο ένα μεγάλο λιβάδι με ασφοδέλους;

Ασφόδελος - Asphodelus ramosus
Ασφόδελος
Αυτά τα πολυετή φυτά της οικογένειας των λιλιειδών είναι ενδημικά της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης. Πάνω από 12 είδη του φυτού βρίσκονται διασκορπισμένα σε μια μεγάλη περιοχή που επεκτείνεται από την Μεσόγειο ως την Ινδία. Ο κοινός ασφόδελος συναντάται σε λιβάδια, αλλά και σε άγονες και έρημες περιοχές. Οι ρίζες του μοιάζουν σαν δάχτυλο ή καρότο, έχουν χρώμα καφέ και είναι χυμώδεις. Τα φυτά σχηματίζονται από συστάδες λογχωτών φύλλων που μοιάζουν κάπως με τα φύλλα του κρεμμυδιού και που φτάνουν σε μήκος τα 60 εκατοστά. Από τα μέσα της άνοιξης και νωρίς το καλοκαίρι ανθίζουν πάνω σε χοντρά στελέχη, τσαμπιά από μικρά, άσπρα, σε σχήμα άστρου λουλούδια. Ο καρπός του είναι ένα αβγό που μοιάζει με κάψουλα. Αυτά τα φυτά φτάνουν γύρω στο 1 μέτρο ύψος και 40 εκατοστά πλάτος. Οι ασφόδελοι καλλιεργούνται μόνο σε βοτανικούς ή θεματικούς κήπους, αν και πολλαπλασιάζονται εύκολα με σπόρο ή διαίρεση των ριζών. Οι ρίζες πρέπει να συλλέγονται στο τέλος της πρώτης χρονιάς.
Οι αρχαίοι φύτευαν αυτά τα λουλούδια δίπλα σε τάφους, σαν είδος προσφοράς στους νεκρούς. Πίστευαν ότι αποτελούσαν τροφή των νεκρών, και πολλά ποιήματα έχουν γραφεί γι' αυτό το έθιμο. Το όνομα ασφόδελος έχει ελληνική ρίζα και σημαίνει σκήπτρο. Ο Αρτεμίδωρος στην Ονειροκριτική του αναφέρει: "Ο ασφόδελος... προμηνύει θάνατο μόνο για τους ασθενείς, όπως έχω συχνά παρατηρήσει. Δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω με βεβαιότητα γιατί συμβαίνει αυτό, ίσως γιατί πιστεύεται ότι οι πεδιάδες του ’δη είναι γεμάτες από ασφοδέλους." Ο Όμηρος μνημονεύει έναν αγρό με ασφοδέλους δύο φορές κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Οδυσσέα στον κάτω κόσμο και ξανά όταν οι ψυχές των επίδοξων μνηστήρων οδηγήθηκαν από τον Ερμή στον κάτω κόσμο. Ο Ησίοδος όμως, περιγράφει τον ασφόδελο ως το εισιτήριο του φτωχού, χωρίς να κάνει νύξη στις προλήψεις  που συνέδεαν το φυτό με τον κάτω κόσμο. Ο Λουκιανός επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες πίστευαν ότι υπήρχε στον κάτω κόσμο ένα μεγάλο λιβάδι με ασφοδέλους. Ο Ησύχιος καταχωρεί τον ασφόδελο σαν αρωματικό φυτό του οποίου η ρίζα, σύμφωνα με τον Αρίσταρχο, είναι εδώδιμη.
Οι ρίζες του φυτού ξεραίνονται και βράζονται σε νερό, παράγοντας μια κολλώδη ουσία που σε μερικές χώρες ανακατεύεται με δημητριακά ή πατάτες για να φτιαχτεί ασφοδελόψωμο. Στην Ισπανία και σε άλλες χώρες οι ρίζες χρησιμοποιούνται σαν τροφή ζώων, ειδικά στα πρόβατα.  Στις χώρες της Βόρειας Αφρικής τα γουρούνια τα άγρια γουρούνια τις τρώνε με λαιμαργία. Στο Ιράν, ένα είδος κόλας παράγεται από τους βολβούς του ασφοδέλου, οι οποίοι πρώτα ξεραίνονται και μετά αλέθονται. Όταν ανακατευτεί με κρύο νερό, η σκόνη τους φουσκώνει και μετατρέπεται σε ισχυρή κόλα. Ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος έλεγαν ότι οι ρίζες μαγειρεύονταν σε στάχτη και μετά τρώγονταν. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τις χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο σε διάφορες ασθένειες, αλλά η σύγχρονη ιατρική δεν τις μεταχειρίζεται.
Στην λαϊκή ιατρική χρησιμοποιούνται ακόμα οι ασφόδελοι στο Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους. για να θεραπεύσουν κάποια εξογκώματα που βγαίνουν ανάμεσα στις αρθρώσεις των χεριών ή των ποδιών. Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο γιατροσόφι για αυτό το πρόβλημα από τις ρίζες του ασφοδέλου. ’λλες φαρμακευτικές χρήσεις έχει το φυτό στην θεραπεία του ίκτερου, του εκζέματος, του πρηξίματος των ποδιών, των ρυτίδων, και στην ανακούφιση του στομάχου.
Πηγή:
http://www.botany.com/asphodelus.html

http://www.geocities.com/HotSprings/Bath/6482/ english/plants/irit.htm
http://www.botanical.com/botanical/mgmh/a/aspho080.html
http://omega.cohums.ohio-state.edu:8080/hyper-lists/ classics-l/99-07-01/0609.html



 

σπιτικά γιατροσόφια για να επαναφέρετε τα ούλα σας

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Η καλή στοματική υγιεινή είναι μείζονος σημασίας για την σύνολο της υγείας μας. Αλλά για μερικούς ανθρώπους, το βούρτσισμα των δοντιών και το οδοντικό νήμα δύο φορές την ημέρα δεν είναι αρκετά για να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης της ασθένειας των ούλων. Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα είναι οι δύο κύριες ασθένειες των ούλων. Και οι δύο προκαλούνται από πέτρα, μια σκληρή μορφή πλάκας που μόνο οι οδοντίατροι μπορούν να αφαιρέσουν.
Η ουλίτιδα είναι ένα πρώιμο στάδιο της περιοδοντίτιδας, η οποία, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προσβάλλει τα οστά, τα ούλα και τον συνδετικό ιστό. Αν ο οδοντίατρός σας να σας έχει μιλήσει για φλεγμονή των ούλων, τότε θα θέλετε να γνωρίζετε αυτά τος 10 σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου των ούλων.
1. Θαλασσινό νερό και υπεροξείδιο του οξυγόνου. Διαλύστε μια μεγάλη ποσότητα θαλασσινού αλατιού σε ζεστό νερό μαζί με λίγο υπεροξείδιο του οξυγόνου. Χρησιμοποιήστε μια σύριγγα για να ψεκάσετε τα επηρεαζόμενα ούλα με το διάλυμα. Εάν δεν έχετε μια σύριγγα, κάντε γαργάρες και φτύστε.
2. «Τράβηγμα» με λάδι. Αυτή η μοντέρνα θεραπεία υποτίθεται ότι θα «τραβήξει» τις τοξίνες από το στόμα. Χρησιμοποιήστε βιολογικό σησαμέλαιο, ελαιόλαδο, ή λάδι καρύδας. Κάντε επάλειψη τα ούλα σας με το λάδι της επιλογής σας για 20 λεπτά πριν το βούρτσισμα για καλύτερα αποτελέσματα.
3. Γαργάρες με φασκόμηλο. Βράστε 50 φρέσκα βιολογικά φύλλα φασκόμηλου σε νερό και κάντε γαργάρες με αυτό το στοματικό διάλυμα αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας. Είναι εξίσου χρήσιμο να πίνετε τσάι φασκόμηλο. Το φασκόμηλο είναι ένα αντι-φλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και αντιμικροβιακό.
4. Σκόρδο και κουρκούμη. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός είναι αντι-φλεγμονώδης και αντι-βακτηριακός. Αναμείξτε μια πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου με σκόνη κουρκούμη. Βουρτσίστε τα δόντια σας με αυτή την πάστα με τον ίδιο τρόπο που θα βουρτσίζατε χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα.
5. Έλαιο από tea tree. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου tea tree είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την ασθένεια των ούλων . Προσθέστε μερικές σταγόνες στην οδοντόπαστα σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα.
6. Έλαιο από γαρίφαλλο. Το έλαιο από tea tree δεν είναι το μοναδικό αιθέριο έλαιο που βελτιώνει την υγεία των ούλων. Ταμπονάρετε τα φλεγμονώδη ούλα με ένα κομμάτι βαμβάκι με λάδι γαρύφαλλο για να απαλύνει τον πόνο και θεραπεύσει τη λοίμωξη.
7. Λεμόνι. Το γνωρίζατε ότι τα ξινά εσπεριδοειδή είναι και αντι-φλεγμονώδη; Εφαρμόστε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και αλατιού στα δόντια σας, αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
8. Χαμομήλι. Αν δεν είστε οπαδός της μέντας, θα λατρέψετε αυτό το υποκατάστατο του στοματικού διαλύματος. Ξεπλύνετε μετά το βούρτσισμα δοντιών με τσάι χαμομήλι για υγιή ούλα.
9. Αλόη. Ακούγεται περίεργο, αλλά πηγαίνοντας για ύπνο με 100% καθαρή αλόη στα ούλα σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Εναλλακτικά, μπορείτε να πίνετε δύο κουταλιές της σούπας χυμό αλόης δύο φορές την ημέρα ή να χρησιμοποιήσετε χυμό αλόης ως στοματικό διάλυμα.
10. Χυμός Cranberry. Ο χυμός cranberry βοηθά στην πρόληψη των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα. Πιείτε την ημέρα ένα χυμό cranberry για καλύτερα αποτελέσματα. Λάβετε υπόψη να πίνετε φυσικό χυμό, καθώς οι χυμοί του εμπορίου περιέχουν πολλή ζάχαρη.
Credit: Remedydaily


Δημοφιλείς αναρτήσεις