Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Χέρμπερτ φον Κάραγιαν



Χέρμπερτ φον Κάραγιαν


Ένας Έλληνας διεθνούς φήμης !!  ανοίξτε το σύνδεσμο γι περισσότερα...

https://psiphidwto.blogspot.com/2022/04/blog-post_05.html?m=1

Σειρές ΕΛΤΑ από περιόδους Ελληνικού πολιτισμού



 Σειρές ΕΛΤΑ από περιόδους Ελληνικού πολιτισμού:  Όλοι οι πολιτισμοί που δημιουργήθηκαν στον ελληνικό χώρο  και φώτισαν την υφήλιο κατέχουν το δικό τους μερίδιο  στο Χώρο των ελληνικών γραμ... Στο σύνδεσμο υπαρχουν μερικα γραμματοσημα απο καποιες σειρές ελληνικων πολιτισμων...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Σήμερα 6 Απριλίου Αγίου Ευτυχίου



 Σήμερα 6 Απριλίου Αγίου Ευτυχίου: σειρά ΕΛΤΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Μ. ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ   Σήμερα 6 Απριλίου Αγίου Ευτυχίου Χρόνια πολλά!!! Ευτύχιος Ευτυχία   για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει ...
Το εορτολογιο σήμερα λιτό... 

Χοχλιοί (σαλιγκάρια) με αγκινάρες και κουκιά

Χοχλιοί (σαλιγκάρια) με αγκινάρες και κουκιά


Υλικά για 4 μερίδες:  700 γρ. κουκιά (χλωρά), 4 αγκινάρες, 600 γρ. χοχλιούς, 1 ματσάκι μάραθο 1 φλυτζάνα λάδι , 1 ξερό κρεμμύδι και 1 δροσερό, 2 πατάτες, 2 λεμόνια, αλάτι.     

Εκτέλεση :  Από το προηγούμενο βράδυ καθαρίζομε και πλένομε τους χοχλιούς. Τους αφήνομε όλη νύχτα σε ένα ταψί στρογγυλό σκεπασμένους με ένα τρυπητό σκεύος της ίδιας περιμέτρου με το ταψί ώστε να μη μπορούν να φύγουν αλλά να μπορούν να αναπνέουν. Από πάνω βάζουμε και ένα βάρος όπως μια σουπιέρα για να μείνει το σκέπασμα στη θέση του όταν οι χοχλιοί θα κάνουν επιδρομή στα εσωτερικά τοιχώματα του σκεπάσματος. Την επομένη πάλι τους πλένουμε σχολαστικά και τους  ξανασκεπάζουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
     Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό, το χυμό των λεμονιών και λίγο αλάτι.Καθώς τις καθαρίζουμε τρίβομε την καρδιά τους με λεμονόκουπες για να μη προλάβουν να μαυρίσουν. Πλένουμε τα κουκιά ακαθάριστα για να μη πάρουν νερό μέσα και μετά τα καθαρίζουμε. Βράζουμε νερό και ρίχνομε μέσα τα κουκιά για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
      Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπόλ και σε ένα άλλο το μάραθο . 
      Επιστρέφουμε πάλι στους χοχλιούς . Βάζουμε νερό να βράσει όση ώρα ξαναπλένουμε τους χοχλιούς. Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα τους χοχλιούς. Αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά . Έπειτα τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ξαναπλένουμε.
      Βάζουμε ένα καθαρό τσικάλι στη φωτιά και το λάδι να κάψει. Ρίχνομε τους χοχλιούς και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε . Βάζουμε νερό (χλιαρό) όσο χρειάζεται να σκεπαστούν οι χοχλιοί με ένα δάκτυλο και αφήνομε σε μέτρια φωτιά σχεδόν μέχρι να πιούν το νερό . Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κουκιά ακολουθεί το μάραθο οι αγκινάρες και το αλάτι. Βάζουμε λίγο νερό όσο να σκεπαστούν όλα τα υλικά και αφήνομε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά . Αφού αρχίσει να βράζει,  σε 10 λεπτά  ρίχνουμε τις πατάτες (αν δεν θέλουμε , δεν βάζουμε)  και λίγο νερό έτσι ώστε σε 15 λεπτά να σβήσουμε το μάτι και το φαγητό να μείνει με το ζουμί του λαδιού κι όχι με νερά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κουνάμε το τσικάλι για ανακάτωμα (όχι με κουτάλι ,  για να μη τα διαλύσουμε)     Καλή επιτυχία!


Η συνταγή είναι παραδοσιακή από την πεθερά μου

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Το Ψαλτήριο - Ψαλμός Ζ - 7

 Σειρά ΕΛΤΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Μ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ

Το Ψαλτήριο - Ψαλμός Ζ - 7: Σειρά ΕΛΤΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Μ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ παράσταση βάσει ξυλογραφίας Γ.Μόσχου Το Ψαλτήριο. ψαλμός Ζ.  7 Για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό  Ανα...

οι ψαλμοί υπάρχουν στην ετικέτα πνεύμα του παραπανω συνδέσμου

Καστανοπατατού Δημητσάνας

 

Καστανοπατατού Δημητσάνας

Απο τις συνταγές που συνέλεξε η Μαίρη Παναγάκου γυρνώντας την Ελλάδα , για τις ημέρες της Σαρακοστής, έχομε σήμερα κάτι που μόνο το όνομά του μας προκαλεί ευθυμία και νομίζω τρώγοντάς το ακόμα περισσότερη ...


Καστανοπατατού Δημητσάνας

 
ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα/

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο/

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα/

4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες/

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες/

2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες/

2 φύλλα δάφνης/

3 κ.σ. πετιμέζι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

η συνέχεια στο σύνδεσμο

Σήμερα 5 Απριλίου Αγίας Αργυρής Νεομάρτυρος


Μετά το Μύρτος προς Μουρνιές, επαρχία Ιεραπέτρας, 
στην ανηφόρα βρίσκεται αυτό το κόσμημα. 
 Ιερός Ναός Παναγίας Γοργοϋπηκόου, Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, 
Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ο Ιεροσολυμίτης

Σήμερα 5 Απριλίου Αγίας Αργυρής Νεομάρτυρος


για περισσότερη ανάγνωση ανοίξτε το σύνδεσμο

Πεύκο

Εικόνα
 

Πεύκο

Για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό Απο το ένθετο φυλλάδιο μιας παλιάς εφημερίδας έχομε κάποιες πληροφορίες για το αγαπημένο πεύκο που δεσπόζει στην Ελλαδα και στις αναμνήσεις μας. Για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό Πολύ χρήσιμο και δεν του φαινότανε....   

για να συνεχίσετε την ανάγνωση ανοίξτε τον σύνδεσμο

Σήμερα 5 Απριλίου Αγίας Αργυρής Νεομάρτυρος


 

Σήμερα 5 Απριλίου Αγίας Αργυρής Νεομάρτυρος

            Ἡ Ἁγία Ἀργυρὴ ἡ Νεομάρτυς Ἡ Ἁγία Ἀργυρὴ ἐγεννήθηκε, τὸ 1688 στὴν Προύσσα τῆς Βιθυνίας, ἀπὸ ἐνάρετους καὶ εὐλαβεῖς γονεῖς, τὸν Γεώργιο καὶ τὴν Σωσάννα. Κοντὰ στὸ σπίτι τῆς Ἀργυρῆς, κατὰ κακὴ τύχη βρισκόταν τὸ σπίτι κάποιου ἀλλόθρησκου προύχοντα, τοῦ ὁποίου ὁ υἱὸς μόλις εἶδε τὴν Ἀργυρή, τόσο θαμπώθηκε άπὸ τὴν ὀμορφιά της, ὥστε θέλησε να δημιουρ

για να συνεχίσετε ανοίξτε το σύνδεσμο

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Κωνσταντίνος Μάνος

 

Κωνσταντίνος Μάνος

Ο Κωνσταντίνος Μάνος (1869 - 4 Απριλίου 1913) ήταν Έλληνας πολιτικός, ποιητής και αγωνιστής.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1869 στην Αθήνα. Οι γονείς του κατάγονταν από ιστορικές οικογένειες. Συγκεκριμένα ο πατέρας του, Θρασύβουλος Μάνος, ήταν στρατηγός και καταγόταν από τη φαναριώτικη οικογένεια με απώτερη καταγωγή την Καστοριά, ενώ η μητέρα του, Ρωξάνη Μαυρομιχάλη, από την οικογένεια Μαυρομιχάλη. Ήταν αδελφός του Πέτρου Μάνου. Σπούδασε νομική στη Λειψία και φιλοσοφία στην Οξφόρδη. Διετέλεσε καθηγητής της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ. Πρωτοστάτησε στη διοργάνωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Υπήρξε ιδρυτής του Α.Ο. Αθηνών.

συνέχεια στο σύνδεσμο

Δημοφιλείς αναρτήσεις