Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Φορμόλη για τα ψάρια και ...

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

net.xekinima.org
Φορμόλη για τα ψάρια και δικαστήρια για όποιον τολμάει να μιλήσει - Ξεκίνημα

Τις τελευταίες μέρες έχει κυκλοφορήσει πλατιά η είδηση ότι εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών χρησιμοποιούν όλες τις τελευταίες δεκαετίες καταστροφικές πρακτικές εκτροφής ψαριών, τόσο για το περιβάλλον και τα θαλάσσια οικοσυστήματα, όσο και για την ανθρώπινη υγεία. Η υπόθεση αυτή έχει δύο πτυχές. Η πρώτη έχει να κάνει με την ασυδοσία των εταιρειών, που προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, δε διστάζουν να ταΐζουν τον κόσμο επικίνδυνες, τοξικές ουσίες και να ρυπαίνουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Η δεύτερη, έχει να κάνει με την ελληνική Δικαιοσύνη και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε έναν άνθρωπο που αποφάσισε να μη μείνει σιωπηλός και να καταγγείλει τις εταιρείες που πλουτίζουν σε βάρος της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Η περιπέτεια του Χρήστου Λοβέρδου

Οι καταγγελίες του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου σχετικά με τις παραπάνω πρακτικές και την εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή που έχουν προκαλέσει, όχι μόνο δεν οδήγησαν σε έρευνα γύρω από την εταιρεία «Ανδρομέδα» την οποία καταγγέλλει, αλλά είχαν σαν αποτέλεσμα την απόλυσή του, αλλά και βροχή μηνύσεων εναντίον του για εξύβριση, απαγωγή και άλλες κατηγορίες. Έχει μπροστά του μια σειρά από δικαστικές μάχες, ενώ του έχουν ήδη επιβληθεί εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Επιπλέον, όπως καταγγέλλει ο ίδιος και οι δικηγόροι του, έχει δικαστεί ερήμην, χωρίς να ενημερωθεί για το δικαστήριο που είχε στις 18 του περασμένου Μάη και στο οποίο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών! Μια ποινή για την οποία ενημερώθηκε στις 19 Σεπτέμβρη από την εισαγγελέα Ηγουμενίτσας!

Τι είναι αυτό που κατήγγειλε;

Σύμφωνα με τον Χ. Λοβέρδο, οι καταγγελίες για επικίνδυνες πρακτικές ιχθυοκαλλιέργειας έχουν γίνει εδώ και καιρό στους αρμόδιους φορείς. Ο ίδιος συνέλεξε στοιχεία για τις παραπάνω πρακτικές και έδωσε το σχετικό υλικό στο Φορέα Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα το καλοκαίρι του 2017. Η απάντηση που πήρε σύμφωνα με τον ίδιο από τον υπάλληλο του φορέα που παρέλαβε το υλικό ήταν «Χαρά στο κουράγιο σου που τα βάζεις μ αυτούς». Στη συνέχεια κατέθεσε το υλικό στο τμήμα αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Εκεί, όπως εξηγεί, του απάντησαν «Ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου». Στη συνέχεια κατέθεσε το υλικό στο Λιμενικό Σώμα. Η μόνη που ενδιαφέρθηκε για τις καταγγελίες του, ήταν η εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα», η οποία απάντησε με βροχή από μηνύσεις.
Αυτά και πολλά ακόμη καταγγέλλει ο ιχθυολόγος ως προς τη δική του δικαστική περιπέτεια, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της. Ας δούμε όμως και την ουσία της υπόθεσης, τις καταγγελίες του δηλαδή γύρω από τις πρακτικές εκτροφής ψαριών των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας όπως η «Ανδρομέδα».

Φορμόλη, πλαστικά χρώματα και εγκεφαλίτιδα

«Πως είναι δυνατό να πέφτουν τόνοι φορμόλης καθημερινά μέσα στη θάλασσα και να μη μιλάει κανείς;»
Αναρωτιέται ο Χρήστος Λοβέρδος, σε βίντεο που έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο facebook. Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη, γνωστή και ως φορμόλη, είναι μια χημική ένωση ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο και άλλους οργανισμούς, που χρησιμοποιείται για συντήρηση, ή απολύμανση. Η πιο γνωστή της χρήση έχει να κάνει με την ταρίχευση νεκρών οργανισμών, ενώ στην ιχθυοκαλλιέργεια χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό, αν και νόμιμη είναι η χρήση μόνο πολύ συγκεκριμένων σκευασμάτων που την περιέχουν και μόνο με κτηνιατρική συνταγή. Είναι προφανές, ότι η ρίψη τόνων φορμόλης στη θάλασσα που περιγράφει ο Χ. Λοβέρδος δεν έχει καμία σχέση με την επιτρεπόμενη χρήση, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να συμβάλει στην καταπολέμηση παθογόνων οργανισμών που απειλούν τα ψάρια. Η ίδια η φορμόλη πάντως, κάθε άλλο παρά ακίνδυνη είναι. Μπορεί να προκαλέσει από σοβαρούς ερεθισμούς μέχρι καρκίνο, σύμφωνα με το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ.
Όπως εξηγεί εξάλλου και ο ίδιος ο καταγγέλλων, η παραπάνω ουσία είναι ιδιαίτερα τοξική και επικίνδυνη, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα των ψαριών να νοσούν από διάφορες ασθένειες. Ανάμεσα σε άλλα, ο Χ. Λοβέρδος αναφέρει ότι σε συγκεκριμένη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας προσβλήθηκαν από εγκεφαλίτιδα το 1,5 εκατομμύριο από τα 3 εκατομμύρια λαβράκια. Τα ψάρια αυτά δεν ελέγχονται, αλλά κατευθύνονται στην αγορά και στο πιάτο μας. Επιπλέον, όπως αναφέρει, τα ψάρια που προσβλήθηκαν από την ασθένεια μπορούν να τη μεταδώσουν μαζικά και στα ελεύθερα ψάρια, βάζοντας σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή. Όλα αυτά, σε προστατευόμενη υποτίθεται περιοχή «Natura».

Η φορμόλη όμως δεν είναι το μοναδικό περιβαλλοντικό έγκλημα αυτών των εταιρειών. Σύμφωνα με τον Χ. Λοβέρδο, στις εγκαταστάσεις των εταιρειών λειτουργούν επίσης πλυντήρια διχτυών. Όπως εξηγεί, τα δίχτυα βάφονται με πλαστικό χρώμα, προκειμένου να αποτραπεί ή να μετριαστεί ο σχηματισμός φυτικών οργανισμών πάνω τους, ώστε το νερό να κυκλοφορεί καλύτερα και έτσι να περνάει περισσότερο οξυγόνο στο εσωτερικό των διχτυών, όπου ζουν τα ψάρια. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η όρεξή τους για τροφή. Περισσότερη τροφή ίσον μεγαλύτερα ψάρια, ίσον μεγαλύτερα κέρδη. Τα δίχτυα αυτά όμως, κάποια στιγμή «αποχρωματίζονται». Το πλαστικό χρώμα που σταδιακά αποκολλάται από αυτά, μένει προφανώς στη θάλασσα. Στη συνέχεια, προκειμένου να ξαναχρησιμοποιηθούν τα δίχτυα, πλένονται σε πλυντήρια δίπλα στις ακτές και ξαναβάφονται. Τα απόβλητα των πλυντηρίων καταλήγουν επίσης στη θάλασσα.

Το θέμα αυτό, μπορεί να έγινε γνωστό μόλις πρόσφατα, όπως υπενθυμίζει όμως ο Χ. Λοβέρδος, έχει στο παρελθόν κινητοποιήσει μαζικά κατοίκους περιοχών που ασχολούνται με την αλιεία, όπως ο Πόρος, ο Μαλιακός κόλπος, η Κεφαλονιά, ο Αμβρακικός, ο Κάλαμος, η Κάσσος και άλλες.

Και η δικαιοσύνη… στη φορμόλη

Αυτές οι κινητοποιήσεις όμως, σπάνια έχουν ουσιαστική κάλυψη από τα ΜΜΕ. Όπως ισχύει και για τις καταγγελίες περιβαλλοντικών εγκλημάτων όπως η παραπάνω. Έτσι, οι εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, μας ταΐζουν καρκίνο και την ίδια ώρα απειλούν να εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά τους ελάχιστους ανθρώπους που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τις πρακτικές τους. Σύμμαχός τους, οι αρμόδιοι φορείς που γνωρίζουν τις καταγγελίες εδώ και πάνω από ένα χρόνο, χωρίς να κάνουν το παραμικρό. Όπως επίσης, η «τυφλή» ελληνική δικαιοσύνη, που έχει επιλέξει να κυνηγήσει τον καταγγέλλοντα, αντί να μπει στον κόπο να ασχοληθεί με τα εγκλήματα που συντελούνται ενάντια στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Μιλφει στο ποτηρι

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Μιλφει στο ποτηρι ειναι ευκολο και πολυ νοστιμο !!!
 
i-gastronomie.gr
Μιλφει στο ποτηρι ειναι ευκολο και πολυ νοστιμο !!! Για οσους δεν…
 
Μιλφει στο ποτηρι ειναι ευκολο και πολυ νοστιμο !!!
Για οσους δεν θελουν να μπλεκουν με πιατα και μαχαιρια προσπαθωντας να κοψουν ενα καλο κομματι χωρις να διαλυθει,η λύση του γλυκου σε μπολακια ειναι ιδανικη!!!

Υλικα για 16 μπολακια
  • 1 λιτρο γαλα
  • 160 γρ.αχνη ζαχαρη
  • 200 γρ.μαργαρινη λιωμενη
  • 160 γρ.κορν φλαουρ
  • 2 βανιλιες
  • 1 κροκο αυγου
  • 200 γρ.σαντγι
  • 2 πακετα μπισκοτα σφολιατινια (500 γρ.)
Εκτελεση
  1. Ανακατευω με ενα συρμα την μαργαρινη με την αχνη και τις βανιλιες και προσθετω και τον κροκο.Το αφηνω στην ακρη.
  2. Βαζω το γαλα σε κατσαρολα και ρχνω και ανακατευω το κορν φλαουρ και ανοιγω τη φωτια.Ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει η κρεμα.
  3. Κατεβαζω απ τη φωτια και προσθετω αμεσως το μιγμα με την μαργαρινη.
  4. Ανακατευω καλα και αδειαζω το μιγμα σ ενα μπολ,σκεπαζω με μεμβρανη και αφηνω να κρυωσει καλα.
  5. Μοιραζω απο λιγη κρεμα στα μπολακια,μετα μπισκοτα,παλι κρεμα,παλι μπισκοτα,απο πανω λιγη σαντιγι και τελος πασπαλιζω την επιφανεια με τριμμενο μπισκοτο.
    Ετοιμο!!!
    Οι Λιχουδιές της Σόφης
 

Δώρα Μοάτσου-Βάρναλη (3 Νοεμβρίου 1895 - 16 Μαρτίου 1979)

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Αυτοί, που δεν πονέσανε ποτές,
που ζούνε σε πλουσιόσπιτα, χορτάτοι,
θα νιώσουνε τις ώρες τις φριχτές
του άρρωστου και του άνεργου εργάτη;
 
homouniversalisgr.blogspot.com
 

Δώρα Μοάτσου-Βάρναλη (3 Νοεμβρίου 1895 - 16 Μαρτίου 1979)

 Δώρα Μοάτσου-Βάρναλη , Κώστας Βάρναλης 

Η Δώρα Μοάτσου-Βάρναλη (3 Νοεμβρίου 1895 - 16 Μαρτίου 1979) ήταν Ελληνίδα ποιήτρια
Η Δώρα Μοάτσου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Καταγόταν από την Κρήτη. Αποφοίτησε από τη Ζάππειο Σχολή, σπούδασε γαλλική φιλολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Σορβόννης και εργάστηκε ως καθηγήτρια φιλόλογος στην Κρήτη και την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι γνωρίστηκε με τον Κώστα Βάρναλη, τον οποίο παντρεύτηκε το 1929 στην Αθήνα. Πέθανε στην Αθήνα από πνευμονικό οίδημα. Στα γράμματα πρωτοεμφανίστηκε από τις σελίδες του Νουμά και το 1927 κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή της, που είχε τίτλο Στίχοι. Επίσης πεζογραφήματα, στίχους για παιδιά, μελέτες και το θεατρικό έργο Κάτω από το λιοντάρι της Βενετίας, που βραβεύτηκε στον Καλοκαιρίνειο διαγωνισμό του 1958. 

Εργογραφία

(πρώτες αυτοτελείς εκδόσεις)

Ι.Ποίηση
• Στίχοι. 1927.
• In memoriam. 1938.
• Καϋμοί κι αγάπες. 1956. 
• Καημοί κι αγάπες. 1958.
• Ποιήματα. 1963.
• Ποιήματα· Σονέτα. Αθήνα, Κέδρος, 1976.
ΙΙ.Παιδική λογοτεχνία
• Τραγούδια για παιδιά. 1954.
ΙΙΙ.Θέατρο
• Κάτω από το λιοντάρι της Βενετίας. 1958.
ΙV. Πεζογραφία
• Κόρη της Εύας. 1960.
• Κόρη της Εύας στο Παρίσι. 
• Ταξίδι αναψυχής. 1962.
• Συζυγική ζωή.
V. Μελέτες
• Ο ελληνικός στίχος από τους βυζαντινούς χρόνους ως σήμερα.

 

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μουσείο ιστορίας
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
► ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ενημερώνει τους φίλους του πολιτισμού ότι από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό και τις Κυριακές, από τις δέκα το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι, ξεκινώντας από την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη (4/11/2018). Έτσι, το Μουσείο θα υποδέχεται τους επισκέπτες του καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα-Σάββατο, 9:00΄-15:30΄ και Κυριακή, 10:00΄-15:00΄.
Ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, κινηματογραφικές προβολές θα πλαισιώσουν την κυριακάτικη επίσκεψη στο Μουσείο για όσες και όσους την επιλέξουν, ατομικά ή ομαδικά, με την οικογένεια και τους φίλους τους.
Brunch με νέες γευστικές προτάσεις από το IMK Café θα συμπληρώνουν την επίσκεψη στο εσωτερικό του Μουσείου και τους υπαίθριους χώρους του, το βορινό deck με θέα στη θάλασσα και τη νοτική αυλή του νεοκλασικού κτιρίου, στην σκιά των ψηλών δέντρων του κήπου του. Η είσοδος στο IMK Café είναι ελεύθερη.
◢ Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018
10:30΄ - Ξενάγηση | Εθνογραφική Συλλογή (επίπεδο 2Β) •
Αγγελική Μπαλτατζή, επιμελήτρια των Εθνογραφικών Συλλογών της Ε.Κ.Ι.Μ.

11:30΄ - Προβολή | «Η μεγάλη χίμαιρα» (Jean Renoir), διάρκεια: 113΄

◢ Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
10:00΄-16:00΄ | Εργαστήριο μουσειακού θεάτρου για ενήλικες από την Heterotopia • Εισηγήτριες: Rebecca Shelley, Φωτεινή Βενιέρη
Διάρκεια: 12 ώρες (6 ώρες/ημέρα) | Γλώσσα σεμιναρίου: αγγλική (με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά) | Κόστος συμμετοχής: 45 ευρώ | Δήλωση συμμετοχών: Τ. (+30) 2810-288708, Εσωτ.: 106.

◢ Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018
10:30΄- Ξενάγηση | Περιοδική έκθεση
«Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο» (επίπεδο 2Α) • Αγησίλαος Καλουτσάκης, επιμελητής της Ιστορικής Συλλογής του Ι.Μ.Κ.

11:30΄ - Προβολή | «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» (Dalton Trumbo), διάρκεια: 111΄

◢ Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
10:30΄ - Ξενάγηση | Συλλογές Πορταλάκη (επίπεδο 1) • Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ι.Μ.Κ.
11:30΄ - Προβολή | «Καλλίπολη 1915» (Peter Weir),
διάρκεια: 110΄


◢ Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019
10:30΄ - Ξενάγηση | Συλλογή Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (επίπεδο 2Α) • Κωστής Μαμαλάκης, σύμβουλος του ΙΜΚ σε θέματα Νεότερης Ιστορίας
11:30΄ - Προβολή | «Σταυροί στο μέτωπο» (Stanley Kubrick), διάρκεια: 88΄
* Τις ταινίες του αφιερώματος προλογίζει ο Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός-ιστορικός κινηματογράφου

Ακολουθήστε μας:
www.linkedin.com/company/historicalmuseumofcrete/ www.instagram.com/historical_museum_of_crete www.twitter.com/Istoriko

Ispakli πουλί φωλιά ντάμπλινγκ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Pasta & Yemek Tarifleri
ISPAKLI KUŞ YUVASI BOREĞİ
Malzemeler
3 adet taze hazır yufka
1 bağ ıspanak
1 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber pulbiber
1 şu bardağı garnitür

Üzeri icin
1 şu bardağı rendelenmiş kaşar
Kenarlarına sürmek icin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çiğ krema
Yapılışı önce soğuması için içini hazırlıyoruz 1 baş kuru soğanı 3 yemek kaşığı koyduğumuz zeytinyağında bir tavada kavuruyoruz sararınca yıkanmış ve doğranmış ispanaklari koyup karıştırıyoruz ıspanaklar biraz ölünce garnituru tuzunu ve baharatlarını karıştırıp ateşten alıp soğuması için bir kenara bırakıyoruz
Yufkaları 4 de bölüp her bir ücyeni ince oklavaya fazla sıkmadan rulo yapıp iki başından elimizle biraz buzüşturuyoruz bunun için ince baklavalık oklava kullandım sonra yavaşça oklavadan çıkartıp iki başını birleştirmek için kürdan taktım yağlı kağıt
serilmiş tepsiye bu şekilde yaparak hepsini koydum
içini koymadan kenarlarına yumurtanın içine 1 yemek kaşığı çiğ krema koyup kenarlarına sürdüm ISPANAKLI harçtan ortalarına biraz kaşıkla bastırarak iç harçtan koyup 170 derece fırında 20 dakika kenarları kızarmaya başlayınca fırından alıp böreklerin ortasına kaşar koyup tekrar fırına verdim 5 dakika daha fırında durup kasarlar eriyince fırından çıkardım servis tabağına alıp sıcak servis edin.

Bu nefis börek tarifi @hayatmutfagm dan. Elleri dert görmesin 🌹 

Ispakli πουλί φωλιά ντάμπλινγκ
Συστατικά
3 φρέσκα έτοιμα μαλακά
1 Μποντ σπανάκι
1 κεφάλι ξερό κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
1 νερό νερό

Όβερ.

1 φλιτζάνια νερού τριμμένο τσένταρ

Για να οδηγήσετε στις άκρες
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιές της σούπας ακατέργαστης κρέμας
Ετοιμαζόμαστε το εσωτερικό για την ψύξη της κατασκευής once 1 κεφάλι ξερό κρεμμύδι με 3 κουταλιές του πετρελαίου που βάζουμε σε ένα τηγάνι, και το βάζουμε σε ένα τηγάνι, και το βάζουμε στο κύβους σπανάκι, Και εμείς
Μοιραζόμαστε το yufkalari το 4, και ρολό σε κάθε ένα από τα ucyeni με λίγο από αυτό, και έχουμε πάρει λίγο από ένα μικρό κομμάτι του χεριού. Χρησιμοποίησα ένα λεπτό.
Τα έβαλα όλα με το να κάνω αυτό το δρόμο προς τον δίσκο και τον δίσκο
Έβαλα 1 κουταλιές σούπας ακατέργαστης κρέμας στις άκρες στο αυγό χωρίς να το βάλω στις άκρες, και το οδήγησα στις άκρες με ένα μικρό κουτάλι, και το έβαλα στην άκρη με λίγο κουτάλι και έβαλα Είναι μέσα όταν στέκομαι στο φούρνο και λιώνω τις τσούλες, το παίρνω από το φούρνο, το παίρνω

Αυτή η λαχταριστή συνταγή πίτας είναι από την @hayatmutfagm μην την αφήσεις να ανησυχήσει 🌹

αδυναμία σε ψαρικά

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1899230760173697?__tn__=-R
ΣΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 🐠🐡
Είσαι #seafoodlover με αδυναμία σε ψαρικά;
Να οι συνταγές που σίγουρα θα αγαπήσεις ♥️
👉 www.arenacook.gr

«Ξεκλειδώνοντας τις σχέσεις» των εκδόσεων «Αρχονταρίκι».

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα live βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1899226546840785
Ο Lambis Theodorou έκανε μετάδοση live.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Παρουσίαση του βιβλίου του π. Βασιλείου Θερμού «Ξεκλειδώνοντας τις σχέσεις» των εκδόσεων «Αρχονταρίκι».
Ομιλητές:
Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος Ι. Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Βοιωτική Εκκλησία» και
Δρ Αγγελική Τζούβαλη-Καριώτογλου, θεολόγος – Συγγραφέας.
Συντονίζει ο Γιώργος Κιούσης, Δημοσιογράφος – Εκπαιδευτικός.
Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Δημοφιλείς αναρτήσεις