Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

εικόνες


Το κουκλάκι , το βαζάκι  και το καδράκι  μικρά κομμάτια από τη διακόσμηση του σπιτιού στο χωριό.                           


                                           Άποψη του Ηρακλείου σε πίνακα ζωγραφικής                  
                   
                                       Η μικρή εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο 


                                         Και κάτω για σημασία στη λεπτομέρεια



  Κι εδώ ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά πολιούχου του Ηρακλείου με τα περιστέρια
                                     είναι δίπλα στον μικρό ναό του Αγίου Μηνά


                Εδώ από το πλάι,  ενώ καθόμαστε στη σκιά δέντρων σε μια καφετέρια


                Στην πλατεία δίπλα στον Άγιο Μηνά , είναι η Αγία Αικατερίνη των Σιναϊτών
                                       ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κόσμημα
 

          Το τριαντάφφυλλο από μια γειτονική αυλή που δεν άντεξα στον πειρασμό και το έκοψα                                                              Συγνώμη γειτόνισσα!

                       Εδώ κάνει παρέα με ένα μπουκέτο από αγιόκλημα και αγγελική


              Αυτό δεν ξέρω πως το λένε , είναι έρπον και βγαίνει και στο πιο στεγνό έδαφος
     και ... για του λόγου το αληθές κοιτάξτε το φυτό μέσα από το τσιμέντο και τα χαλίκια μιας νέας          οικοδομής
    Το κίτρινο τριαντάφυλλο είναι ένα το ίδιο σε όλα  τα πλάνα απλώς αλλάζει καθώς μεγαλώνει
                                                         εδώ είναι την πρώτη μέρα

Το πορτοκαλί μπουκέτο εγώ το ξέρω ως νάρκισο . Δεν ξέρετε πόσο εύκολα ριζώνει με ένα  μικρό      κλαδάκι και πόσο εύκολα εξαπλώνεται . Έβαλα σε μια γλάστρα ένα κομμάτι μισοπεθαμένο και σε μια βδομάδα έβγαλε 10 φύλα και συνεχίζει  .  Αλλά δυστυχώς είναι μόνο καλοκαιρινό.





Εδώ έχουμε σφάκες 3 χρώματα . Έμαθα κάτι: άν έχετε ρογδιά που δεν κρατά τα ρόγδια αλλά τα ρίχνει πριν μεγαλώσουν, θα λυθεί το πρόβλημα άν βάλετε ανάμεσα στα κλαδιά  της ροδιάς κομμάτια κλαδιά από το φυτό της σφάκας. Και είναι σαφώς καλύτερα αν έχετε φυτεμένη σφάκα κοντά στη ρογδιά.  Λένε ότι μέσω των εντόμων επηρεάζεται θετικά η γονιμοποίηση της ρογδιάς.


  Αυτό δεν το ξέρω
  Ο γνωστός ιβίσκος

 Προσέξτε τις τέσσερις επόμενες φωτ.  Είναι σε τμήματα όλο το φυτό, έχει ύψος 2 μέτρα και βγαίνει μέσα από το τσιμέντο του πεζοδρομίου.  Εκπληκτικό !
















































  Δίπλα από αυτό βρίσκεται αυτή η αλιτάνα που περιέχει

   Καντιφέδες

   Γεράνια μαστιχάκια


  και  ανθισμένες αλόες
  Το πολύκρινο σαν πολύφωτο                                             
   Τα ρόδα του Μάη                     
                            

   Δεν ξέρω πώς λέγεται

  Δεν ξέρω πώς λέγεται μήπως ξέρει κάποιος;                               

  Άγιο κλήμα  το  αγιόκλημα   μοσχοβολά
   Ο κατακόκκινος ιβίσκος ακουμπά στο κάγκελο και ξεκουράζεται
   Τριαντάφυλλο με απαλό σομόν χρώμα ερωτοτροπεί με τον ήλιο
   Έχουν πιάσει κουβεντούλα τα λουλούδια
   Δεν ξέρω το όνομά του τα φύλλα του είναι βελουδένια
   Το κίτρινο τριαντάφυλλο με την παρέα του αγκαλιά                                 
   Κοκκινοφούξια τριαντάφυλλα
   Κίτρινος ιβίσκος
   Καρφιτσούνι μπλέ μώβ                   
   Ρόζ  Γεράνια
   Καρφιτσούνι  λευκό
                                                           

  Άσπρα και κίτρινα τριαντάφυλλα μικρού μεγέθους                                             
   Πορτοκαλοσομόν τριαντάφυλλα
   Ρόζ τριαντάφυλλα                                                       
   Ρόζ  - φούξια   τριαντάφυλλο
   Μια ποικιλία γιασεμιού
   Η μπουκαμβίλια απλωμένη στον ήλιο
   Τριαντάφυλλα πορτοκαλοσομόν        
   Τριαντάφυλλα πορτοκαλοκόκκινα
   Τριαντάφυλλα φούξια

Μελιτζάνες τηγανητές

Μελιτζάνες τηγανητές

Αυτό που πρέπει να κάνουμε πρώτα απ΄όλα είναι να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες. Περίπου 1 ώρα ή έστω 1/2 ώρα πριν το ψήσιμο πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες (σε στρογγυλές φέτες) όχι παχειές λιγότερο από 1 πόντο πάχος. Τα φαρδιά κομμάτια μπορούμε να τα κόψουμε μισοφέγγαρα. Έχουμε έτοιμο ένα σκεύος με νερό και αλάτι διαλυμένο    (1 κουταλιά σούπας για 4-5 μελιτζάνες) και καθώς κόβουμε τις φέτες τις βάζουμε αμέσως στο νερό να μη προλάβουν να μαυρίσουν. Έχουμε κάτι πάνω στο νερό π.χ. ένα πιάτο να κρατάει τις φέτες μέσα στο νερό διότι έχουν την τάση να πλέουν. Όταν είναι η ώρα ετοιμάζουμε το κουρκούτι με νερό, αλεύρι, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Η πυκνότητά του πρέπει να είναι μεσαίου βαθμού , ούτε νερουλό ούτε πολύ πηχτό, όσο χρειάζεται να έχει σταθερή συνοχή με τη μελιτζάνα. Όταν είναι έτοιμο και το κουρκούτι , τότε ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε. Τις αλατίζουμε ελάχιστα έως καθόλου. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει και το τηγάνι να κάψει το λάδι. Βουτάμε μια - μια φέτα στο κουρκούτι, αφήνουμε το περίσσιο να φύγει και τηγανίζουμε σε κάπως ζωηρή πυρά ώστε να μη λαδοπιούν αλλά και να μη καούν απέξω γρήγορα  Σε ένα δίσκο στρώνουμε λαδόχαρτο και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε πάνω εκεί να φύγουν τα πολλά λάδια. Όταν τελειώσουμε και αφού κρυώσουν λίγο τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα για σερβίρισμα. Είναι ωραίο συνοδευτικό για όσπρια και χόρτα . Καλή επιτυχία! και Καλή σας όρεξη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις