Σάββατο 11 Μαΐου 2019

«Τα τελομερή: Η ασπίδα του DNA για υγεία και μακροζωία»


Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers
#Διαγωνισμός
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί μερικοί εξηντάρηδες φαίνονται και νιώθουν σαν σαραντάρηδες, ενώ κάποιοι σαραντάρηδες φαίνονται και νιώθουν σαν εξηντάρηδες;
Η βραβευμένη με Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής Elizabeth Blackburn και η Elissa Epel, ψυχολόγος υγείας, συνυπογράφουν αυτό το επαναστατικό έργο που φωτίζει τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ ψυχολογίας και βιολογίας της γήρανσης και μας καλεί να επανεξετάσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες. Είναι το πρώτο βιβλίο που εξηγεί πώς ο άνθρωπος γερνά σε κυτταρικό επίπεδο αλλά και πώς μπορούμε, κάνοντας απλές αλλαγές, να διατηρήσουμε τα κύτταρά μας υγιή, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη ζωή μας, απαλλαγμένοι από ασθένειες, όσο γίνεται περισσότερο.
Οι Εκδόσεις Πατάκη χαρίζουν σε πέντε τυχερούς από ένα αντίτυπο του πρωτοποριακού βιβλίου «Τα τελομερή: Η ασπίδα του DNA για υγεία και μακροζωία». Για να λάβετε μέρος στην #κλήρωση, αφήστε μας το σχόλιό σας κάτω από αυτή την ανάρτηση μέχρι την Πέμπτη 16 Μαΐου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν με δικό μας σχόλιο την ίδια μέρα.
📗 Περισσότερα για το βιβλίο: https://bit.ly/2JpWfSK
#Eimastetavivlia #Eimasteoilekseis #Eimasteoiskepseis #EkdoseisPataki #may2019 #biblia #diabazw #contest #health #DnA #telomere #aging

Αγιορείτικη Ομελέτα Φούρνου (Αφράτο Σφογγάτο)


kwloxaneio.gr
Υλικά : – 1 κιλό πατάτες – 1 κούπα τυρί τριμμένο (φέτα) – ½ φλιτζάνι γάλα…


Υλικά :
– 1 κιλό πατάτες
– 1 κούπα τυρί τριμμένο (φέτα)
– ½ φλιτζάνι γάλα
– 8 αυγά
– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες όπως ακριβώς τις κόβετε για το τηγάνι ( με τον παραδοσιακό τρόπο, χορταστικές).
Μισοτηγανίστε τις σε ελαιόλαδο.
Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα και απλώστε τις στο ταψί. Αλατοπιπερώστε τις κατά βούληση, πασπαλίστε με ριγανίτσα και ανακατέψτε ελαφρά…
Τρίψτε με τα δάχτυλά σας την φέτα και απλώστε την ομοιόμορφα επάνω από τις πατάτες. (Εγώ βάζω και περισσότερη από μια κούπα γιατί λατρεύω τη φέτα. Πετάω και μερικά φυλλαράκια φρεσκοκομμένου δυόσμου που ταιριάζει πολύ ).
Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Περιχύστε με το μείγμα το ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ωραία, ωραία η επιφάνεια.
Δοκιμάστε την! Πιστέψτε με, δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός από την τηγανητή πατάτα την φέτα και το αυγό. ( Και μη σας προβληματίζει η ποσότητα των αυγών γιατί από το ταψάκι θα βγάλετε περίπου οχτώ με εννέα μερίδες οπότε πέφτει ένα αυγουλάκι σε κάθε μερίδα)
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr

Η ευτυχία αρχίζει στα 50


Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
omorfhzwh.gr
Η ευζωία αρχίζει στα 50, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, ευρήματα…

Μωσαϊκό: Η εγκύκλιος «περί του μη σολοικίζειν»

Μωσαϊκό: Η εγκύκλιος «περί του μη σολοικίζειν»: http://mikros-romios.gr/3757/%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BF Η εγκύκλιος «περί του μη σολοικίζειν...

 ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ

Μωσαϊκό: Ο εξώασκος της ροδακινιάς

Μωσαϊκό: Ο εξώασκος της ροδακινιάς: Ο εξώασκος της ροδακινιάς http://epistrofi-sti-fysi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5444.html Ο εξώασκος της...

Μωσαϊκό: Γιούχτας - Το μυθικό βουνό της Κρήτης

Μωσαϊκό: Γιούχτας - Το μυθικό βουνό της Κρήτης: http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/2013/05/gioyxtas-to-mythiko-vouno-ths-krhths.html Γιούχτας - Το μυθικό βουνό της Κρήτης Το βο...

Μωσαϊκό: Μύδια γεμιστά

Μωσαϊκό: Μύδια γεμιστά: Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +- Από ένθετο του ΖΑΠΙΝΓΚ Πολίτικα νηστίσιμα από την Μίμα Καρβούνη  ...

H «Οδύσσεια» του Ομήρου

ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ..

480.723 προβολές
Μιας αλλης εποχης.
ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ..!!!! 🌷🌹🌸μιας αλλης εποχης🌸🌹🌷

«1919 – Το μετέωρο βήμα στη Μικρασία» (Νεφέλη, 2019

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Γ.Κ. Καρατζάς στο «Πρώτο Θέμα»:
Ο νομικός Γ. Μικρούδης, με το βιβλίο του «1919 – Το μετέωρο βήμα στη Μικρασία» (Νεφέλη, 2019) μας δίνει μια ολοκληρωμένη, εξαντλητικά τεκμηριωμένη, αδογμάτιστη και αποστασιοποιημένη μελέτη πάνω σε μια υπόθεση που συνεχίζει να διατηρεί στοιχεία ενός διαχρονικού συλλογικού τραύματος. 

Ο συγγραφέας επιμένει ότι είναι απλώς ένας ερασιτέχνης ιστορικός, αν και γνωρίζει καλά το μυστικό του πώς μπορείς να κάνεις την αφήγηση να υπερβεί τον ψυχρό κόσμο των αρχείων και των τεκμηρίων. [...] 
 Το βιβλίο των 468 σελίδων (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αναλυτικές επεξηγηματικές σημειώσεις, χάρτες, βιβλιογραφία) χωρίζεται σε 29 μικρά κεφάλαια που διαβάζονται με σχετική άνεση και από όλους όσοι δεν διαθέτουν προηγούμενη γνώση των ιστορικών γεγονότων.
https://www.protothema.gr/…/article/886167/o-erasitehnis-i…/
Περισσότερα για το βιβλίο (απόσπασμα, αγορά online): https://store.fairead.net/nefeli/id-1919

Δημοφιλείς αναρτήσεις