Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τραχανόπιτα με πράσο

Τραχανόπιτα με πράσο | tlife.gr




Τραχανόπιτα με πράσο

Mια πίτα που κρύβει μέσα της ένα ακόμη από τα μυστικά της ελληνικής "cucina povera"! Παραδοσιακός τραχανάς, λίγο τυρί (από εκείνο που οι παλιές έπηζαν μόνες στο χωριό), ολόφρεσκα αυγά και έτοιμη η πίτα. Εμείς απλά προσθέσαμε πράσο για να γίνει ο τραχανάς λίγο πιο γλυκός! Δοκίμασέ τη και χωρίς φύλλο, απλά ψήνοντας τη γέμιση σε λαδωμένο ταψί!

• 3 φλιτζάνια τραχανά (λευκό, όχι ξινό)
• 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
• 3 αυγά
• 200 γρ. φέτα τριμμένη
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 2 μεγάλα πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
• Λίγο σιμιγδάλι ψιλο
• Ελαιόλαδο

Βάλε τον τραχανά σε αλατισμένο νερό που βράσει να φουσκώσει και να μαλακώσει. Ανακάτεψε καλά να μ ην κολλήσει

Αφού φουσκώσει ελαφρά, πρόσθεσε το 1 ποτήρι γάλα! Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά

Στη συνέχεια πρόσθεσε τη φέτα και δύο αυγά και ανακάτεψε όλα τα υλικά να γίνουν ένα

Στο μεταξύ βάλε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο και σόταρε τα πράσα να μαλακώσουν και "μαζέψουν"! Στη συνέχεια ρίξε και τα πράσα στον τραχανά

Λάδωσε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί (30x30εκ.), πασπάλισε με σιμιγδάλι και στρώσε ένα φύλλο. Λάδωσε το φύλλο με πινέλο και στρώσε άλλο ένα φύλλο κρατώντας τις άκρες που εξέχουν του ταψιού για να διπλώσει την πίτα

Ρίξε τη γέμιση από πάνω και άπλωσε να πάει παντού. Κάλυψε με δύο ακόμη φύλλα, λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα και δίπλωσε τις άκρες ώστε να "σφραγίσει" η πιτούλα σου

Χάραξε ελαφρά τα φύλλα σε κομμάτια. Χτύπησε το υπόλοιπο γάλα με το αυγό και λίγο ελαιόλαδο και ρίξε πάνω από τα φύλλα

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά να ψηθεί καλά το φύλλο

Ο τραχανάς πρέπει να παραμένει ζωντανός και να μην παραβράσει γιατί θα λασπώσει στην πίτα

tlife.gr

Τα οφέλη του ξυδιού

Τα οφέλη του ξυδιού

Είναι το τέλειο καθαριστικό και αντιμικροβιακό προϊόν.

Εξυπηρετεί όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού. Είναι ένα φυσικό καθαριστικό το οποίο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.

Το ξύδι έχει τις εξής ιδιότητες:

Γενικό καθαριστικό: Αν το ανακατέψετε με ζεστό νερό μπορείτε να καθαρίσετε τις επιφάνειες του σπιτιού σας.

Μαλακώνει τα υφάσματα: Αρκετός κόσμος το χρησιμοποιεί μέσα στα απορρυπαντικά πλυντηρίου καθώς μαλακώνει τα ρούχα.

Διώχνει τις μυρωδιές: Αν ψεκάσετε το χώρο σας ή ακόμα και τα ρούχα σας με λίγο ξύδι και τα αερίσετε για λίγο θα απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές.

Εξαφανίζει τους λεκέδες: Οι λεκέδες των ρούχων ή των χαλιών που δεν βγαίνουν με ένα απλό πλύσιμο μπορούν να εξαφανιστούν αν προσθέσετε τοπικά λίγο ξύδι με μαγειρική σόδα.

Καθαρίζει τα κουζινικά: Οι διάφοροι λεκέδες στην κατσαρόλα σας ή στο τηγάνι σας εξαφανίζονται με το ξύδι. Βάλτε λίγη ποσότητα και μουλιάστε τα σε ζεστό νερό και θα καθαριστούν στο λεπτό.

Απομακρύνει τα ζουζούνια: Αν υποφέρετε από διάφορα έντομα το καλοκαίρι που κάθεστε στο μπαλκόνι σας, τότε ψεκάστε την πρασινάδα που έχετε γύρω σας ή το γκαζόν σας με ξύδι. Θα απαλλαγείτε από διάφορα ζουζούνια.

jenny.gr

Πες αντίο στις μελανιές



Πες αντίο στις μελανιές με αυτό το έξυπνο τρικ!

Όλοι χτυπάμε άθελα μας σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα οι μελανιές να κάνουν την εμφάνιση τους συχνά πυκνά στα πόδια μας ή στο σώμα μας

Ο καιρός ανοίγει, το καλοκαίρι θα έρθει, οι φούστες, τα κοντομάνικα και τα σορτς θα ξεκινήσουν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά οι μελανιές δεν λένε να φύγουν από πάνω σου μιας και συνέχεια "ξεφυτρώνει" από μια καινούργια. Ακολούθησε τα τρία παρακάτω βήματα και πες αντίο στις μελανιές!

1. Για να καλύψεις λοιπόν τις μελανιές από τα πόδια σου ή το σώμα σου ένα έξυπνο και εύκολο τρικ είναι να προσπαθήσεις να "χτυπήσεις" πρώτα το σκούρο μοβ χρώμα της μελανιάς. Χρησιμοποίησε ένα κραγιόν στο χρώμα του βερίκοκου τοποθετώντας το ταμποναριστά στο σημείο της μελανιάς σου και με ένα χαρτομάντιλο μουντζούρωσέ το απαλά ούτως ώστε να μειώσεις την κολλώδες ουσία που αφήνουν τα κραγιόν.

2. Στη συνέχεια πάρε ένα κρεμώδες κονσίλερ που να ταιριάζει ακριβώς με τον τόνο του δέρματος σου και εφάρμοσέ το από πάνω. Ίσως να χρειαστείς έναν διαφορετικό τόνο κονσίλερ από αυτόν που ήδη χρησιμοποιείς για το πρόσωπό σου.

3. Τέλος για να σταθεροποιήσεις όλα τα υλικά χρησιμοποίησε μια ημιδιαφανή πούδρα σε σκόνη.

Τώρα είσαι έτοιμη να βγεις χωρίς χωρίς κανένα "ανεπιθύμητο" σημάδι!

faysbook.gr

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ( (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ΠΙΝΑΚΑΣ- Γ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ( (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ΠΙΝΑΚΑΣ- Γ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ( (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ΠΙΝΑΚΑΣ- Γ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
Σε κλαίει λαός. Πάντα χλωρό να σειέται το χορτάρι στον τόπο που σε πλάγιασε το βόλι, ω παλικάρι. Πανάλαφρος ο ύπνος σου του Απρίλη τα πουλιά
σαν του σπιτιού σου να τ΄ακούς λογάκια και φιλιά
και να σου φτάνουν του σκληρού χειμώνα οι καταρράχτες
σαν τουφεκιού αστραπόβροντα και σαν πολέμου κράχτες.
Πλατιά του ονείρου μας η γη και απόμακρη. Και γέρνεις
εκεί και σβεις γοργά.
Ιερή στιγμή. Σαν πιο πλατιά τη δείχνεις, και τη φέρνεις
σαν πιο κοντά! 
Κ ΠΑΛΑΜΑΣ

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ψωμί χωρίς ζύμωμα
Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Ελαφρύ και νόστιμο!

• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
• 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
• 2 κ.σ. αλεύρι για πασπάλισμα της ζύμης

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε στη συνέχεια το προηγούμενο μίγμα από πάνω και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.

Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος σε ένα ζεστό μέρος, αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει 1-1,5 ώρα.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη ζύμη στη λαδόκολα. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα φέρνουμε τις άκρες της ζύμης στο κέντρο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε ένα στρογγυλό σχήμα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και πάλι και αφήνουμε να αυξηθεί σε μέγεθος, για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι στην κορυφή της ζύμης και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ένα σταυρό στο μέσον της ζύμης. Η χαρακιές δεν θα πρέπει να είναι βαθύτερες από 0,5 εκ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και το απολαμβάνουμε με το φαγητό μας ή ακόμα και σκέτο.

toarkoudi.gr

Κίνδυνος για καρκίνο



Κίνδυνος για καρκίνο από την κατανάλωση γαλακτοκομικών

Οι ασθενείς που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά προκειμένου να έχουν μακροζωία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των ΗΠΑ και δημοσιεύεται στην εφημερίδα της National Cancer Institute, είναι ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και την επιβίωση από τον καρκίνο του μαστού.

Αλλες μελέτες στο παρελθόν έχουν διαπιστώσει σύνδεση μεταξύ ορισμένων διατροφικών συνηθειών και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 2010 ανέφεραν ότι μια υψηλή σε λιπαρά διατροφή κατά τη διάρκεια της εφηβείας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή, ακόμη και για τις γυναίκες που δεν είναι υπέρβαρες. Επιπλέον, πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων. Η υψηλή έκθεση σε οιστρογόνα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες. Τα επίπεδα οιστρογόνων είναι υψηλότερα σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα σε σύγκριση με αυτά που είναι με χαμηλότερα λιπαρά.

Στην πρόσφατη μελέτη οι ερευνητές ανέλυσαν μια ομάδα γυναικών που είχαν διαγνωστεί με διηθητικό καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο από το 1997 μέχρι το 2000. Οι περισσότερες από αυτές (το 83%) ήταν από τη Βόρεια Καλιφόρνια, την περιοχή του Kaiser Permanente.

Χίλιες οχτακόσιες ενενήντα τρεις γυναίκες συμμετείχαν στη μελέτη δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή τους με καρκίνο και τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διατροφή τους. Οι 1.513 από αυτές απάντησαν και σε ένα ερωτηματολόγιο παρακολούθησης έξι χρόνια αργότερα. Οι γυναίκες ρωτήθηκαν πόσο συχνά έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι κλπ., καθώς και τα μεγέθη της μερίδας που κατανάλωναν. Οι 349 από τις γυναίκες της μελέτης είχαν υποτροπή του καρκίνου του μαστού, εκ των οποίων οι 189 έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, Candyce Η. Kroenke, οι ασθενείς οι οποίες είχαν μια διατροφή με γαλακτοκομικά πλούσια σε λιπαρά είχαν υψηλότερη θνησιμότητα από τον καρκίνο του μαστού, καθώς και υψηλότερη θνησιμότητα από κάθε άλλη αιτία. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που κατανάλωναν μία ή περισσότερες μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά την ημέρα είχαν 64% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και 49% αύξηση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης. Ωστόσο δεν διαπιστώθηκε καμία συσχέτιση με γαλακτομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά περιλαμβάνουν:
• ώριμο ή και σκληρό τυρί
• κρέμα γάλακτος
• κρέμα
• γάλα εβαπορέ
• παγωτό
• πουτίγκα
• πλήρες γάλα
• γιαούρτι (από πλήρες γάλα).


Τα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γενικά δεν συνιστώνται ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Η αντικατάστασή τους με γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι εύκολο να υιοθετηθεί ως διατροφική συνήθεια. Ηδη στις μέρες μας ο περισσότερος κόσμος καταναλώνει γάλα, τυριά και επιδόρπια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Ολοι πλέον ρωτάνε «Τι πρέπει να φάμε για να μην αρρωστήσουμε;», «Τι να φάμε για να ζήσουμε περισσότερο;». Με αυτές τις πληροφορίες, λοιπόν, μπορούμε να γνωρίζουμε καλύτερα ό,τι αφορά τη σύσταση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή ή υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Σοφία Τικταμπανίδη
sofiatikt@hotmail.com
Διατροφολόγος BSc University of Nottingham
MSc UCL, MSc London Met

Espressonews.gr

Ομαδικός Οραματισμός για την Ελλάδα


  http://www.drosostalida.com/activities2.asp?eid=4954                     
Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κατηγορίες Καταχώρησης:
- Εκδηλώσεις

 
Ομαδικός Οραματισμός για την Ελλάδα
Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας

Συντονίσου και εσύ μαζί μας, για να βγούμε αλώβητοι από την κρίση και να την μετατρέψουμε σε χρυσή ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση, κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στη μητέρα γη.

Του Οραματισμού θα προηγηθεί ομιλία του Στάμου Στίνη, με θέμα: «Καθοριστικές εξελίξεις μετά την Άνοιξη»

Θα πραγματοποιηθεί απʼ ευθείας τηλε-μετάδοση του Οραματισμού μέσω διαδικτύου, σε δεκάδες άλλες ομαδικές συγκεντρώσεις πόλεων και περιοχών που καλύπτουν όλη την Ελλάδα, και με τη συμμετοχή Ελλήνων από την Κύπρο και από πολλές χώρες του εξωτερικού!

ΠΡΟΣΟΧΗ !Όποιος διαμένει εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να συμμετάσχει στον Οραματισμό για την Ελλάδα ή να διοργανώσει στο χώρο του συγκέντρωση με απʼ ευθείας τηλε-μετάδοση, να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη συντονισμού, κυρία Ντίνα Παπακανέλου, κινητό: 6977208659, e-mail: dpapakanellou@gmail.com για να του δοθεί ειδικός κωδικός πρόσβασης μέσω του site του ΠΑΔΙΣΥ.

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, 11:00 πμ - 1:00 μμ
Κόστος Συμμετοχής:
Συμβολικό κόστος συμμετοχής για τις ομαδικές συγκεντρώσεις Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας: 5 ευρώ.


Τόπος Διεξαγωγής:Αθήνα
Ξενοδοχείο GOLDEN AGE
Μιχαλακοπούλου 57

Θεσσαλονίκη
Ξενοδοχείο Δάιος
Λεωφ. Νίκης 59, παραλία

Πάτρα
Ξενοδοχείο Ποσειδών Παλλάς
Καμίνια Αχαΐας
πληροφορίες κ. Χρήστος 6932-819808

Ναύπλιο
Νίκος Αυγερινός 6936-703400
Είσοδος Ελεύθερη

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ (Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας)Website: www.padisy.gr
Email: padisygr@gmail.com

• Το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ είναι μια μεγάλη παρέα πνευματικά ανήσυχων ανθρώπων, που έχουν εντρυφήσει για πολλά χρόνια στην εσωτερική φιλοσοφία και πρακτική. Δραστηριοποιείται από το 1995 και, εκτός από τον Ομαδικό Οραματισμό για την Ελλάδα (πραγματοποιείται κάθε τρίμηνο σε όλη την Ελλάδα, και περιλαμβάνει συντονισμένη εκπομπή θετικών σκεπτομορφών για την πνευματική και κοινωνική αναβάθμιση της χώρας μας), διοργανώνει σε μηνιαία βάση τις Εσωτερικές Διαδρομές, με υψηλού επιπέδου πνευματικές διδασκαλίες, θεραπευτικά δρώμενα και ενεργειακές/διαλογιστικές ασκήσεις.
• Θέματα και πρακτικές αυτογνωσίας, καθώς και βίντεο των Οραματισμών αναρτώνται στο site του ΠΑΔΙΣΥ, http://www.padisy.gr/
• Πλήρη κείμενα των ομιλιών του κ. Στάμου Στίνη, που πάντα προηγούνται του Οραματισμού για την Ελλάδα, καθώς και άλλες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ, μπορείτε να βρείτε στο blog esoterikesdiadromes.wordpress.com
• Μέλη του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ συμμετέχουν ενεργά στη διαχείρηση του νέου site διεθνούς εμβέλειας πάνω στην επιστήμη της Συνειδητής Δημιουργίας και Υλοποίησης Στόχων http://www.morphogenesis-system.com/

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με σπιτικά προϊόντα

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με σπιτικά προϊόντα

Μπερδεύονται τα μαλλιά σου πολύ εύκολα; Υπάρχουν λύσεις και δε θα σου κοστίσουν τίποτα! Με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι σου μπορείς να φτιάξεις προϊόντα με τα οποία θα ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου πολύ εύκολα.

Δες πώς να τα φτιάξεις...

1. Κοντίσιονερ + νερό

Αυτό που θα χρειαστείς είναι λίγο κοντίσιονερ, νερό και ένα μπουκαλάκι με στόμιο σπρέι.

Βάλε μία κουταλιά της σούπας κοντίσιονερ στο μπουκαλάκι και γέμισέ το με ζεστό νερό. Κούνησε το μπουκάλι καλά και ψέκασε με το προϊόν τα μαλλιά σου.

2. Μηλόξυδο + νερό

Εδώ θα χρειαστείς μηλόξυδο, νερό και το γνωστό μπουκαλάκι με στόμιο σπρέι.

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι δύο μέρη μηλόξυδο και πέντε μέρη νερό και βάλε το μείγμα να βράσει. Άφησέ το να κρυώσει και τοποθέτησέ το στο μπουκάλι. Ψέκασε με το προϊόν τα μαλλιά σου και θα τα δεις να ξεμπερδεύονται αμέσως.

Έξτρα συμβουλή: Χτένιζε τα μαλλιά σου όταν είναι υγρά ξεκινώντας από τις άκρες και όχι από τις ρίζες.

faysbook.gr

Απώλεια βάρους


Απώλεια βάρους με τροφές ολικής άλεσης

Προτεινόμενα πιάτα για κάθε γεύμα της ημέρας

Θέλετε να κάνετε δίαιτα αλλά δεν σας αρέσουν οι τροφές ολικής άλεσης; Κάποιες επιλογές που ακολουθούν, αν και φαντάζουν απαγορευμένες, με τα προϊόντα ολικής άλεσης μπορούν να είναι καθημερινές υγιεινές επιλογές για σας που θέλετε να προσέχετε τη γραμμή σας, την υγεία και τη διατροφή σας.

Τι να φάτε για πρωινό

-1 ποτήρι ημιαποβουτυρωμενο γάλα με ένα φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
-1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με ένα ποτήρι φυσικό χυμό της αρεσκείας σας
-1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με μία φέτα άπαχο τυρί και ένα ποτήρι χυμό
-1 κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης με 1 ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα ή τυρί ή ένα αυγό βραστό
-1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 ποτήρι τσάι
-1 τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, μία φέτα τυρί και μία γαλοπούλα και 1 ποτήρι τσάι

Τι να επιλέξετε στο μεσημεριανό

-1 ½ φλιτζάνι ζυμαρικά ολικής άλεσης που θα τα συνοδέψετε με σάλτσα ντομάτας ή με βραστές γαρίδες
-1 φλιτζάνι ζυμαρικά ολικής άλεσης σοταρισμένα με λαχανικά όπως κολοκύθι, καρότο, μανιτάρια, πιπεριά.
-Ομελέτα στο φούρνο: Κόψτε μελιτζάνα και κολοκυθάκια και βάλτε τα σε ένα ταψάκι στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Χτυπήστε δύο αυγά με ένα ποτήρι γάλα και 2 – 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης και λίγο σαφράν για άρωμα. Περιχύστε τα ψητά λαχανικά και ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Τι να προτιμήσετε στο βραδινό

-1 φλιτζάνι βρασμένο καστανό ρύζι με γιαούρτι
-1 μεγάλο παξιμάδι ολικής άλεσης με τριμμένη τομάτα, 60 γραμμ. άπαχο τυρί και κάπαρη και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή 6 -7 ελιές. Απαραίτητο είναι να βρέξετε με λίγο νερό το παξιμάδι.
-2 φέτες του τοστ ολικής άλεσης με 1 μέτριο μπιφτέκι, 1 φέτα ντομάτα και 1 κουταλάκι μουστάρδα για σπιτικό χάμπουργκερ
-1 σουβλάκι με πίτα ολικής άλεσης χωρίς λάδι με γέμιση ψητών λαχανικών και λίγο λευκό τυρί
-1 σαλάτα με ρόκα και σπανάκι, μισό φλιτζάνι ζυμαρικά ή καστανό ρύζι ολικής άλεσης, 100 γραμμ. καπνιστό σολομό. Για ντρέσινγκ χτυπήστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό μισού λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.

Τι να φάτε για σνακ

-1 γιαούρτι με μισό φλιτζάνι δημητριακά και ένα φρούτο ψιλοκομμένο
-1 μπολ δημητριακά (40 γραμμάρια) για τσιμπολόγημα μπροστά στην τηλεόραση
-1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με τυρί κρέμα και λεπτές φέτες αγγουριού
-2 παξιμάδια ολικής άλεσης με ταχίνι
-1 κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης
-Κι αν θέλετε ένα γλυκό: 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με κομμάτια σοκολάτας ή με επικάλυψη σοκολάτας ή με κομμάτια φρούτων για την αντικατάσταση της γλυκιάς γεύσης.

Προσοχή: Στα ζυμαρικά ολικής άλεσης δώστε προσοχή στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και μην τον ξεπερνάτε.

Διαφορετικά ανεβαίνει ο γλυκαιμικός δείκτης με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα ζαχάρου και ινσουλίνης στον οργανισμό.
omorfamystika.gr

Ο φούρναρης και η ελεημοσύνη



Ο φούρναρης και η ελεημοσύνη
Ο φούρναρης γκρίνιαζε συνέχεια στην γυναίκα του που πήγαινε στις εκκλησίες και έδινε στους φτωχούς και στους εράνους. Μια μέρα, εκεί που έβγαλε το ζεστό ψωμί και
μοσχοβόλησε η γειτονιά, ήρθε και στάθηκε στην πόρτα του ένας φτωχός.

- Αφεντικό, όλα αυτά τα ψωμιά είναι δικά σου;
- Αμ' τίνος να 'ναι;
- Και δεν τα τρως;
- Βρε φύγε από δω!
- Δώσε μου και μένα ένα ψωμάκι που πεινάω.
- Φύγε σου είπα, παράτα με.
- Αφεντικό!
- Φεύγεις ή δεν φεύγεις;
- Αφεντικό! Παρακαλούσε ο φτωχός...

Δεν πρόλαβε να τελειώσει, και ο φούρναρης πετάει ένα ψωμί στο κεφάλι του. Έσκυψε ο φτωχός και το ψωμί τον πήρε ξυστά και έπεσε παραπέρα. Τρέχει, το αρπάζει,
κάθεται σε μια γωνιά και το τρώει... Ο φούρναρης όλη μέρα ήταν νευριασμένος για τον γρουσούζη επισκέπτη και το ψωμί που έχασε. Ας τολμήσει να ξανάλθει, έλεγε!

Τη νύχτα, κάπου δύο μετά τα μεσάνυχτα, πετάγεται ο φούρναρης από τον ύπνο του τρομαγμένος και καταϊδρωμένος.

- Γυναίκα, σήκω, ξύπνα. Φέρε μου μία φανέλα να αλλάξω και να σου πω… Γυναίκα, πέθανα λέει, και μαζεύτηκαν γύρω μου Άγγελοι και διάβολοι. Ποιος να πάρει την ψυχή μου.
Σε μια μεγάλη ζυγαριά όλο και πρόσθεταν οι τρισκατάρατοι τα κρίματά μου. Και ο ζυγός βάρυνε και βάρυνε και οι Άγγελοι δεν είχαν τίποτα να βάλουν και λυπόντουσαν. Σε μια
στιγμή, ένας Άγγελος φωνάζει: Το ψωμί! Αυτό που χόρτασε τον πεινασμένο. Βάλτε το στον άλλο ζυγό. Οι διάβολοι επαναστάτησαν: Το ψωμί δεν το έδωσε. Το έριξε να σπάσει
το κεφάλι του φτωχού. Και απάντησαν οι Άγγελοι: Όμως χόρτασε τον πεινασμένο και εκείνος έδωσε την ευχή του. Και που λες γυναίκα μου, εκείνο το ψωμί έκανε και έγειρε η
ζυγαριά αντίθετα και σώθηκα. Το λοιπόν, δίνε, δίνε και μη σταματάς. Και εγώ θα δίνω. Αχ, και να ξανάρθει εκείνος ο φτωχός!

Επιτέλους το κατάλαβε και ο φούρναρης ότι κερδίζει όταν δίνει.
Εμείς όμως; Το έχουμε καταλάβει;
Μήπως φοβόμαστε να δώσουμε;
Μήπως η «κρίση» μας βούλιαξε στην ολιγοπιστία;
Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να γινόμαστε και λίγο χριστιανοί;;;
Και να πιστεύουμε ακλόνητα, πως όταν δίνουμε, αντί να φτωχαίνουμε, πλουτίζουμε.
Ας το αποδείξουμε εμπράκτως. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη και περιμένουν έστω και ένα κομμάτι ψωμί...

Φίλοι μου, μην ξεχνάτε ότι: Η πρώτη θυγάτηρ του Θεού είναι η ελεημοσύνη, αυτή η ελεημοσύνη κατέπεισε τον Θεό και έγινε άνθρωπος, για να σώσει τον άνθρωπο...

katanixis.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις