Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Happy Traveller in Sfakia Crete



youtube.com
Αυτό είναι το επεισόδιο Happy Traveller στα Σφακιά της Κρήτης! Δειτε το…

Όταν επιθυμούμε κάτι πολύ

Μωσαϊκό: ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΦΩΤΗΣ "Ἡ μηλιὰ μὲ τὰ χρυσὰ μῆλα "

Μωσαϊκό: ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΦΩΤΗΣ "Ἡ μηλιὰ μὲ τὰ χρυσὰ μῆλα ": http://homouniversalisgr.blogspot.gr/2013/09/blog-post_29.html?spref=fb ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΦΩΤΗΣ "Ἡ μηλιὰ μὲ τὰ χρυσὰ μῆλα " ...

Μωσαϊκό: ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΛΙΑΝΗΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητεςΜωσαϊκό: ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΛΙΑΝΗΣ: Rena Anemos   ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΛΙΑΝΗΣ   Ιστορία εν συντομία 4ος αιώνας: Η μονή Παλιανής ιδρύεται κοντά στην πόλη Απολωνία κ...

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΝΝ ΓΚΡΙΦΙΝ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Ελευθερουδάκης - Etiquette Ηράκλειο
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ
ΑΝΝ ΓΚΡΙΦΙΝ
ΤΙΜΗ:15,50€
ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΠΟΣΕΙΣ ~ΠΕΝΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Αν διάλεγες πέντε ξεχωριστά πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή σου, ποια θα ήταν αυτά;
Αν σήκωνες το ποτήρι σου για να κάνεις μια πρόποση στο καθένα από αυτά, τι θα τους έλεγες;
Και τι θα είχες μάθει για τον εαυτό σου όταν όλα θα είχαν ειπωθεί;
Στο μπαρ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας κάθεται ο ογδοντατετράχρονος Μόρις Χάνιγκαν, έτοιμος να διη­γηθεί την ιστορία του. Μόνος, ως συνήθως, σε μια βραδιά θα κάνει πέντε προπόσεις σε πέντε ανθρώπους που σήμαιναν πολλά για αυτόν και καθόρισαν την πορεία της ζωής του. Μέσα από τις ιστορίες που διηγείται –συναισθήματα που ποτέ δεν εκδηλώθηκαν, μια μυστική, καλά κρυμμένη τραγωδία, μια βαθιά αγάπη που ποτέ δεν εκφράστηκε– η ζωή ενός άντρα ξεδιπλώνεται με ένταση, ειλικρίνεια και γενναιότητα.
Συγκινητικό και συμπονετικό, το ντεμπούτο της πολλά υποσχόμενης νέας συγγραφέως της Ιρλανδίας είναι εντυπωσιακό. Η φωνή του Μόρις Χάνιγκαν θα συνεχίσει να αντηχεί ακόμα και όταν ολοκληρωθεί η ανάγνωση του βιβλίου, αφότου όλα θα έχουν ειπωθεί.
«Το Όταν όλα έχουν ειπωθεί συλλαμβάνει τον κόσμο μέσα σε μια στιγμή. Ο Μόρις Χάνιγκαν είναι μια υπέροχη επινόηση και οι γλυκόπικροι στοχασμοί του παραμένουν στη σκέψη του αναγνώστη. Η Ανν Γκρίφιν δημιούργησε ένα σπάνιο κόσμημα».
Τζον Μπάνβιλ – βραβευμένος με Booker συγγραφέας
http://ow.ly/WB8E30oN1VO

Μωσαϊκό: Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ

Μωσαϊκό: Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ: http://www.visaltis.net/2013/09/blog-post_4.html?spref=fb Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ ΚΑΙ Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ 9:49 μ.μ. ...

Τα κάστανα, ρίχνουν τη χοληστερίνη


karditsas.blogspot.com
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr


Τα κάστανα είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς καρπούς του χειμώνα.

Η καστανιά λέγεται και "αρτόδενδρο". Το αρτόδενδρο είναι δέντρο τροπικό και κατάγεται από την Ωκεανία και οι "ρίζες" του είναι βαθιά στην αρχαιότητα, όπως αποδεικνύεται από διάφορα ευρήματα της εποχής του Χαλκού. Τα κάστανα αποτελούν ένα σημαντικό τρόφιμο για πολλές κουλτούρες και ιδιαίτερα γι’ αυτές της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Μεσογείου και καλλιεργούνται για περισσότερα από 6.000 χρόνια στην Κίνα και 3.000 χρόνια στην Ευρώπη.



Οι καστανιές πρέπει να βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα και δεν ευδοκιμούν σε χαμηλότερα υψόμετρα. Το δέντρο ανθίζει κατά την άνοιξη και τα κάστανα ωριμάζουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου, ανάλογα με τις συνθήκες και την ποικιλία. Κάθε δέντρο μπορεί να δώσει από 30-50 κιλά κάστανα. Το μέγιστο της απόδοσης θεωρείται το 50ο-60ο έτος της ηλικίας του. Οι καρποί των κάστανων βρίσκονται μέσα σε ένα ξυλώδες περίβλημα που έχει αγκάθια εξωτερικά και ανοίγει, όταν οι καρποί ωριμάσουν. Ανάλογα με το είδος, μέσα στο περίβλημα υπάρχουν 2-3 καρποί και σε άλλα είδη μόνο ένας. Το μέγεθος του κάστανου έχει να κάνει με την υγρασία, την ποικιλία και τη σύσταση του εδάφους.





Ιδιότητες

Τα κάστανα είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο, που όταν καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες μόνο οφέλη στην υγεία μπορούν να προσφέρουν. Έχουν αρκετές θερμίδες (370 τα 100 γραμμάρια), περιέχουν 48% νερό, πολλά ορυκτά άλατα, ενώ αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών (περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που δεν συνθέτει από μόνος του ο οργανισμός) και υδατανθράκων (45%, με μορφή κυρίως αμύλου). Τα κάστανα περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, της οποίας η βιολογική αξία είναι εφάμιλλη της πρωτεΐνης του αυγού και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό.  Σε αντίθεση με άλλους καρπούς, τα κάστανα περιέχουν λιγότερο λίπος, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ολεϊκού και παλμιτολεϊκού οξέος, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και αύξηση της καλής (HDL). Η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε διαιτητικές φυτικές ίνες, που βοηθούν το γαστρεντερικό σύστημα, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση παθήσεων της καρδιάς και των αρτηριών, βελτιώνοντας το λιπιδαιμικό προφίλ. Τα κάστανα είναι γνωστά για την συμβολή τους στην καλή λειτουργία του εντέρου, ως υποκατάστατο δημητριακών. 

Όσον αφορά στα μέταλλα, τα κάστανα και πάλι δεν υστερούν αφού έχουν καλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο (για τη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων και την ενίσχυση των οστών και των δοντιών), μαγνήσιο (αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών), φώσφορο (για τα οστά και την όραση), σίδηρο, νάτριο και κάλιο. Όσον αφορά, μάλιστα, το κάλιο, η περιεκτικότητά τους είναι αρκετά υψηλή, φτάνοντας τα 518 mcg στα 100 γραμμάρια. Το κάλιο αντισταθμίζει την υπερτασική δράση του νατρίου, ρίχνει τους καρδιακούς παλμούς, αλλά και την πίεση, ο σίδηρος εμποδίζει την εμφάνιση της μικροκυτταρικής αναιμίας και το μαγνήσιο και ο φώσφορος είναι σημαντικά μέταλλα για τον μεταβολισμό των οστών.



Επιπρόσθετα, τα κάστανα περιέχουν βιταμίνες Β1 και Β2, απαραίτητες για την μετατροπή των τροφών σε ενέργεια και για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς επίσης βιταμίνη C (ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα) και φυλλικό οξύ (απαραίτητο για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων). 



Το κάστανο, ωμό ή ψητό, αποτελεί μια πλήρη τροφή, ιδανική για παιδιά στην ανάπτυξη, για όσους αναρρώνουν από διάφορες ασθένειες, όπως η έντονη διάρροια, καθώς και για αθλητές. Παρόλο που το κάστανο κατατάσσεται στους ξηρούς καρπούς, το βρώσιμο τμήμα του καρπού είναι μαλακό και χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, διπλάσιο από την πατάτα, μοιάζοντας περισσότερο με δημητριακό παρά με ξηρό καρπό.

Για να τα καθαρίσετε με μιά κίνηση δείτε εδώ.





Η υπερβολική κατανάλωσή τους είναι δυνατό να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.



Η έκφραση  «ποιος θα βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά» παίρνει προεκτάσεις και στον τρόπο ζωής. Θέλει τόλμη και θάρρος να βγάλεις τα κάστανα, θέλει τόλμη να ξεσκεπάσεις τη βρομιά, την αδικία, το ψέμα, την υποκρισία.



Δοκιμάστε να τα ψήσετε ή να τα βράσετε μόνοι σας στο σπίτι ανά πάσα στιγμή και να «κλέψετε» τα οφέλη τους.


Read more: https://medlabgr.blogspot.com/2012/11/blog-post_24.html#ixzz5S3V8G7tY

Happy Traveller στη ΓΑΥΔΟ



youtube.com
Γεια, Ευτύχης εδώ!! Ευχαριστώ που είσαι και συ εδώ! ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ /…

Σε κανέναν!

Μωσαϊκό: Τάρτα με λιαστή ντομάτα και φέτα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μωσαϊκό: Τάρτα με λιαστή ντομάτα και φέτα: Maria Dimitriou 6 Σεπτεμβρίου 2013 ·   Sidagi.gr 5 Σεπτεμβρίου 2013 · Τάρτα με λιαστή ντομάτα και φέ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις