Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 5/12

http://www.emedi.gr/2654/pagkosmia-hmera-ethelontismoy

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

5 Δεκεμβρίου 2012
Ημέρα αφιερωμένη στους εθελοντές ανά τον κόσμο και τη δράση τους είναι η σημερινή.
Φόρος τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους...
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών θα βραβευτεί, σήμερα 05/12/2012 (παγκόσμια μέρα εθελοντισμού) από την Εταιρία Ελλήνων Ευεργετών.
Η εκδήλωση βράβευσης  θα γίνει στο νέο μουσείο της Ακρόπολης στις 05/12/2012 και ώρα 18:00, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη από το 1985 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, συμμετέχοντας ενεργά στο Εθελοντικό Κίνημα, οι οποίοι είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.
Ο Εθελοντισμός είναι η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος ή ένα πολύμορφο και δυναμικό σύστημα όπου η ατομική ολοκλήρωση συναντιέται με την συλλογική ευημερία. Οι μορφές που παίρνει η εθελοντική προσφορά σήμερα, διευρύνονται διαρκώς και εκτείνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής με τον «Ενεργό Πολίτη», μέσα από την εθελοντική του δράση σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, παρεμβαίνει καθημερινά και δυναμικά από την παροχή υπηρεσιών φροντίδας ως τις οργανωμένες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και από τη δραστηριότητα ομάδων πολιτών για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ως την παροχή εκπαίδευσης σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα ή ομάδες.
Η  Εταιρία Ελλήνων Ευεργετών επιβραβεύει το έργο των εθελοντών, παροτρύνοντας περισσότερα άτομα να γίνουν εθελοντές.
Ο Εθελοντισμός είναι πράξη προσφοράς από την οποία ωφελούνται όλοι και συνενώνει με δεσμούς την κοινωνία. Για τους εθελοντές είναι ένας τρόπος να προσφέρουν στην κοινωνία και να αποκτήσουν ως ανταπόδοση νέες δεξιότητες. Μπορεί να λάβει πάμπολλες μορφές, όπως βοήθεια σε σχολεία, νοσοκομεία, φιλανθρωπικές δράσεις. Σήμερα περίπου το 20% των ευρώπαίων αφιερώνει μέρος του χρόνου του στον εθελοντισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις