Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πορτοκαλόπιτα μαλεμπί



Αποτέλεσμα εικόνας για Πορτοκαλόπιτα μαλεμπίΠορτοκαλόπιτα μαλεμπί

(για την κρέμα μαλεμπί πορτοκαλιού)
6 κούπες γάλα(δοσομετρική κούπα)
2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νισεστέ
1 κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού

Τα υπόλοιπα υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(θα περισσέψουν περίπου 10)
1 βάζο μαρμελάδα πορτοκάλι
3 φύλλα ζελατίνη (περίπου 5 γρ.)
1 κρασοπότηρο ζεστό νερό

Κρατάμε 1 κούπα νερό και διαλύουμε το νισεστέ. Βάζουμε το υπόλοιπο νερό και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά.

Όταν έλθει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε ανακατεύοντας ζωηρά, τη ζάχαρη και μετά από λίγο το διαλυμένο νισεστέ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα σύρμα και σε λιγότερο από 1 λεπτό η κρέμα μας θα έχει πήξει. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα για να μην μας σβολιάσει όσο είναι πάνω στη φωτιά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα.

Αδειάζουμε τη μισή κρέμα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ 35χ 25 ή τετράγωνο 30χ30, το οποίο έχουμε ραντίσει με κρύο νερό.
Στρώνουμε στην επιφάνειά του μπισκότα πτι μπέρ, κόβουμε με μια ροδέλα κοπής πίτσας, μισά μπισκότα και αν χρειαστεί καλύπτουμε με αυτά τα κενά.

Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την επικάλυψη.

Εν τω μεταξύ μουλιάζουμε σε κρύο νερό την ζελατίνη για 5 λεπτά, την στύβουμε και την διαλύουμε μέσα σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει το ζεστό νερό. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε να διαλυθεί για 2-3 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει.

Φυσικά αν θέλουμε αφήνουμε σκέτη τη μαρμελάδα και την απλώνουμε στο γλυκό, απλά δεν θα σταθεί καλά στην επιφάνεια και θα λειτουργήσει περισσότερο σαν σιρόπι.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο διακοσμούμε την επιφάνεια με λεπτά κομμάτια σάρκας πορτοκαλιού, καλύπτουμε με την μαρμελάδα πορτοκάλι και βάζουμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.

Κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

mariplateau.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις