Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Το γρήγορο κις!


Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1588517757911667
The quick quiche! ready in no time
Το γρήγορο κις! Έτοιμη σε χρόνο μηδέν

σχέδια για πλέξιμο


Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα άλμπουμ.
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο. 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος
 
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος 
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: πίνακας και εσωτερικός χώρος
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
 
Η Snježana Kaurić πρόσθεσε 456 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Garniture net. από το χρήστη Snježana Kaurić — με την Diana Kiri και 5 ακόμη.

νηστίσιμα μηλοπιτάκια

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
cretangastronomy.gr
 

Πανεύκολα, οικονομικά, νηστίσιμα μηλοπιτάκια

Μοναστηριακή συνταγή , με ζύμη ελαιολάδου
 
1-DSCN1089
Οι νηστίσιμες συνταγές κυρίως αυτές που προέρχονται από μοναστήρια, είναι συνήθως λιτές αλλά δεν υστερούν σε νοστιμιά. Συνήθως τα μοναστήρια χρησιμοποιούν προϊόντα της περιοχής τους, τις περισσότερες φορές δικής τους παραγωγής. Όπως θα δείτε, η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει τα τρία πιο «καλά»  μας προϊόντα: Λάδι, κρασί, σταφίδα! Μιας  και μπήκαμε λοιπόν από την προηγούμενη Τρίτη στη νηστεία των Χριστουγέννων φτιάχνουμε νηστίσιμα γλυκά !
 
Τα σημερινά μηλοπιτάκια είναι νηστίσιμα , απλά και πολύ υγιεινά όπως θα δείτε αφού στη ζύμη τους χρησιμοποιείται ελαιόλαδο και όχι κάποιο ζωικό βούτυρο ή μαργαρίνη, και καθόλου αυγά!  Ακόμη, μπορούν να καταναλωθούν και σε περιόδους  δίαιτας αφού δεν περιέχουν ζάχαρη εκτός από την άχνη του σερβιρίσματος η οποία για τους διαιτώμενους μπορεί να παραληφθεί ή να αντικατασταθεί με γλυκαντικό σε σκόνη.
 
Την φτιάχνω πολλά χρόνια και μάλιστα είναι από τις συνταγές που  «λύνουν τα χέρια» αν περιμένουμε επισκέψεις και  δεν έχουμε τίποτα να κεράσουμε. Μου την είχε δώσει η καλή μου γειτόνισσα κ. Ε. που την είχε πάρει από μοναστήρι της περιοχής. Η αρχική εκδοχή περιέχει ρετσίνα στη ζύμη αλλά τις περισσότερες φορές τη φτιάχνω με άσπρο κρασί γιατί αυτό έχω στο σπίτι. Μπορεί να γίνει και με ροζέ ή κόκκινο αλλά τότε η ζύμη γίνεται πιο σκούρα.
 
DSCN6739
 
Υλικά: (Γίνονται 35-40 μηλοπιτάκια κανονικού μεγέθους)
Α. Για τη ζύμη:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί (ή ρετσίνα)
½ κιλό  (3,5 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 
Β. Για τη γέμιση
2 κούπες τριμμένο μήλο (στον τρίφτη της ντομάτας)
1 κούπα καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1 κούπα σταφίδα σουλτανίνα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Προαιρετικά, 2 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο (δική μου προσθήκη αυτό)
Περίπου μία κούπα αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα
Επί το έργον:
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά της ζύμης, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Προκύπτει μια ζύμη πολύ μαλακή, που όμως δεν κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και αρχίζουμε  να ετοιμάζουμε τη γέμιση. Αλέθουμε τα καρύδια με κοφτά πατήματα στο multi ώστε να μη γίνουν σκόνη, ή τα κοπανίζουμε  σε γουδί. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα και το σουσάμι.
 
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης όσο ένα μικρό μανταρίνι και τα πλαταίνουμε στην παλάμη μας. Στο φυλλαράκι που δημιουργείται βάζουμε ένα κουταλάκι καλά γεμάτο γέμιση, και το μαζεύουμε ώστε να την εγκλωβίσει στο εσωτερικό του.
Το γυρίζουμε από την άλλη μεριά και το πλαταίνουμε κάπως με το χέρι μας ώστε η γέμιση να «πιάσει» μέχρι τις άκρες του και να πάρει σχήμα στρογγυλής ή οβάλ πιτούλας, με διάμετρο γύρω στα 6 cm. (Τα μέτρησα μετά το ψήσιμο και ήταν 7cm).
Το βάζουμε σε ταψί με τη πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45 περίπου λεπτά , ή μέχρι να χρυσίσουν οι επιφάνειές  τους και οι πάτοι τους. (Τα βάζω στη δεύτερη -από την κάτω μεριά- σχάρα του φούρνου).
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα πασπαλίζουμε με πολύ λίγη άχνη. Αφήνουμε να κρυώσουν και ολοκληρώνουμε το πασπάλισμα με αχνοζάχαρη.
 Αν θέλουμε, στο σερβίρισμα βάζουμε και λίγη κανέλα από πάνω.
Τα σκεπάζουμε -αφού κρυώσουν εντελώς- με διαφανή μεμβράνη. Διατηρούνται αρκετές μέρες.
Συνοδεύουν ευχάριστα το καφεδάκι μας  ή -τι άλλο;- ενα ποτηράκι ρακή!
Παρατηρήσεις:
1)      Η αντιστοιχία ζύμης-γέμισης σε αυτού του είδους τις συνταγές είναι ενδεικτική. Επειδή στα σπίτια μας δεν έχουμε μηχανές ώστε τα πιτάκια να βγαίνουν με καλούπι, ενδέχεται κάποιες φορές να περισσέψει 1-2 μερίδες  ζύμης ή 1-2 κουταλιές γέμιση. Αν περισσέψει ζύμη, γεμίστε τη με μαρμελάδα ή με κανένα λουκουμάκι όπως στα κουραμπιεδάκια με λουκούμι.
 Αν περισσέψει γέμιση ανακατέψτε τη με λίγο γιαούρτι, βάλτε και λίγο μέλι και ετοιμάστε ένα ελαφρύ επιδόρπιο στιγμής για τους μη νηστεύοντες βέβαια!

2)      Αν σας αρέσουν πιο γλυκά τα γλυκά, προσθέστε στη γέμιση 2 κουταλιές ζάχαρη, μαύρη κατά προτίμηση.Κατά τη δική μας γνώμη δεν χρειάζεται.

3)      Εννοείται ότι με τα ίδια υλικά μπορεί να γίνει μηλόπιτα στο ταψί, με μηδενικό κόπο! Θα μοιράσουμε σε δύο μέρη τη ζύμη , θα στρώσουμε τη μισή στον πάτο ενός πυρέξ και θα βάλουμε από πάνω τη γέμιση. Την άλλη μισή ζύμη θα την ανοίξουμε σε φύλλο ανάμεσα σε  κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού γιατί είναι πολύ μαλακή, και θα σκεπάσουμε την πίτα μας. Επειδή είναι μεγάλη ποσότητα, κάνουμε τη μισή δόση ή τη βάζουμε σε δύο ταψάκια.

4)      Οι ξηροί καρποί στη γέμιση μπορεί να είναι αμύγδαλα ή φουντούκια, και οι σταφίδες μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα (δαμάσκηνα, σύκα ή βερίκοκα ).Επίσης για πιο «εμπλουτισμένη» γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη σοκολάτα και μια κουταλιά κονιάκ ή αρωματικό λικέρ. Είπαμε όμως ότι η αρχική συνταγή είναι μοναστηριακή, άρα λιτή και με απλά υλικά.
Ζητώ συγνώμη που αργώ να απαντήσω στα σχόλιά σας και έχω αραιώσει τις επισκέψεις μου στα φιλικά blogs. Τις τελευταίες μέρες  ΤΡΕΧΩ για ένα όχι ευχάριστο λόγο. Απλώς ελπίζω να πάνε όλα καλά …
 

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1590414031055373
Live kitchen
!!!!!!!!!ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ!!!!!!!!!
New video!! Μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο γλυκό ψυγείου που υπάρχει !! Έχει δημοσιευτεί στις #Τάσεις του YouTube με τα 50 καλύτερα βίντεο στην Ελλάδα!!! Είμαι σίγουρος ότι θα ξετρελαθείτε από το αποτέλεσμα ειδικά αν περιμένετε κόσμο για να κεράσετε!! 😍

Τα υλικά είναι γραμμένα κάτω από το βίντεο στον σύνδεσμο στην περιγραφή εδώ : http://bit.ly/2osfgbd
Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας κάντε εγγραφή εντελώς Δωρεάν στο κανάλι μας στο Youtube : http://bit.ly/2pRLHiM
Μπορείτε να με βρείτε στο facebook εδώ Panagiotis Papadakis
New video!!! Easy Pudding dessert check the video here : https://youtu.be/i18fdQcdcas
more easy recipes Subscribe here : http://bit.ly/2pRLHiM

#γλυκόψυγίου #γλυκό #Pudding #dessert

Λεπτή βούρτσα ζωγραφικής

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1590418467721596
Bored Panda Art
Delicate brush painting by Nan Rae Fine Art
Λεπτή βούρτσα ζωγραφικής από το Nan Rae Fine Art

επιδιορθώστε τα ρούχα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1591487477614695
5-Minute Crafts
Invaluable hacks for fixing your clothes. 👕😲 bit.ly/2FdpdBe
Ανεκτίμητες σωφρονιστικοί για να φτιάξεις τα ρούχα σου. 👕😲 bit.ly/2FdpdBe

Δημοφιλείς αναρτήσεις