Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Μωσαϊκό: Οι άντρες πρέπει να τρώνε μαύρη σοκολάτα

Μωσαϊκό: Οι άντρες πρέπει να τρώνε μαύρη σοκολάτα: Οι άντρες πρέπει να τρώνε μαύρη σοκολάτα Εάν ψάχνετε ένα δώρο της τελευταίας στιγμής για τον καλό σας, αγοράστε του ένα κουτί μαύρα...

Μωσαϊκό: Οι άντρες πρέπει να τρώνε μαύρη σοκολάτα

Μωσαϊκό: Οι άντρες πρέπει να τρώνε μαύρη σοκολάτα: Οι άντρες πρέπει να τρώνε μαύρη σοκολάτα Εάν ψάχνετε ένα δώρο της τελευταίας στιγμής για τον καλό σας, αγοράστε του ένα κουτί μαύρα...

Μωσαϊκό: Κορνήλιος Καστοριάδης

Μωσαϊκό: Κορνήλιος Καστοριάδης: Ο Κορνήλιος Καστοριάδης (Κωνσταντινούπολη, 11 Μαρτίου 1922- Παρίσι, 26 Δεκεμβρίου 1997) ήταν Έλληνας φιλόσοφος, οικονομολόγος...

Cornelius Castoriadis.jpg

Μωσαϊκό: Χριστουγεννιάτικα γούρια

Μωσαϊκό: Χριστουγεννιάτικα γούρια:  Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα γούρια Eύκολα και οικονομικά, πανέμορφα γούρια για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά. Είναι απ...

Μωσαϊκό: O «δωδεκάλογος» που ξεχωρίζει

Μωσαϊκό: O «δωδεκάλογος» που ξεχωρίζει:   http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=490224 Μπασκόζος Γιάννης Ν.   Ξένη Λογοτεχνία: O «δωδεκάλογος» ...

Ξένη Λογοτεχνία: O «δωδεκάλογος» που ξεχωρίζει | tovima.gr

Μωσαϊκό: Η ασθένειά μας, χρηματοδοτεί πολλούς τομείς...

Μωσαϊκό: Η ασθένειά μας, χρηματοδοτεί πολλούς τομείς...: http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr Η ασθένειά μας, χρηματοδοτεί πολλούς τομείς... Επιχείρηση: Αποπληθυσμός του Πλανήτη&quot...

Μωσαϊκό: Βαλς με 12 θεούς / Λένα Μαντά

Μωσαϊκό: Βαλς με 12 θεούς / Λένα Μαντά: http://www.dreamersandco.com Βαλς με 12 θεούς / Λένα Μαντά Γράφει: D. Ένας συγγραφέας, κατά τη διάρκεια ενός σεμιν...

Μωσαϊκό: Ερρίκος Σλήμαν

Μωσαϊκό: Ερρίκος Σλήμαν: Σημαντικός πρωτοπόρος στον τομέα της αρχαιολογίας, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν (Heinrich Schliemann 6 Ιανουαρίου 18...

Heinrich Schliemann (HeidICON 28763) (cropped).jpg

Μωσαϊκό: Η διατροφική αξία του κρεμμυδιού

Μωσαϊκό: Η διατροφική αξία του κρεμμυδιού: Η διατροφική αξία του κρεμμυδιού Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερ...

i-diatrofiki-aksia-tou-kremmudiou

Μωσαϊκό: Σουφλέ από την γαλοπούλα των γιορτών

Μωσαϊκό: Σουφλέ από την γαλοπούλα των γιορτών:  Σουφλέ από την γαλοπούλα των γιορτών Μερικά αυγά, λίγο γάλα και αλεύρι και ξαφνικά κρύφτηκε το κρέας της γαλοπούλας που ...


 Σουφλέ από την γαλοπούλα των γιορτών


Μερικά αυγά, λίγο γάλα και αλεύρι και ξαφνικά κρύφτηκε το κρέας της
γαλοπούλας που απέμεινε από τα Χριστούγεννα. Υπέροχος τρόπος να
ανακυκλώσεις το φαγητό που έμεινε και να μην το πετάξεις. Μια ακόμη
υπέροχη ιδέα της Μάρθας Συριανάκη

• Για κάθε 1 φλιτζάνι κοτόπουλο βρασμένο στήθος χωρίς πέτσες ψιλοκομμένο


• 4 αβγά
• 5 κ.σ. βούτυρο
• 7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 & 1/3 φλιτζάνια γάλα καυτό
• Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
• Αλάτι / Λευκό πιπέρι
Λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι να γίνει ένα

Ρίξε σιγά, σιγά και το καυτό γάλα και ανακάτεψε να πήξει και να γίνει μια μπεσαμέλ


Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα κομμάτια γαλοπούλας, τους κρόκους
των αυγών καλά χτυπημένους, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο

Μόλις το μείγμα κρυώσει τελείως, συμπλήρωσε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα

Ανακάτευσε ελαφρά και άδειασε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή φόρμα

Ψήσε στους 180οC για 30 λεπτά

Σέρβιρε αμέσως
tlife.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις