Γλυκό του κουταλιού αχλάδι
Ένα γλυκό με σχετικά ελαφριά γεύση. Ιδανικό τελείωμα για το τέλος ενός ελαφρού γεύματος.
• 2 κιλά αχλάδια μικρά και άγουρα
Ένα γλυκό με σχετικά ελαφριά γεύση. Ιδανικό τελείωμα για το τέλος ενός ελαφρού γεύματος.
• 2 κιλά αχλάδια μικρά και άγουρα
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 και 1/2 κιλό ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
• 1 ξυλάκι βανίλια ή ½ κ.τ.σ. μαστίχα ή 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
Πλένουμε τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Βάζουμε σε μία λεκάνη νερό 3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού και τα αχλάδια και τα αφήνουμε για 4 ώρες.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά.
Βάζουμε τα αχλάδια στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Όταν κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το κρατάμε στο ψυγείο.
glykokyriakis.gr
• 1 και 1/2 κιλό ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
• 1 ξυλάκι βανίλια ή ½ κ.τ.σ. μαστίχα ή 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
Πλένουμε τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Βάζουμε σε μία λεκάνη νερό 3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού και τα αχλάδια και τα αφήνουμε για 4 ώρες.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά.
Βάζουμε τα αχλάδια στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Όταν κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το κρατάμε στο ψυγείο.
glykokyriakis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου