ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι μαλακο 500gr
Ζάχαρης 300γρ
3 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν
Βουτύρο 50γρ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
200 γρ ασπρισμένα χονδροκομενα και ολοκληρα
μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπαμαι Βουτυρο, αυγα, ζαχαρη ελαφρα στο μιξερ
προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν και το αλατι
και τελος το ξυσμα απο τα δυο(λεμονι-πορτοκαλι)
Προσεχουμε να μην ζυμωθει πολυ. το πλαθουμε σε
μακροστενη φορμα, το παταμε να απλωσει και ψηνουμε
στους 180β για 25λ. μολις κρυωσει κοβουμε φετες,
αραδειαζουμε και ψηνουμε στους 140β για 20λ. περιπου
θα το δειτε πολλες φορες να σιγουρευτητε, δεν θελουμε
να παραψηθουν.
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι μαλακο 500gr
Ζάχαρης 300γρ
3 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν
Βουτύρο 50γρ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
200 γρ ασπρισμένα χονδροκομενα και ολοκληρα
μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπαμαι Βουτυρο, αυγα, ζαχαρη ελαφρα στο μιξερ
προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν και το αλατι
και τελος το ξυσμα απο τα δυο(λεμονι-πορτοκαλι)
Προσεχουμε να μην ζυμωθει πολυ. το πλαθουμε σε
μακροστενη φορμα, το παταμε να απλωσει και ψηνουμε
στους 180β για 25λ. μολις κρυωσει κοβουμε φετες,
αραδειαζουμε και ψηνουμε στους 140β για 20λ. περιπου
θα το δειτε πολλες φορες να σιγουρευτητε, δεν θελουμε
να παραψηθουν.