Ρολό κοτόπουλο με γέμιση κάστανο
Τύλιξε το καστανάκι σε ρολάκι από στήθος κοτόπουλο και απόλαυσε το πιο χειμερινό ξεχωριστό πιάτο
• 1 κ.σ. σόγια σος
• 12 αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια
• Ένα ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο (600-700γρ.)
• Αλάτι και Πιπέρι
• 1 κ.σ. κρασί sherry
• 1 κ.σ. ηλιέλαιο
• 1 κρεμμύδι
• 250 γρ. κάστανα
Βάλε τα μαύρα μανιτάρια να μουλιάσουν λίγη ώρα στο νερό
Βάλε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τα κάστανα να βράσουν για 10 λεπτάκια. Καθάρισε και άφησε στην άκρη
Ξέπλυνε το κοτόπουλο και άνοιξέ το καλά. Αλατοπιπέρωσε
Προθέρμανε το φούρνο στου 180oC
Ετοίμασε τη γέμιση: Ψιλόκοψε το κρεμμυδάκια και πέρασε το για 2-3 λεπτά από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να γυαλίσει
Πρόσθεσε και τα κάστανα ψιλοκομμένα και σόταρε για 1-2 λεπτά
Κατέβασε από τη φωτιά και ανάμειξε με 1 κ.σ. σόγια σος
Άπλωσε τη γέμιση κατά μήκος στο φιλέτο και τύλιξε. Δέσε με σπάγκο σφιχτά
Άπλωσε την υπόλοιπη σος σόγιας, ανακατεμένη με το sherry στην επιφάνεια του ρολού και τρίψε λίγο ηλιέλαιο
Βάλε το ρολό σε μια σχαρούλα μέσα σε γάστρα με ελάχιστο νεράκι. Αλατοπιπέρωσε
Ψήσε για 20 λεπτά γυρίζοντας το ρολό ανά 6-7 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά στους 160oC και άφησε άλλα 40 λεπτά
tlife.gr
• Ένα ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο (600-700γρ.)
• Αλάτι και Πιπέρι
• 1 κ.σ. κρασί sherry
• 1 κ.σ. ηλιέλαιο
• 1 κρεμμύδι
• 250 γρ. κάστανα
Βάλε τα μαύρα μανιτάρια να μουλιάσουν λίγη ώρα στο νερό
Βάλε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τα κάστανα να βράσουν για 10 λεπτάκια. Καθάρισε και άφησε στην άκρη
Ξέπλυνε το κοτόπουλο και άνοιξέ το καλά. Αλατοπιπέρωσε
Προθέρμανε το φούρνο στου 180oC
Ετοίμασε τη γέμιση: Ψιλόκοψε το κρεμμυδάκια και πέρασε το για 2-3 λεπτά από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να γυαλίσει
Πρόσθεσε και τα κάστανα ψιλοκομμένα και σόταρε για 1-2 λεπτά
Κατέβασε από τη φωτιά και ανάμειξε με 1 κ.σ. σόγια σος
Άπλωσε τη γέμιση κατά μήκος στο φιλέτο και τύλιξε. Δέσε με σπάγκο σφιχτά
Άπλωσε την υπόλοιπη σος σόγιας, ανακατεμένη με το sherry στην επιφάνεια του ρολού και τρίψε λίγο ηλιέλαιο
Βάλε το ρολό σε μια σχαρούλα μέσα σε γάστρα με ελάχιστο νεράκι. Αλατοπιπέρωσε
Ψήσε για 20 λεπτά γυρίζοντας το ρολό ανά 6-7 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά στους 160oC και άφησε άλλα 40 λεπτά
tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου