Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μακαρόνια φούρνου

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=300651636708880&set=a.267803356660375.59783.264580240316020&type=1&theater

Μακαρόνια φούρνου 

1 πακέτο μακαρόνια Νο6
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
2 ποτήρια ρεγκάτο τυρί τριμμένο
1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μεγάλη θερμοκρασία και, όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά.

Ουσιαστικά, θα βγάλουμε τα μακαρόνια και θα τα σουρώσουμε πριν είναι 100% έτοιμα, ώστε να μην λασπώσουν αργότερα στο ταψί...

Παίρνουμε ένα πυρέξ και με ένα πινέλο (ή χαρτοπετσέτα αν δεν σιχαίνεστε!!!) απλώνουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο παντού, ωστε να βουτυρώσουμε όλο το πυρέξ μας για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αλάτι, και το ψιλοκομμένο ντοματάκι.

Απλώνουμε καλά το ντοματάκι και προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ρίγανη.

Ρίχνουμε ακόμα τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να αναμειχτούν με τα μακαρόνια μας.

tlife.gr

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

σκευάσματα τύπου COLA


http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2012/12/cola.html

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή 

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα.Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό. Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.

Στην υγειά σας......

Πηγή: www.ramnousia.com

Σημείωση, για όσους κατάλαβαν την ζημιά που υφίσταται ο οργανισμός τους κάθε φορά που... απολάμβαναν σκευάσματα τύπου κόλα. Μην πετάξετε τα σκευάσματα που είχατε πριν διαβάσετε το παραπάνω... χρησιμοποιήστε το περιεχόμενό τους στο καθάρισμα της λεκάνης της τουαλέτας σας, το κιτρικό οξύ τους εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες!!!

Έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη



Φωτογραφία: Έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη
90 χρόνια από τον θάνατό του
ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ»

Ο μεγάλος Έλληνας πεζογράφος Κωνσταντίνος Θεοτόκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα την 13η  Μαρτίου 1872 και πέθανε την 1η Ιουλίου 1923. Καθώς ήδη συμπληρώθηκαν 140 χρόνια από τη γέννησή του και διατρέχουμε  90 χρόνια από τον θάνατό του, η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού – Κέρκυρα) προγραμματίζει σειρά σχετικών εκδηλώσεων (έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη). Οι εκδηλώσεις αυτές εγκαινιάζονται με ομιλία του ψυχίατρου – πεζογράφου Νάσου Μαρτίνου, με θέμα «Ανόσια και Ιερά στη διηγηματογραφία του Ντίνου Θεοτόκη», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σολωμού την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η αίθουσες κλιματίζονται. 


Έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη

90 χρόνια από τον θάνατό του

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ»


Ο μεγάλος Έλληνας πεζογράφος Κωνσταντίνος Θεοτόκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα την 13η Μαρτίου 1872 και πέθανε την 1η Ιουλίου 1923. Καθώς ήδη συμπληρώθηκαν 140 χρόνια από τη γέννησή του και διατρέχουμε 90 χρόνια από τον θάνατό του, η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού – Κέρκυρα) προγραμματίζει σειρά σχετικών εκδηλώσεων (έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη). Οι εκδηλώσεις αυτές εγκαινιάζονται με ομιλία του ψυχίατρου – πεζογράφου Νάσου Μαρτίνου, με θέμα «Ανόσια και Ιερά στη διηγηματογραφία του Ντίνου Θεοτόκη», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σολωμού την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι αίθουσες κλιματίζονται.

Σήμερα... 18/1

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΑ

''Ιστορία με ένα μικρό μαμούθ''



Αυτό το Σάββατο διαβάζουμε την ''Ιστορία με ένα μικρό μαμούθ''
του Μιχαήλ Δερμιτζάκη ...
Σας περιμένουμε ♥

Βρισκόμαστε στην Εποχή των Παγετώνων και μεγάλες περιοχές του πλανήτη μας καλύπτονται από πάγους ή παγωμένα εδάφη με θάμνους, βρύα, λειχήνες, ρείκια. Μια ομάδα κυνηγών σώζει ένα μικρό μαμούθ από βέβαιο θάνατο. Εκείνο με τη σειρά του θα τους σώσει από το κρύο, την πείνα και τους εχθρούς τους...

Ο γιος ενός κυνηγού, ο Τότο, θ' ανέβει στην πλάτη του μικρού μαμούθ και θ' αρχίσουν οι περιπέτειες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - ΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ LIVE


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΥΡΑ



ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΥΡΑ
Η Προστατευτική αύρα είναι μια μεγάλης δύναμης προστατευτική τεχνική. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική και εφαρμόστε την για 7 ημέρες. Η τεχνική της προστατευτικής αύρας είναι ένα επιπλέον κλειδί που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε θετικότητα στη ζωή σας και η θετικότητα προσελκύει θετικότητα. Ότι εκπέμπεις στο Σύμπαν αυτό και λαμβάνεις. Η τεχνική αυτή μπορεί να γίνει οπουδήποτε: στο σπίτι, μέσα σε κόσμο, στο γραφείο, στο λεωφορείο, παντού. Δεν είναι απαραίτητο να κλείσετε τα μάτια για να την κάνετε, αν και κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην αρχή. Όταν εξασκηθείτε λίγο μπορείτε να την κάνετε αυτόματα και κατά βούληση. Η προστατευτική αύρα είναι πολύ αποτελεσματική όταν κάποιος θέλει να καυγαδίσει μαζί σας, ή με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθεί να χαλάσει την ηρεμία σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προστατευτική αύρα για να παραμένετε στο παρόν. Η τεχνική της προστατευτικής αύρας απαιτεί να είμαστε παρόντες στο αιώνιο τώρα, όπου υπάρχει ασφάλεια και γαλήνη.
Ας δούμε πως γίνεται:
Φέρτε στον νου σας όλες τις αρνητικές σκέψεις, φόβους, εντάσεις, άγχη, και για λίγο απαλλαγείτε από αυτά. Μπορείτε να τα αφήσετε στην άκρη για λίγες στιγμές... Αποφασίστε να απαλλαγείτε για λίγο… Φανταστείτε πως βάλατε όλα αυτά τα βασανιστικά που κουβαλάτε μέσα σας σε ένα μπαλόνι. Αφήστε το μπαλόνι να φύγει μακριά. Οι λίγες στιγμές που θα ακολουθήσουν είναι αφιερωμένες στον εαυτό σας. Εισπνεύστε άφθονο αέρα και φωνάξτε δυνατά από μέσα σας: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ… εννοώντας το. Μετά, πάρτε βαθιά εισπνοή, μετρήστε ως το πέντε και βγάλτε τον αέρα αργά, χαλαρώνοντας οποιοδήποτε μέρος του σώματος είναι ακόμα σφιγμένο. Με την επόμενη εισπνοή φανταστείτε πως το σώμα σας είναι καλλυμένο γύρω-γύρω με ένα όμορφο, μεταλλικό φύλλο χρυσού. Καθώς εκπνέετε αυτή τη φορά, δείτε το φύλλο χρυσού να φουσκώνει σαν μπαλόνι. Δείτε το να περιβάλλει το εξωτερικό της αύρας σας. Το χρυσό είναι το πιο προστατευτικό χρώμα στο υλικό βασίλειο. Η αντανακλαστικότητα και καθαρότητά του αποτρέπει όλα τα εξωτερικά αρνητικά στοιχεία να μπουν στην αύρα. Το μόνο μέρος τώρα απ' όπου μπορεί να μπουν αρνητικά στοιχεία είστε εσείς, που είστε μέσα στο χρυσό περίβλημα. Γεμίστε το εσωτερικό αυτού του ασφαλούς, χρυσού κουκουλιού, με το όμορφο, αναβράζον θετικό φως του ουράνιου τόξου. Εισπνεύστε την ανακουφιστική, ηρεμιστική θετικότητα και χαλαρώστε. Αυτή η χρονική στιγμή είναι δική σας. Εκεί μέσα είστε ασφαλείς τώρα και προστατευμένοι από εξωτερικά αρνητικά στοιχεία. Νιώστε την ανακούφιση. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος ωστόσο. Μια αρνητική σκέψη από μέρους σας θα προκαλέσει συντριβή του ασφαλούς αυτού περιβλήματος και θα χρειαστεί να το ξαναφτιάξετε. Μπορείτε να το ξαναφτιάξετε εύκολα με τον τρόπο που το φτιάξατε την πρώτη φορά, προσέχοντας να το γεμίσετε με θετικότητα. Όταν πρωταρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο θα αφιερώσετε λίγη ώρα κάνοντας προστατευτικές αύρες. Διώχνετε την αρνητικότητα και καταφέρνετε σιγά-σιγά να αυξήσετε το χρόνο θετικής σκέψης για λίγο. Τότε ακριβώς θα νιώσετε πως μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα (ό, τι προβάλλει ο νους), και να ζήσετε στο παρόν. Σκεφτείτε πως εφόσον μπορείτε να δημιουργήσετε θετικότητα για λίγες στιγμές, μπορείτε να δημιουργήσετε για 1 ώρα και πιο πολύ ακόμα. Ασκηθείτε παρατείνοντας κάθε φορά το χρόνο απαλλαγής από την αρνητικότητα. Καθώς απομακρύνεται η σκέψη από τα προβλήματα, δημιουργείται μέσα σας ελπίδα και γεννιούνται λύσεις στο μυαλό για τα προβλήματα. Είναι σαν να ξεβουλώνετε ένα βουλωμένο αγωγό και ξαφνικά το νερό που είναι μαζεμένο μέσα τρέχει ορμητικά προς τα έξω και καθαρίζετε. Σιγά-σιγά θα καταφέρνετε να έχετε θετικότητα για όσο διάστημα αποφασίζετε. Θα φοράτε την προστατευτική σας Αύρα και θα βγαίνετε έξω για βόλτα. Θα δείτε τα πάντα με καινούργια προοπτική… Θα νιώσετε ζωντανοί και σύντομα τα πράγματα θα αρχίσουν να σας έρχονται ευνοϊκά.
'Ένας από τους τομείς όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς αυτή τη μέθοδο είναι ο χώρος εργασίας. Εκεί βρισκόμαστε πολλές φορές κάτω από την πίεση της δουλειάς, και έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κακή διάθεση κάποιου συνεταίρου ή πελάτη. Σχηματίστε απλώς την προστατευτική αύρα γύρω σας. Από τη στιγμή που θα βρεθείτε σ' αυτήν την ήρεμη, θετική κατάσταση δε θα παρασυρθείτε στο παιχνίδι των άλλων. Θα αντιδράσετε μέσα από το περίβλημά σας, αλλά όλες οι αντιδράσεις σας θα είναι θετικές. Θα παραμείνετε ανέπαφοι. Ο άλλος θα ξεφουσκώσει υποχρεωτικά, μια και χρειάζονται δύο για μια φιλονικία. Θα σας δει να τον αντιμετωπίζετε μ' ένα ζεστό χαμόγελο και η οργή θα σβήσει. Σχηματίζετε την προστατευτική αύρα κι αμέσως νιώθετε γαλήνη.
Δεν εκπέμπετε πια φόβο που μπορεί να προσελκύσει κίνδυνο. Αντίθετα προχωράτε σε πλήρη αρμονία με το Σύμπαν. Η προστατευτική αύρα είναι μια μέθοδος που δημιουργεί θετική σκέψη. Η θετική σκέψη είναι το κλειδί στην ανάταση της συνείδησης και το μέσο δημιουργίας θετικότητας μέσα μας.

Σου με σοκολάτα γάλακτος



 Σου με σοκολάτα γάλακτος
Μια γλυκιά πρόταση από τον Ηλία Μαμαλάκη. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Ηλίας στην ιστοσελίδα του από όπου και πήραμε την συνταγή, μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει...

Ζύμη για τα σου
• 2 νεροπότηρα αλεύρι
• 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
• 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
• 8 αβγά

Για τη μους • 400 γραμ πλήρες γάλα • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος Για τη σάλτσα • 200 γραμ κουβερτούρα • 1 σφινάκι κονιάκ • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα

Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τα σου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και το φρέσκο βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.

Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο μέχρι να ρίξουμε το επόμενο.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μικρά καρυδάκια με τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τη μους. Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα.

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ανακατευτεί καλά με το γάλα.

Όταν γίνει ένα ενιαίο μείγμα ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά και πάντα δεξιόστροφα.

Βάζουμε τη μους τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κονιάκ.

Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα και διατηρούμε τη σάλτσα χλιαρή

Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε τα σου στη μέση.

Τα γεμίζουμε με τη παγωμένη μους και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο γεμισμένα και έτοιμα για σερβίρισμα.

Όταν έρθει η ώρα να βγουν στον μπουφέ τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας

tlife.gr

 Σου με σοκολάτα γάλακτος
Μια γλυκιά πρόταση από τον Ηλία Μαμαλάκη. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Ηλίας στην ιστοσελίδα του από όπου και πήραμε την συνταγή, μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει...

Ζύμη για τα σου
• 2 νεροπότηρα αλεύρι
• 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
• 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
• 8 αβγά
Για τη μους • 400 γραμ πλήρες γάλα • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος Για τη σάλτσα • 200 γραμ κουβερτούρα • 1 σφινάκι κονιάκ • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα

Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τα σου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και το φρέσκο βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.

Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο μέχρι να ρίξουμε το επόμενο.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μικρά καρυδάκια με τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τη μους. Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα.

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ανακατευτεί καλά με το γάλα.

Όταν γίνει ένα ενιαίο μείγμα ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά και πάντα δεξιόστροφα.

Βάζουμε τη μους τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κονιάκ.

Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα και διατηρούμε τη σάλτσα χλιαρή

Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε τα σου στη μέση.

Τα γεμίζουμε με τη παγωμένη μους και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο γεμισμένα και έτοιμα για σερβίρισμα.

Όταν έρθει η ώρα να βγουν στον μπουφέ τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας

tlife.gr

Ν.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ « Διονύσιος Σολωμὸς"


 
Ν.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ « Διονύσιος Σολωμὸς"

Τὸ πρόσωπό σου, τῆς Ἑλλάδας πρόσωπο, Ποιητή.
Τ' ἀχτινοβόλα μάτια σου, μάτια δικά της.
Οἱ στοχασμοί σου, στοχασμοὶ δικοί της καὶ δικό της
τὸ πέταγμά σου στὰ μεσούρανα τῆς ἀρετῆς, ἀπ' ὅπου
ἔβλεπες κάτω ἐδῶ τὶς περιούσιες πέτρες
νὰ βγάζουν ἄνθη ὅπως καὶ ἄλλοτε. Τὸ μέτωπό σου
μέτωπο τῆς ἀποφασισμένης Ἐλευθερίας
πού σκέπασε μὲ τὸ ἀνανεωμένο, κυματιστό της
φόρεμα τὴν ἱερὴ ἀπὸ πάντα, καλὴ κ' ἠγαπημένη
γῆς: Βουνὰ φτιαγμένα ἀπὸ γυαλὶ οὐρανοῦ,
ἔλατα, σκῆτες, καλύβια ποὺ καπνίζανε ταπεινοσύνη,
θάλασσες ποὺ λαμποκοποῦν θραύσματα ἥλιου πάνω τους,
πέτρες γιὰ φυλαχτά, πανάρχαιες ἐλιὲς
πού ἀκόμη στάζουνε λάδι γιὰ τοὺς θεούς,
ἅρματα ποὺ τὰ φύλαγε κάτω ἀπὸ τὸ φουστάνι της
ἡ Παναγιὰ στὰ εἰκονοστάσια, καὶ μιὰ γλώσσα
γλυκόλαλη ποὺ μύριζε ζεστὸ ψωμί, ρίγανη,
μέντα, ἀλιφασκιὰ καὶ γάλα Τζαβέλαινας,
κι ὅλα ὅσα δέθηκαν σφιχτά, γίναν ἕνα καὶ πέρασαν
μαζὶ μὲ ὅλους τοὺς αἰῶνες τοὺς μέσα σου
ὅσο ποὺ ἔγινες τέλος τόπος καὶ χρόνος.
Διονύσιε, θέλω νὰ εἰπῶ πὼς μετὰ τόσα χρόνια
ἀναμονῆς στὴν κοντινὴ θὰ βρεθεῖς ὄχθη, ἀπ' ὅπου
θ' ἀκούονται νὰ βουΐζουνε σπόροι ξεσηκωμένοι,
γιομάτοι μέθη, ἕτοιμοι νὰ τρυπήσουν τὸ χῶμα
καὶ τοὺς μακριοὺς τινάζοντας μίσχους νὰ πλημμυρίσουν
τὸ χάσμα ποὺ ἄνοιξε ὁ σεισμὸς καὶ ἐγιόμισε ἄνθη!

Νέα Ἑστία, Χριστούγεννα 1978
Ἀπό τὸ Ποιητῶν ἀναθήματα στὸν Διονύσιο Σολωμό, ἐκδ. Μπάστας-Πλέσας, Ἀθῆναι 1998

Φούρνος μικροκυμάτων

http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_880.html

Φούρνος μικροκυμάτων, ακόμη να τον πετάξετε;

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα.
Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων. 
Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:
Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.
Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.
Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.
Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.

Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.
Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.
Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου ζωντανά φυτά πεθαίνουν.

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
Εκπονήθηκε από: William P. Kopp

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας
Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο 
στις κουζίνες μας.
Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:
1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].
2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.
3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.
4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.
6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.
7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.
8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.
9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.
10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.

Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα; 
Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.
Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.
Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

Νίκος Φιλιππόγλου
Ηλεκτρονικός

Δημοφιλείς αναρτήσεις