Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Μωσαϊκό: Νικηφόρος Λύτρας

Μωσαϊκό: Νικηφόρος Λύτρας: Ο Νικηφόρος Λύτρας (Πύργος Τήνου 1832 – Αθήνα 13 Ιουνίου 1904) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους και δασκάλο...

Μωσαϊκό: 13η ΙΟΥΝΙΟΥ 323 π.Χ

Μωσαϊκό: 13η ΙΟΥΝΙΟΥ 323 π.Χ: Σαν σήμερα, 13η ΙΟΥΝΙΟΥ 323 π.Χ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 33 ΕΤΩΝ. Ο Πλούταρχος στο βιβλίο του «Περὶ...

Μωσαϊκό: 13 Ιουνίου 1525

Μωσαϊκό: 13 Ιουνίου 1525: 13 Ιουνίου 1525 - Ο Μαρτίνος Λούθηρος παντρεύεται την μοναχή Καταρίνα φον Μπόρα και αποκτά μάζί της έξι παιδιά, ενάντια στον καν...

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Τα κρυμμένα μυστικά των σπόρων του καρπουζιού

Τα κρυμμένα μυστικά των σπόρων του καρπουζιού – Οι περισσότεροι αγνοούν τα τεράστια οφέλη τους

Τα κρυμμένα μυστικά των σπόρων του καρπουζιού – Οι περισσότεροι αγνοούν τα τεράστια οφέλη τους

Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο. Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς…
olasimera.gr

Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο. Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς να συνειδητοποιούν ή μάλλον να γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία τους.
Αυτοί οι σπόροι είναι φορτωμένοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων και απαραίτητων πρωτεϊνών. Μάλιστα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και χαλκό. Καταγράφονται ακολούθως τα οφέλη των σπόρων για την υγεία σας για να μην τους φτύσετε ξανά. Αυτό το καλοκαίρι θα τους φάτε!
1. Το σώμα σας χρειάζεται αμινοξέα
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά αμινοξέα όπως η αργινίνη και η λυσίνη τα οποία το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και αυτά πρέπει να προέλθουν από διάφορες πηγές τροφίμων. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν μερικά από αυτά τα βασικά αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη και το γλουταμινικό οξύ.
Η λυσίνη βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου για να διευκολύνει τον σχηματισμό του κολλαγόνου και των συνδετικών ιστών του σώματος, ενώ η αργινίνη βελτιώνει τον μεταβολισμό του σώματος, το καρδιαγγειακό σύστημα και τη σeξουαλική υγεία.
2. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι καλές πηγές μαγνησίου
Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την κανονική λειτουργία της καρδιάς, τη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος, υποστηρίζοντας τη μεταβολική διαδικασία και την πρωτεϊνική σύνθεση. Είναι επίσης ευεργετικό στη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και της υπέρτασης ελέγχοντας την πίεση του αίματος και τον διαβήτη.
3. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν λυκοπένιο
Διαφήμιση


Το λυκοπένιο είναι καλό για το πρόσωπό σας και επίσης βοηθά στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.
4. Οι σπόροι είναι εξαιρετικές πηγές των πολυβιταμινών Β και μπορεί να αντικαταστήσουν κάποια από τα συμπληρώματα
Η βιταμίνη Β που υπάρχει στους σπόρους περιλαμβάνει νιασίνη, φυλλικό οξύ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6 και παντοθενικό οξύ. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του αίματος, του νευρικού συστήματος και την αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση.
5. Αυτοί οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του διαβήτη
Βράζουμε μια χούφτα σπόρους καρπούζι σε 1 λίτρο νερό για 45 λεπτά, κρατώντας το δοχείο σκεπασμένο. Το αφέψημα θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά όπως το τσάι.
6. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι αποτελεσματικοί στην αποκατάσταση της υγείας μετά από ασθένεια, ενώ ενισχύουν τη μνήμη σας
7. Σχεδόν οι μισοί από τους σπόρους περιέχουν έλαιο, το οποίο αποτελείται από 20% κορεσμένο λίπος και το υπόλοιπο από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων ωμέγα-6 λιπαρών οξέων
Ένα φλιτζάνι αποξηραμένοι σπόροι περιέχουν περίπου 50 γραμμάρια λίπους, το οποίο αποτελεί περίπου το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας. Έτσι, οι σπόροι είναι μια σημαντική πηγή θερμίδων και ενέργειας.
Διαφήμιση
logo
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ: βιταμίνες, βιταμίνη, γεύση, διαδικασία, θεραπεία, θρεπτικά, θρεπτικά συστατικά, κάλιο, καλοκαίρι, καρπούζι, μαγγάνιο, μεταβολισμό, νερό, οφέλη, σπόροι, σώμα, τσάι, υγεία, φρούτο, ψευδάργυρο

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Μωσαϊκό: Αντώνιος Γ. Μπετεινάκης

Μωσαϊκό: Αντώνιος Γ. Μπετεινάκης: Ο Αντώνιος Γ. Μπετεινάκης γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1886 στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. Με την ίδρυση της Kρητικής Πολιτείας (1898-191...

Μωσαϊκό: Πωλ Γκωγκέν

Μωσαϊκό: Πωλ Γκωγκέν: Ο Πωλ Γκωγκέν (Eugène Henri Paul Gauguin, Παρίσι, 7 Ιουνίου 1848 – Νήσοι Μαρκησίες, 8 Μαΐου 1903) ήταν σημαντικός Γάλλος ζωγράφος,...

Μωσαϊκό: Ὁ Μακεδονομάχος Σαράντος Ἀγαπηνός (Καπετάν Ἄγρας)

Μωσαϊκό: Ὁ Μακεδονομάχος Σαράντος Ἀγαπηνός (Καπετάν Ἄγρας): Ὁ Μακεδονομάχος Σαράντος Ἀγαπηνός (Καπετάν Ἄγρας) Στίς 7 Ιουνίου 2020 συμπληρώνονται 113 χρόνια ἀπό τόν μαρτυρικό θάνατο τοῦ Μακεδο...

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

μπισκότα μήλου

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.

Pasta & Yemek Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:

125 gr oda sıcaklığında margarin (yarım paket),...
Δείτε περισσότερα

Συνταγή για μπισκότα μήλου
Συστατικά για τη συνταγή της Apple cookie
Για τη ζύμη:

125 gr μαργαρίνη θερμοκρασίας δωματίου (μισή συσκευασία),
1 φλιτζάνια τσαγιού υγρό λάδι,
1 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη σε σκόνη (γίνεται καλύτερο σχήμα)
1 πακέτα βανίλια (5 gr),
1 συσκευασίες ψήσιμο σκόνης (10 gr),
1 αυγά,
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι,
Το 3,5 είναι το αλεύρι κοντά στο ποτήρι του νερού.
Για το εσωτερικό:

3 μήλα,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 φλιτζάνια τσαγιού στο καρύδι.
Για πάνω από:

Ζάχαρη άχνη.
Μπισκότα μήλου φτιαγμένα
Για το εσωτερικό · ας ληστέψουμε τα κοχύλια των μήλων και να τα βάλουμε στο τηγάνι και

Ας το μαγειρέψουμε μέχρι τα μήλα να βγουν από το νερό και να αλλάξουμε το χρώμα του φωτός και να προσθέσουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και την κανέλα

Ας σταματήσουμε να εντάξει με τα δίδακτρα που έχουμε ετοιμάσει.

Ας βάλουμε μια αγενή μαργαρίνη, υγρό λάδι, ζάχαρη, βανίλια, αυγό, γιαούρτι, και ψήσιμο σκόνη και να τα μείγμα.

Ας προσθέσουμε λίγο αλεύρι πάνω του και να βγάλουμε μια ζύμη στο αυτί του αυτιού
Ας προσθέσουμε ένα καρύδι μέσα στο παγωμένο μήλο και να το ανακατεύουμε πολύ.

Ας βγάλουμε το μεγάλο κομμάτι από τη ζύμη και να το sixy.

Ας ανοίξουμε το ζυμάρι στο πάτωμα και να το βάλουμε στη μέση του το

Τότε ας κλείσουμε τη ζύμη όπως στην εικόνα και να φτιάξουμε τις άκρες όπως η φωτογραφία με το πιρούνι.

Ας βάλουμε τα μπισκότα που έχουμε ετοιμάσει διαλείπουσα στον δίσκο με τα λιπαρά χαρτάκια.

Σε προ-Θερμαινόμενο 180° φούρνο με φως ροζ περίπου 13 λεπτά
Σερβίρετε τη ζάχαρη άχνη στα μπισκότα iliyan.

Είχαμε συνολικά 21 μπισκότα μήλου.

Ευχαριστώ το βασικό σπαθί της επιθυμίας για αυτή την υπέροχη συνταγή για μπισκότα μήλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις