Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Χαλβάς 2

Χαλβάς 2
Bαθμολογία:
       
54 ψήφοι
Προστέθηκε από , 01.04.07

Περιγραφή

Το παραδοσιακό γλυκό βήμα προς βήμα. Βρείτε τις αναλογίες στο τέλος και... καλή όρεξη.
κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς 2
 

photo: lisa17

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. λάδι
  • 2 φλ. σιμιγδάλι
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 γαρύφαλλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Νηστίσιμα

 

 

 

 

 

 

 

Πως το κάνουμε:

Κατανάλωση ζάχαρης και καρκίνος

 Κατανάλωση ζάχαρης και καρκίνος

Η «παρεξηγημένη» τροφή που δημιουργεί άγχος σε ασθενείς

Η ζάχαρη και η επίδρασή της στα καρκινικά κύτταρα πολλές φορές έχει παρουσιαστεί με τρόπο παραπλανητικό, που προκαλεί άγχος σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο.

Ωστόσο, μια ματιά πίσω από την επιστημονική ερμηνεία μεταξύ του τι τρώμε και πόσο αυτό σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου μπορεί να μας οδηγήσει σε πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων και επομένως σε καλύτερη υγεία.

Είναι γεγονός ότι η ζάχαρη τρέφει όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας. Το σώμα μας χρησιμοποιεί την γλυκόζη ή τα απλά σάκχαρα ως κύρια πηγή ενέργειας. Επομένως, και τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται ζάχαρη για να μεγαλώσουν όπως και τα υγιή κύτταρα.

Ακόμη όμως και αν αποκλείσετε την ζάχαρη από την διατροφή σας και ό,τι προϊόν περιέχει ζάχαρη, ο οργανισμός θα φτιάξει γλυκόζη από άλλες πηγές ενέργειας όπως οι πρωτεΐνες και τα λίπη.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι η ζάχαρη δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που να τρέφει τα καρκινικά κύτταρα απλά αποτελείται από απλά σάκχαρα τα οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να θρέψει όλα τα κύτταρά του.

■ Τελικά θα πρέπει να ανησυχούμε για την ζάχαρη όταν πάσχουμε από καρκίνο;

Ακόμη κι αν η ζάχαρη δεν είναι αυτή καθ’ αυτή που τρέφει τα καρκινικά κύτταρα, καλό είναι να περιορίσουμε τα απλά σάκχαρα από τη διατροφή μας. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν τρώμε πολλή ζάχαρη, ο οργανισμός μας παράγει πολλή ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από τον οργανισμό μας και ουσιαστικά προκαλεί την ανάπτυξη των κυττάρων. Για τα υγιή κύτταρα αυτό είναι κάτι καλό, τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται, αναπτύσσονται, πεθαίνουν και αντικαθίσταται ως μια φυσική διαδικασία της ζωής. Όταν όμως πρόκειται για τα καρκινικά κύτταρα, το πλεόνασμα της ινσουλίνης μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, γεγονός το οποίο ενθαρρύνει την εξέλιξη της νόσου. Επομένως, για την ινσουλίνη πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, η παραπάνω ινσουλίνη όμως, δεν ενδείκνυται για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. ■ Θα πρέπει να αποφεύγω την ζάχαρη; Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε την ζάχαρη, ούτε όλους τους υδατάνθρακες. Προτιμήστε απλώς σύνθετους υδατάνθρακες, όπως αυτούς που βρίσκονται στα φρούτα, στα λαχανικά, στα όσπρια, στα φασόλια, τρόφιμα τα οποία έχει φανεί ότι έχουν και προστατευτικό ρόλο απέναντι στα καρκινικά κύτταρα. Επίσης, είναι και κάποια άλλα συστατικά της διατροφής που βοηθούν να μειώσουμε την ποσότητα της ινσουλίνης που παράγεται όταν καταναλώνουμε ζάχαρη και άλλους υδατάνθρακες. Αυτά είναι οι πρωτεΐνες, τα λίπη και οι φυτικές ίνες. Όταν αυτά καταναλώνονται μαζί με απλούς υδατάνθρακες βοηθούν τον οργανισμό να παράγει λιγότερη ινσουλίνη. Για παράδειγμα, η ποσότητα ινσουλίνης που παράγεται μετά την κατανάλωση ενός φρούτου είναι λιγότερη από αυτήν που παράγεται μετά την κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού φρούτου. Και αυτό επειδή ένα φρούτο περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες από ένα ποτήρι χυμό φρούτου. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το εξής: αντί να καταναλώσετε δύο φρούτα για δεκατιανό, είναι προτιμότερο να καταναλώσετε ένα φρούτο μαζί με μια χούφτα αμύγδαλα, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες, λίπη και φυτικές ίνες οπότε βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση της ινσουλίνης.
Συνοψίζοντας, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν είναι η ζάχαρη που είναι «κακή» για τον καρκίνο, αλλά η ινσουλίνη, η οποία αν δεν παράγεται με φυσιολογικό ρυθμό, μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ασθενής που πάσχει από καρκίνο θα πρέπει να στερείται τα γλυκά η να ακολουθεί αυστηρές δίαιτες με ελάχιστους υδατάνθρακες και γενικότερα να καταφεύγει σε ακραίες μεθόδους. Το κλειδί είναι στο μέτρο! ■ Μερικά tips: - Προτιμήστε να καταναλώσετε ένα φρούτο αντί για ένα γλυκό κέικ ή πίτα - Περιορίστε ζαχαρούχα ροφήματα όπως τους τυποποιημένους χυμούς φρούτων, τα αναψυκτικά και όποιο άλλο ποτό περιέχει ζάχαρη. Αντ’ αυτού, προτιμήστε ένα ποτήρι φυσικό χυμό μία φορά την βδομάδα (κατά προτίμηση μαζί με μία χούφτα ξηρούς καρπούς, ή με ένα αυγό βραστό ή με λίγο τυρί) - Καταναλώστε γλυκό ή σοκολάτα μέχρι 2 φορές την βδομάδα σε μέτρια ποσότητα - Πάντα να καταναλώνετε μία μερίδα σαλάτα μαζί με το φαγητό σας - Προτιμήστε τα ολικής αλέσεως προϊόντα (ψωμί, μακαρόνια, κράκερ, φρυγανιές κ.λπ.)

mednutrition.gr

Άγιος Αθανάσιος (Δομένικο-Ελασσόνα)

Άγιος Αθανάσιος (Δομένικο-Ελασσόνα)

Ενημερώθηκε πριν από 4 ώρες
Βόρειο-δυτικά του Δομένικου, πάνω στον λόφο και ανάμεσα στα δέντρα είναι κτισμένος ο ναός του Αγίου Αθανασίου πάνω από την βρύση Παπαθεοφάνη. Ο ναός ανήκει στις μονόκλιτες ξυλόστεγες βασιλικές με εξωνάρθηκα στο δυτικό τμήμα και στο βόρειο, ίχνη των οποίων σήμερα διακρίνονται. Σύμφωνα με την κτητορική επιγραφή που υπάρχει πάνω από την δυτική θύρα ο ναός πρέπει να χρονολογηθεί στις αρχές του 18ου αι., όταν επίσκοπος Δομένικου και Ελασσώνος ήταν ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας (1714-1721). Ο ναός σώζει σχεδόν ακέραιο τον τοιχογραφικό του διάκοσμο αν και τα κατώτερα τμήματα έχουν επικαλυφθεί με λεπτό στρώμα υδρασβέστου. Το εικονογραφικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα από τον Βίο και τα Πάθη του Χριστού, καθώς και ολόσωμους αγίους και στηθάρια μαρτύρων. 



Το θεικό γλυκάκι της Αναστασίας

Το θεικό γλυκάκι της Αναστασίας
Bαθμολογία:
       
1 ψήφοι
Προστέθηκε από , 18.01.11
κύρια φωτογραφία συνταγής Το θεικό γλυκάκι της Αναστασίας 

Περιγραφή

Είναι ένα πανεύκολο και πολύ γευστικό γλυκό που το φτιάχνω σε λιγότερο από μισή ώρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 φάκελο σαντιγί
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ
  • γάλα όσο θέλουν η οδηγείες για σαντιγί και κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 4 ποτήρια του παγωτού
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Εποχιακά
Μέθοδος

 

 

 

 

 

 Πως το κάνουμε:

‘’Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ’’



Κάθε Πέμπτη, στις 6.00 το απόγευμα μαθήματα στο Ιδεοθέατρον με θέμα: ‘’Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ’’

Εξισορρόπηση ημισφαιρίων, Ανάπτυξη της διαίσθησης και Ενεργειακή προστασία. Επίτευξη στόχων και παραγωγή Νέων Ιδεών. Δημιουργική φαντασία και πως την ενεργοποιούμε. Θα γίνουν βιωματικές ασκήσεις. Εκπαιδεύτρια θα είναι η Μαρία Πινώτη, Συμβουλευτική ψυχολόγος, Υπνοθεραπεύτρια, Ενεργειακή Διατροφολόγος,

Δημιουργός των σελίδων: ‘’7 Ομόκεντροι κύκλοι Αυτογνωσίας’’, Αναδρομές σε προηγούμενες Ζωές’’ και ‘’Ταξίδι στο Φως’’. Σας προσκαλούμε να γνωριστούμε από κοντά και να αναλύσουμε περισσότερο τα θέματα που πραγματεύονται οι ανωτέρω σελίδες. Σας ευχαριστώ πολύ!

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων στο Τηλ. 210. 5237 543

Στουρνάρη 57 και 3ης Σεπτεμβρίου, στον τρίτο όροφο

Αφιέρωμα: Μαστογραφία, η μεγάλη απάτη των φαρμακοβιομηχανιών.

http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5824.html

Αφιέρωμα: Μαστογραφία, η μεγάλη απάτη των φαρμακοβιομηχανιών.

Η μαστογραφία προωθείται ευρέως ως "σωτήριο" εργαλείο για να βοηθήσει τις γυναίκες στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμα στάδια.Το μήνυμα έχει διαποτίσει τόσο πολύ την κοινή γνώμη ώστε σχεδόν το 68% των γυναικών, ηλικίας άνω των 40 έχουν κάνει μια μαστογραφία τα τελευταία δύο χρόνια - και οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα τους βοηθήσει να αποφύγουν να πεθάνουν από τον καρκίνο του μαστού.
Όμως η επιστήμη λέει μια πολύ διαφορετική ιστορία σχετικά με την ικανότητα των μαστογραφιών να σώζουν ζωές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, oi μαστογραφίες δεν σώζουν ζωές
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μαστογραφία θεωρείται ως «η χρυσή συνταγή» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σύμφωνα με την συμβατική ιατρική, θα υποθέσετε οτι έχουν σώσει πολλές ζωές.
Λοιπόν, οι ερευνητές από το Dartmouth College είχαν μια νέα ιδέα - αποφάσισαν να καθορίσουν πόσο συχνά η μαστογραφία έσωσε ζωές από τον καρκίνο του μαστού, βασιζόμενοι στα στατιστικά στοιχεία των φαρμακοβιομηχανιών και την προπαγάνδα που κάνουν για την προώθηση των μέσω τους.Και αυτό που βρήκαν, θα έπρεπε να κάνει και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της μαστογραφίας να το ξανασκεφτούν.

Χρησιμοποιώντας τα στατιστικά δεδομένα του καρκίνου του μαστού από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών και Πρόληψης, οι ερευνητές υπολόγισαν την πιθανότητα μιας 50χρονης γυναίκας να αναπτύξει καρκίνο του μαστού κατά τα επόμενα 10 χρόνια, το κατά πόσο ο καρκίνος του μαστού θα μπορούσε να ανιχνευθεί με μαστογραφία καθώς και το ρίσκο που είχε να πεθάνει από καρκίνο ΄κατά τα επόμενα 20 χρόνια.
Βρήκαν ότι μια μαστογραφία έχει, στην καλύτερη περίπτωση, μόνο ένα 13% πιθανότητα να σώσει τη ζωή της, και ότι η πιθανότητα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ακόμα χαμηλότερη, μέχρι και 3%. Χωρίς να έχει σημασία τι αναλύσεις χρησιμοποίησαν, συμπεριέλαβαν την εξέταση γυναικών διαφόρων ηλικιών και η πιθανότητα η μαστογραφία να σώζει ζωές παρέμεινε κάτω από το 25%.Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα:

«Οι περισσότερες γυναίκες των οποίων ο καρκίνος του μαστού ανιχνεύθηκε από τη μαστογραφία δεν σώθηκαν από την ίδια την μαστογραφία.. Αντ' αυτού είτε απλά διαγνώστηκε νωρίς (χωρίς επίδραση όμως στη θνησιμότητα τους) ή έγινε υπερδιάγνωση».

ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Οι μαστογραφίες διαγνώνουν συχνά όγκους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να απειλήσουν τη ζωή μιας γυναίκας. Επίσης, συχνά οδηγούν σε ψευδή θετικά αποτελέσματα που οδηγούν σε υπερβολική θεραπεία, δηλαδή οι γυναίκες με ψευδή διάγνωση υφίστανται συχνά χωρίς λόγο μαστεκτομή, θεραπείες με ακτινοβολία και χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής τους. Έως και 50 τοις εκατό των "διαγνώσεων" καρκίνου του μαστού δεν είναι πραγματικά Καρκίνος. (!!!)
Όπως εξήγησε ο Sayer Ji, ιδρυτής της GreenMedInfo.com, σε ένα πρόσφατο άρθρο, μεταξύ 30-50% των νέων διαγνώσεων καρκίνου του μαστού που λαμβάνονται μέσω μαστογραφίας έχουν χαρακτηριστεί ως πορογενές καρκίνωμα (Ductal Carcinoma In Situ) (DCIS), το οποίο μπορεί να μην είναι καν καρκίνος!Το DCIS σχετίζεται με την ανώμαλη ανάπτυξη των κυττάρων εντός των αγωγών γάλακτος του μαστού η οποία σχηματίζει μία ασβεστοποιημένη βλάβη συνήθως μεταξύ 1-1,5 εκ σε διάμετρο, και θεωρείται μη επεμβατική ή «στάδιο μηδέν του καρκίνου του μαστού" - με ορισμένους εμπειρογνώμονες να υποστηρίζουν για την πλήρη της ανακατάταξη ως μη-καρκινική κατάσταση.

Πολλοί συμβατικοί γιατροί βλέπουν το DCIS ως «προ-καρκίνο" και υποστηρίζουν ότι, επειδή θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και ο επιθετικός διηθητικός καρκίνος! Ωστόσο οι πιθανότητες που το DCIS εξελίσσεται σε διηθητικό καρκίνο είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό άγνωστο με το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων να συγκλίνουν ότι είναι πολύ λιγότερες από 50% - ίσως τόσο χαμηλές όσο 2-4%.
Περιέργως, δεν υπάρχουν διαγνωστικά πρότυπα για το DCIS, και δεν υπάρχουν απαιτήσεις, οι παθολόγοι που κάνουν τις σχετικές μετρήσεις να έχουν κάποια εξειδικευμένη εμπειρία.

Ο Δρ Shahla Μασούντ, ο επικεφαλής της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα College of Medicine στο Τζάκσονβιλ, δήλωσε στους New York Times:
"Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η διάγνωση αυτών των αλλοιώσεων του μαστού, κατά καιρούς είναι οριακά ψευδείς".

Οι New York Times ανέφεραν επίσης , διάφορα άλλα συμπεράσματα σχετικά με τη συχνότητα των λανθασμένων διαγνώσεων του DCIS:

• Μια μελέτη του 2006 που χρηματοδοτείτο από το Susan G. Komen για το Cure, εκτιμάει ότι σε 90.000 περιπτώσεις όπου οι γυναίκες είχαν διαγνωστεί με DCIS ή διηθητικό καρκίνο του μαστού, οτι δεν είχαν νοσήσει ή έλαβαν μια αχρείαστη θεραπεία λόγω ενός λάθους του παθολόγου.

.• Μια μελέτη του 2002 στο Northwestern University Medical Center διαπίστωσε ότι σχεδόν το 8% από 340 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού "είχε αρκετά σοβαρά λάθη ώστε να αλλάξει τα σχέδια για τη χειρουργική επέμβαση."

• Ο Δρ Λάγιος, ένας παθολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Αγίας Μαρίας στο Σαν Φρανσίσκο, αξιολόγησε περίπου 600 περιπτώσεις γυναικών με καρκίνο του μαστού το 2007 και το 2008 και διαπίστωσε διαφορές σε 141 από αυτές. Οι Times ανέφεραν, "ο Δρ Λάγιος λέει ότι με βάση την εμπειρία του, η βιοψία (core needle biopsies) χαμηλού βαθμού DCIS και καλοήθης βλάβης, που ονομάζεται πορογενές άτυπη υπερπλασία, ή ADH, μπορεί να παρερμηνευτεί σε ποσοστό 20%
Έτσι, εάν είστε μια γυναίκα που εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μια μαστογραφία, θα πρέπει να έχετε επίγνωση του γεγονότος ότι οι μαστογραφίες ανιχνεύουν συχνά ανωμαλίες του μαστού (βλάβες) που - ενώ διαγιγνώσκονται ως "πρώιμος καρκίνος» και αντιμετωπίζονται σαν επιθετικός, κακοήθης καρκίνος - τις περισσότερες φορές δεν θα γίνει ποτέ πραγματικός καρκίνος, αν αφεθεί να κάνει τη φυσική του πορεία.

Στην πραγματικότητα, η πρωτοποριακή νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο The Lancet Oncology δείχνει ότι στην πραγματικότητα πολλοί διηθητικού τύπου καρκίνου του μαστού υποχωρούν από μόνοι τους όταν δεν έχουν διαγνωστεί και υποβληθεί σε θεραπεία.. Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα:
Πιστεύουμε ότι πολλοί διηθητικού τύπου καρκίνοι του μαστού που ανιχνεύονται από τις επαναλαμβανόμενες μαστογραφίες δεν θα ανιχνεύονται πια με το πέρας 6 ετών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η φυσική πορεία πολλών ανιχνευόμενων από τη μαστογραφία, διηθητικού καρκίνου του μαστού, υποχωρούν από μόνοι τους.
Αν σκεφτεί κανείς ότι οι μαστογραφίες συχνά έχουν ως αποτέλεσμα τη διάγνωση αυτού που ονομάζουμε καλοήθη βλάβη του μαστού, DCIS, και ότι η ίδια η διάγνωση μπορεί να μην είναι αξιόπιστη - και επιπλέον εάν προσθέσετε στο γεγονός αυτό ότι ο κατά τα λεγόμενα «κακοήθης καρκίνος του μαστού», μπορεί «αυθόρμητα να υποχωρήσει," ολόκληρη η δικαιολογία για την ανάγκη της μαστογραφίας φαίνεται να καταρρέει.

Εξάλλου, είναι πραγματικά, η έκθεση του μαστού σε καρκινογόνο ακτινοβολία μία φορά το χρόνο σοφή απόφαση, δεδομένου ότι η ίδια η διαδικασία είναι τόσο ανακριβής και παραπλανητική; Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αυτο-εξέταση, η εξέταση από εκπαιδευμένο επαγγελματία και ο έλεγχος με ακτινοβολία χωρίς θερμογραφία παρέχουν εναλλακτικές λύσεις, είναι σημαντικό οι γυναίκες να έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα της επιλογής.

Η Ετήσια Μαστογραφία Αυξάνει το Ρίσκο Έυρεσης Ψευδών Ευρημάτων και Αχρείαστων Βιοψιών.
Μια έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Internal Medicine έδειξε ότι η ετήσια μαστογραφία οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο εύρεσης ψευδών θετικών ευρημάτων και περιττές βιοψίες σε σύγκριση με το να διενεργείται μια μαστογραφία κάθε δύο χρόνια.
Μετά την ανάλυση πάνω από 386.000 μαστογραφίών από σχεδόν 170.000 γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας 10-ετής περόδου, η μελέτη διαπίστωσε πως το 61% των ασθενών που έλαβαν ετήσια μαστογραφία, κλήθηκαν στη συνέχεια για παρακολούθηση, τουλάχιστον μία φορά, όταν στην πραγματικότητα δεν είχαν ποτέ καρκίνο. Ένα επιπλέον 7 - 9% θα δεχόταν και μια αχρείαστη βιοψία.Ο αντίστοιχος αριθμός για τις γυναίκες που έκαναν μαστογραφία κάθε 2 χρόνια ήταν 42% & 5 - 6%
Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι οι ετήσιες μαστογραφίες δεν ήταν πιο αποτελεσματικές στον εντοπισμό προχωρημένου σταδίου καρκίνου σε σύγκριση με την άλλη ομάδα (που έκαναν μαστογραφία κάθε δύο χρόνια). Τα συνολικά αποτελέσματα οδήγησαν την επικεφαλή ερευνήτρια Rebecca Hubbard να πει ότι τα ψευδή θετικά ευρήματα είναι απλά «μέρος της διαδικασίας της μαστογραφίας."
Δυστυχώς, αυτό σημαίνει, ότι πολλές γυναίκες εκτίθενται σε αυξημένο στρες, καθώς και στην πιθανή διείσδυση και δυνητικά επιβλαβεις θεραπείες ,για κανένα απολύτως λόγο!
Ακόμα και τώρα, η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) συμβουλεύει τις γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω να υποβάλλονται σε μαστογραφία κάθε χρόνο, και να συνεχίσουν να το κάνουν για όσο χρονικό διάστημα είναι υγιείς, παρά τις επικαιροποιημένες κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται από την Αμερικανική Υπηρεσία Προληπτικής Δράσης, η οποία αναφέρει ότι οι γυναίκες στα 40 τους δεν θα πρέπει να κάνουν μαστογραφίες ρουτίνας για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.
Ο ρόλος της ACS στην προώθηση της μαστογραφίας δεν έχει καμία σχέση με τον αλτρουισμό φυσικά, καθώς έχει πολλούς δεσμούς με τις βιομηχανίες μαστογραφίας

Οι μαστογραφίες σας εκθέτουν σε σοβαρές ακτινοβολίες που προκαλούν καρκίνο!
Εκτός από τα ψευδή θετικά ευρήματα, την απουσία πραγματικών αποτελεσμάτων που "σώζουν ζωές" και την υπερδιάγνωση, υπάρχει ένας ακόμη λόγος που μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε προσεκτικά την απόφασή σας να κάνετε μια μαστογραφία, είναι και οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία σας που συνδέονται με τη διαγνωστική έκθεση σε ραδιενεργή ακτινοβολία.
Η μαστογραφία χρησιμοποιεί ιονίζουσα ακτινοβολία η οποία, από μόνη της, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Στην πραγματικότητα, οι μαστογραφίες εκθέτουν το σώμα σας σε δόσεις ακτινοβολίας που μπορεί να είναι 1.000 φορές μεγαλύτερες από ότι σε μια ακτινογραφία θώρακος, η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε ενέχει κίνδυνο καρκίνου.
Αυτό που δημιουργεί σύγχυση είναι ότι ο τύπος των ακτίνων Χ που χρησιμοποιούνται στη μαστογραφία ονομάζονται «χαμηλής ενέργειας», ακτινοβολώντας περίπου 30 Peak kilovoltage (kVp) έναντι 200 ​​kVp και άνω που ονομάζεται "υψηλής ενέργειας" ακτινοβολία.
Η κοινή λογική φαίνεται να υπαγορεύει ότι με την ονομασία των ακτίνων Χ ως «χαμηλής ενέργειας» νοείται η μικρότερη δυνατή βλάβη. Πράγματι, αυτό έχει γίνει συμβατική σοφία της ραδιοβιολογίας και ακτινολογίας ότι η «χαμηλότερη ενέργεια" που χρησιμοποιείται σε ακτίνες x-ray μαστογραφίας είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη για το το DNA από εκείνες που συνδέονται με το φάσμα της ακτινοβολίας που απελευθερώθηκε από ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι - που ονομάζονται- "υψηλής ενέργειας" ακτίνες Χ.
Δυστυχώς, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Μια συγκέντρωση των κλινικών στοιχείων δείχνει ότι το εύρος των 30 kVp της «χαμηλής ενέργειας» ακτινοβολία που χρησιμοποιείται σε προβολές του μαστού είναι έως και 400% περισσότερο επιβλαβής για το DNA - και ως εκ τούτου 400% περισσότερο καρκινογόνο - σε συγκριση με την "υψηλής ενέργειας" ακτινοβολία.

Κατανοώντας τους αριθμούς της ακτινοβολίας
Αυτό σημαίνει οτι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πιθανή ριζική αλλαγή για τη βιομηχανία ελέγχου του μαστού, η οποία δεν θα είναι πλέον σε θέση να δικαιολογήσει το ήδη φρικτό ιστορικό της "έγκαιρης ανίχνευσης" και "εξοικονόμησης ζωών".
Λάβετε υπόψη ότι η βάση δεδομένων της Cochrane Review το 2009 καθόρισε ότι για κάθε γυναίκα, της οποίας η ζωή παρατείνεται με τη διάγνωση της μαστογραφίας άλλες 10 γυναίκες υποβάλλονται "άσκοπα σε θεραπεία», που σημαίνει οτι η ζωή τους μειώνεται. Αυτό που είναι τραγικό είναι οτι στην "χαμηλής ενέργειας" ακτινοβολία που χρησιμοποιείται στις ακτίνες Χ της μαστογραφίας δεν λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι φυτεύουν τους γενετικούς σπόρους για να προκληθεί διηθητικός καρκίνος του μαστού σε αμέτρητες γυναίκες που δεν θα είχε εξελιχθεί ποτέ, εάν δεν είχαν εκτεθεί στην ακτινοβολία εξ' αρχής.

Είναι κοινώς αποδεκτό ακόμα και από το ιατρικό κατεστημένο το οτι οι μαστογραφίες με ακτίνες Χ, αποτελούν αιτία του καρκίνου του μαστού - απλά δεν συνειδητοποιούν, ή δεν είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν, πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.
Για παράδειγμα, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal Radiology έδειξε ότι η ετήσια μαστογραφία σε 100.000 γυναίκες στις ηλικίες των 40 - 55, και με διετή έλεγχο μετά την ηλικία των 74 θα μπορούσε να προκαλέσει 86 καρκίνους συμπεριλαμβανομένων 11 θανάτων και 136 ετών χαμένης ζωής.

Αν αυξομειώσουμε το νέο μοντέλο κινδύνου ακτινοβολίας, όπως απαιτείται από τη γνώση που έχουμε για τη διαφορά μεταξύ «χαμηλής» και «υψηλής» ακτινοβολίας ενέργειας, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις βλάβες που προκαλούνται από τον συντελεστή 4 για να πάρουμε μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση της ιατρογενούς βλάβης: Δηλαδή, 344 ακτινοβολίες που προκαλούν καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων 44 θανάτων και 544 χρόνων ζωής που χάνονται. Και να θυμάστε, η έρευνα που έχει ήδη πραγματοποιηθεί δείχνει με σαφήνεια ότι η προσθήκη μιας ετήσιας μαστογραφίας έναντι μιας προσεκτικής κλινικής εξέτασης των μαστών δεν βελτιώνει τα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού.

Ακόμη και ο Τύπος αρχίζει να αναφέρεται τελευταία στα "αισθήματα" των ερευνητών που ομολογούν οτι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Όπως ο Δρ H. Gilbert Welch, καθηγητής της ιατρικής στο Ινστιτούτο Dartmouth για την Πολιτική Υγείας και Κλινικής Πρακτικής, είπε στους TIMES:
"Οι γυναίκες πρέπει να κατανοήσουν το εμπορικό παιχνίδι. Ο λόγος που υποβάλλεστε σε μαστογραφία δεν είναι επειδή έχετε ακούσει πολλές ιστορίες επιζώντων. Ορισμένες από αυτές τις γυναίκες δεν έχουν επωφεληθεί [από τον έλεγχο]."
Και, όπως αποκαλύφθηκε από μια μελέτη στο Cochrane Database Systemic Reviews, o προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του μαστού με τη χρήση μαστογραφίας με ακτίνες Χ οδήγησε σε 30% υπερδιάγνωση και υπερθεραπεία, ή σε απόλυτη αύξηση της τιμής κινδύνου κατά 0,5%!

Τι πραγματικά μειώνει τον κίνδυνο του θανάτου από τον καρκίνο του μαστού;
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου μεταξύ των αμερικανών γυναίκών και μία στις οκτώ θα διαγνωστεί με αυτό στη διάρκεια της ζωής της. Δυστυχώς, η επιθετική προώθηση της μαστογραφίας έχει ακυρώσει τα πραγματικά προληπτικά μέτρα (π.χ. αλλαγές στον τρόπο ζωής, τη δίαιτα και τη διατροφή, καθώς και την αποφυγή της έκθεσης σε χημικές ουσίες), μέσω των ετήσιων μαστογραφιών, οι οποίες δεν κάνουν τίποτα για την πρόληψη του καρκίνου, και απεναντίας μπορεί πραγματικά να συμβάλουν σε αυτό. Δυστυχώς, οι ιατρικές οργανώσεις, κάνουν πολύ λίγα για να εξαπλωθεί η πληροφόρηση για τους πολλούς τρόπους που οι γυναίκες μπορούν να βοηθήθούν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η υγιεινή διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση, και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείτε την συναισθηματική υγεία σας είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της πρόληψης του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Οι ακόλουθες στρατηγικές του τρόπου ζωής θα βοηθήσουν επίσης να μειώσετε περαιτέρω τον κίνδυνο:
• Μειώστε ριζικά τη ζάχαρη σας και τη πρόσληψη φρουκτόζης. Ομαλοποιήστε τα επίπεδα της ινσουλίνης σας, αποφεύγοντας τη ζάχαρη και τη φρουκτόζη. Δυστυχώς, πολύ λίγοι ογκολόγοι εφαρμόζουν αυτή τη γνώση σήμερα.
Τα αντικαρκινικά κέντρα είναι από τις λίγες εξαιρέσεις, όπου η αυστηρή δίαιτα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα θεραπείας του καρκίνου. Η φρουκτόζη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς, έρευνα δείχνει ότι στην πραγματικότητα επιταχύνει την ανάπτυξη του καρκίνου.

Διαβάστε: Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι;

• Μεγιστοποίηση του επιπέδου της βιταμίνης D. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι πάνω από 50 ng / ml, αλλά ακόμα και 60 έως 80 ng / ml θα μειώσει δραστικά τον κίνδυνο του καρκίνου. Η ασφαλής έκθεση στον ήλιο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης D. Άλλοι τρόποι είναι τα ασφαλή Solarium και και στη συνέχεια συμπληρώματα βιταμίνης D3 ως έσχατη λύση, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή διαθέσιμη.

Διαβάστε: Ο Ήλιος προάγει την υγεία. Η σημασία της Βιταμίνης D

• Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος. Αυτό θα έρθει φυσικά όταν ξεκινήσετε να τρώτε σωστά. Είναι σημαντικό να χάσετε το περιττό βάρος, επειδή τα οιστρογόνα, μια ορμόνη που παράγεται σε υπερβολικά λιπώδη ιστό, μπορεί να προκαλέσει και καρκίνο του μαστού.

Διαβάστε: Βότανα και συνταγές που αδυνατίζουν και
19 τροφές που λειτουργούν ως φυσικοί λιποδιαλύτες

• Καταναλώστε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα με λιπαρά ωμέγα 3.

• Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, ή περιορίστε το ποτό σας σε ένα την ημέρα για τις γυναίκες.

• Θηλάστε τουλάχιστον για έξι μήνες. Έρευνες δείχνουν ότι αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε: Ωκυτοκίνη: Η ορμόνη της αγάπης από τη μητέρα στο παιδί

• Προσέξτε τα υπερβολικά επίπεδα σιδήρου. Αυτό είναι πραγματικά πολύ κοινό μόλις σταματήσει η εμμηνόρροια. Το επιπλέον σίδηρο λειτουργεί πραγματικά ως ένα ισχυρό οξειδωτικό, αυξάνοντας τις ελεύθερες ρίζες και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Έτσι, εάν είστε μια μετεμμηνοπαυσιακή γυναίκα ή έχετε καρκίνο του μαστού σίγουρα θα θέλετε τα επίπεδα της φερριτίνης να είναι χαμηλά. Η φερριτίνη είναι η πρωτεΐνη της μεταφοράς του σιδήρου και δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 80. Αν είναι αυξημένο μπορείτε να γίνετε αιμοδότης απλά για να μειωθεί.

• Αποφεύγετε να τσικνίζετε το κρέας. Οι άνθρακες και το ψητό κρέας συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Το ακρυλαμίδιο - καρκινογόνο - δημιουργείται όταν τα αμυλούχα τρόφιμα ψήνονται και έχει βρεθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

• Αποφύγετε προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση. Η ζυμωμένη σόγια είναι υψηλή σε οιστρογόνα φυτών, τα φυτοοιστρογόνα, επίσης γνωστά ως ισοφλαβόνες. Σε ορισμένες μελέτες, η σόγια φαίνεται να λειτουργεί σε συνεργασία με τα ανθρώπινα οιστρογόνα αυξάνοντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του μαστού.
Ένα άρθρο του Dr Mercola
Μετάφραση άρθρου: Μωυσής

Πηγή: alttherapy.blogspot.gr

Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

  Ο Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (30 Δεκεμβρίου 1865 - 18 Ιανουαρίου 1936) ήταν Βρετανός συγγραφέας και ποιητής. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το Βιβλίο της Ζούγκλας (1894), το μυθιστόρημα Κιμ (1901) και το ποίημα "Αν..." (1895). Το 1907, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ήταν ο πρώτος αγγλόφωνος συγγραφέας που κέρδιζε το βραβείο αυτό και μέχρι σήμερα αποτελεί το νεαρότερο κάτοχο Νόμπελ Λογοτεχνίας.


Ο Κίπλινγκ γεννήθηκε στη Βομβάη της Ινδίας. Όταν ήταν 6 χρόνων, αυτός και η τρίχρονη αδερφή του στάλθηκαν στην Αγγλία υπό τη φροντίδα μιας γυναίκας. H άσχημη μεταχείριση και παραμέλησή του μέχρι τα 12 του χρόνια θα πρέπει να επηρέασε τη γραφή του, και πιο ιδιαίτερα τη συμπόνοιά του για τα παιδιά.

Αφού πέρασε μια μεγάλη περίοδο σε οικοτροφείο, ο Κίπλινγκ γύρισε το 1882 στη Λαχόρη της Ινδίας (τώρα η πόλη ανήκει στο Πακιστάν). Ξεκίνησε να εργάζεται ως συντάκτης σε μια μικρή τοπική εφημερίδα, την Civil & Military Gazette, και έκανe τα πρώτα του βήματα στο χώρο της ποίησης, εκδίδοντας τα πρώτα του επαγγελματικά έργα το 1883.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80, ταξίδευε σε όλη την Ινδία σαν ανταποκριτής της εφημερίδας Allahabad Pioneer, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στην πεζογραφία, εκδίδοντας έξι μικρά βιβλία το 1888. Από εκείνη την περίοδο είναι και η νουβέλα "Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς".

Τον επόμενο χρόνο, ο Κίπλινγκ ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι πίσω στην Αγγλία, περνώντας από τη Βιρμανία, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Καλιφόρνια, διασχίζοντας τέλος τον Ατλαντικό και φτάνοντας στο Λονδίνο. Από τα πιο γνωστά ποιήματά του εκείνης της εποχής είναι η Μπαλάντα της Ανατολής και της Δύσεως.

Το 1892, ο Κίπλινγκ παντρεύτηκε την Καρολίν (Κάρι) Μπαλεστιέ. Κατά το μήνα του μέλιτος, η τράπεζα του Κίπλινγκ χρεωκόπησε. Εξαργυρώνοντας τα ταξιδιωτικά τους εισιτήρια, κατάφεραν να επιστρέψουν μέχρι το Βερμόντ. Ο Κίπλινγκ και η σύζυγός του έζησαν στην Αμερική για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, περίοδο κατά την οποία ο Κίπλινγκ στράφηκε στη συγγραφή παιδικών βιβλίων, για τα οποία είναι σήμερα και περισσότερο γνωστός (Το Βιβλίο της Ζούγκλας).


Το 1898, ο Κίπλινγκ άρχισε να κάνει ταξίδια χειμερινών διακοπών στην Αφρική και τα συνέχισε και τα επόμενα χρόνια. Της περιόδου αυτής είναι το ποίημα του Κίπλινγκ "Γκούνγκα Ντιν" (1892), ενώ το 1901 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Κιμ. Το 1907, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Και το 1910, εκδόθηκε το γνωστότερο ποίημα του, "Αν...".
Πολλές παλιές εκδόσεις βιβλίων του Κίπλινγκ έχουν στο εξώφυλλο μια σβάστικα, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον Κίπλινγκ ως οπαδό των Ναζί. Ωστόσο, ο Κίπλινγκ χρησιμοποιούσε τη σβάστικα σαν αρχαίο ινδικό σύμβολο καλής τύχης και ευεξίας. Όταν το σύμβολο άρχισε να χρησιμοποιείται από τους Ναζί, ο Κίπλινγκ το αφαίρεσε από τα βιβλία του.
Έργα του Κίπλινγκ στα Ελληνικά

Kim (1901) : Ντίνος Γαρουφαλιάς ("Κονιδάρης")
Captains Courageous (1897) : Κ. Σφαέλλου-Βενιζέλου ("De Agostini Hellas")
The finest story in the World (Το ωραιότερο διήγημα στον κόσμο κ.α.διηγήματα : Κοσμάς Πολίτης ("Άγρα")
The Jungle Book (Το Βιβλίο της Ζούγκλας, 1894) : Αιμ.Ζαρίφη ("Ελευθερουδάκης-Νίκας")
Plain Tales from the Hills (Απλές ιστορίες από τους Λόφους, (1888) : Τίνα Πλυτά ("Σ.Ι.Ζαχαρόπουλος")
The Man Who Would Be King (Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς κ.α.διηγήματα) : Παλμύρα Ισμυρίδου ("Άγρα)
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BD%CF%84_%CE%9A%CE%AF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA

Κολασμένα τρουφάκια

Κολασμένα τρουφάκια
Bαθμολογία:
       
16 ψήφοι
Προστέθηκε από , 25.10.08

  κύρια φωτογραφία συνταγής Κολασμένα τρουφάκια

Περιγραφή

Η συνταγή ειναι της φίλης μου Ιφιγένιας!!! :-)))

Τι χρειαζόμαστε:

  • 275g σοκολάτα κουβερτουρα με μεγάλη περιέκτικότητα Κακαο, σε κομμάτια
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 50 g Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50g σκόνη κακάο
Στα γρήγορα

 

 

 

 

Πως το κάνουμε:

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3838.htm

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

Η ζάχαρη για να μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.

Η αφαίρεση του πίτουρου και του σπέρματος από το σιτάρι, το απογυμνώνει από τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο και το κάνει να προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο.

Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη και άσπρο (κεκαθαρμένο) αλεύρι συμβαίνουν τα εξής:
Για να γίνει ο μεταβολισμός τους χρειάζονται βιταμίνες Β, φωσφόρος και μαγνήσιο. Αφού αυτά τους έχουν αφαιρεθεί, πρέπει ο οργανισμός να κάψει τα δικά του αποθέματα για να μεταβολίσει το αλεύρι και τη ζάχαρη. Έτσι, προκαλείται στον οργανισμό έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η έλλειψη βιταμίνης Β προκαλεί κούραση, κατάθλιψη, νευρικότητα, ιδιοτροπίες, μουδιάσματα (εικόνα ήπιου αλκοολισμού). Η έλλειψη ιχνοστοιχείων προκαλεί κακή επούλωση τραυμάτων και τερηδόνα μεταξύ άλλων.

Η δίαιτα αυτή έχει πολλές θερμίδες και:

- οδηγεί σε λιπογένεση, δηλαδή παχαίνουμε,o αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων λόγω λίπους,

- o αυξάνεται η αποβολή ασβεστίου με τα ούρα, δηλαδή χάνουμε ασβέστιο,

- o ελαττώνεται η ανοσολογική ετοιμότητα, δηλαδή γινόμαστε πιο ευάλωτοι στις αρρώστιες,

- Η γλυκόζη ανταγωνίζεται την πρόσληψη της βιταμίνης C από τα κύτταρα. Όσο πιο πολλή ζάχαρη και άσπρο αλεύρι τρώμε, τόσο πιο λίγη βιταμίνη C μπορεί ο οργανισμός μας να απορροφήσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφάται λιγότερος σίδηρος και να μεταβολίζονται πιο δύσκολα όλες οι τροφές.

- Επίσης, να μη γίνεται γρήγορη επούλωση (λόγω μη σχηματισμού κολλαγόνου),

- τα τριχοειδή αγγεία να παρουσιάζουν μεγάλη ευθραυστότητα,

- να παθαίνουμε εύκολα φλεγμονές,

- να μειώνεται η αποβολή τοξινών με αποτέλεσμα να παθαίνουμε πιο εύκολα αλλεργίες,

- να γερνάμε πιο γρήγορα,

- να χαλάνε τα δόντια μας.

Η τερηδόνα είναι μια χρόνια ασθένεια την οποία ο οργανισμός δεν ξεπερνά ποτέ. Η τερηδόνα ρίχνει για πάντα το επίπεδο υγείας του ατόμου.

Η αύξηση του σακχάρου του αίματος οδηγεί σε:  Μεγάλες αυξομειώσεις της πίεσης του αίματος με πολύ κακή επίδραση σε όλο τον οργανισμό,

Πτώση της άμυνας του οργανισμού, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε πιο εύκολα (λόγω μείωσης της φαγοκυτταρικής ικανότητας των πολυμορφοπύρηνων).

Έκκριση ινσουλίνης και άμεση πτώση του σακχάρου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό μας και να πεινάμε πολύ γρήγορα.

Προσπαθήστε να μη δίνετε στα παιδιά προϊόντα που περιέχουν άσπρο αλεύρι και ζάχαρη, και οπωσδήποτε να μην περιέχονται στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Οι καλές διατροφικές συνήθειες είναι απ’ τις πιο σημαντικές κληρονομιές που μπορείτε ν’ αφήσετε στα παιδιά σας.

Άννα Πατσούρου-Παιδίατρος

Μακαρόνια φούρνου

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=300651636708880&set=a.267803356660375.59783.264580240316020&type=1&theater

Μακαρόνια φούρνου 

1 πακέτο μακαρόνια Νο6
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
2 ποτήρια ρεγκάτο τυρί τριμμένο
1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μεγάλη θερμοκρασία και, όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά.

Ουσιαστικά, θα βγάλουμε τα μακαρόνια και θα τα σουρώσουμε πριν είναι 100% έτοιμα, ώστε να μην λασπώσουν αργότερα στο ταψί...

Παίρνουμε ένα πυρέξ και με ένα πινέλο (ή χαρτοπετσέτα αν δεν σιχαίνεστε!!!) απλώνουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο παντού, ωστε να βουτυρώσουμε όλο το πυρέξ μας για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αλάτι, και το ψιλοκομμένο ντοματάκι.

Απλώνουμε καλά το ντοματάκι και προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ρίγανη.

Ρίχνουμε ακόμα τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να αναμειχτούν με τα μακαρόνια μας.

tlife.gr

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Δημοφιλείς αναρτήσεις